Haal het officiële Bierista® bierdiploma!

Bestel de Bierista® Bieropleiding

Bierista® is de grootste en de leukste erkende online bieropleiding van Nederland. Met je officiële Bierista® Bierdiploma zet jij een eerste stap in de richting misschien wel een carrière als biersommelier.
De Bierista® bier cursus is sowieso een goede investering.
Los van alle bierkennis, krijg je ook heel veel voordeel.
Doe de cursus, ga voor je bierdiploma en word Bierista.

Wil je meerdere opleidingen bestellen, kies dan voor een cadeau artikel.
  • Gratis bezorging praktijk Bierpack
  • Ma-vr voor 12:00 uur besteld, Bierista Bierpack morgen in huis
  • 100% fun garantie
  • Het bierpack met twaalf bieren wordt thuis gestuurd
  • Simpel en eenvoudig vanuit je luie stoel bierkennis vergaren
  • Na het slagen ontvang je het persoonlijke bierdiploma gewoon in de brievenbus
  • Word bekroond tot Bierista en ontvang naast eeuwige roem korting, uitnodigingen voor biertrainingen, bierproeverijen en rondleidingen
  • Blockimage bimage 1361
  • Blockimage bimage 1362

Bierista ben je voor het leven!

Met de bier cursus van gemiddeld 9 uur studeren, waar en wanneer je wilt, weet jij straks alles over bier en ben jij klaar voor je Bierista examen. Zorg dat je je diploma haalt, want dat is je ticket tot de bierhemel. Als Bierista word je uitgenodigd voor gratis rondleidingen, proeverijen bij Brouwers, heb je de mogelijkheid om expert reviews te schrijven en krijg je gratis kaarten voor festivals. Bovendien krijg je heel veel voordeel op allerlei bieraankopen.

Online en praktijk in één opleiding

Bij de Bierista® Bieropleiding is een Bierista Bierpack inbegrepen met twaalf zorgvuldig geselecteerde bieren. Je leert in praktijk bieren proeven en beschrijven met directe feedback van de Bierista-docenten. Zo leer je proeven als een professional en kun je zo aanschuiven als jurylid bij bierwedstrijden. Waar vind je die unieke combinatie van enerzijds het proeven in de praktijk en anderzijds het gemak van online studeren?!

Biersommelier

Met je Bierista® Bierdiploma ben je een bierkenner. Wie weet is het een eerste stap in de richting van een carrière als biersommelier. Met de Bierista® Bieropleiding doe je veel kennis op voor een laag bedrag (soortgelijke opleidingen kosten tot wel 5x zoveel). Bekende biersommeliers en bekende brouwers loodsen je richting je diploma.

Een goede investering

Het succesvol afronden van deze studie kost de gemiddelde bierliefhebber 9 uur. Het studeren is dus maar even; Bierista ben je voor het leven. Met je bierdiploma op zak ben je verzekerd van gratis rondleidingen, exclusieve proeverijen, gratis tickets voor bierfestivals en voordeel bij je bieraankopen. De Bierista® Bieropleiding is dus met recht een goede investering!

Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Een interessante cursus vol wetenswaardigheden

Gert Jan Hoolwerf

Interessante cursus waar ik mijn bierkennis op een leuke en begrijpelijke manier heb kunnen opwaarderen. Voor mij waren vooral de onderwerpen van bier in combinatie met eten een welkome aanvulling. Ook de gebruik van de juiste glasvorm is een meerwaarde, want niet altijd is een merkglas het juiste glas. Kortom, een interessante cursus vol wetenswaardigheden, waar ik als bierdrinker mijn voordeel ga doen en het genieten nog meer tot uiting zal gaan brengen.

Must have

Keith Nooijen

Leuke, leerzaam opleiding. Een echte” must have” als eigenaar van een café.

Leuke cursus voor de bierliefhebber

Jos Gijsbers

Interessante feiten over bier in het algemeen en over het brouwen in het bijzonder. Extra leuk als je zelf ook al bier brouwt. Na afronding heb je behoorlijk wat kennis over bier verkregen. Leuke opzet door 12 verschillende soorten bieren op te sturen om zo kennis te maken met de verschillende soorten bier.

Zeer leuke en leerzame cursus

Maurice Kroon

Zeer leuke en leerzame cursus. Mis alleen na de cursus een pdf of op papier de lesstof om leuk terug te lezen hoe het zat. Dit was helaas nog niet mogelijk hopelijk in de toekomst wel.

Een must voor de bierliefhebber

Kees Kouwenberg

Ik ben sinds de eerste keer dat ik op de Bierista-site belandde fan. Ik was op zoek naar verkoopadressen van een bier, maar bleef hangen. Na een paar dagen heb ik de biercursus besteld, en daar heb ik heel veel plezier aan beleefd (en met goed gevolg volbracht.. zei hij trots). En nu kijk ik eigenlijk elke dag wel even op de site, nieuwtjes volgen, interessante cursussen doen. Bierista is echt een MUST voor de bierliefhebber.

Zo is leren wel leuk

Johannes Berghuis

Ik kreeg de opleiding cadeau. Van het woord 'leren' krijg ik normaal al bultjes. Toch maar geprobeerd; het gaat tenslotte over bier. Het is geweldig! Veel foto en leuke video's. De tekst leest lekker vlot weg. Genoten van het bierpack. De Bloedbroeder van Kompaan is mijn favoriet! Jammer dat ik nu pas ontdek hoe lekker leren kan zijn ;-)

Zeer goede cursus in "normale mensen"

Pascal Wevers

Zeer goede cursus in "normale mensen taal" Voor iedereen die net even iets meer wil weten van Bier. Alle hoofdstukken zijn direct en geen ellenlange oefenstof waar je doorheen moet. Van simpele Pilsdrinker ben ik nou toch mooi Bierista geworden.

Super interessant

Christiaan Dalhuisen

Super interessante en leuke opleiding! Op deze manier leer je bier echt waarderen. Enige nadeel is dat je de stof na 90 dagen niet meer kan inzien. Zo vergeet je tóch weer een deel en dat vind ik wel jammer.

Veel van geleerd!

Leonie Visser

Met de vriendengroep proef ik regelmatig speciaalbiertjes. Ik vind het leuk om daar meer over te weten. Daarom heb ik de opleiding gedaan. Ik heb veel geleerd en kan het geleerde ook direct in praktijk brengen. Ik ben van plan alle hopspots te gaan bezoeken. Super tof!

Leerzaam en fun!

Annelies

Onwijs leuke opleiding als bierliefhebber of als je in de horeca werkt. Voor mij geld beide, ik dacht veel te weten maar er is nog veel meer te leren. Met je diploma op zak kun je regelmatig naar verschillende brouwerijen of evenementen. Ik heb veel leuke weetjes geleerd die ik weer op mijn werk kan vertellen aan gasten.

Bierdiploma in de pocket

Maarten

Yes, eindelijk Bierista. Bierdiploma in de pocket. Ik ben er totaal 8 uur mee bezig geweest, verspreid over een aantal weken. Af en toe pak je er een bier bij dat je opgestuurd krijgt bij de opleiding. Leren gaat makkelijk, leuk geschreven en fijne video's. Veel geleerd en nu blij met de korting acties. Ben helemaal fan!

Geweldige cursus!

Cors Den oudsten

Geweldige cursus! Veel van geleerd en waar voor je geld. Ik raad het elke bierliefhebber aan om ook te doen!

Genoten van de manier van 'studeren'

Maarten Tegenbosch

Alweer enige tijd geleden dat ik in het zonnige Portugal, in de ochtendzon het examen maakte voor het Bierista Diploma. Ik heb genoten van de manier van 'studeren' Spelenderwijs bijna maar duidelijk, verhelderend en bovenal zeer begrijpend geschreven en visueel gemaakt. Een opleiding die mijn inziens eenieder die in de horeca werkzaak is, zou moeten volgen. Het in delen tot je nemen van kennis, is prima te combineren. Uiteraard is de hele Bierista opleiding ook zeer geschikt voor de liefhebbers. De bieropleiding moet zeker niet onderschat worden, even het examen doen is er niet bij maar als je stap voor stap de cursus doorloopt, de proefexamens maakt en de proeverijen gebruikt als praktijk toepassing van het geleerde, is het prima te doen. Ik hoop dat iedereen evenveel plezier beleefd aan deze Bierista opleiding als ik dat gedaan heb. Maarten Tegenbosch

Leuke en interessante opleiding

Peter Liesting

Leuke en interessante opleiding met lekker makkelijke simpele uitleg van het hoe en wat over bier. Ik heb nu de kennis om echt te kunnen genieten van een lekker biertje.

Tonen van afbeeldingen

Peter Coster

Ik heb toch een aantal keren problemen gehad met het tonen van afbeeldingen. dat is niet fijn tijdens het leren. Bij les 12 Wereldcijfers staat twee keer het losse zinnetje "productie in miljoen hectoliters. Dus ik verwacht ook iets van een plaatje of tabel. Vandaar de 8.

Ik ben er super trots op

Rene van Velthoven

Ik ben er super trots op. En heb dat ook mijn vrienden en collega's laten weten. Na deze bieropleiding is mijn interesse voor bier alleen maar groter geworden. Bovendien beleef je het bier nu nog meer. Genieten dus!

Een goede basis

Marien Geerlings

Er is een goede basis gezet voor een toekomstige bier sommelier. Interessante feiten en goed om inzicht te hebben van de markt structuur.

Een hele fijne manier

Fien van Bergen

Het was een fijne manier om redelijk snel veel te kunnen leren. Ik miste alleen een soort van samen proeven filmpje van de bieren die erbij zaten. En had graag willen weten welke vragen ik fout had na het behalen van mijn examen. Maar in zijn geheel is het een hele fijne manier om wat extra’s te leren over bier!

Leuk, leerzaam, interessant. Overzichtelijk.

Angelique Schaap

Leuk, leerzaam, interessant. Overzichtelijk. Vragen zijn niet zo moeilijk, makkelijker dan ik had verwacht. 1 nadeel: echt jammer dat de leerstof niet meer toegankelijk is na het examen. Ik wilde nog iets nakijken en dat kon niet meer.

Leren op een leuke manier

Andy Meerwaldt

Op een leuke manier leer je meer over bier. Het is een goede manier om een stap verder te gaan dan alleen maar het drinken van bier.

Een goede basiscursus

Mathijs Breedveld

Eigenlijk ben ik best wel tevreden. Bierista bied een goede basiscursus. Paar punten van kritiek: Tacitus wordt in een adem genoemt met 500 voor Christus terwijl Tacitus eeuwen later pas leefde. Het plaatje bij de middeleeuwen is een plaatje uit de vroegmoderne periode, zit toch ook 300 jaar tussen. Af en toe wat kromme zinnen of vage constructies in de lesstof of toetsen en de smaak categorieën worden iets te strak gehanteerd. Verder genoten van de opleiding en veel geleerd!

GESLAAGD

Kees Heijnis

Na een aantal online biertrainingen te hebben gevolgd, trok ik de stoute schoenen aan. Ik gaf me op voor de training Bierista. Vol goede moed begon ik aan de lessen, de oefen vragen gingen mij redelijk af. Dus ik dacht dus, beginnen met examen. Ik startte met de eerste vragen en al gauw ontstond er een paniek bij mij. Hoogmoed kwam ten val. Een vet gedrukt woord GEZAKT. Dus dacht ik moet doen wat ik altijd doe voor een examen, Afzonderen, focus, aantekeningen maken goed de bijbehorende oefenvragen maken keer op keer en ook de extra info lezen. Goedlezen en de tijd nemen. Verleden week maandag trok ik weer de stoute schoenen en begon met het examen. En ik zag de woorden GESLAAGD en ik was daar super blij mee.

Halverwege

Juan Navarro

Ik ben nu halverwege de cursus bierista , mijn bevindingen zijn dat het een leuke leerzame cursus is. De lesstof van deze cursus is duidelijk en bevat geen moeilijke ingewikkelde temen . Al met al als u van speciaal bieren houdt is deze cursus zeer aan te bevelen

Voor echte bierliefhebbers

Wessel van Calcar

Mooie start voor echte bierliefhebbers om veel kennis te vergaren. Een perfecte opstap naar meer voor een aantal, voor anderen de manier om het genieten van een glas bier meer diepgang te geven.

Mooie cursus

Arend Slijkhuis

Hele mooie cursus om een stevige basiskennis op te doen.

Meer van geleerd dan verwacht

Eric Van de Leur

Ik heb er meer van geleerd dan ik vooraf verwacht had. ook fijn in mijn eigen tempo kunnen leren.

Bijzonder blij

Stefano Groen

Bijzonder blij met de inhoud van deze cursus. Voor mij persoonlijk ideaal dat er een ruime periode gegund wordt (90 dagen) om dit naast mijn full-time horeca baan te doen. De inhoud van de cursus is voor iedereeen te begrijpen en de toetsen aan het einde van elk hoofdstuk is ideaal om te polsen hoe je er voor staat. Al met al ben ik erg tevreden over de bijgeleverde bieren, al vond ik wel dat er iets meer diversiteit gemaakt mag worden in het selecteren van de biersoort. Zo zat er bijvoorbeeld geen Tripel of Bockbier bij, terwijl dit wel wordt behandeld. Iets minder van de IPA's (ook al zijn dat mijn favorieten) en iets meer van de hiervoor genoemde. Het enige verbeterpunt met betrekking tot de cursus zelf is het niet kunnen inzien van de foutief beantwoorde vragen na het examen. Overigens heb ik wel te horen gekregen dat Bierista dit zelf ook erkent en zij hiermee aan de slag gaan. Als laatste: Bijzonder snelle service! Ik vond het jammer dat er geen proefglas bij het bier was geleverd en 48u later werd deze bezorgd. Ik behaalde mijn diploma en deze lag wederom snel op de mat. Chapeau Bierista, wie weet ga ik gauw weer door met de volgende stap! Stefano

Echte aanrader

Eric Bakermans

Erg leuke en leerzame cursus. Ga ook zeker de volgende cursus doen. Een echte aanrader

Leerzaam

Tom van der Molen

Een leuke, en leerzame cursus!

Leuke en leerzame cursus

Marlies Steur

Erg leuke en leerzame cursus en helemaal leuk om meester in bier te zijn.