Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €149,-

 • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
 • Uitermate geschikt voor de horeca
 • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
 • Studeer wanneer het jou uitkomt
 • Gemiddelde studietijd: 15 uur
 • Erkend opleiding!
 • Inclusief online examen
 • Officieel Bierista Bierdiploma
 • Exclusieve voordelen als Bierista
 • Nu bestellen, gelijk beginnen
 • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. 

Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen de online cursus met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland. 
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse gerenommeerde bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord.
De Bierista Bieropleiding is een erkend opleiding keuzedeel Bierkennis.

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Praktijk ervaring

Als onderdeel van het les programma, adviseert Bierista een bijpassend bierpack voor benodigde praktijk ervaring. Je vindt dit pack vanzelf bij het aankoop proces. In praktijk kun leren proeven als een pro om zo nog meer uit je glas bier te kunnen halen. Op deze manier leer je zicht, geur en smaken herkennen, dat een belangrijk onderdeel is van de studie.

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 12-15 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Evert Sevenhuijsen

Leuke kennisvermeerdering, stimuleert meer proeven en ontdekken. Niet alles even relevant voor mij (eigenaren van brouwerijen etc.)

Ad Van Oorschot

Leuke opleiding die je wegwijs maakt in de wereld van (wereld)bier en je de basis meegeeft om er nog meer van te genieten. Zoek je een opleiding die je (meester)brouwer gaat maken moet je verder zoeken want daar is deze niet op gericht

Vera Claassens

Heel helder en beknopt, goede basiscursus. Af en toe zaten er vragen tussen die ik niet kon herleiden uit de leerstof maar geen groot punt. Veel dank voor deze mooie introductie!

rik de kuiper

Vooral voor mezelf vind ik het heel fijn om meer kennis te hebben over bier

Jan Verschuur

tuurlijk ben ik trots als ik het diploma gehaald heb. en heb er nu al heel veel van geleerd.

Rob Wernars

Gert-Jan den Boer

Ik heb erg veel opgestoken van de Bierista opleiding. Het is ook een goede informatiebron voor mij als hobbybrouwer. De Website en lesstof zien er erg mooi uit en is zeer goed toegankelijk. Ook probleemloos via de smartphone te gebruiken en is daar goed op afgestemd. De lesstof is prima op te nemen en mooi opgemaakt met de vele illustraties. Het viel mij wel tegen dat de opleiding in december in de aanbieding ging. Twee halen één betalen. Dit doet wel een beetje afbreuk aan de professionele en exclusieve uitstraling van deze opleiding.

Arjan Vrielink

Erg leuk en inhoudelijk goede aanvulling op mijn bierkennis, een goede opbouw en actieve stimulans als je het even een paar weken aan de kant schuift. In combinatie met het afwisselende bierpakket en de reviews ook een smakelijk en praktisch element. Iets meer interactie en wellicht een 'echt' praktijkdeel zou de Bieropleiding nog leuker maken.

Jos De Brouwer

Leuke en leerzame cursus. Een aanrader!

Herman Boonstra

Ben al jaren geïnteresseerd in bier en aanverwante zaken, maar door deze cursus toch heel veel bijgeleerd.

Martin Roelofs

Sebastiaan de Bree

Sjoerd Jan ter Welle

Goede introductie tot het onderwerp bier!

Johan de Wild

Bart Michiels

Leerrijke cursus

Bram Stolte

Niels IJzerman

Hele leuke opleiding! :) ik heb er erg veel van geleerd en het helpt mij zeker om nog beter bieren te kunnen beoordelen en ook zelf te brouwen

Super interessant

Francois van den Brink

Super interessante cursus. veel informatie. veel van geleerd

Goed tot je te nemen

Jos van der Meiden

Lekker overzichtelijke informatie, goed tot je te nemen en leuk om te weten! Ik wacht helaas nog wel op mijn diploma.

Lesley Witte

Veel informatie en goed uitgelegd. Ook veel leuke feitjes