Wat is Bierista?

De Bierista Bieropleiding is de grootste en meest populaire biercursus van Nederland. Deze online opleiding wordt gewaardeerd met gemiddeld een 9,8! Meer dan tweeduizend bierliefhebbers hebben dankzij Bierista hun bierkennis vergroot.

Bierista is er voor de echte bierliefhebber die al wel iets over bier weet en zich graag verder wil verdiepen in de materie. Bier is leuk, dus geen lessen op vaste tijden, stinkende klaslokalen en dikke lesboeken met ellenlange teksten. Bierista is nieuw, wij zijn er voor de bierdrinkers van nu. Wij bewijzen hoe leren over bier leuk kan zijn.


Meer over de Bierista Bieropleiding


Blockimage bimage 1549

Eigen tempo

Waarin onderscheidt biercursus zich? De Bierista Bieropleiding is een online cursus. Je bestelt de opleiding en je kunt direct aan de slag. Omdat het allemaal online is, studeer je thuis vanuit je luie stoel op tijden dat het jou uitkomt. Je hebt alle vrijheid en kunt in je eigen tempo de twaalf delen doorlopen. Ook je examen doe je online, wanneer het jou uitkomt.

Video's

De hele opleiding bestaat uit twaalf delen, waarin alle facetten van bier aan de orde komen. De teksten zijn toegankelijke geschreven. En vooral ook kort en bondig. Het lesmateriaal onderscheidt zich ook door de vele afbeeldingen, infographics en video’s. 

Praktijk

De biercursus bevat ook een stukje praktijk. Nadat je de cursus hebt besteld, krijg je een bierpack thuisgestuurd met twaalf verschillende speciaalbieren. Dat is je huiswerk, die moet je proeven en met behulp van het lesmateriaal leer jij te proeven als een pro en kun jij een gedegen expert-review schrijven.

Deskundigen

Diverse bierexperts hebben de opleiding zorgvuldig samengesteld en het lesmateriaal ontwikkeld met medewerking van bekende grote en kleine brouwerijen. Alle content is onafhankelijk, dus niet gesponsord. Met veel online expertise wordt alles zo gepresenteerd dat het vergaren van de bierkennis helemaal niet voelt als leren. 

Wat kun je na de opleiding

Met de Bierista Bieropleiding leer je van alles over bier. Een overzicht met alle kerncompetenties vind je op de bestelpagina. Een korte greep uit die lijst: je kunt bierstijlen benoemen, onderscheiden en beschrijven, je beheerst de basis voor het maken van bier en spijs-combinaties, je kunt een eigen proeverij opzetten en je het gedegen kennis van de ingrediënten en het brouwproces. 

In twaalf delen doe je op een eenvoudige doeltreffende manier een schat aan kennis op. Door deze unieke opzet bestellen ook veel medewerkers uit horeca en retail de Bierista Bieropleiding en wordt de lesmateriaal gebruikt in het middelbaar beroepsonderwijs. 

Officieel bierdiploma

Aan het eind van de biercursus doe je online examen. Je bepaalt zelf wanneer je er klaar voor bent en waar je examen doet. Als je minimaal 45 van de 60 vragen goed hebt, ontvang je het officiële Bierista Bierdiploma. Dat persoonlijk document krijg je enkele dagen nadat je geslaagd bent thuisgestuurd. Je bent dan officieel Bierista, meester in bier.

Let the fun begin!

Heb je je diploma op zak, dan begint de bierfun pas echt want een Bierista ben je voor altijd! Wij maken het mogelijk je kennis regelmatig gratis bij te spijkeren. Je ontvangt uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten, zoals rondleidingen in brouwerijen, proeverijen, festivals en andere activiteiten. Daarnaast krijg je als Bierista kortingen bij je online bieraankopen en bij diverse brouwerijen en festivals. Al die kortingen en al die fun, omdat jij - net als die ruim tweeduizend andere bierliefhebbers - ooit de juiste beslissing hebben genomen om de Bierista Bieropleiding te volgen!


Start vandaag nog!

De weg naar je erkende Bierista Bierdiploma duurt maar even. De kennis, de roem, het plezier en al dat voordeel zijn voor altijd! Investeer in jezelf en maak jezelf blij met de leukste online bieropleiding van Nederland. Meld je nu aan en begin gelijk!

Ja, ik wil!Blockimage bimage 1550