Brouwerij PALM

PALM is een Belgisch biermerk. Brouwerij Palm opgericht is in 1747 opgericht. In 1908 trouwt Henriette De Mesmaecker met Arthur Van Roy en dat heeft veel invloed op de brouwerij, want door Arthur wordt het bedrijf nog succesvoller. Toen de pils bieren op de markt kwamen, werden deze erg populair, maar Arthur bleef vasthouden aan zijn eigen bier met hoge gisting. In de eerste wereldoorlog wordt de brouwerij helemaal vernield, maar Arthur geeft niet op een bouwt de brouwerij weer op, maar dan nog veel groter! In 1929 geeft hij zijn bier “Het bier van Steenhuffel” de naam “Speciale Palm” en wordt daarmee razend populair.

Na 2000 neemt de populariteit van PALM steeds verder af. De brouwerij ziet een zelfstandig voortbestaan niet meer zitten en plaatst zichzelf in etalage. In mei 2016 neemt Bavaria het bedrijf over, inclusief de merken PALM en Rodenbach. Er wordt geïnvesteerd in Rodenbach, Brugge Tripel en Cornet, maar het meeste geld wordt uitgetrokken om PALM weer op de kaart te zetten. In juli 2017 maakt Bavaria bekend 20 miljoen euro te willen investeren in de brouwerij in Steenhuffel. Tegelijkertijd krijgt het merk een facelift en daar plukken zij ondertussen de vruchten van. PALM wint weer aan populariteit en is opnieuw geliefd onder bierliefhebbers!

Onze topbieren

7,6

Steenbrugge Doppio Malto

Brouwerij PALM

Steenbrugge Doppio Malto is een donkerkleurige Strong Ale van 9%. Dit is een verwarmend bier met een duidelijk moutig karakter. Zoete tonen van karamel voeren de boventoon.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Steenbrugge Quadrupel

Brouwerij PALM

Steenbrugge Quadrupel is een amberkleurig abdijbier. Het bier heeft moutige karamelaroma's met tonen van rozijnen en gedroogde pruimen.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Brugge Tripel

Brouwerij PALM

Brugge Tripel is een PALM bier gebrouwen met een speciaal kruidenmengsel, gruut genaamd. Het geeft deze klassieke Belgische Tripel een bijzondere twist.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

PALM Royale

Brouwerij PALM

PALM Royale is een Blond bier van de PALM brouwerij. Lichtgoud van kleur met lichte karamel smaak en een aroma van honing.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Palm Brugge Tripel

Brouwerij PALM

Palm Brugge Tripel is van oudsher een Brugs stadsbier. Dit blonde bier is krachtig en bitterzoet van smaak. Het heeft goudblonde kleur en een stevige schuimkraag die een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

PALM Horse 8 Power

Brouwerij PALM

PALM Horse 8 Power is een Blond bier. Een verfrissend, fruitig bier dat goed doordrinkbaar is. Naast de typische fruitigheid die komt van de Belgische gist, zijn smaken van sinaasappel en verfrissende chinotto te ruiken en te proeven.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Steenbrugge Lente

Brouwerij PALM

Steenbrugge Lente is een Maibock gebrouwen bij brouwerij De Gouden Boom. Het is een fris voorjaarsbier met moutige aroma's.

Maibock

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bakken vol eremetaal voor Rodenbach en Palm

Wat zijn ze fier bij Rodenbach en Palm. En dat mag ook. Er zijn heel veel medailles veroverd tijdens de World Beer Awards in Londen.

Verder lezen

Out now - Zomernummer van Bier! Magazine

De hele zomer lang genieten van mooie reportages, columns en biernieuws. Het zomernummer van Bier! Magazine ligt in de kiosk.

Verder lezen

Rodenbach en Palm op het podium van de Brussels Beer Challenge

Op de Brussels Beer Challenge 2021 gaat het eremetaal naar Rodenbach Grand cru, Rodenbach Caractère Rouge en Steenbrugge Dubbel Bruin.

Verder lezen

Tien beste plekken om bier te drinken in Den Bosch

Wij vroegen aan de Bierista's wat volgens hen de beste plekken zijn om bier te drinken in Den Bosch. Dit is het resultaat.

Verder lezen