Wat is Bierista?

Bierista is een community over speciaalbier. Op Bierista vind je nieuws en achergronden over bier, brouwers, bier/spijs-combinaties en eigenlijk alles wat met bier te maken heeft. Daarnaast geven diverse specialisten en bloggers hun opinie over wat er in de wereld van speciaalbier gaande is.

Bovenal is Bierista is een community waar liefhebbers hun kennis en ervaringen met elkaar delen. Speciaalbieren kunnen worden beoordeeld, zodat andere liefhebbers weten wat ze mogen verwachten als ze het bier aanschaffen. Iedereen kan zijn review achter laten. De community is van start gegaan met een kleine honderd bierliefhebbers en groeit gestaag. Iedereen kan zich kosteloos aansluiten door een account aan te maken. Met dit account kun je zelf speciaalbieren reviewen. Zo bouw je een eigen bibliotheek op, waarin je later kunt terugvinden of je een bier lekker vond of niet. Kern van de community is een team van dertig specialisten, die geheel onafhankelijk hun oordeel geven over door hun gedronken speciaalbier.

Bierista is een commerciƫle site. Alle redactionele content is onafhankelijk, tenzij aangegeven dat het om sponsored content gaat. De panelleden van Bierista beoordelen de bieren op volstrekt onafhankelijke wijze. Met andere woorden: goede beoordelingen kunnen onder geen enkele voorwaarde worden gekocht.