Brouwerij Hoop

Tegenover de eeuwen oude molens op de Zaanse Schans aan de rivier de Zaan staat de enige brouwerij van de Zaanstreek; Brouwerij Hoop. Hier worden karaktervolle bieren gebrouwen met lokale ingrediënten, die toegankelijk en toch speciaal zijn. Hoop bier staat symbool voor de Hollandse onverzettelijkheid. Lekkere bieren, toegankelijk maar met karakter. Elk vast bier heeft zijn eigen naam, smaak en verhaal gerelateerd aan de Zaanse historie.

Nu staat Hoop ironisch genoeg ook enorm symbool voor de tijd waarin we leven. Onze spreuk ‘Hoop doet Leven, Leven doet Drinken’ krijgt onverwacht en tegen wil en dank een heel actuele lading. Met andere woorden, er is altijd Hoop!

Brouwerij Hoop opende in mei 2016 haar deuren. Opgericht door Paul Riteco en Steven de Cleen, 2 oer-Zaanse vrienden die zijn opgegroeid in de Zaanstreek en altijd al waren geïnspireerd door de Zaanse foodprint en de rijke verhalen. De brouwerij heeft als eerste in Nederland een nagelnieuwe Caspary brouwinstallatie uit Beieren, Duitsland. Het geheel bestaat uit 16 gist / lagertanks: 7 van 60 hectoliter (HL), 4 van 40 HL en 4 van 20 HL. De capaciteit van de brouwerij ligt daarmee op ongeveer 8.500 HL per jaar. De installatie is geheel op maat gebouwd, met complex leidingwerk en semiautomatische machines. In het naastgelegen pand ligt de opslag- en afvullijn, waar een 50 meter lange pijplijn naartoe is aangelegd. De bieren worden daar afgevuld in fusten en flessen en gelabeld met het juiste etiket.

In de brouwerij brouwt een team onder leiding van de Canadees Pierre Yves Lavoie alle HOOP bieren, alsmede van een aantal huurbrouwers (Leeghwater, Rotjoch, Mirakel, Kugi).

Daarnaast is er een tweede vestiging van Brouwerij Hoop, namelijk op het Hembrugterrein in het geheel gerestaureerde oude laboratorium, genaamd Lab-44. Hier staat een mini-brouwinstallatie met 4 ketels van 500 liter. Zoals er in een echt lab wordt geëxperimenteerd, doet Brouwerij Hoop dat op geheel eigen wijze door limited bieren te brouwen. Enkele voorbeelden van deze bieren zijn de Zoethout Stout en de Zaanse Mosterd Tripel.

Onze topbieren

8,3

Hoop Spicy Mosterd Tripel

Brouwerij Hoop

Hoop Spicy Mosterd Tripel is een typische Belgische Tripel. Tijdens het brouwproces is er de wereldberoemde Zaanse mosterd aan toegevoegd. Een limited edition bier, zacht met een volle smaak. Ondanks de scherpe Zaanse mosterd heeft dit smakelijke bier een uitstekende balans.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

HOOP Woody Winter Bock

Brouwerij Hoop

HOOP Woody Winter Bock is een klassiek Bockbier. Gelagerd met ‘French oak chips’. Subtiele aroma's van vanille, specerijen en toffee uit het hout.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Hoop Spaansch Benauwd

Brouwerij Hoop

Spaansch Benauwd van Brouwerij Hoop is een bijzondere Barley Wine. Stevig en smaakvol met ook wat gebrande tonen. Dit bier werd gebrouwen om te vieren dat Alkmaar in 1573 werd ontzet van de Spanjaarden en de Zaanstreek in 1574 een klinkende overwinning behaalde. Proef je de passie?!

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

HOOP Liquorice Stout

Brouwerij Hoop

HOOP Liquorice Stout is een donkere zoethout Stout. Bevat gebrande mouten, een mooie romige schuimkraag en rokerige tonen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Hoop Awesome Autumn Rum Bock

Brouwerij Hoop

Hoop Awesome Autumn Rum Bock is het bockbier van Brouwerij HOOP. Een kruidig bier met aroma's en smaken van karamel met hinten van rum en vanilla. Een smakelijke, volle verwarmer!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

HOOP Oatmeal IPA

Brouwerij Hoop

HOOP Oatmeal IPA is een Limited Edition India Pale Ale van Brouwerij Hoop. Dit bier is in de locatie van deze brouwerij in Dublin ontwikkeld. Deze Oatmeal IPA is niet zomaar een IPA. Het bier heeft een flinke cocktail van tropisch fruitige aroma’s en smaken in zich. De havermout in dit bier zorgt voor de volle body en zo is dit stevige IPA geworden terwijl hij een vrij laag alcoholpercentage heeft.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Hoop 1862

Brouwerij Hoop

Hoop 1862 is de ongefilterde pilsener van Brouwerij Hoop. 1862 is het jaar waarin het laatste schip van de helling te water ging. Het was het einde van de toonaangevende periode die Zaandijk jarenlang speelde in de scheepsbouw. De naam van het laatste schip dat de werf in Zaandijk verliet? Hoop! Deze pilsener is ongefilterd en heeft daardoor meer smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Winter Warming Chocolate Porter

Brouwerij Hoop

Winter Warming Chocolate Porter van Brouwerij Hoop is een Porter. Dit limited edition bier is gebrouwen met cacaonibs uit Ecuador die zijn geroosterd door chocoladefabriek De Euforij in Wormersveer.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bierista Speedcourse | Hoop

Verder lezen

Op de proeftafel: Hoop Liquorice Stout

Brouwerij Hoop stuurde Bierista een Limited Edition bier. Die Hoop Liquorice Stout hebben we gelijk maar op de proeftafel gezet.

Verder lezen

Over bier weet je nooit genoeg

Bier is niet alleen onze favoriete drank. Het is een way-of-life. Een van de fascinerende zaken van bier is dat je nooit bent uitgeleerd.

Verder lezen

Grolsch Geloof: fris en fruitig de zomer door

Grolsch Geloof is het tweede bier in een serie van vier. De reeks bestaat uit de bieren met de namen Hoop, Geloof, Liefde en Geluk.

Verder lezen