Brouwerij hoop

Brouwerij Hoop

Brouwerij HOOP is in 2016 in Zaandijk, nabij Zaandam, opgericht. Naast een brouwerij bevat Brouwerij HOOP ook een restaurant, proeflokaal en winkel. Je kunt hier als bierliefhebber je lol op!

Er worden hier in de brouwerij bieren gebrouwen voor Brouwerij HOOP en Brouwerij Breugem. In het naastgelegen pand ligt de opslag- en afvullijn, waar een 50 meter lange pijplijn naartoe is aangelegd. De bieren worden daar afgevuld in fusten en flessen en afgerond met het juiste etiket. Met een brouwcapaciteit van ongeveer 850.000 liter per jaar staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij deze brouwers. Een van de belangrijke aspecten bij de bouw van de brouwerij was dan ook het thema duurzaamheid. Er zijn daarom meer dan 300 zonnepanelen op het dak van de brouwerij/het restaurant geplaatst (en ook op de tegenoverliggende kantoorruimte). Genoeg om de consument te kunnen voorzien van een 'energie neutraal biertje'. Dat smaakt hetzelfde, maar voelt toch beter!

Tot slot staat het zusterbedrijf van Brouwerij Hoop, eenvoudig Hope Brewery genoemd, aan de Noordkant van Dublin. Oud Zaankanter Wim de Jongh zwaait daar de scepter. De opzet van het design, de brouwerij, etc zijn hetzelfde, alleen uiteraard toegespitst op de specifieke vragen van de Ierse markt. Op (brouw)technisch gebied vindt de nodige uitwisseling plaats en de net in Nederland geïntroduceerde Oatmeal IPA van Hoop is dan ook in Ierland ontwikkeld.

Onze topbieren

7,5

HOOP Summer Session IPA

Brouwerij Hoop

HOOP Summer Session IPA is een laag alcoholische India Pale Ale. Dorstlessende, lekker moutig en vol aroma's en tonen van tropisch fruit. Een lekkere stevige body en zoet, licht bitter van smaak.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Hoop 1862

Brouwerij Hoop

Hoop 1862 is de ongefilterde pilsener van Brouwerij Hoop. 1862 is het jaar waarin het laatste schip van de helling te water ging. Het was het einde van de toonaangevende periode die Zaandijk jarenlang speelde in de scheepsbouw. De naam van het laatste schip dat de werf in Zaandijk verliet? Hoop! Deze pilsener is ongefilterd en heeft daardoor meer smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Hoop Waterwolf

Brouwerij Hoop

Hoop Waterwolf is een niet te onderschatten Saison. Waterwolf is al vele eeuwen in gevecht met de mens. Steeds pakt de waterwolf weer een stukje land. Hoop Waterwolf is een droge Saison met een fris en kruidig karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Hoop Oudt Heyn en syn wyf

Brouwerij Hoop

Oudt Heyn en Syn Wyf van brouwerij HOOP is een Donker & Rijk bier. Dit zware bier is er een om echt van te genieten. Oudt Heyn en Syn Wyf is ook zeer geschikt om te bewaren. Het bier is troebel in zicht en licht amber van kleur. In de smaak is hij rijp, vol, bitter en zeer complex. En echt genietbier waar je vol plezier van kunt nippen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Hoop Kaper

Brouwerij Hoop

Hoop Kaper is vernoemd naar Claes Compaen. Hij leefde aan het begin van de 17e eeuw en was reder en kapitein. Hij vond dat hij niet genoeg verdiende en zette zijn carrière voort als piraat. Hij beroofde ruim 350 schepen, voordat hij zich weer vestigde in Oostzaan, naast de mensen die hij beroofd had. Dit is een pittige India Pale Ale met veel fruitige aroma's.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,3

Hoop Bleke Nelis

Brouwerij Hoop

Hoop Bleke Nelis is vernoemd naar Cornelis Gerritsz Jongekees uit Zaandam. In 1668 liep hij op Spitsbergen over het ijs naar een ijsbeer, die net geschoten was. Cornelis was in de veronderstelling dat de beer dood was, maar dat bleek niet het geval. Gelukkig werd hij gered, maar door de schrik waren zijn haren ineens spierwit geworden. Deze Bleke Nelis is een evenwichtige Pale Ale, lekker fruitig gehopt en uitstekend doordrinkbaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Nieuw

Hoop Awesome Autumn Rum Bock

Brouwerij Hoop

Hoop Awesome Autumn Rum Bock is het bockbier van Brouwerij HOOP. Een kruidig bier met aroma's en smaken van karamel met hinten van rum en vanilla. Een smakelijke, volle verwarmer!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

HOOP Oatmeal IPA

Brouwerij Hoop

HOOP Oatmeal IPA is een Limited Edition India Pale Ale van Brouwerij Hoop. Dit bier is in de locatie van deze brouwerij in Dublin ontwikkeld. Deze Oatmeal IPA is niet zomaar een IPA. Het bier heeft een flinke cocktail van tropisch fruitige aroma’s en smaken in zich. De havermout in dit bier zorgt voor de volle body en zo is dit stevige IPA geworden terwijl hij een vrij laag alcoholpercentage heeft.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Biernerd lunch bibi 1

Bibi schuift aan bij de Beer Nerd Brunch van Brouwerij HOOP

3 januari 2018 Bibi schuift aan bij de Beer Nerd Brunch georganiseerd in samenwerking brouwerij HOOP uit Zaandijk. Verschillende bieren van deze brouwerij met passende spijscombinaties die zorgvuldig zijn samengesteld door Derek Walsch en Leonie Jonker. Verder lezen
Smoky lager

Brouwerij Hoop eert 'The Ballad of Lucy Jordan' met een eigen bier

20 november 2017 Om Marianne Faithfull's 'The Ballad of Lucy Jordan' te eren brengt Brouwerij Hoop een nieuw bier uit. Het is een uniek en eigenzinnig bier geworden waar Lapsang Suchong thee aan toe is gevoegd: de Smoky Lager. Verder lezen