Nieuw: Hoop Pride Ale

25 juni 2022
Brouwerij Hoop heeft een nieuw bier gebrouwen. Het is een Sinaasappel Blond, een zomers bier met 5,8% alcohol. Deze dorstlesser luistert naar de naam Pride Ale.

Hoop voor iedereen. Dat is de boodschap die de Zaanse brouwerij voor de wereld heeft. Hoop Pride Ale sluit naadloos aan op deze boodschap. Hoop Pride Ale is een - we citeren - 'charmant, fruitig, vrolijk karaktervol bier met een inclusieve en kleurrijke smaakbeleving. Gebrouwen in vrijheid en diversiteit. Om samen in liefde van te genieten onder een stralende regenboog.' Daar hoeven we als redactie weinig meer aan toe te voegen, toch?!

Partje limoen

Brouwerij Hoop geeft als tip mee het bier ijskoud te serveren met een partje sinaasappel of limoen. Je mag dit bier van de brouwer ook zo uit de fles drinken. Wij raden aan het bier toch even uit te schenken voor een betere smaakbeleving. Met 8 EBU is dit een bier met maar weinig bitterheid. De waarde van 38 EBC laat zien dat deze Pride Ale best wat kleur op de wangen heeft.

Het bier is onder meer verkrijgbaar in de webshop van de Brouwerij Hoop. Andere bekende bieren van Brouwerij Hoop zijn onder meer Hoop Spaansch Benauwd, Hoop Kaper Tripel IPA en Hoop Anker.