Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €149,-

 • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
 • Uitermate geschikt voor de horeca
 • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
 • Studeer wanneer het jou uitkomt
 • Gemiddelde studietijd: 15 uur
 • Erkende opleiding!
 • Inclusief online examen
 • Officieel Bierista Bierdiploma
 • Exclusieve voordelen als Bierista
 • Nu bestellen, gelijk beginnen
 • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. 

Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen de online cursus met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland. 
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse gerenommeerde bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord.
De Bierista Bieropleiding is een erkend opleiding keuzedeel Bierkennis.

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Praktijk ervaring

Als onderdeel van het les programma, adviseert Bierista een bijpassend bierpack voor benodigde praktijk ervaring. Je vindt dit pack vanzelf bij het aankoop proces. In praktijk kun leren proeven als een pro om zo nog meer uit je glas bier te kunnen halen. Op deze manier leer je zicht, geur en smaken herkennen, dat een belangrijk onderdeel is van de studie.

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 12-15 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Ralf Wedage

De Bierista Bieropleiding was een mooie reeks lessen waarbij de vele facetten van bier op een aangename, heldere en goed behapbare manier werden belicht. Buiten dat het leerzaam was, was het ook erg leuk om te doen.

Ramon Ruperti

Leuke en leerzame cursus. Hierdoor kom je net even wat meer te weten over Bier, de oorsprong, ontwikkeling, achtergrond en de verschillen. De site en training zijn goed opgezet en eenvoudig te volgen. Let wel op het is geen eenvoudig te halen examen, dus serieus benaderen en houd het tempo erin, anders vergeet je die kleine details snel weer. Dan wat minpuntjes: Ondanks de waarschuwingen vind ik dat er een best (te?) positieve benadering is gedaan over de gezondheidseffecten (niet dat ik een glas bier laat staan hoor...). Wat ik jammer vind is dat er in de bierstijl IPA niet meer aandacht is voor de varianten, daar had ik graag meer over willen leren. Bij een niet gehaald examen is het lastig uitvinden waar het misging en waar je info terug kunt vinden voor het correcte antwoord, daarom dus belangrijk om goed voorbereid te zijn voor je examen. Maar al met al zeer aan te raden, zeker voor de bierliefhebber. Ik heb er in elk geval van genoten. Succes

Matthias van Dijke

Ik ben pas begonnen, en dit is een zekere aanrader bij andere mensen. Verrijk je bier kennis en leer proeven als een baas.

Marco Bakker

Leuke cursus met veel interessante weetjes. Veel van opgestoken. Nodigt uit om ook de andere (speed) cursussen op te gaan pakken. Aanrader!

Roy Dijkhof

leuke opleiding soms iets te lang dradig

Olivier Rijbroek

heel bijzonder dat alle weetjes (welke ik zo in mijn leven opgepikt heb bij elkaar komen

Leon Vervoort

Leuke en leerzame cursus. Zeker ook gericht op horeca.

Johan vd Pol

Ik ben blij met mijn diploma. Heb hem al op gehangen in de brouwerij

Cas Zijlemans

mooie cursus, begrijpbaar en in je eigen Tempo. vooral in combinatie met een bierpakket om tussentijds het proeven op te pakken een echte aanrader. waarom geen 10? er staan soms wat knullige spelfoutjes in, en in een enkel geval is de informatie ietswat achterhaald (zoals het niet beschikbaar zijn van Westvleteren 12 in de winkels) wat inmiddels wel het geval is bij diverse slijterijen. toch mag dit de pret niet drukken, want hoewel ik dacht dat ik verstand had van bier heb ik er nog erg veel van geleerd.

Frank de Laat

Erg leuke cursus, met veel informatie en leerstof. De toets was goed te maken. Vooral opletten tijdens de online-cursus! Ook het bierproeven en reviews schrijven was leuk. We gaan binnenkort in ieder geval de eerste bierproefavond, met wat leuke weetjes organiseren. Bedankt.

Kees Zwart

Breed georiënteerd en leuk opgezette opleiding.

H.E. Flink

Lars Smeets

De Bierista bieropleiding is ideaal voor de bierliefhebber die meer te weten wil komen over zijn favoriete drank. De uitgebreide cursus behandelt alle aspecten van bier, de geschiedenis, het brouwen, de verschillende soorten, etc. En niet te vergeten, je krijgt een lekker proefpakket erbij, zodat je de pas opgedane kennis ten gelde kunt maken.

Bas Mastenbroek

Duidelijke lesstof leuk om te doen

Vincent Jager

Niels van Zante

Erg leuke opleiding, zit goed en duidelijk in elkaar! Waarom geen 10? Er zitten een paar spelfouten in. Mvg, Niels

Ton Kanters

Erg leerzaam op alle gebieden

Bart Bouwmeester

Hans Netz

De Bierista opleiding is een leuke en goed opgezette online training. De stof is eenvoudig te volgen al is zij soms wat gedetailleerd. Om het geheel eigen te maken zijn wel wat studie-uren nodig. Overigens zegt dit iets in positieve zin over de breedte van de opleiding. Met trots laat ik familie en vrienden weten in het bezit te zijn van het Bierista diploma.

Jan te Lindert

Leuke en informatieve cursus over bier en alles wat daar zoal mee te maken heeft. Op verschillende vlakken mijn bierkennis weer kunnen uitbreiden, zodat een glas bier op het terras of thuis (bij de bbq) nóg beter smaakt Op naar de speedcourses, om zo nóg meer over bier te weten te komen!