Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop in Zaandijk is geopend in mei 2016. In de brouwerij worden bieren gebrouwen voor Brouwerij Hoop en Breugem. Hoop brouwt met een Caspary-installatie van 20 hectoliter. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de brouwerij met een capaciteit van ongeveer 850.000 liter per jaar.

Bieren (5)

Sorteer op
  Score Category Naam
Hoop 1862

Hoop 1862

7,5
Hoop 1862 is de ongefilterde pilsener van Brouwerij Hoop. 1862 is het jaar waarin het laatste schip van de helling te water ging. Het was het einde van de toonaangevende periode die Zaandijk jarenlang speelde in de scheepsbouw. De naam van het laatste schip dat de werf in Zaandijk verliet? Hoop! Deze pilsener is ongefilterd en heeft daardoor meer smaak.
Hoop waterwolf

Hoop Waterwolf

7,3
Hoop Waterwolf is een niet te onderschatten Saison. Waterwolf is al vele eeuwen in gevecht met de mens. Steeds pakt de waterwolf weer een stukje land. Hoop Waterwolf is een droge Saison met een fris en kruidig karakter.
Hoop blanke nelis

Hoop Bleke Nelis

6,3
Hoop Bleke Nelis is vernoemd naar Cornelis Gerritsz Jongekees uit Zaandam. In 1668 liep hij op Spitsbergen over het ijs naar een ijsbeer, die net geschoten was. Cornelis was in de veronderstelling dat de beer dood was, maar dat bleek niet het geval. Gelukkig werd hij gered, maar door de schrik waren zijn haren ineens spierwit geworden. Deze Bleke Nelis is een evenwichtige Pale Ale, lekker fruitig gehopt en uitstekend doordrinkbaar.
Hoop kaper

Hoop Kaper

6,3
Hoop Kaper is vernoemd naar Claes Compaen. Hij leefde aan het begin van de 17e eeuw en was reder en kapitein. Hij vond dat hij niet genoeg verdiende en zette zijn carrière voort als piraat. Hij beroofde ruim 350 schepen, voordat hij zich weer vestigde in Oostzaan, naast de mensen die hij beroofd had. Hoop Kaper is een pittige India pale Ale met veel fruitige aroma's. Heerlijk bij vleesgerechten met wat pit.
Hoopt oudt heyn en syn wyf

Hoop Oudt Heyn en syn wyf

5,9
Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf is een donker en zwaar bier. Een bier om echt van te genieten en geschikt om te bewaren. Hendrick Pietersz Oudt-Heyn en syn wyf' verzochten op 20 september 1494 aan de schepenen van de banne Westzaanen verlof om - op wat nu de Lagedijk is - een woning te bouwen. Deze bouwaanvraag kan gezien worden als de stichtingsdatum van Zaandijk.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket