Wat is Bierista?

Bierista is de grootste en de leukste erkende online bieropleiding van van Nederland. In de Bierista Bieropleiding doe je veel kennis op over bier, krijg je leuke weetjes en feitjes aangereikt en krijg je tal van praktische tips. Met je officiële Bierista Bierdiploma zet jij een eerste stap in de richting misschien wel een carrière als biersommelier. De Bierista Bieropleiding is sowieso een goede investering. Los van alle bierkennis krijg je ook heel veel voordeel. Je krijgt uitnodigingen voor gratis proeverijen, rondleidingen, gratis tickets en veel voordeel op je bieraankopen.

Bierista® Bieropleiding

Heb je wat met bier? Ja toch, anders was je hier niet? Bestel dan snel de Bierista® Bieropleiding! De bekendste biersommeliers van Nederland - zoals Jet van de Griendt, Arvid Bergström, Pepijn van der Waa, Bas Schampers en Alain Schepers - zijn je gids door twaalf delen vol met bierkennis. Met deze online opleiding leer je waar en wanneer jij dat wilt van alles leren over bier. Na het doorlopen van de opleiding vol video's, interessant beeldmateriaal en toegankelijk geschreven teksten doe je eindexamen. Heb je het gehaald, dan krijg je het officiële Bierista® Bierdiploma. Vanaf dat moment mag jij jezelf Bierista noemen! Als gediplomeerd bierkenner nodigen we je uit voor proeverijen, rondleidingen je krijgt voordeel op bieraankopen en gratis tickets voor de populairste festivals.

Meer over de Bierista Bieropleiding


Blockimage bimage 305
Stag blockimage bimage 306

Voordeel als Bierista

Om van al dat voordeel gebruik te maken, moet je de Bierista Bieropleiding hebben gedaan. Een prima investering, die zichzelf snel terug verdient. Bijkomend voordeel, je houdt je kennis op peil. En je komt op plaatsen waar je normaal niet gauw terecht zou komen, waar je bovendien alle leuke, gelijkgestemde bierliefhebbers leert kennen.

Meer kennis, meer fun

Behalve de Bierista® Bieropleiding bieden wij meer bierkennis. Helemaal gratis voor Bierista's. Denk bijvoorbeeld aan een korte biercursus waarin we uitleggen wat het verschil is tussen witbier en weizen of een online cursus over abdijbier. Ook verzorgen we tegen een kleine vergoeding praktijktrainingen door heel Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld zelf het perfecte pils leren tappen.


Cadeau

Bierista.nl bereikt elke maand al meer dan 100.000 bierliefhebbers. We zien dat steeds meer mensen zich aansluiten en zich laten inspireren door bier. De Bierista Bieropleiding is erg populair bij zowel beginnende als wat meer ervaren bierdrinker. Iedereen wil dat bierdiploma, de toegang tot al dat voordeel. De Bierista Bieropleiding is ook een geliefd onderwerp in de media. Radio2, Radio538 het AD besteedden uitgebreid aandacht aan Bierista.

Iedereen heeft wel een liefhebber van bier in zijn omgeving. Steeds weer komt die vraag voorbij; "Wat geef je cadeau op verjaardag, zomaar,  als dank of als Valentijns- of Kerstcadeau". Bierista heeft een prachtige giftbox met de complete bieropleiding. Leuk om te geven en nog leuker om te krijgen!

Geef cadeau!

Bier is fun

Bier is fun. Bier verbindt en bier verbroedert! Wil je ook handige biertips, waardoor je samen met je vrienden nog meer kunt genieten, wil je gratis festivalkaarten of wil jij wel eens een rondleiding door de brouwerij onder leiding van de brouwer zelf? Ga dan voor je bierdiploma en word Bierista! Vele honderden bierliefhebbers gingen je voor!


Blockimage bimage 871
Blockimage bimage 873

Exclusief

Deze opleiding is niet alleen voor bierliefhebbers interessant. Ook voor medewerkers in horeca, op events en in de retail is de Bierista Bieropleiding van grote waarde. Bierista's hebben namelijk een gedegen bierkennis en weten dat op een enthousiaste manier over te brengen. Een officieel Bierista Bierdiploma is dan ook een grote pré op je C.V.

Expertreviews

In de Bierista Bieropleiding leer je hoe je een bier moet proeven en beschrijven. Die kennis kun je inzetten om andere bierliefhebbers de weg te wijzen. Als Bierista kun je bieren reviewen. Deze beoordelingen worden geplaatst op de website en geven andere bierliefhebbers of een bier nou wel of niet de moeite waard is. Als Bierista bouw je voor jezelf een waardevolle bibliotheek op met jouw eigen proefnotities.

Alleen voor Bierista's

Als Bierista word je regelmatig uitgenodigd voor bijzondere bierevents. We organiseren bezoeken aan verschillende brouwerijen, bierproeverijen, taptrainingen, workshops en geven korting op diverse zaken zoals bierglazen, bierboeken, festivalkaarten enz. 

Ontdek hieronder alvast meer over een aantal van de reeds georganiseerde events! Ben jij er de volgende keer ook bij? Dan moet je natuurlijk wel eerst even je Bierista Bierdiploma halen! Op de pagina 'Exclusief' zie precies van welke aanbieding jij kunt profiteren!Blockimage bimage 345
Stag blockimage bimage 346
Blockimage bimage 413

Rondleiding DAVO Bieren

Met een groep enthousiaste, gediplomeerde Bierista's brachten we een bezoek aan DAVO Bieren, de stadsbrouwerij van Deventer. De enthousiaste brouwers lieten zien waar zij iedere dag vol passie aan de slag gaan en het resultaat mochten wij natuurlijk proeven!


Bezoek aan Brouwerij Grolsch

Alsof een bezoek aan de Grolsch brouwerij in Enschede op zichzelf al niet leuk genoeg is.. Als vers afgestuurde Bierista's werd men door Meesterbrouwer Marc Janssen meegenomen door zijn dagelijkse habitat en reikte hij een aantal diploma's uit!

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

In de brouwerij van het Nederlands Openluchtmuseum worden sinds 2007 op ambachtelijke wijze bieren gebrouwen. Als gediplomeerd Bierista kon men zich aanmelden voor een gratis rondleiding mét bierproeverij. Dat was genieten geblazen!


Start vandaag nog!

De weg naar je erkende Bierista Bierdiploma duurt maar even. De kennis, de roem, het plezier en al dat voordeel zijn voor altijd! Investeer in jezelf en maak jezelf blij met de leukste online bieropleiding van Nederland. Meld je nu aan en begin gelijk!

Ja, ik wil!Blockimage bimage 876