Bestel de Bierista® Bieropleiding

 Reviews  |  Ruim 2000 bierliefhebbers gingen je al voor!

 • Aanbevolen door bierbrouwers
 • Leer thuis vanuit je luie stoel
 • Studeer wanneer het jou uitkomt
 • Gemiddelde studietijd: 8 uur
 • Inclusief online examen
 • Officieel Bierista Bierdiploma
 • Exclusieve voordelen als Bierista
 • Gratis bezorging Bierista Bierpack
 • Nu bestellen, gelijk beginnen
 • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste bieropleiding van Nederland.

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma.
Meer dan 2000 bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen ons met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door tal van bierexperts en bierbrouwers.
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze populaire biercursus. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord. 

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Bierista Bierpakket

Nadat je bestelling bij ons is binnen gekomen, gaan we onmiddellijk voor je aan de slag. Wij zorgen ervoor dat het Bierista Bierpack met twaalf verschillende speciaalbieren zo snel mogelijk gratis thuis bij jou wordt afgeleverd. Dan kun jij lekker proeven!

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 8 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je - om maar een voorbeeld te noemen - voortaan standaard 10% korting op al je aankopen bij Beerwulf. Daarnaast krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.

 • Blockimage bimage 1361
 • Blockimage bimage 1362

Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Een interessante cursus vol wetenswaardigheden

Gert Jan Hoolwerf

Interessante cursus waar ik mijn bierkennis op een leuke en begrijpelijke manier heb kunnen opwaarderen. Voor mij waren vooral de onderwerpen van bier in combinatie met eten een welkome aanvulling. Ook de gebruik van de juiste glasvorm is een meerwaarde, want niet altijd is een merkglas het juiste glas. Kortom, een interessante cursus vol wetenswaardigheden, waar ik als bierdrinker mijn voordeel ga doen en het genieten nog meer tot uiting zal gaan brengen.

Must have

Keith Nooijen

Leuke, leerzaam opleiding. Een echte” must have” als eigenaar van een café.

Leuke cursus voor de bierliefhebber

Jos Gijsbers

Interessante feiten over bier in het algemeen en over het brouwen in het bijzonder. Extra leuk als je zelf ook al bier brouwt. Na afronding heb je behoorlijk wat kennis over bier verkregen. Leuke opzet door 12 verschillende soorten bieren op te sturen om zo kennis te maken met de verschillende soorten bier.

Zeer leuke en leerzame cursus

Maurice Kroon

Zeer leuke en leerzame cursus. Mis alleen na de cursus een pdf of op papier de lesstof om leuk terug te lezen hoe het zat. Dit was helaas nog niet mogelijk hopelijk in de toekomst wel.

Een must voor de bierliefhebber

Kees Kouwenberg

Ik ben sinds de eerste keer dat ik op de Bierista-site belandde fan. Ik was op zoek naar verkoopadressen van een bier, maar bleef hangen. Na een paar dagen heb ik de biercursus besteld, en daar heb ik heel veel plezier aan beleefd (en met goed gevolg volbracht.. zei hij trots). En nu kijk ik eigenlijk elke dag wel even op de site, nieuwtjes volgen, interessante cursussen doen. Bierista is echt een MUST voor de bierliefhebber.

Zo is leren wel leuk

Johannes Berghuis

Ik kreeg de opleiding cadeau. Van het woord 'leren' krijg ik normaal al bultjes. Toch maar geprobeerd; het gaat tenslotte over bier. Het is geweldig! Veel foto en leuke video's. De tekst leest lekker vlot weg. Genoten van het bierpack. De Bloedbroeder van Kompaan is mijn favoriet! Jammer dat ik nu pas ontdek hoe lekker leren kan zijn ;-)

Zeer goede cursus in "normale mensen"

Pascal Wevers

Zeer goede cursus in "normale mensen taal" Voor iedereen die net even iets meer wil weten van Bier. Alle hoofdstukken zijn direct en geen ellenlange oefenstof waar je doorheen moet. Van simpele Pilsdrinker ben ik nou toch mooi Bierista geworden.

Super interessant

Christiaan Dalhuisen

Super interessante en leuke opleiding! Op deze manier leer je bier echt waarderen. Enige nadeel is dat je de stof na 90 dagen niet meer kan inzien. Zo vergeet je tóch weer een deel en dat vind ik wel jammer.

Veel van geleerd!

Leonie Visser

Met de vriendengroep proef ik regelmatig speciaalbiertjes. Ik vind het leuk om daar meer over te weten. Daarom heb ik de opleiding gedaan. Ik heb veel geleerd en kan het geleerde ook direct in praktijk brengen. Ik ben van plan alle hopspots te gaan bezoeken. Super tof!

Leerzaam en fun!

Annelies

Onwijs leuke opleiding als bierliefhebber of als je in de horeca werkt. Voor mij geld beide, ik dacht veel te weten maar er is nog veel meer te leren. Met je diploma op zak kun je regelmatig naar verschillende brouwerijen of evenementen. Ik heb veel leuke weetjes geleerd die ik weer op mijn werk kan vertellen aan gasten.

Bierdiploma in de pocket

Maarten

Yes, eindelijk Bierista. Bierdiploma in de pocket. Ik ben er totaal 8 uur mee bezig geweest, verspreid over een aantal weken. Af en toe pak je er een bier bij dat je opgestuurd krijgt bij de opleiding. Leren gaat makkelijk, leuk geschreven en fijne video's. Veel geleerd en nu blij met de korting acties. Ben helemaal fan!

Geweldige cursus!

Cors Den oudsten

Geweldige cursus! Veel van geleerd en waar voor je geld. Ik raad het elke bierliefhebber aan om ook te doen!

Genoten van de manier van 'studeren'

Maarten Tegenbosch

Alweer enige tijd geleden dat ik in het zonnige Portugal, in de ochtendzon het examen maakte voor het Bierista Diploma. Ik heb genoten van de manier van 'studeren' Spelenderwijs bijna maar duidelijk, verhelderend en bovenal zeer begrijpend geschreven en visueel gemaakt. Een opleiding die mijn inziens eenieder die in de horeca werkzaak is, zou moeten volgen. Het in delen tot je nemen van kennis, is prima te combineren. Uiteraard is de hele Bierista opleiding ook zeer geschikt voor de liefhebbers. De bieropleiding moet zeker niet onderschat worden, even het examen doen is er niet bij maar als je stap voor stap de cursus doorloopt, de proefexamens maakt en de proeverijen gebruikt als praktijk toepassing van het geleerde, is het prima te doen. Ik hoop dat iedereen evenveel plezier beleefd aan deze Bierista opleiding als ik dat gedaan heb. Maarten Tegenbosch

Leuke en interessante opleiding

Peter Liesting

Leuke en interessante opleiding met lekker makkelijke simpele uitleg van het hoe en wat over bier. Ik heb nu de kennis om echt te kunnen genieten van een lekker biertje.

Tonen van afbeeldingen

Peter Coster

Ik heb toch een aantal keren problemen gehad met het tonen van afbeeldingen. dat is niet fijn tijdens het leren. Bij les 12 Wereldcijfers staat twee keer het losse zinnetje "productie in miljoen hectoliters. Dus ik verwacht ook iets van een plaatje of tabel. Vandaar de 8.

Ik ben er super trots op

Rene van Velthoven

Ik ben er super trots op. En heb dat ook mijn vrienden en collega's laten weten. Na deze bieropleiding is mijn interesse voor bier alleen maar groter geworden. Bovendien beleef je het bier nu nog meer. Genieten dus!

Een goede basis

Marien Geerlings

Er is een goede basis gezet voor een toekomstige bier sommelier. Interessante feiten en goed om inzicht te hebben van de markt structuur.

Een hele fijne manier

Fien van Bergen

Het was een fijne manier om redelijk snel veel te kunnen leren. Ik miste alleen een soort van samen proeven filmpje van de bieren die erbij zaten. En had graag willen weten welke vragen ik fout had na het behalen van mijn examen. Maar in zijn geheel is het een hele fijne manier om wat extra’s te leren over bier!

Leuk, leerzaam, interessant. Overzichtelijk.

Angelique Schaap

Leuk, leerzaam, interessant. Overzichtelijk. Vragen zijn niet zo moeilijk, makkelijker dan ik had verwacht. 1 nadeel: echt jammer dat de leerstof niet meer toegankelijk is na het examen. Ik wilde nog iets nakijken en dat kon niet meer.

Leren op een leuke manier

Andy Meerwaldt

Op een leuke manier leer je meer over bier. Het is een goede manier om een stap verder te gaan dan alleen maar het drinken van bier.

Een goede basiscursus

Mathijs Breedveld

Eigenlijk ben ik best wel tevreden. Bierista bied een goede basiscursus. Paar punten van kritiek: Tacitus wordt in een adem genoemt met 500 voor Christus terwijl Tacitus eeuwen later pas leefde. Het plaatje bij de middeleeuwen is een plaatje uit de vroegmoderne periode, zit toch ook 300 jaar tussen. Af en toe wat kromme zinnen of vage constructies in de lesstof of toetsen en de smaak categorieën worden iets te strak gehanteerd. Verder genoten van de opleiding en veel geleerd!

GESLAAGD

Kees Heijnis

Na een aantal online biertrainingen te hebben gevolgd, trok ik de stoute schoenen aan. Ik gaf me op voor de training Bierista. Vol goede moed begon ik aan de lessen, de oefen vragen gingen mij redelijk af. Dus ik dacht dus, beginnen met examen. Ik startte met de eerste vragen en al gauw ontstond er een paniek bij mij. Hoogmoed kwam ten val. Een vet gedrukt woord GEZAKT. Dus dacht ik moet doen wat ik altijd doe voor een examen, Afzonderen, focus, aantekeningen maken goed de bijbehorende oefenvragen maken keer op keer en ook de extra info lezen. Goedlezen en de tijd nemen. Verleden week maandag trok ik weer de stoute schoenen en begon met het examen. En ik zag de woorden GESLAAGD en ik was daar super blij mee.

Halverwege

Juan Navarro

Ik ben nu halverwege de cursus bierista , mijn bevindingen zijn dat het een leuke leerzame cursus is. De lesstof van deze cursus is duidelijk en bevat geen moeilijke ingewikkelde temen . Al met al als u van speciaal bieren houdt is deze cursus zeer aan te bevelen

Voor echte bierliefhebbers

Wessel van Calcar

Mooie start voor echte bierliefhebbers om veel kennis te vergaren. Een perfecte opstap naar meer voor een aantal, voor anderen de manier om het genieten van een glas bier meer diepgang te geven.

Mooie cursus

Arend Slijkhuis

Hele mooie cursus om een stevige basiskennis op te doen.

Meer van geleerd dan verwacht

Eric Van de Leur

Ik heb er meer van geleerd dan ik vooraf verwacht had. ook fijn in mijn eigen tempo kunnen leren.

Bijzonder blij

Stefano Groen

Bijzonder blij met de inhoud van deze cursus. Voor mij persoonlijk ideaal dat er een ruime periode gegund wordt (90 dagen) om dit naast mijn full-time horeca baan te doen. De inhoud van de cursus is voor iedereeen te begrijpen en de toetsen aan het einde van elk hoofdstuk is ideaal om te polsen hoe je er voor staat. Al met al ben ik erg tevreden over de bijgeleverde bieren, al vond ik wel dat er iets meer diversiteit gemaakt mag worden in het selecteren van de biersoort. Zo zat er bijvoorbeeld geen Tripel of Bockbier bij, terwijl dit wel wordt behandeld. Iets minder van de IPA's (ook al zijn dat mijn favorieten) en iets meer van de hiervoor genoemde. Het enige verbeterpunt met betrekking tot de cursus zelf is het niet kunnen inzien van de foutief beantwoorde vragen na het examen. Overigens heb ik wel te horen gekregen dat Bierista dit zelf ook erkent en zij hiermee aan de slag gaan. Als laatste: Bijzonder snelle service! Ik vond het jammer dat er geen proefglas bij het bier was geleverd en 48u later werd deze bezorgd. Ik behaalde mijn diploma en deze lag wederom snel op de mat. Chapeau Bierista, wie weet ga ik gauw weer door met de volgende stap! Stefano

Echte aanrader

Eric Bakermans

Erg leuke en leerzame cursus. Ga ook zeker de volgende cursus doen. Een echte aanrader

Leerzaam

Tom van der Molen

Een leuke, en leerzame cursus!

Leuke en leerzame cursus

Marlies Steur

Erg leuke en leerzame cursus en helemaal leuk om meester in bier te zijn.

Zeer interessant

Jan Joop Pruijs

Ja, het is zeer interessant en leerzaam.

Tof, mag iets meer diepgang

Michael Jansen

Tof, mag iets meer diepgang hebben wat mij betreft. Zou nog uitgebreider stil willen staan bij het herkennen van smaken en de combinaties met eten. Ook praktijklessen zouden een mooie toevoeging zijn, of misschien voor een deel 2 van de cursus.

Henri van Son

Thomas Jakobsen

Veel weetjes en kennis

Leuke opleiding, met veel weetjes en kennis, duidelijk en goed geïnstrueerd. En in goede duidelijke hoofdstukken

Zeer leerzame opleiding

Bas Onstenk

Een zeer leerzame opleiding, die erg leuk gebracht wordt met een afwisseling van filmpjes en stof. Door deze cursus te volgen begrijp ik beter een glas bier en kan alle producten die nodig zijn beter waarderen.

Studiemateriaal is zeer uitgebreid

Bram Bouwman

Het studiemateriaal is zeer uitgebreid en goed. Ook de tijdsdruk door een ultimatum te stellen is me goed bevallen, dwingt je toch om echt te gaan studeren. De vragen vond ik vaak te detailgericht op zaken die ik minder belangrijk vind als de bv festivals

Iets meer tijd zou prettig zijn voor Dyslectici

Malcolm Stolk

vooral een 7 doordat, als dyslectici, het wel prettig is als er wat meer tijd mogelijk zou zijn voor het beantwoorden van sommige examen vragen. ook zou het erg prettig zijn dat als je, na het niet slagen in het examen, de foute en goeie antwoorden kan zien net zoals bij de proefexamens. verders een prima opleiding, heel erg leerzaam en wist van te voren niet dat er zoveel te leren viel over bier. Het is zeker geen "gein" opleiding

Complimenten over de klantenservice

Marcel Boersma

Wat een leuke cursus is dit zeg, ik heb een hoop kennis mogen bijspijkeren en de filmpjes vond ik ook erg leuk en dan het bier pakket wat je mag beoordelen, er zaten wat mindere bieren bij en ook zeker hele fijne bieren maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Uiteraard ook grote complimenten over de klantenservice en hoe je van alles op de hoogte word gehouden. Ik deed een examen op een laptop maar helaas liep die vast bij vraag 10 waar ik heel erg van baalde dus ik heb contact opgenomen met de klantenservice en gelukkig begrepen ze het probleem en kon ik die toch nog overnieuw doen zonder dat het een extra examen kans koste ( achteraf was dat niet nodig). Ik zou deze cursus zeker aanraden voor bier liefhebbers.

Mooi

Carla jongejan

Ziet er heel mooi uit en staat erg leuk op m'n bierkast

Genoten

Kate Cikowska-Ludwik

Ik heb ervan genoten! En veel geleerd :)

Prima opleiding

Mark Kaspersma

Op zich prima opleiding. Alle facetten van bier worden behandeld in duidelijke taal. Wat wel jammer is, is dat er voor het bierproeven niet een bierista proefglaasje wordt geleverd.