Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €125,-

  • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
  • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
  • Studeer wanneer het jou uitkomt
  • Gemiddelde studietijd: 8 uur
  • Inclusief online examen
  • Officieel Bierista Bierdiploma
  • Exclusieve voordelen als Bierista
  • Gratis bezorging Bierista Bierpack
  • Nu bestellen, gelijk beginnen
  • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma.
Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen ons met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord. 

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Bierista Bierpakket

Nadat je bestelling bij ons is binnen gekomen, gaan we onmiddellijk voor je aan de slag. Wij zorgen ervoor dat het Bierista Bierpack met twaalf verschillende speciaalbieren zo snel mogelijk gratis thuis bij jou wordt afgeleverd. Dan kun jij lekker proeven!

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 8 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Stef Eijssen

Bierista is een prima opleiding om de basis van bier te leren. Daarnaast werkt het op een fijne manier: vanuit thuis achter de computer. Je kunt op je eigen tempo leren! Echter zou ik nog wat dieper ingaan op de verschillende bierstijlen. Nu wordt maar een korte omschrijving gegeven. Echter is dit bij andere onderwerpen ook het geval. Voor mij was het persoonlijk moeilijk om door de laatste hoofdstukken te komen, aangezien het vrij langdradig en misschien sommige paragrafen overbodig werden voor mij. Daarnaast zou het wel fijn zijn als er bij de lesstof nog trefwoorden makkelijker terug te vinden zijn. Zo kun je sneller iets terugvinden als je dit nog eens wilt opzoeken.

Menno Lobensteijn

Fijne opleiding Bij de oefenvragen kun je wel zien wat je hebt fout gedaan. bij de examen vragen niet. vind ik persoonlijk jammer

Raymond Berkenbosch

Als gecertificeerd Whisky Ambassador merk ik dat veel whisky liefhebbers ook liefhebber zijn van specialbieren. Zelf was ik daar niet echt zo'n fan van maar het triggerde mij wel om er meer over te weten te komen. Deze cursus was erg mooi van opzet en geeft erg veel informatie. De tijdsbelastibg die er voor staat moet je wel met een hele dikke korrel zout nemen, want die is echt wel veel hoger. Neemt niet weg dat het prettig van opzet is en goed leesbaar. Ik heb in ieder geval heel veel geleerd en begin de special bieren steeds meer te waarderen, vooral tripels en quadrupels. Aanrader!

Wido van der Gaag

Gekregen als verjaardagscadeau van mijn lieve vriendin. Wat een ontzettend leuke opleiding. Hier is duidelijk aandacht aan besteed, zoals te zien aan de vormgeving, achtergrondinformatie en de filmpjes. Eén woord: passie. Ga zo door!

Martijn Eekels

Leuke informatieve cursus die iedere serieuze bierliefhebber zou moeten aanspreken. De informatie en onderwerpen zijn zeer divers, daardoor mis ik wel af en toe wat diepgang in de informatie. Maar dit is zeker een aanrader!

Danny Jansen

Erg leuke en leerzame opleiding. Aan te raden voor iedere bier liefhebber.

Marco van de Ven

Super! Veel extra leuke weetjes over bier. Je denkt vooraf al veel te weten, maar er zijn natuurlijk altijd dingen die je nog niet wist. Ook na het behalen van je diploma kun je nog gebruik maken van veel leuke korte speedcourses

Davy Reijnders

Goede cursus, met veel plezier gevolgd. Smaakt naar meer!

Patrick vermeulen

Ja ik ben er erg trots op, heb de cursus als zeer leerzaam ervaren, en het werd heel goed uitgelegd en weergegeven.

Johan de Jonge

Een echte aanvulling, met praktisch nut. Echt veel nuttige zaken opgestoken, echt een openbaring. Had ik op voorhand niet verwacht. Een echte aanrader, voor wie meer wil weten van bier.

Robert Ozinga

Tripel Karmeliet wie kent hem niet! De tripel karmeliet is een all time favorite voor veel van mijn kameraden. En dat is niet voor niks. Deze tripel wordt wereldwijd geliefd door veel bierliefhebbers. Kleur De kleur van het bier komt het meest tot zijn recht wanneer het geschonken wordt in het eigen glas van tripel Karmeliet. Door het bier op de juiste manier in te schenken vormt zich een zeer romige schuimkraag. De bubbels die oprijzen in het glas houden de schuimkraag in stand wat er toch heerlijk uit ziet. Geur Dit bier is gebrouwen met 3 verschillende soorten graan wat goed te ruiken is. Daarnaast zijn de kruiden en fruiten die gebruikt worden ook goed ruikbaar wat de aroma erg rijk maakt. Smaak Als een echte tripel liefhebber blijft de tripel Karmeliet toch boven aan het lijstje staan. Het bier voelt zacht aan in de mond en wanneer je het bier door de mond heen laat gutsen worden de fruitige aroma's het best geproefd. De smaak van dit bier is echt geweldig.

Wilco Dekker

Kreeg de Bierista opleiding cadeau. Een goed opgezette toegankelijke cursus over bier, met veel informatie die prettig te lezen is die elke bierliefhebber zou moeten doen. Ik heb er van genoten om al deze kennis tot mij te nemen en het examen af te ronden. Het bier zal er niet anders om smaken, maar de beleving zal nooit meer hetzelfde zijn.

Daan Wevers

Tom van Leeuwen

Erg goed en compleet en leuk om te volgen. Jammer dat de opleiding na 90 dagen niet meer beschikbaar is als naslagwerk.

Jan van Cappelle

Heel trots.

Cora van Rijswijk

Superleuk om zoveel kennis van bier en alles eromheen op te doen. Reviews van heel veel verschillende bieren waarmee weer meer te ontdekken op dit gebied. Pittig examen dus veel voldoening na het afronden ervan.

Jac Nooijens

Jan Stevens

Heel leuke training, mooie opzet, leuke onderwerpen. Ruimte voor verbetering is er altijd, maar voor nu: chapeau!

Jos Kusters

Astrid den Toom

Natuurlijk ben ik trots op mijn behaalde Bierista diploma! Het is een hele leuke en interessante cursus. Wel heb ik er heel wat meer dan 8 uur aan besteed. De cursus is goed geschreven en dus makkelijk te lezen. Het is fijn dat er tussendoor getoetst wordt, zodat je weet of je de stof beheerst.