Brouwerij Hoop

Brouwerij HOOP is in 2016 in Zaandijk, nabij Zaandam, opgericht. Naast een brouwerij bevat Brouwerij HOOP ook een restaurant, proeflokaal en winkel. Je kunt hier als bierliefhebber je lol op!

Er worden hier in de brouwerij bieren gebrouwen voor Brouwerij HOOP en Brouwerij Breugem. In het naastgelegen pand ligt de opslag- en afvullijn, waar een 50 meter lange pijplijn naartoe is aangelegd. De bieren worden daar afgevuld in fusten en flessen en afgerond met het juiste etiket. Met een brouwcapaciteit van ongeveer 850.000 liter per jaar staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij deze brouwers. Een van de belangrijke aspecten bij de bouw van de brouwerij was dan ook het thema duurzaamheid. Er zijn daarom meer dan 300 zonnepanelen op het dak van de brouwerij/het restaurant geplaatst (en ook op de tegenoverliggende kantoorruimte). Genoeg om de consument te kunnen voorzien van een 'energie neutraal biertje'. Dat smaakt hetzelfde, maar voelt toch beter!

Tot slot staat het zusterbedrijf van Brouwerij Hoop, eenvoudig Hope Brewery genoemd, aan de Noordkant van Dublin. Oud Zaankanter Wim de Jongh zwaait daar de scepter. De opzet van het design, de brouwerij, etc zijn hetzelfde, alleen uiteraard toegespitst op de specifieke vragen van de Ierse markt. Op (brouw)technisch gebied vindt de nodige uitwisseling plaats en de net in Nederland geïntroduceerde Oatmeal IPA van Hoop is dan ook in Ierland ontwikkeld.

Onze topbieren

8,5

Hoop Spaansch Benauwd

Brouwerij Hoop

Spaansch Benauwd van Brouwerij Hoop is een bijzondere Barley Wine. Stevig en smaakvol met ook wat gebrande tonen. Dit bier werd gebrouwen om te vieren dat Alkmaar in 1573 werd ontzet van de Spanjaarden en de Zaanstreek in 1574 een klinkende overwinning behaalde. Proef je de passie?!

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Hoop Awesome Autumn Rum Bock

Brouwerij Hoop

Hoop Awesome Autumn Rum Bock is het bockbier van Brouwerij HOOP. Een kruidig bier met aroma's en smaken van karamel met hinten van rum en vanilla. Een smakelijke, volle verwarmer!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Hoop 1862

Brouwerij Hoop

Hoop 1862 is de ongefilterde pilsener van Brouwerij Hoop. 1862 is het jaar waarin het laatste schip van de helling te water ging. Het was het einde van de toonaangevende periode die Zaandijk jarenlang speelde in de scheepsbouw. De naam van het laatste schip dat de werf in Zaandijk verliet? Hoop! Deze pilsener is ongefilterd en heeft daardoor meer smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Winter Warming Chocolate Porter

Brouwerij Hoop

Winter Warming Chocolate Porter van Brouwerij Hoop is een Porter. Dit limited edition bier is gebrouwen met cacaonibs uit Ecuador die zijn geroosterd door chocoladefabriek De Euforij in Wormersveer.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Hoop Waterwolf

Brouwerij Hoop

Hoop Waterwolf is een niet te onderschatten Saison. Waterwolf is al vele eeuwen in gevecht met de mens. Steeds pakt de waterwolf weer een stukje land. Hoop Waterwolf is een droge Saison met een fris en kruidig karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Hoop Zaanse Schoen

Brouwerij Hoop

Zaanse Schoen van brouwerij Hoop uit Zaandijk is een Porter gebrouwen ter gelegenheid van de intocht van Sinterklaas 2018. De Porter bevat een licht geroosterde smaak met een chocolade- en mokkakarakter afkomstig van handgeroosterde cacaonibs en Engelse moutsoorten. Zeer smakelijk bij stoofvlees, pittige kaas en... chocolade!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

7,0

HOOP Summer Session IPA

Brouwerij Hoop

HOOP Summer Session IPA is een laag alcoholische India Pale Ale. Dorstlessende, lekker moutig en vol aroma's en tonen van tropisch fruit. Een lekkere stevige body en zoet, licht bitter van smaak.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Hoop Kaper

Brouwerij Hoop

Hoop Kaper is vernoemd naar Claes Compaen. Hij leefde aan het begin van de 17e eeuw en was reder en kapitein. Hij vond dat hij niet genoeg verdiende en zette zijn carrière voort als piraat. Hij beroofde ruim 350 schepen, voordat hij zich weer vestigde in Oostzaan, naast de mensen die hij beroofd had. Dit is een pittige India Pale Ale met veel fruitige aroma's.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bier van Hoop met een boodschap

Hoop heeft in deze roerige tijden een bier gebrouwen met een boodschap. Mon Cherry is er om vrijheid en diversiteit te vieren.

Verder lezen

De laatste hoop voor de naam 'Joop'

De naam Joop sterft uit. De populariteit neemt steeds verder af en de Nederlandse naam prijkt steeds minder vaak op een geboortekaartje.

Verder lezen

Hoop presenteert Sweet Spring Bock met wodka

De Zaanse brouwerij Hoop presenteert een nieuw lentebier, de Hoop Sweet Spring Bock. Een fris bier met een lichte wodka-touch.

Verder lezen