Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €149,-

  • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
  • Uitermate geschikt voor de horeca
  • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
  • Studeer wanneer het jou uitkomt
  • Gemiddelde studietijd: 15 uur
  • Erkende opleiding!
  • Inclusief online examen
  • Officieel Bierista Bierdiploma
  • Exclusieve voordelen als Bierista
  • Nu bestellen, gelijk beginnen
  • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. 

Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen de online cursus met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland. 
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse gerenommeerde bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord.
De Bierista Bieropleiding is een erkend opleiding keuzedeel Bierkennis.

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Praktijk ervaring

Als onderdeel van het les programma, adviseert Bierista een bijpassend bierpack voor benodigde praktijk ervaring. Je vindt dit pack vanzelf bij het aankoop proces. In praktijk kun leren proeven als een pro om zo nog meer uit je glas bier te kunnen halen. Op deze manier leer je zicht, geur en smaken herkennen, dat een belangrijk onderdeel is van de studie.

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 12-15 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Jaap van Drunen

leerzame lesstof, veel van geleerd

Jannie Bruggink

duidelijke lesstof met allerlei weetjes voor iemand die niets van bier weet goed te doen

Gert Boverhof

jazeker dit is een waardering van en voor het bier. Mooi om je hierin te verdiepen.

Sjoerd (Obelix) Waals

Was een leuke interactieve opleiding. Veel weetjes voor de liefhebber, startend brouwer of horeca medewerker. Aan te raden voor elke ondernemer om zijn startende medewerkers kennis te laten maken met de verschillende facetten van bier.

Jan Houtenbos

weet nu veel meer over bier, wat ik kan gebruiken bij mijn rondleiding voor Sancti Adalberti

Sandra Sanou

Leuke opleiding, veel nieuwe kennis opgedaan!

Peter & Marianne Peerbolte

Superleuke en informatieve cursus. Een echte aanrader voor de bierliefhebber.

Erik Schoutrop

Ik heb de cursus als zeer leerzaam en informatief ervaren. De opbouw van het lesmateriaal is logisch, overzichtelijk, duidelijk en geeft een goed inzicht in de wereld van het bier en over wat wel en niet kan binnen de horeca. Je moet er wel even ervoor gaan zitten om je de lesstof eigen te maken en soms moet je door de regels heen te kunnen lezen. Het maken van de oefenvragen geeft een goed beeld van waar je op dat moment staat. De cursus is zeker de moeite waard om te doen.

Berry van Ochten

André Erven

Ja ook ik ben trots op het behaalde Bierista diploma! Met heel veel plezier en grote vreugde heb ik mijn kennis over bier in het algemeen en meer in het bijzonder kunnen uitbreiden. Het is heel leuk om het geleerde met mijn biervrienden te kunnen delen.

Cees van Vessem

Leuke, leerzame opleiding. Nu nog wachten op het officiële certificaat!!!

Pascal Lunenburg

Martin Derksen

Joey van Wingen

het is een leuke cursus die je veel leert over bier

Theo Aalbers

Het is een laagdrempelige opleiding die je een goed inzicht geeft in het totale bierproces. Ik vind het wel een basisopleiding met dito basiskennis. De opmerking dat je hierna een echte bierkenner bent vind ik overdreven. Alleen al het proeven en beoordelen van bier vergt heel veel oefenen en daarom is het lastig om tijdens de opleiding al 3 reviews te schrijven. Verder stonden er af en toe bij de oefenvragen onderwerpen welke niet tijdens de lesstof zijn behandeld. Al met al een leuke, leerzame opleiding, maar dan echt op basisniveau. Wat wel prettig is, is de samenvatting die naderhand tot je beschikking blijft

E. van Oijen

Leuke cursus voor iedereen die iets met bier heeft. Voor horecapersoneel, thuisbrouwers en/of bierliefhebbers. De cursus is ingedeeld in 12 hoofdstukken en voorzien van duidelijke uitleg, informatiefilmpjes en oefentoetsen. Het eindexamen bevat 60 vragen met de mogelijkheid van drie herkansingen, dus voor iedereen haalbaar.

Bjorn Warners

een hele leerzame en vooral leuke opleiding

Marlies Van den Brand

Het is een hele leuke opleiding waarvan ik heel veel heb opgestoken. Op wat spelfouten na en hier en daar wat lesstof die op sommige punten wat achterhaald is, is dit een hele leerzame en vooral leuke opleiding om je bierkennis te vergroten. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

Ricardo Bok

een ander positief aspect van het progamma is de flexibiliteit

Willem Bronsveld

Interessante en leuke opleiding. Alle facetten komen aan bod. Goede opbouw en dosering. Smaakt naar meer!