Brouwerij Hoop

Tegenover de eeuwen oude molens op de Zaanse Schans aan de rivier de Zaan staat de enige brouwerij van de Zaanstreek; Brouwerij Hoop. Hier worden karaktervolle bieren gebrouwen met lokale ingrediënten, die toegankelijk en toch speciaal zijn. Hoop bier staat symbool voor de Hollandse onverzettelijkheid. Lekkere bieren, toegankelijk maar met karakter. Elk vast bier heeft zijn eigen naam, smaak en verhaal gerelateerd aan de Zaanse historie.

Nu staat Hoop ironisch genoeg ook enorm symbool voor de tijd waarin we leven. Onze spreuk ‘Hoop doet Leven, Leven doet Drinken’ krijgt onverwacht en tegen wil en dank een heel actuele lading. Met andere woorden, er is altijd Hoop!

Brouwerij Hoop opende in mei 2016 haar deuren. Opgericht door Paul Riteco en Steven de Cleen, 2 oer-Zaanse vrienden die zijn opgegroeid in de Zaanstreek en altijd al waren geïnspireerd door de Zaanse foodprint en de rijke verhalen. De brouwerij heeft als eerste in Nederland een nagelnieuwe Caspary brouwinstallatie uit Beieren, Duitsland. Het geheel bestaat uit 16 gist / lagertanks: 7 van 60 hectoliter (HL), 4 van 40 HL en 4 van 20 HL. De capaciteit van de brouwerij ligt daarmee op ongeveer 8.500 HL per jaar. De installatie is geheel op maat gebouwd, met complex leidingwerk en semiautomatische machines. In het naastgelegen pand ligt de opslag- en afvullijn, waar een 50 meter lange pijplijn naartoe is aangelegd. De bieren worden daar afgevuld in fusten en flessen en gelabeld met het juiste etiket.

In de brouwerij brouwt een team onder leiding van de Canadees Pierre Yves Lavoie alle HOOP bieren, alsmede van een aantal huurbrouwers (Leeghwater, Rotjoch, Mirakel, Kugi).

Daarnaast is er een tweede vestiging van Brouwerij Hoop, namelijk op het Hembrugterrein in het geheel gerestaureerde oude laboratorium, genaamd Lab-44. Hier staat een mini-brouwinstallatie met 4 ketels van 500 liter. Zoals er in een echt lab wordt geëxperimenteerd, doet Brouwerij Hoop dat op geheel eigen wijze door limited bieren te brouwen. Enkele voorbeelden van deze bieren zijn de Zoethout Stout en de Zaanse Mosterd Tripel.

Onze topbieren

8,2

Hoop Spicy Mosterd Tripel

Brouwerij Hoop

Hoop Spicy Mosterd Tripel is een typische Belgische Tripel. Tijdens het brouwproces is er de wereldberoemde Zaanse mosterd aan toegevoegd. Een limited edition bier, zacht met een volle smaak. Ondanks de scherpe Zaanse mosterd heeft dit smakelijke bier een uitstekende balans.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

HOOP Imperial Stroopwafel Stout

Brouwerij Hoop

HOOP Imperial Stroopwafel Stout is een Imperial Stout van 9,5%. Een kruidige Stout met een fijne karamel-stroopwafel geur en een complex geroosterde hoofdsmaak. Intens met een warmend mondgevoel en lange nasmaak.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

HOOP Woody Winter Bock

Brouwerij Hoop

HOOP Woody Winter Bock is een klassiek Bockbier. Gelagerd met ‘French oak chips’. Subtiele aroma's van vanille, specerijen en toffee uit het hout.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Hoop Spaansch Benauwd

Brouwerij Hoop

Spaansch Benauwd van Brouwerij Hoop is een bijzondere Barley Wine. Stevig en smaakvol met ook wat gebrande tonen. Dit bier werd gebrouwen om te vieren dat Alkmaar in 1573 werd ontzet van de Spanjaarden en de Zaanstreek in 1574 een klinkende overwinning behaalde. Proef je de passie?!

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Hoop Vredespijpje

Brouwerij Hoop

Hoop Vredespijpje is een Baltic Porter van 8,3%. Collab met Grolsch. Brouwerij Hoop en Grolsch hebben volgens hetzelfde recept een Baltic Porter gebrouwen. Vervolgens is het Grolsch deel met een tankwagen naar Zaandijk gebracht, waar de bieren zijn samengebracht.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

HOOP Liquorice Stout

Brouwerij Hoop

HOOP Liquorice Stout is een donkere zoethout Stout. Bevat gebrande mouten, een mooie romige schuimkraag en rokerige tonen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Hoop Awesome Autumn Rum Bock

Brouwerij Hoop

Hoop Awesome Autumn Rum Bock is het bockbier van Brouwerij HOOP. Een kruidig bier met aroma's en smaken van karamel met hinten van rum en vanilla. Een smakelijke, volle verwarmer!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Nieuw: Hoop Pride Ale

Brouwerij Hoop heeft een nieuwe zomerbier gebrouwen, de Hoop Pride Ale, een sinaasappel blond met 5,8% alcohol.

Verder lezen

Brouwerij Hoop: Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Brouwerij Hoop lanceert op 12 mei een nieuw bier, dat geïnspireerd is op het werk van de bekende Nederlandse dichter Herman Gorter.

Verder lezen

Grolsch Geluk op weg naar een vaste plek

Grolsch heeft 2021 afgesloten met Geluk, een vierde speciaalbier in de reeks Geloof, Hoop, Liefde en Geluk.

Verder lezen

Grolsch proost met Geluk

Geluk is - na Geloof, Hoop en Liefde - het vierde gelimiteerde speciaalbier uit de Grolsch Proefbrouwerij.

Verder lezen