Brouwerij Urthel

Hildegard en Bas van Ostaden brouwen sinds 2007 Urthel bier. Er zijn drie verschillende soorten: De Urthel Saisonniere, de Urthel Hop-it en de Urthel Samaranth. Sinds 2007 werden de Urthel-bieren gebrouwen in de ketels van Brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot, de thuisbasis van de La Trappe-bieren. Tegenwoordig worden de Urthel-bieren gebrouwen bij Palm in Steenhuffel. Sinds 2012 is Urthel overgenomen door Swinkels Family Brewers. "Urthel heeft een neus voor en verstand van bier, een eigenzinnig karakter en een passie voor smaak."

Onze topbieren

8,4

Urthel Hop-It

Brouwerij Urthel

Urthel Hop-It is een verrassend krachtige IPA. Het goudgele bier is troebel en heeft een romige witte schuimkraag. Veel aroma's van citrusfruit en een lange droge afdronk.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Urthel Samaranth

Brouwerij Urthel

Urthel Samaranth is een zwaar en volmondig bier. Warme zoete tonen en een geweldige balans kenmerken deze hartverwarmende Quadrupel. Een heerlijk bier voor bij de haard met een stukje kaas of chocolade of om even helemaal mee weg te dromen.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Urthel Saisonniere

Brouwerij Urthel

Urthel Saisonniere is een heerlijk fris bier. Kleur is goudblond, wat mistig en een mooie witte schuimkraag. Aroma's van fruit, gist en kruiden. Dit bier werd in 2014 uitgeroepen tot het lekkerste aspergebier.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter