Brouwerij Hoop

Brouwerij HOOP is in 2016 in Zaandijk, nabij Zaandam, opgericht. Naast een brouwerij bevat Brouwerij HOOP ook een restaurant, proeflokaal en winkel. Je kunt hier als bierliefhebber je lol op!

Er worden hier in de brouwerij bieren gebrouwen voor Brouwerij HOOP en Brouwerij Breugem. In het naastgelegen pand ligt de opslag- en afvullijn, waar een 50 meter lange pijplijn naartoe is aangelegd. De bieren worden daar afgevuld in fusten en flessen en afgerond met het juiste etiket. Met een brouwcapaciteit van ongeveer 850.000 liter per jaar staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij deze brouwers. Een van de belangrijke aspecten bij de bouw van de brouwerij was dan ook het thema duurzaamheid. Er zijn daarom meer dan 300 zonnepanelen op het dak van de brouwerij/het restaurant geplaatst (en ook op de tegenoverliggende kantoorruimte). Genoeg om de consument te kunnen voorzien van een 'energie neutraal biertje'. Dat smaakt hetzelfde, maar voelt toch beter!

Tot slot staat het zusterbedrijf van Brouwerij Hoop, eenvoudig Hope Brewery genoemd, aan de Noordkant van Dublin. Oud Zaankanter Wim de Jongh zwaait daar de scepter. De opzet van het design, de brouwerij, etc zijn hetzelfde, alleen uiteraard toegespitst op de specifieke vragen van de Ierse markt. Op (brouw)technisch gebied vindt de nodige uitwisseling plaats en de net in Nederland geïntroduceerde Oatmeal IPA van Hoop is dan ook in Ierland ontwikkeld.

Onze topbieren

Nieuw
9,1

Hoop Spicy Mosterd Tripel

Brouwerij Hoop

Hoop Spicy Mosterd Tripel is een typische Belgische Tripel. Tijdens het brouwproces is er de wereldberoemde Zaanse mosterd aan toegevoegd. Een limited edition bier, zacht met een volle smaak. Ondanks de scherpe Zaanse mosterd heeft dit smakelijke bier een uitstekende balans.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

HOOP Liquorice Stout

Brouwerij Hoop

HOOP Liquorice Stout is een donkere zoethout Stout. Bevat gebrande mouten, een mooie romige schuimkraag en rokerige tonen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Hoop Spaansch Benauwd

Brouwerij Hoop

Spaansch Benauwd van Brouwerij Hoop is een bijzondere Barley Wine. Stevig en smaakvol met ook wat gebrande tonen. Dit bier werd gebrouwen om te vieren dat Alkmaar in 1573 werd ontzet van de Spanjaarden en de Zaanstreek in 1574 een klinkende overwinning behaalde. Proef je de passie?!

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

HOOP Woody Winter Bock

Brouwerij Hoop

HOOP Woody Winter Bock is een klassiek Bockbier. Gelagerd met ‘French oak chips’. Subtiele aroma's van vanille, specerijen en toffee uit het hout.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

Hoop Kaper Tripel IPA

Brouwerij Hoop

Hoop Kaper Tripel IPA is een Tripel IPA van 9,1%. Een strak, bruisend en droog bier waar door dubbele vergisting zeer weinig suikers in overgebleven zijn. Dry hopping met nieuwe Australische Enigma hop geeft het bier een passievrucht, rode bessen en Pinot Gris druiven karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

HOOP Oatmeal IPA

Brouwerij Hoop

HOOP Oatmeal IPA is een Limited Edition India Pale Ale van Brouwerij Hoop. Dit bier is in de locatie van deze brouwerij in Dublin ontwikkeld. Deze Oatmeal IPA is niet zomaar een IPA. Het bier heeft een flinke cocktail van tropisch fruitige aroma’s en smaken in zich. De havermout in dit bier zorgt voor de volle body en zo is dit stevige IPA geworden terwijl hij een vrij laag alcoholpercentage heeft.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Hoop Awesome Autumn Rum Bock

Brouwerij Hoop

Hoop Awesome Autumn Rum Bock is het bockbier van Brouwerij HOOP. Een kruidig bier met aroma's en smaken van karamel met hinten van rum en vanilla. Een smakelijke, volle verwarmer!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Hoop 1862

Brouwerij Hoop

Hoop 1862 is de ongefilterde pilsener van Brouwerij Hoop. 1862 is het jaar waarin het laatste schip van de helling te water ging. Het was het einde van de toonaangevende periode die Zaandijk jarenlang speelde in de scheepsbouw. De naam van het laatste schip dat de werf in Zaandijk verliet? Hoop! Deze pilsener is ongefilterd en heeft daardoor meer smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Met Hoop Mon Cherry proosten op diversiteit

Hoop Bier uit Zaandijk heeft een nieuw bier gebrouwen om te proosten op de diversiteit. Mon Cherry is een steun voor de LHBTIQ+ community.

Verder lezen

Grolsch biedt Hoop

Met Hoop, Geloof, Liefde en Geluks-bier roept Grolsch bierliefhebbers in Nederland op positieve verhalen te delen.

Verder lezen

Drie biertips voor een zonnig weekend

Lekker genieten van een goed glas bier. Het weekend is daarvoor het uitgelezen moment. Bierista heeft drie fijne biertips voor je.

Verder lezen

Brouwerij Hoop drie maal in de prijzen

De Zaanse Brouwerij Hoop heeft drie keer eremetaal behaald bij de Frankfurt International Trophy.

Verder lezen