Veelgestelde vragen - FAQ

Wat is Bierista?

Bierista is een online community voor bierontdekkers, bierliefhebbers en bierkenners. Sinds 2013 vind je hier biernieuws, achtergronden en opinies, toffe events en video’s. Maar bovenal laat Bierista zien welke voornamelijk Nederlandse en Belgische bieren de leden van de community waarderen en welke juist niet.


Hoe kan ik bieren reviewen?

Om bieren te reviewen heb je een eigen account nodig. Klik rechtsboven op de site op Inloggen. Hier kun je inloggen of als je nog geen account hebt, een account aanmaken. Wil je dat jouw reviews zichtbaar zijn voor de hele wereld? Dan moet je eerst Bierista worden. Als Bierista worden jouw reviews op de website weergeven, zonder de titel Bierista kan je wel jouw eigen bierdatabase bijhouden maar worden deze niet op de website getoond.


Hoe word ik Bierista?

Om jezelf Bierista, Meester in Bier te mogen noemen en actief te zijn op het platform van Bierista.nl moet je met goed gevolg de Bierista Bieropleiding hebben afgerond. Op deze manier verzekeren wij iedereen ervan dat er gedegen en betrouwbare informatie op het platform te vinden is en bieren met constante kwaliteit beoordeeld worden.


Wat is de Bierista Bieropleiding?

De Bierista Bieropleiding is de eerste online bieropleiding van Nederland. In twaalf delen nemen we je mee door de wereld van bier en leer je van alles over dit zo geliefde gerstenat. Na ieder onderdeel kun je je kennis testen door middel van de proeftoetsen waarna je uiteindelijk het eindexamen aflegt. In het eindexamen krijg je 60 multiple choice vragen waarvan je er 45 goed moet beantwoorden om te slagen. Na het slagen krijg jij je bierdiploma thuisgestuurd en mag jij jezelf officieel Bierista, Meester in Bier noemen.


Hoeveel kost deze opleiding?

De Bierista Bieropleiding kost €99,-. Dit is inclusief het Bierista Bierpack, het Bierista Bierdiploma en toegang tot de lesstof, proefvragen, eindexamen en een herexamen.


Hoeveel tijd moet ik minimaal aan de opleiding besteden om het Bierdiploma te behalen?

De Bierista Bieropleiding neemt ca. 8 uur van jouw tijd in beslag. Afhankelijk van jouw leersnelheid natuurlijk maar hier kun je minimaal rekening mee houden. Na het starten van de opleiding heb je 90 dagen de tijd om de cursus af te ronden.


Waar kan ik me aanmelden voor de Bierista Bieropleiding?

Aanmelden voor de Bierista Bieropleiding doe je via www.bierista.nl/bieropleiding.


Wat zijn biercoins?

Je kunt door de Bierista Bieropleiding heen 'Biercoins' verdienen. Zo scoor je biercoins voor elke goed beantwoorde vraag in een proefexamen aan het eind van elk deel of in het eindexamen. Afhankelijk van de uitslag, krijg je voor bijvoorbeeld de proeftoetsen 10 tot 100 biercoins. Ook het reviewen van bieren en het eindexamen leveren inhoud voor jouw vat op. En lever je buitengewone kunsten dan kun je zelfs bonuspunten verdienen! Deze biercoins zijn punten en niet in te wisselen voor geld. Hier lees je alles over de biercoins en algemene spelregels rondom de Bierista Bieropleiding.


Kan ik de Bierista Bieropleiding ook in het buitenland volgen?

Momenteel is het nog niet mogelijk de Bierista Bieropleiding in het buitenland te volgen. We storten ons volop op de ontwikkeling om het binnenkort mogelijk te maken ook in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië aan de opleiding te kunnen beginnen. Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.


Kan ik de Bierista Bieropleiding ook cadeau geven?

Je kunt de Bierista Bieropleiding ook cadeau geven. Dit doe je door onze luxe cadeaubox of een cadeaubon aan te schaffen via deze pagina. Alle voorwaarden lees je hier.


Kan ik ook met cadeaukaarten betalen?

Ja, je kunt de Bierista Bieropleidingen ook betalen met cadeaukaarten. Zo zijn wij aangesloten bij de VVV en kun je met deze cadeaukaart betalen. Kies voor de optie van VVV Cadeaukaarten in het betaalscherm en dan kun je jouw cadeaukaart-code invoeren. Kijk voor meer informatie over deze cadeaukaart op de VVV website.


Aan welk niveau kan ik de Bierista Bieropleiding koppelen?

In de Bierista Bieropleiding doe je basiskennis over bier op. Heb je na het behalen van je Bierista Bierdiploma honger naar meer? Dan kun je doorstromen naar de Stibon 1 opleiding. Met de kennis van de Bierista Bieropleiding heb je dan al een flinke voorsprong op je mede-cursisten.


Ik wil een bier reviewen, maar Bierista herkent mijn bier niet?

Bierista breidt haar database met bieren dagelijks verder uit in de hoop ooit alle bieren ter wereld in de database te hebben staan. Dat is natuurlijk ijdele hoop, maar met jouw hulp komen we een heel eind. Mail het bier dat niet herkend wordt naar info@bierista.nl. Hoe meer informatie je kunt geven over het bier, hoe beter!


Hoe kan ik tips en biernieuws doorgeven?

Stuur een mail naar de redactie van Bierista. Dit kan via info@bierista.nl.


Hoe kom ik in contact met de redactie?

De redactie van Bierista is het best te benaderen via redactie@bierista.nl of neem contact op via 085-1302416.