Biersommelier - alles wat je wilt weten

Biersommeliers! Er komen er steeds meer en dus kom je ze op steeds meerr plekken tegen. Wat zijn biersommeliers en wat doen ze? Kan ik ook biersommelier worden? Vragen die we in dit artikel beantwoorden.

Een biersommelier doet met bier wat een wijnsommelier met wijn doet. Het is een bierdeskundige. Hij of zij weet veel over bier, de biercultuur, de grondstoffen en het brouwproces. De belangrijkste kennis van een sommelier is toch wel de know-how over het samenspel tussen bier en food. Als ervaren deskundige weet hij veel over de verschillende bierstijlen, de smaakprofielen en hoe bieren op treffende wijze gecombineerd kunnen worden met gerechten.

Pairen met bier

Deze zogenaamde bier-spijs combinaties zijn op dit moment ongelofelijk populair. Op steeds meer plekken worden bieren gecombineerd met eten. Dat hoeven echt niet drie-sterren gerechten te zijn. Ook eenvoudige gerechten die je thuis makkelijk bereid, lenen zich om te pairen met bier. Restaurants, bistro's, grand-café's roepen steeds vaker de hulp in van professionele sommeliers om te helpen bij het samenstellen van een evenwichtige bier-spijs kaart.

Hoe word ik biersommelier?

Sommige beroepen zijn beschermd. Datzelfde geldt voor titels. Je kunt je niet zo maar professor of ingenieur noemen. Bij biersommelier is dat helaas anders. Iedereen - ook jij - kan zich biersommelier noemen. Het is wel degelijk een vak, maar vreemd genoeg is het niet beschermd. Als  je je uitgeeft voor deskundige wil je ook gedegen bierkennis hebben en mooie combinaties kunnen maken. De Bierista Bieropleiding is de perfecte eerste stap in die richting. In de Bierista Bieropleiding doe je op een plezierige, laagdrempelige manier veel bierkennis op. Met je Bierista Bierdiploma heb je een uitstekende basis en weet jij of je het de moeite waard vindt om nog verder te studeren.

Zet nu de eerste stap op weg naar de titel biersommelier en bestel nu de Bierista Bieropleiding.