Wat is Bierista?

Bierista is de grootste en de leukste biercommunity van Nederland. Op Bierista.nl houden we je graag op de hoogte van het laatste biernieuws, de nieuwste bieren en de leukste events. Bovenal bieden we inspiratie die jou helpt nog meer te genieten van al het moois en lekkers op biergebied. 

Bierista® Bieropleiding

Wil je meer weten over bier? Volg dan de Bierista® Bieropleiding! Met deze online cursus kun je thuis van alles leren over bier. Na het doorlopen van twaalf delen doe je eindexamen. Heb je het gehaald, dan krijg je een bierdiploma. Vanaf dat moment mag jij jezelf Bierista noemen! Als gediplomeerd bierkenner nodigen we je dan uit voor proeverijen, rondleidingen door brouwerijen en je krijgt nog veel meer voordeel. Denk bijvoorbeeld aan korting op zaken als bierglazen, events en festivalkaarten.


Meer over de Bierista Bieropleiding


Stag blockimage bimage 305
Stag blockimage bimage 306

Korting

Alleen als Bierista, dus als gediplomeerd bierkenner, haal je alles uit deze community. Als lid van het Bierista-netwerk ontvang je regelmatig uitnodigingen voor rondleidingen, bierproeverijen, workshops en bijvoorbeeld leuke bierdiners. Zo hou je je kennis op peil, leer je leuke mensen kennen en geniet je op onverwachte plaatsen van een goed glas bier. Ook krijg je als Bierista dus korting op diverse zaken, zoals boeken, kaarten en bijvoorbeeld glazen. 

Gratis cursussen

Behalve de Bierista® Bieropleiding bieden wij meer bierkennis. Helemaal gratis voor Bierista's. Denk aan korte cursussen waarin we uitleggen wat het verschil is tussen Witbier en Weizen en door het doorlopen van de online cursus Trappisten vs. Abdijen kun jij straks iedereen vertellen waarom Trappistenbieren zo bijzonder zijn en wat het verschil is met een abdijbier. Op de homepage zie je precies welke gratis cursussen we aanbieden als Speedcourses.


Cadeau

Bierista.nl bereikt elke maand al meer dan 100.000 bierliefhebbers. We zien dat steeds meer mensen zich aansluiten en zich laten inspireren door bier. Vanaf het begin van de Bierista Bieropleiding in maart hebben zich al ruim 1500 liefhebbers aangemeld. Zij gaan voor dat bierdiploma! Zij willen bierkennis opdoen en dat delen met vrienden en familie. Ook zien we dat de bieropleiding veel cadeau wordt gegeven. Niet verwonderlijk, want heel veel mensen houden van bier en willen er graag meer over weten. Zeker nu bier zo ongelofelijk populair is. Alle info en voorwaarden vind je hier.

Geef cadeau!

Bier is fun

Bier is fun. Bier verbindt mensen. Wil je ook handige biertips, waardoor je samen met je vrienden nog meer kunt genieten, wil je gratis festivalkaarten of wil jij wel eens een rondleiding door de brouwerij onder leiding van de brouwer zelf? Ga dan voor je bierdiploma en word Bierista, Meester in bier!


Stag blockimage bimage 307
Stag blockimage bimage 344

Bierista's Only

Het Bierista-schap is niet alleen voor bierliefhebbers interessant. Ook voor horeca, events en andere takken met een koppeling naar bier is de Bierista Bieropleiding van grote toegevoegde waarde. Bierista's hebben namelijk bepaalde voordelen die zij maar al te graag ten volste benutten. Als Bierista ben je enthousiast, gepassioneerd en heb je verstand van bier. Als dat geen perfecte combinatie is..

Expertreviews

Bierista's mogen op de website expertreviews schrijven over bieren die zij hebben gedronken. Dat is voor de bezoekers en mede-Bierista's interessant, maar al helemaal voor bierbrouwers. De Bierista spreekt namelijk op het platform uit welke bieren hij of zij de moeite waard vind. En wat drijft de mens meer dan aanbevelingen? 

Bieren aanmelden om door Bierista's te laten proeven? Dat doe je gemakkelijk via info@bierista.nl!

Alleen voor Bierista's

Als Bierista word je regelmatig uitgenodigd voor bijzondere bierevents. We organiseren bezoeken aan verschillende brouwerijen, bierproeverijen, taptrainingen, workshops en geven korting op diverse zaken zoals bierglazen, bierboeken, festivalkaarten enz. 

Ontdek hieronder alvast meer over een aantal van de reeds georganiseerde events! Ben jij er de volgende keer ook bij? Dan moet je natuurlijk wel eerst even je Bierista Bierdiploma halen! Op de pagina 'Exclusief' zie precies van welke aanbieding jij kunt profiteren!Blockimage bimage 345
Stag blockimage bimage 346
Blockimage bimage 413

Rondleiding DAVO Bieren

Met een groep enthousiaste, gediplomeerde Bierista's brachten we een bezoek aan DAVO Bieren, de stadsbrouwerij van Deventer. De enthousiaste brouwers lieten zien waar zij iedere dag vol passie aan de slag gaan en het resultaat mochten wij natuurlijk proeven!


Bezoek aan Brouwerij Grolsch

Alsof een bezoek aan de Grolsch brouwerij in Enschede op zichzelf al niet leuk genoeg is.. Als vers afgestuurde Bierista's werd men door Meesterbrouwer Marc Janssen meegenomen door zijn dagelijkse habitat en reikte hij een aantal diploma's uit!

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

In de brouwerij van het Nederlands Openluchtmuseum worden sinds 2007 op ambachtelijke wijze bieren gebrouwen. Als gediplomeerd Bierista kon men zich aanmelden voor een gratis rondleiding mét bierproeverij. Dat was genieten geblazen!


Dit is nog maar het begin

Het mag duidelijk zijn dat jouw weg als Bierista zo lang kan worden als je zelf wilt. Die felbegeerde titel en het bierdiploma zijn echt nog maar het begin. In de Bierista's Only omgeving vind je nog meer festivals, uitjes, workshops of goodies waar je uit kunt kiezen. Sluit aan, breng een bezoek of doe een workshop en deel het met ons. Post een foto of video op social media en gebruik natuurlijk vol trots de hashtag #Bierista of tag @bierista in jouw bericht. De tofste shots delen wij natuurlijk graag met de community.

Word ook Bierista!

Wil je aansluiten bij de community en jezelf Bierista, Meester in Bier mogen noemen? Meer informatie over de opleiding kun je vinden op www.bierista.nl/bieropleiding, je kunt je daar ook direct aanmelden.

Om Bierista's op locatie te ontvangen kan je het event, de workshop, proeverij of welk bierevenement dan ook aanmelden via info@bierista.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Stag blockimage bimage 351