Brouwerij PALM

PALM is een Belgisch biermerk. Brouwerij Palm opgericht is in 1747 opgericht. In 1908 trouwt Henriette De Mesmaecker met Arthur Van Roy en dat heeft veel invloed op de brouwerij, want door Arthur wordt het bedrijf nog succesvoller. Toen de pils bieren op de markt kwamen, werden deze erg populair, maar Arthur bleef vasthouden aan zijn eigen bier met hoge gisting. In de eerste wereldoorlog wordt de brouwerij helemaal vernield, maar Arthur geeft niet op een bouwt de brouwerij weer op, maar dan nog veel groter! In 1929 geeft hij zijn bier “Het bier van Steenhuffel” de naam “Speciale Palm” en wordt daarmee razend populair.

Na 2000 neemt de populariteit van PALM steeds verder af. De brouwerij ziet een zelfstandig voortbestaan niet meer zitten en plaatst zichzelf in etalage. In mei 2016 neemt Bavaria het bedrijf over, inclusief de merken PALM en Rodenbach. Er wordt geïnvesteerd in Rodenbach, Brugge Tripel en Cornet, maar het meeste geld wordt uitgetrokken om PALM weer op de kaart te zetten. In juli 2017 maakt Bavaria bekend 20 miljoen euro te willen investeren in de brouwerij in Steenhuffel. Tegelijkertijd krijgt het merk een facelift en daar plukken zij ondertussen de vruchten van. PALM wint weer aan populariteit en is opnieuw geliefd onder bierliefhebbers!

Onze topbieren

Nieuw
7,9

Steenbrugge Quadrupel

Brouwerij PALM

Steenbrugge Quadrupel is een amberkleurig abdijbier. Het bier heeft moutige karamelaroma's met tonen van rozijnen en gedroogde pruimen.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Palm Brugge Tripel

Brouwerij PALM

Palm Brugge Tripel is van oudsher een Brugs stadsbier. Dit blonde bier is krachtig en bitterzoet van smaak. Het heeft goudblonde kleur en een stevige schuimkraag die een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Steenbrugge Doppio Malto

Brouwerij PALM

Steenbrugge Doppio Malto is een donkerkleurige Strong Ale van 9%. Dit is een verwarmend bier met een duidelijk moutig karakter. Zoete tonen van karamel voeren de boventoon.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Dobbel PALM

Brouwerij PALM

PALM Dobbel werd in 1947 gelanceerd als eindejaarsfeestbier om de 200e verjaardag van de brouwerij te vieren en als blijk van dank aan al de trouwe klanten. Het bier was zo succesvol dat hij er een jaarlijkse traditie van maakte. Deze dobbel is een amberbier van hoge gisting, met een nog meer uitgesproken mouten hopkarakter dan de welbekende PALM. De gebruikte ambermouten hebben de lichte karamelsmaken met een honingachtige volheid in dit bier gecreëerd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,4

Steenbrugge Lente

Brouwerij PALM

Steenbrugge Lente is een Maibock gebrouwen bij brouwerij De Gouden Boom. Het is een fris voorjaarsbier met moutige aroma's.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Brugge Tripel

Brouwerij PALM

Brugge Tripel is een PALM bier gebrouwen met een speciaal kruidenmengsel, gruut genaamd. Het geeft deze klassieke Belgische Tripel een bijzondere twist.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Steenbrugge Bruin

Brouwerij PALM

Steenbrugge Bruin is een klassiek abdijbier. Een kenmerkende Belgische dubbel met karameltonen, hinten van toffe en gebrande mout in de smaak. Dit bier is verrijkt met een Brugs kruidenmengsel. De nasmaak is van deze dubbel is karamelzoet en heeft een licht bittertje.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Steenbrugge Blond

Brouwerij PALM

Steenbrugge Blond is een klassiek Belgisch Blond bier. Net als de andere Steenbrugge bieren is ook deze Blond verrijkt met gruut, een Brugs kruidenmengsel. Subtiele, zoete tonen en een fijn bittertje in dit verfrissende bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Tien beste plekken om bier te drinken in Den Bosch

Wij vroegen aan de Bierista's wat volgens hen de beste plekken zijn om bier te drinken in Den Bosch. Dit is het resultaat.

Verder lezen

Expert-reviews van Bierista's vertellen welke bieren de moeite waard zijn

Bierista's hebben deze week weer talloze expert-reviews geschreven. Welke bieren zijn de moeite waard en welke niet.

Verder lezen

Goud voor Palm tijdens prestigieuze biercompetitie

Bij Brouwerij Palm is de stemming opperbest na het winnen van een prestigieuze prijs op 's werelds toonaangevende biercompetitie.

Verder lezen

Peer Swinkels Ridder in de Orde van de Roerstok

Peer Swinkels is tijdens het Belgian Beer Weekend in Brussel geridderd tot Ridder van Recht inde Orde van de Roerstok.

Verder lezen