Het verlanglijstje
van elke bierliefhebber

De biercategorie die op dit moment het hardst groeit is de 0.0-categorie. Van elke twintig glazen bier die in ons land gedronken wordt is er één alcoholvrij. De verwachting is dat aantal nog verder gaat stijgen. Niet gek, want er komen steeds meer alcoholvrije bieren bij. En dat niet alleen; de smaak is ook sterk verbeterd. Er zijn inmiddels veel alcoholvrije bieren waar je als fervent bierliefhebber oprecht blij van wordt.

Expert-review

Hieronder vind je alcoholvrije bieren die door Bierista's hoog worden gewaardeerd. Je kunt altijd zelf een review schrijven over bieren waar je over te spreken bent, of juist niet. Om een review te kunnen schrijven hoef je alleen even een account aanmaken. Bierista's toetsen jouw review op kwaliteit en volledigheid voordat deze op de site verschijnen. Heb je je Bierista Bierdiploma, dan komt jouw expert-review direct op site en telt die automatisch mee voor de gemiddelde beoordeling van dat bier.

Alcoholvrij

Horeca Voor een Nederlandse brouwer geldt dus de norm van maximaal 0,1%. Alleen dan mag een brouwer zijn bier als 'alcoholvrij' op de markt brengen.
In de horeca, waar ook veel buitenlandse bieren op de kaart staan, wordt de grens gehanteerd van 0,5%. Volgens de Drank- en Horecawet mogen bieren tot 0,5% geschonken worden aan minderjarigen. Volgens de wet mag het dus, maar de biersector ziet ook deze bieren liever uitsluitend geschonken worden van 18 jaar en ouder.

Meer antwoorden op veel gestelde vragen over alcoholvrij bier!

Beerlist hilitedimage 37

Top 10 - 0.0 Alcoholvrij Bier

#1 Jever Fun

Top 10 - IPA

IPA, voluit India Pale Ale, is een veel besproken bierstijl. Binnen deze al jaren zeer populaire stijl vind je talloze varianten. Je hebt heel bittere IPA’s waarvan je oren na iedere slok gaan klapperen. Er zijn ook veel vriendelijkere varianten die fruitige Amerikaanse hopsoorten bevatten en...

Top 10 - Witbier

Verwar een witbier nooit met een Weizen. Er zijn diverse verschillen, zoals je leert in de Bierista Bieropleiding. Misschien wel het belangrijkste verschil is dat witbier toevoegingen kent. Sinaasappelschil en koriander zijn de bekendste. Het geeft witbier die wilde frisheid, die...