Veelgestelde vragen - FAQ

Wat is Bierista?

Bierista is de grootste en de leukste erkende online bieropleiding van van Nederland. Klik HIER om meer te lezen over Bierista. .


Hoe kan ik bieren reviewen?

Om bieren te reviewen heb je een eigen account nodig. Het proefformulier kun je op verschillende manieren vinden. Zorg altijd dat je bent ingelogd. Op je accountpagina zie je ‘bier reviews’ staan. Door daarop te klikken, kun je direct het bier zoeken dat je wilt beschrijven. Om het proefformulier rechtstreeks te openen, klik hier. (Let op: eerst een account aanmaken of inloggen) Wil je dat jouw reviews zichtbaar zijn voor de hele wereld? Dan moet je eerst 'Bierista' worden. Als Bierista worden jouw reviews op de website weergeven, zonder de titel Bierista kan je wel jouw eigen bierdatabase bijhouden maar worden deze niet op de website getoond. 


Hoe word ik Bierista?

Om jezelf Bierista, Meester in Bier te mogen noemen en actief te zijn op het platform van Bierista.nl moet je met goed gevolg de Bierista Bieropleiding hebben afgerond. Op deze manier verzekeren wij iedereen ervan dat er gedegen en betrouwbare informatie op het platform te vinden is en bieren met constante kwaliteit beoordeeld worden.


Wat is de Bierista Bieropleiding?

De Bierista Bieropleiding is de eerste online bieropleiding van Nederland. In twaalf delen nemen we je mee door de wereld van bier en leer je van alles over dit zo geliefde gerstenat. Na ieder onderdeel kun je je kennis testen door middel van de proeftoetsen waarna je uiteindelijk het eindexamen aflegt. In het eindexamen krijg je 60 multiple choice vragen waarvan je er 45 goed moet beantwoorden om te slagen. Na het slagen krijg jij je bierdiploma thuisgestuurd en mag jij jezelf officieel Bierista, Meester in Bier noemen.


Hoeveel kost deze opleiding?

De Bierista Bieropleiding kost €149,-. Dit is inclusief het Bierista Bierdiploma en toegang tot de lesstof, proefvragen, eindexamen en een herexamen.


Hoeveel tijd moet ik minimaal aan de opleiding besteden om het Bierdiploma te behalen?

De Bierista Bieropleiding neemt ca. 15 uur van jouw tijd in beslag. Afhankelijk van jouw leersnelheid natuurlijk maar hier kun je minimaal rekening mee houden. Na het starten van de opleiding heb je 90 dagen de tijd om de cursus af te ronden.


Is er een naslagwerk beschikbaar voor de Bierista Bieropleiding?

Om toegang te krijgen tot het naslagwerk moet je in het bezit zijn van een bierdiploma. Het naslagwerk kun je vinden door in te loggen op je accountpagina. Hier zie je de knop ‘Download samenvatting’ staan. Door daarop te klikken, download je direct het naslagwerk. 


Waar kan ik me aanmelden voor de Bierista Bieropleiding?

Aanmelden voor de Bierista Bieropleiding doe je via www.bierista.nl/bieropleiding.


Kan de levertijd per product verschillen?

Bij Bierista doen we er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk af te leveren. Bestel jij meerdere producten? Dan kan het voorkomen dat de levertijd per product verschilt. Dit komt omdat wij met verschillende leveranciers werken. 


Ik wil als ondernemer graag de Bierista Bieropleiding bestellen voor mijn personeel, is dit mogelijk?

De Bierista Bieropleiding is uitermate geschikt voor het opleiden van personeel in de horeca, op events en in de retail. Bierista’s hebben een gedegen bierkennis en weten dat op een enthousiaste manier over te brengen. Stuur een mail naar info@bierista.nl om te mogelijkheden te bespreken. Wij vertellen je graag meer.


Biercoins - hoe werkt dat?

Je hebt het vast gezien. Als je een Bierista-acount aanmaakt en je doet Bierista Bieropleiding of een van onze andere opleidingen, dan krijg je biercoins. Wat zijn biercoins en wat kun je ermee? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel. Biercoins zijn punten en zijn niet inwisselbaar voor contanten. Hoe meer en hoe beter je presteert hoe meer biercoins je krijgt. Hoeveel biercoins je hebt, kun je altijd zien in het overzicht van je Bierista-account. 

Op deze pagina zie je twee ranglijsten staan. De Top 10 - Recent is de ranglijst met de tien best scorende Bierista’s van de afgelopen maand. De Top 10 - Aller Tijden laat zien welke tien Bierista’s de meeste biercoins ooit hebben verzameld.

Met onze partners bereiden we het aanbod producten en aanbiedingen de komende tijd verder uit. Een speciale pagina op onze website is momenteel in voorbereiding. We houden je op de hoogte.


Hoeveel biercoins kan ik waar verdienen?

Bierista Bieropleiding - maximaal 2950 biercoins

  • 10 biercoins voor elke goed beantwoorde vraag in de oefentoets
  • 25 biercoins per goed beantwoorde vraag in het eindexamen
  • 100 biercoins bonus bij 45-49 vragen goed in het eindexamen
  • 150 biercoins bonus bij 50-59 vragen goed in het eindexamen
  • 250 biercoins bonus bij 60 vragen in het eindexamen

Bierista cursus ‘Bier proeven kun je leren’

  • 250 biercoins bij het succesvol afronden van de cursus.

Speedcourse Hertog Jan

  • 10 biercoins per goed beantwoorde vraag - maximaal 100 biercoins.

Bieren reviewen

  • 10 biercoins voor elke review van een bestaand bier
  • 25 biercoins voor elke review van een niet eerder gereviewd bier


Kan ik de Bierista Bieropleiding ook in het buitenland volgen?

Momenteel is het nog niet mogelijk de Bierista Bieropleiding in het buitenland te volgen. We storten ons volop op de ontwikkeling om het binnenkort mogelijk te maken ook in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië aan de opleiding te kunnen beginnen. Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.


Kan ik de Bierista Bieropleiding ook cadeau geven?

Je kunt de Bierista Bieropleiding ook cadeau geven. Dit doe je door onze luxe cadeaubox of een cadeaubon aan te schaffen via deze pagina. Alle voorwaarden lees je hier.


Kan ik ook met cadeaukaarten betalen?

Ja, je kunt de Bierista Bieropleidingen ook betalen met cadeaukaarten. Zo zijn wij aangesloten bij de VVV en kun je met deze cadeaukaart betalen. Kies voor de optie van VVV Cadeaukaarten in het betaalscherm en dan kun je jouw cadeaukaart-code invoeren. Kijk voor meer informatie over deze cadeaukaart op de VVV website.


Aan welk niveau kan ik de Bierista Bieropleiding koppelen?

In de Bierista Bieropleiding doe je basiskennis over bier op. Heb je na het behalen van je Bierista Bierdiploma honger naar meer? Dan kun je doorstromen naar de Stibon 1 opleiding. Met de kennis van de Bierista Bieropleiding heb je dan al een flinke voorsprong op je mede-cursisten.


Ik wil een bier reviewen, maar Bierista herkent mijn bier niet?

Bierista breidt haar database met bieren dagelijks verder uit in de hoop ooit alle bieren ter wereld in de database te hebben staan. Dat is natuurlijk ijdele hoop, maar met jouw hulp komen we een heel eind. Voeg zelf dat bier in je account toe door te klikken op de button ‘Ik mis een bier’. Je kunt dan de gegevens van het bier doorgeven, waarna het binnen een dag wordt toegevoegd aan de database.


Hoe kan ik tips en biernieuws doorgeven?

Stuur een mail naar de redactie van Bierista. Dit kan via info@bierista.nl.


Hoe kom ik in contact met de redactie?

De redactie van Bierista is het best te benaderen via info@bierista.nl of stel een vraag via de chatfunctie op de website.