Brouwerij Swinkels Family Brewers

Royal Swinkels Family Brewers is een familiebrouwerij gevestigd in het Brabantse Lieshout. Voorheen wel bekend als Bavaria. Deze merknaam werd Bavaria wordt sinds 1924 gebruikt en werd in 2018 veranderd naar Swinkels Family Brewers.

Het begon allemaal in 1719 aan de Kerkdijk in Lieshout, Noord-Brabant. De brouwerij heette toentertijd ook 'de Kerkdijk', vernoemd naar de straat waaraan de brouwerij tot 1924 was gevestigd. Swinkels Family Brewers behoort hiermee tot één van de oudste brouwerijen van Nederland.

De brouwerij van de familie Swinkels is actief in ruim 190 landen en was in 2010 goed voor een omzet van ruim 610 miljoen euro. In 2017 nam Swinkels Family Brewers Bierbrouwerij Palm over. Daarnaast heeft Swinkels Family Brewers onder meer de volgende merken in haar portefeuille: Rodenbach, Cornet, Rodenbach, Brugse Tripel, Estaminet en Swinckels. Het Brabantse bedrijf heeft ook een belang in De Molen in Bodegraven.

In 2017 ging er weer een marketingactie viral. Met #carnavalvrij maakten zij zich sterk voor vrije dagen rondom het volksfeest Carnaval. Op 27 maart 2019 werd aan het begin van de viering van het 300-jarig bestaan het predicaat 'koninklijk' toegekend. Dit was een dag voor het bezoek van koning Maxima aan de brouwerij. Bestuursvoorzitter Jan-Renier Swinkels kreeg het certificaat uit handen van de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Sindsdien heet de brouwerij officieel Royal Swinkels Family Brewers.

Onze topbieren

8,5

Kroon Pilsener

Swinkels Family Brewers

Kroon Pilsener is een verfrissend bier met moutige aroma's en een verfijnde bitterheid.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Bavaria Bok Bier

Swinkels Family Brewers

Bavaria Bok is een klassiek bockbier met een donkerrode kleur en de smaak van gebrande mout en karamel. Een lichte bitterheid geeft deze Bock net even dat extraatje.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Bavaria Herfstbok 2020

Swinkels Family Brewers

Bavaria Herfstbok 2020 is een klassiek ondergistend Bockbier. Bavaria geeft elk jaar een aparte twist aan het Bockbier van dat jaar. In 2020 is - naast de vijf vaste moutsoorten - havermout gebruikt. Het geeft het bier een lichte kruidigheid en een ronde romigheid.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Estaminet

Swinkels Family Brewers

Estaminet dankt zijn uitstekende kwaliteit aan de selectie van de beste natuurlijke ingrediënten: zacht water, 100% hoogwaardige zomergerst, een onderscheidende gist en kostbare Saaz-hop. De volle densiteit, de trage en traditionele lange gisting die er het fruitige karakter aan geven en een rijping van 6 volle weken maken dat Estaminet een echte Belgische Premium Pils is.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Bavaria Lentebok

Swinkels Family Brewers

Bavaria Lentebok is een fris en fruitige Lentebok. Het bier heeft hoppige aroma's en een moutige en karamelachtige smaak.

Maibock

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Swinckels

Swinkels Family Brewers

Swinckels is - zoals ze dat bij Bavaria noemen - een Superior Pilsener. Dit bier is gebrouwen met water uit eigen bron, met mout uit eigen mouterij en een gist die speciaal voor de familie Swinkels wordt gekweekt. Dit is een luxe pilsener voor speciale momenten.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Bavaria 0.0 IPA

Swinkels Family Brewers

Bavaria 0.0 IPA is een alcoholvrij bier met het sleutelwoord 'hop'. De vier hopsoorten die in Bavaria 0.0% IPA zitten, zorgen niet alleen voor de geur van tropische vruchten, maar ook voor een aangenaam bittertje in de smaak.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Bavaria 8.6

Swinkels Family Brewers

Bavaria 8.6 is een blond bier met een krachtige karakter. Het bier bevat 8.6% alcohol, heeft een zoet karakter met een licht bittertje.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Nieuw: Cornet Alcohol-free

Brouwerij De Hoorn, één van de Belgische brouwerijen van Swinkels Family Brewers, heeft de Cornet Alcohol-free gelanceerd

Verder lezen

Bavaria 0.0% nu ook verkrijgbaar in halve krat

Vanwege het succes van de nieuwe Bavaria 0.0% introduceert Bavaria, één van de biermerken van Swinkels Family Brewers, nu ook Bavaria 0.0% in krat.

Verder lezen

Uiltje Brewing Company overgenomen

Uiltje Brewing Company is overgenomen door Swinkels Family Brewers. Door deze overname gaan er nieuwe deuren open voor de Haarlemse brouwer.

Verder lezen

Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers is de branche-organisatie van grotere bierbrouwers van Nederland. De leden hebben samen meer dan 95% van de markt in Nederland.

Verder lezen