Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €149,-

 • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
 • Uitermate geschikt voor de horeca
 • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
 • Studeer wanneer het jou uitkomt
 • Gemiddelde studietijd: 15 uur
 • Erkend opleiding!
 • Inclusief online examen
 • Officieel Bierista Bierdiploma
 • Exclusieve voordelen als Bierista
 • Nu bestellen, gelijk beginnen
 • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. 

Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen de online cursus met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland. 
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse gerenommeerde bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord.
De Bierista Bieropleiding is een erkend opleiding keuzedeel Bierkennis.

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Praktijk ervaring

Als onderdeel van het les programma, adviseert Bierista een bijpassend bierpack voor benodigde praktijk ervaring. Je vindt dit pack vanzelf bij het aankoop proces. In praktijk kun leren proeven als een pro om zo nog meer uit je glas bier te kunnen halen. Op deze manier leer je zicht, geur en smaken herkennen, dat een belangrijk onderdeel is van de studie.

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 12-15 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Lars Dassen

Alle informatie die je nodig hebt om verstand van de bier cultuur te krijgen vind je in deze cursus. Van goed heldere filmpjes tot invul formulieren voor een proeverij. Het enige wat ik als verbeterpunt zou oppakken zijn iets meer filmpjes. Zelf heb ik moeite met grote stukken tekst dus was het soms erg lastig om de concentratie erbij te houden.

Floor Post

Hele duidelijke en mooie opleiding. Trots op mezelf dat ik hem mocht behalen.

Alex Kedde

Evy Jacobs

Erg goede en duidelijke opleiding. zeker de moeite waard!

Ron Goblet

Uitgebreide en de informatieve opleiding over alles wat met (speciaal)bier te maken heeft. Dit op geheel identieke, educatieve en leuke manier aangeboden. Een echte aanrader voor de echte bierliefhebbers!

Ger Frencken

Een ontzettend leuke cursus over bier, veel geleerd op een leuke leerzame manier. De reden van het cijfer 8 is dat er toch nog onduidelijkheden in de leerstof staan waarmee ik tijdens de proefvragen de mist mee ben ingegaan. Helaas kan ik dit niet meer recapituleren, anders had ik ze hier zeker opgenoemd. Ook heel vervelend is dat ik al twee keer heb moeten reclameren wanneer ik eens mijn diploma krijg, niemand van Bierista reageert hier op.

Merijn Buist

Leuk, leerzaam en overduidelijk liefde voor bier! Mooi en compleet totaaloverzicht qua basisbierkennis. Hoewel ik al jaren bierliefhebber in hart en nieren (en lever) ben, heb ik zeker veel bijgeleerd. Dit proeft naar meer!

Ed Pol

Een geweldige opleiding!

Peter Coolen

Erg leuke cursus waardoor ik erg veel heb geleerd over bier ,een echte aanrader voor een leek

Hanneke Vonk

Ik dacht dat ik aardig wat van bier wist... maar met deze opleiding weet ik echt zo veel meer. De lessen zijn goed te volgen, je krijgt duidelijke informatie en leuke feitjes. een aanrader!!

Hans Leijen

Zeer interessante en complete opleiding. Ik geniet nu nog meer van een mooi glas bier en het heeft me nieuwsgierig gemaakt om nog meer mooie bieren te ontdekken!

Karin Leemhuis

Zeer trots als NIET-bierdrinker deze cursus met een diploma af te sluiten. Beroepswege zeer geïntresseerd in bieren en alles wat er bij komt kijken. Deze cursus heeft me aangezet om bier te leren drinken, maar vooral om van te genieten

Theo Bos

Leuke opleiding waarin je nog van alles iets opdoet qua brouwen, geschiedenis , en verdere info over bierbrouwers. Ook het proeven en beoordelen van de bieren in het proefpakket is leuk en leerzaam . Zo leer je een smaak een naam te gegeven en afwijkingen in bier te herkennen.

Martijn Wehnes

Topcursus. Erg volledig met leuke onderwerpen waarmee je dieper in de materie ingaat.

Evert Sevenhuijsen

Leuke kennisvermeerdering, stimuleert meer proeven en ontdekken. Niet alles even relevant voor mij (eigenaren van brouwerijen etc.)

Ad Van Oorschot

Leuke opleiding die je wegwijs maakt in de wereld van (wereld)bier en je de basis meegeeft om er nog meer van te genieten. Zoek je een opleiding die je (meester)brouwer gaat maken moet je verder zoeken want daar is deze niet op gericht

Vera Claassens

Heel helder en beknopt, goede basiscursus. Af en toe zaten er vragen tussen die ik niet kon herleiden uit de leerstof maar geen groot punt. Veel dank voor deze mooie introductie!

rik de kuiper

Vooral voor mezelf vind ik het heel fijn om meer kennis te hebben over bier

Jan Verschuur

tuurlijk ben ik trots als ik het diploma gehaald heb. en heb er nu al heel veel van geleerd.

Rob Wernars