Brouwerij Swinkels Family Brewers

Royal Swinkels Family Brewers is een familiebrouwerij gevestigd in het Brabantse Lieshout. Voorheen wel bekend als Bavaria. Deze merknaam werd Bavaria wordt sinds 1924 gebruikt en werd in 2018 veranderd naar Swinkels Family Brewers.

Het begon allemaal in 1719 aan de Kerkdijk in Lieshout, Noord-Brabant. De brouwerij heette toentertijd ook 'de Kerkdijk', vernoemd naar de straat waaraan de brouwerij tot 1924 was gevestigd. Swinkels Family Brewers behoort hiermee tot één van de oudste brouwerijen van Nederland.

De brouwerij van de familie Swinkels is actief in ruim 190 landen en was in 2010 goed voor een omzet van ruim 610 miljoen euro. In 2017 nam Swinkels Family Brewers Bierbrouwerij Palm over. Daarnaast heeft Swinkels Family Brewers onder meer de volgende merken in haar portefeuille: Rodenbach, Cornet, Rodenbach, Brugse Tripel, Estaminet en Swinckels. Het Brabantse bedrijf heeft ook een belang in De Molen in Bodegraven.

In 2017 ging er weer een marketingactie viral. Met #carnavalvrij maakten zij zich sterk voor vrije dagen rondom het volksfeest Carnaval. Op 27 maart 2019 werd aan het begin van de viering van het 300-jarig bestaan het predicaat 'koninklijk' toegekend. Dit was een dag voor het bezoek van Koningin Maxima aan de brouwerij. Bestuursvoorzitter Jan-Renier Swinkels kreeg het certificaat uit handen van de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Sindsdien heet de brouwerij officieel Royal Swinkels Family Brewers.

Onze topbieren

7,6

Estaminet Refined Lager

Swinkels Family Brewers

Estaminet Refined Lager is een Pilsener met zachte florale toetsen, een licht kruidig hopkarakter en een uniek fruitig gistingsaroma.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Bavaria Herfstbok 2020

Swinkels Family Brewers

Bavaria Herfstbok 2020 is een klassiek ondergistend Bockbier. Bavaria geeft elk jaar een aparte twist aan het Bockbier van dat jaar. In 2020 is - naast de vijf vaste moutsoorten - havermout gebruikt. Het geeft het bier een lichte kruidigheid en een ronde romigheid.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Bavaria Bok Bier

Swinkels Family Brewers

Bavaria Bok is een klassiek bockbier met een donkerrode kleur en de smaak van gebrande mout en karamel. Een lichte bitterheid geeft deze Bock net even dat extraatje.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Estaminet

Swinkels Family Brewers

Estaminet dankt zijn uitstekende kwaliteit aan de selectie van de beste natuurlijke ingrediënten: zacht water, 100% hoogwaardige zomergerst, een onderscheidende gist en kostbare Saaz-hop. De volle densiteit, de trage en traditionele lange gisting die er het fruitige karakter aan geven en een rijping van 6 volle weken maken dat Estaminet een echte Belgische Premium Pils is.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Bavaria Premium Pilsener

Swinkels Family Brewers

Bavaria Premium Pilsener is een Pilsener dat speciaal gebrouwen is voor het 100-jarig jubileum van de Jumbo supermarkten. Limited edition.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Bavaria Herfstbok 2021

Swinkels Family Brewers

Bavaria Herfstbok 2021 is een limited edition speciaalbier dat voor de herfst en winter van 2021 op 2022 is gebrouwen. Het is een rijk bockbier met een spannende hint van gekarameliseerde roggemout.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Bavaria Lentebok

Swinkels Family Brewers

Bavaria Lentebok is een fris en fruitige Lentebok. Het bier heeft hoppige aroma's en een moutige en karamelachtige smaak.

Maibock

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Swinckels

Swinkels Family Brewers

Swinckels is - zoals ze dat bij Bavaria noemen - een Superior Pilsener. Dit bier is gebrouwen met water uit eigen bron, met mout uit eigen mouterij en een gist die speciaal voor de familie Swinkels wordt gekweekt. Dit is een luxe pilsener voor speciale momenten.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Royal Swinkels Family Brewers investeert in groei en circulariteitsscore stijgt naar 59%

Royal Swinkels Family Brewers heeft zich in 2022 hersteld van de gevolgen van de COVID-19-pandemie.

Verder lezen

Trend 2023: Groot vergroot afstand tot klein

De roerige tijden maakt het voor kleine brouwers niet eenvoudiger. Zij moeten vrezen voor toenemende concurrentie van Big Beer.

Verder lezen

Weer goud voor Rodenbach Grand Cru

De Belgische tak van Swinkels Family Brewers grossiert weer in edelmetaal tijdens de Brussels Beer Challenge.

Verder lezen

Meer omzet voor Royal Swinkels Family Brewers

Ondanks de corona-crisis heeft Royal Swinkels Family Brewers - bekend van oa. Bavaria - flink meer omzet en winst behaald.

Verder lezen