Brouwerij Swinkels Family Brewers

Royal Swinkels Family Brewers is een familiebrouwerij gevestigd in het Brabantse Lieshout. Voorheen wel bekend als Bavaria. Deze merknaam werd Bavaria wordt sinds 1924 gebruikt en werd in 2018 veranderd naar Swinkels Family Brewers.

Het begon allemaal in 1719 aan de Kerkdijk in Lieshout, Noord-Brabant. De brouwerij heette toentertijd ook 'de Kerkdijk', vernoemd naar de straat waaraan de brouwerij tot 1924 was gevestigd. Swinkels Family Brewers behoort hiermee tot één van de oudste brouwerijen van Nederland.

De brouwerij van de familie Swinkels is actief in ruim 190 landen en was in 2010 goed voor een omzet van ruim 610 miljoen euro. In 2017 nam Swinkels Family Brewers Bierbrouwerij Palm over. Daarnaast heeft Swinkels Family Brewers onder meer de volgende merken in haar portefeuille: Rodenbach, Cornet, Rodenbach, Brugse Tripel, Estaminet en Swinckels. Het Brabantse bedrijf heeft ook een belang in De Molen in Bodegraven.

In 2017 ging er weer een marketingactie viral. Met #carnavalvrij maakten zij zich sterk voor vrije dagen rondom het volksfeest Carnaval. Op 27 maart 2019 werd aan het begin van de viering van het 300-jarig bestaan het predicaat 'koninklijk' toegekend. Dit was een dag voor het bezoek van koning Maxima aan de brouwerij. Bestuursvoorzitter Jan-Renier Swinkels kreeg het certificaat uit handen van de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Sindsdien heet de brouwerij officieel Royal Swinkels Family Brewers.

Onze topbieren

Nieuw
8,1

Bavaria Herfstbok 2020

Swinkels Family Brewers

Bavaria Herfstbok 2020 is een klassiek ondergistend Bockbier. Bavaria geeft elk jaar een aparte twist aan het Bockbier van dat jaar. In 2020 is - naast de vijf vaste moutsoorten - havermout gebruikt. Het geeft het bier een lichte kruidigheid en een ronde romigheid.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Bavaria Bok Bier

Swinkels Family Brewers

Bavaria Bok is een klassiek bockbier met een donkerrode kleur en de smaak van gebrande mout en karamel. Een lichte bitterheid geeft deze Bock net even dat extraatje.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Swinckels

Swinkels Family Brewers

Swinckels is - zoals ze dat bij Bavaria noemen - een Superior Pilsener. Dit bier is gebrouwen met water uit eigen bron, met mout uit eigen mouterij en een gist die speciaal voor de familie Swinkels wordt gekweekt. Dit is een luxe pilsener voor speciale momenten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Estaminet

Swinkels Family Brewers

Estaminet dankt zijn uitstekende kwaliteit aan de selectie van de beste natuurlijke ingrediënten: zacht water, 100% hoogwaardige zomergerst, een onderscheidende gist en kostbare Saaz-hop. De volle densiteit, de trage en traditionele lange gisting die er het fruitige karakter aan geven en een rijping van 6 volle weken maken dat Estaminet een echte Belgische Premium Pils is.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Bavaria 0.0 IPA

Swinkels Family Brewers

Bavaria 0.0 IPA is een alcoholvrij bier met het sleutelwoord 'hop'. De vier hopsoorten die in Bavaria 0.0% IPA zitten, zorgen niet alleen voor de geur van tropische vruchten, maar ook voor een aangenaam bittertje in de smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Bavaria 3.3

Swinkels Family Brewers

Bavaria 3.3 heeft de volle smaak van Pilsener alleen minder alcohol. De echte pilssmaak wordt gewaarborgd onder meer door het gebruik van extra aromahop.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,1

Bavaria 0.0

Swinkels Family Brewers

Bavaria 0.0 is een alcoholvrije Pilsener. Dorstlessend en verfrissend en met de moutige smaak van een Pilsener met alcohol. Dit alcoholvrije bier werd gepromoot met wereldberoemde figuren als Playboy-oprichter Hugh Hefner en filmacteurs Charlie Sheen en Mickey Rourke.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Bavaria Lentebok

Swinkels Family Brewers

Bavaria Lentebok is een fris en fruitige Lentebok. Het bier heeft hoppige aroma's en een moutige en karamelachtige smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bavaria Herfstbok 2020 met een rebels kruidig bittertje

Bavaria heeft een nieuw concept. Er komt jaarlijks een Bockbier met een ander recept. Wij proefden de eerste van wie weet een lange traditie ...

Verder lezen

Swinkels geeft rondje voor jouw zaak

Swinkels Family Brewers heeft een sympathieke actie; consumenten kunnen kans maken op een vat bier voor hun favoriete horecagelegenheid.

Verder lezen

Royal Swinkels Family Brewers ontwikkelt circulariteitsberekening

Swinkels Family Brewers streeft naar een 100 procent circulaire bedrijfsvoering en heeft in dat kader een integrale methode en berekening ontwikkeld.

Verder lezen

Niet te verkopen bier krijgt tweede leven

Brouwers zijn druk bezig met het terughalen van bier dat door de horecasluiting niet verkocht wordt. Dit bier krijgt een tweede leven.

Verder lezen