Brouwerij Hoop

Brouwerij HOOP is in 2016 in Zaandijk, nabij Zaandam, opgericht. Naast een brouwerij bevat Brouwerij HOOP ook een restaurant, proeflokaal en winkel. Je kunt hier als bierliefhebber je lol op!

Er worden hier in de brouwerij bieren gebrouwen voor Brouwerij HOOP en Brouwerij Breugem. In het naastgelegen pand ligt de opslag- en afvullijn, waar een 50 meter lange pijplijn naartoe is aangelegd. De bieren worden daar afgevuld in fusten en flessen en afgerond met het juiste etiket. Met een brouwcapaciteit van ongeveer 850.000 liter per jaar staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij deze brouwers. Een van de belangrijke aspecten bij de bouw van de brouwerij was dan ook het thema duurzaamheid. Er zijn daarom meer dan 300 zonnepanelen op het dak van de brouwerij/het restaurant geplaatst (en ook op de tegenoverliggende kantoorruimte). Genoeg om de consument te kunnen voorzien van een 'energie neutraal biertje'. Dat smaakt hetzelfde, maar voelt toch beter!

Tot slot staat het zusterbedrijf van Brouwerij Hoop, eenvoudig Hope Brewery genoemd, aan de Noordkant van Dublin. Oud Zaankanter Wim de Jongh zwaait daar de scepter. De opzet van het design, de brouwerij, etc zijn hetzelfde, alleen uiteraard toegespitst op de specifieke vragen van de Ierse markt. Op (brouw)technisch gebied vindt de nodige uitwisseling plaats en de net in Nederland geïntroduceerde Oatmeal IPA van Hoop is dan ook in Ierland ontwikkeld.

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Hoop 1862

Hoop 1862

7,5
Hoop 1862 is de ongefilterde pilsener van Brouwerij Hoop. 1862 is het jaar waarin het laatste schip van de helling te water ging. Het was het einde van de toonaangevende periode die Zaandijk jarenlang speelde in de scheepsbouw. De naam van het laatste schip dat de werf in Zaandijk verliet? Hoop! Deze pilsener is ongefilterd en heeft daardoor meer smaak.
Hoop waterwolf

Hoop Waterwolf

7,3
Hoop Waterwolf is een niet te onderschatten Saison. Waterwolf is al vele eeuwen in gevecht met de mens. Steeds pakt de waterwolf weer een stukje land. Hoop Waterwolf is een droge Saison met een fris en kruidig karakter.
Hoop blanke nelis

Hoop Bleke Nelis

6,3
Hoop Bleke Nelis is vernoemd naar Cornelis Gerritsz Jongekees uit Zaandam. In 1668 liep hij op Spitsbergen over het ijs naar een ijsbeer, die net geschoten was. Cornelis was in de veronderstelling dat de beer dood was, maar dat bleek niet het geval. Gelukkig werd hij gered, maar door de schrik waren zijn haren ineens spierwit geworden. Deze Bleke Nelis is een evenwichtige Pale Ale, lekker fruitig gehopt en uitstekend doordrinkbaar.
Hoop kaper

Hoop Kaper

6,3
Hoop Kaper is vernoemd naar Claes Compaen. Hij leefde aan het begin van de 17e eeuw en was reder en kapitein. Hij vond dat hij niet genoeg verdiende en zette zijn carrière voort als piraat. Hij beroofde ruim 350 schepen, voordat hij zich weer vestigde in Oostzaan, naast de mensen die hij beroofd had. Hoop Kaper is een pittige India pale Ale met veel fruitige aroma's. Heerlijk bij vleesgerechten met wat pit.
Hoopt oudt heyn en syn wyf

Hoop Oudt Heyn en syn wyf

5,9
Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf is een donker en zwaar bier. Een bier om echt van te genieten en geschikt om te bewaren. Hendrick Pietersz Oudt-Heyn en syn wyf' verzochten op 20 september 1494 aan de schepenen van de banne Westzaanen verlof om - op wat nu de Lagedijk is - een woning te bouwen. Deze bouwaanvraag kan gezien worden als de stichtingsdatum van Zaandijk.
Hoop oatmeal ipa

HOOP Oatmeal IPA

HOOP Oatmeal IPA is een Limited Edition India Pale Ale van Brouwerij Hoop. Dit bier is in de locatie van deze brouwerij in Dublin ontwikkeld. Deze Oatmeal IPA is niet zomaar een IPA. Het bier heeft een flinke cocktail van tropisch fruitige aroma’s en smaken in zich. De havermout in dit bier zorgt voor de volle body en zo is dit stevige IPA geworden terwijl hij een vrij laag alcoholpercentage heeft.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket