Wat is Bierista?

Dit is de plek voor de bierdrinkers van nu. Liefhebbers met interesse voor wat de bloeiende bierwereld allemaal te bieden heeft. Iedereen is welkom en kan meedoen. Heb je de Bierista Bieropleiding afgerond? Dan beschik je over een flinke dosis bierkennis en ben jij Bierista, Meester in bier. Je kunt je officiële Bierdiploma aan de wereld tonen en dat geeft je aantal privileges en voordelen.

Bierista is er voor zowel voor de ontdekkende bierdrinker als voor de ervaren liefhebber. Bierdrinkers die hebben ontdekt dat er meer is dan pils alleen, voelen zich hier net zo thuis als de horecaprofessionals. Uit een enquête afgelopen najaar is gebleken dat mensen werkzaam in de gezondheidszorg en in de ICT lichtelijk oververtegenwoordigd zijn in onze community. De achtergronden en de leeftijden lopen zeer uiteen. Eén ding delen jullie allemaal: de liefde voor bier!


Meer over de Bierista Bieropleiding


Erkende bierkennis

Bierista is de plek waar we gezamenlijk onze passie delen. We inspireren met onze bierervaringen en we adviseren bijvoorbeeld met onze Top 10-lijsten. Wij houden de site vrij van knipperende banners en schreeuwende advertenties. Onze bieropleiding is 100% onafhankelijk en vrij van commercie. Mede daarom is onze bieropleiding een erkend keuzedeel voor duizenden studenten van ROC Opleidingen op Niveau 2, 3 en 4. Je doet dus gedegen bierkennis op op een toegankelijke manier dankzij onder meer veel foto's, visuals, infographics en video's.

Met een lach

Met bier op tafel is het altijd gezellig. Er worden goede gesprekken gevoerd en nieuwe vriendschappen gesloten. Bier is een positief bindmiddel, bier verbroedert. Ons credo is niet voor niets 'Bier is fun'. We hebben een positieve kijk op de wereld. Dat wil niet zeggen dat Bierista's niet kritisch zijn, maar als je wat te zeiken hebt, is dit niet de plek. Wij drinken ons bier het liefst met een lach. 


De kracht van Bierista

De Bierista Bieropleiding is in twee jaar tijd uitgegroeid tot de grootste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland. Ons land telt inmiddels duizenden Bierista's die op basis van kennis laten weten wat ze vinden. Zij bepalen met hun expert-reviews de Top 10-lijsten, die steeds vaker bepalend zijn welke bieren wel of niet in het assortiment worden opgenomen. Die stem van die duizenden Bierista's zorgt ervoor dat er elke maand meer dan 120.000 unieke bezoekers naar deze site komen, onder meer voor inspiratie en advies.

Bierdrinker van nu

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, bijvoorbeeld over alle voordelen die je hebt als Bierista. Voordelen en kortingen zijn een leuke bijkomstigheid maar zouden niet de drijfveer moeten zijn om je Bierista Bierdiploma te halen. Meer willen weten over jouw geliefde drank, zelf je keuzes kunnen bepalen en nog meer genieten van goede bieren zouden doorslaggevender moeten zijn. Ben jij een bierdrinker van nu? Stuur dan een foto als straks dat felbegeerde Bierista Bierdiploma bij jou aan de muur hangt!


Ja, ik wil!