Top 10 - Beste Lentebieren

Het zonnetje schijnt weer! We kunnen we zonder jas naar buiten en met een beetje geluk is het weer lekker zitten op het terras. Heerlijk genieten met de warme zonnestralen op je gezicht. Dat smaakt naar bier! Maar naar welk bier? Bierista heeft een Top 10 samengesteld van de Beste Lentebieren. Met deze frisse en fruitige speciaalbieren zit je altijd goed!

1
T ij paasij

't IJ Paasij

Paasij van Brouwerij 't IJ uit Amsterdam is een amberkleurig bier. Door het gebruik van wat donkere moutsoorten heeft dit bier in de basis een zachtzoet karakter. Frisheid dank dit bier aan de hop en koriander. De balans tussen zoet en fris is perfect in dit bier. De frisse afdronk doet je al snel verlangen naar nog een slok.
2
Jopen lentebier

Jopen Lentebier

Laat de zon maar komen. Met een glas Jopen Lentebier zit je wel goed. Dit is geen zoete Meibock, maar een bier zo fris als een lentebries. Amerikaanse hopsoorten en korianderzaad zorgen voor een weldadige frisheid. Met een lekkere salade of asperges erbij is het feest helemaal compleet!
3
Vandestreek bier zonnesteek

VandeStreek bier Zonnesteek

VandeStreek Zonnesteek is een verfrissend bier, waarmee je ook in het voorjaarszonnetje je hoofd koel kunt houden. Een uitgekiende mix van drie hopsoorten en drie verschillende soorten mout laten een verfrissende indruk achter.
4
Texels springtij

Texels Springtij

Texels Springtij is de soepele lentebode afkomstig van het Waddeneiland. Met Springtij in je glas zie je de Texelse lammetjes darten en hoor je de Waddenzee rustig het strand op kabbelen. Texels Springtij is voorjaar in optima forma!
5
Bierflesje

Oersoep Offspring

Oersoep Offspring geeft je alles waar je in de voorjaarszon behoefte aan hebt. Een bloemige en fruitige smaak met een zachtzoete ondertoon van moutaroma's. De friszure smaak zorgt ervoor dat jij nog wel eventjes op dat terras blijft plakken.
6
Troost lentebier

Troost Lentebier

Troost Lentebier drinkt heerlijk weg. Smaakvol, een lichte body. Dit Lentebier is licht zoetig en heeft een verfijnd bittertje in de smaak. Dit is genieten, zeker met zacht en romig kaasje binnen handbereik.
7
Oedipus mannenliefde

Oedipus Mannenliefde

Oedipus Mannenliefde is absoluut de moeite waard. Wellicht moet je een drempel over om 'm te bestellen (Hallo! Ober, mag ik een Mannenliefde?), maar dan heb je ook wel wat. Een uitstekend verfrissend bier met de nodige complexiteit, die de soepelheid en de doodrinkbaarheid zeker niet in de weg staan. Gewoon doen, deze Mannenliefde; je moet alles in je leven een keer geprobeerd hebben, toch?
8
Sint christoffel lentebier

Sint Christoffel Lentebier

Sint Christoffel Lentebier is een verfrissend en lekker gehopt bier. Op een mooie (maar ook op een iets minder zonnige) voorjaarsdag is dit de ultieme traktatie.
9
Bruut saison

Bruut Saison

Dat ze bij Bruut schitterende bieren kunnen brouwen, dat wisten we al een tijdje. Niet voor niets wordt de Bruut Gajes door een vakjury verkozen tot Lekkerste Bier van Nederland. Deze Saison is ook een absolute topper. Fris en met de nodige complexiteit is dit genieten blazen. Dat mede dankzij de fijne droge afdronk.
10
Bax bier rokkenjager

Bax Bier Rokkenjager

Zodra de zon weer schijnt en de winter verdwijnt komen de rokjes weer uit de kast. Inspirerende tijden voor de brouwers van Bax Bier. Zij zijn erin geslaagd dat energieke lentegevoel te vertalen in een verfrissend en verkwikkend bier. Bestel er nog maar één.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket