Brouwerij PALM

PALM is een Belgisch biermerk. Brouwerij Palm opgericht is in 1747 opgericht. In 1908 trouwt Henriette De Mesmaecker met Arthur Van Roy en dat heeft veel invloed op de brouwerij, want door Arthur wordt het bedrijf nog succesvoller. Toen de pils bieren op de markt kwamen, werden deze erg populair, maar Arthur bleef vasthouden aan zijn eigen bier met hoge gisting. In de eerste wereldoorlog wordt de brouwerij helemaal vernield, maar Arthur geeft niet op een bouwt de brouwerij weer op, maar dan nog veel groter! In 1929 geeft hij zijn bier “Het bier van Steenhuffel” de naam “Speciale Palm” en wordt daarmee razend populair.

Na 2000 neemt de populariteit van PALM steeds verder af. De brouwerij ziet een zelfstandig voortbestaan niet meer zitten en plaatst zichzelf in etalage. In mei 2016 neemt Bavaria het bedrijf over, inclusief de merken PALM en Rodenbach. Er wordt geïnvesteerd in Rodenbach, Brugge Tripel en Cornet, maar het meeste geld wordt uitgetrokken om PALM weer op de kaart te zetten. In juli 2017 maakt Bavaria bekend 20 miljoen euro te willen investeren in de brouwerij in Steenhuffel. Tegelijkertijd krijgt het merk een facelift en daar plukken zij ondertussen de vruchten van. PALM wint weer aan populariteit en is opnieuw geliefd onder bierliefhebbers!

Onze topbieren

8,3

Rodenbach Grand Cru

Brouwerij PALM

Rodenbach Grand Cru brengt met zijn friszure smaak menig wijnliefhebber het hart op hol. Deze bierspecialiteit is echt iets voor de fijnproevers. De Rodenbach Grand Cru bestaat voor een derde uit jong bier en voor twee derde uit bier dat twee jaar lang heeft mogen rijpen op houten foeders. De smaaksensatie die dit met zich meebrengt wordt door bierliefhebbers over de hele wereld gewaardeerd.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Steenbrugge Abdij Bock

Brouwerij PALM

Steenbrugge Abdij Bock is een rondborstig roodbruin bier met een lichtgerookt gistkarakter. Ander smaakbepalend element is de gruut, een kruidenmengsel die dit bockbier zijn eigen touch geeft.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Steenbrugge Lente

Brouwerij PALM

Steenbrugge Lente is een Maibock gebrouwen bij brouwerij De Gouden Boom. Het is een fris voorjaarsbier met moutige aroma's.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Cornet

Brouwerij PALM

Cornet Oak Aged is een fraai blond bier met een romige witte schuimkraag. Het bier is gelagerd op eikenhouten vaten en dat proef je terug. Tonen van vanille en hout brengen complexiteit in dit bier. De afdronk is licht bitter en vooral warm.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Steenbrugge Bruin

Brouwerij PALM

Steenbrugge Bruin is een klassiek abdijbier. Een kenmerkende Belgische dubbel met karameltonen, hinten van toffe en gebrande mout in de smaak. Dit bier is verrijkt met een Brugs kruidenmengsel. De nasmaak is van deze dubbel is karamelzoet en heeft een licht bittertje.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Steenbrugge Blond

Brouwerij PALM

Steenbrugge Blond is een klassiek Belgisch Blond bier. Net als de andere Steenbrugge bieren is ook deze Blond verrijkt met gruut, een Brugs kruidenmengsel. Subtiele, zoete tonen en een fijn bittertje in dit verfrissende bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Steenbrugge Tripel

Brouwerij PALM

Steenbrugge Tripel is een Belgisch abdijbier. Deze tripel is fruitig en heel subtiel gerookt van smaak met tonen van koriander, curacao en kaneel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Steenbrugge Wit

Brouwerij PALM

Steenbrugge Wit is een verfrissend Witbier van de Palm Brouwerij. Dit witbier gebrouwen is met gruut, een speciale mix van kruiden die vaker gebruikt wordt bij het brouwen van Witbier. Steenbrugge Wit is een abdijbier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Peer Swinkels Ridder in de Orde van de Roerstok

Peer Swinkels is tijdens het Belgian Beer Weekend in Brussel geridderd tot Ridder van Recht inde Orde van de Roerstok.

Verder lezen

Breed scala aan speciaalbieren op Huntenpop

Steeds meer festivals verwennen het publieke met speciale bieren. Op Huntenpop heb je de keuze uit 18 verschillende topbieren!

Verder lezen

Palm 0.0 op de proeftafel. Lekker of niet?

We houden van een goed glas bier. Onze zoektocht houdt nooit op. Deze keer probeerden we de Palm 0.0. Is dit alcoholvrije bier lekker?

Verder lezen

Royal Swinkels Family Brewers breekt records

Royal Swinkels Family Brewers heeft wel een lekker jaar achter de rug. Het familiebedrijf voerde de winst op van 41,1 miljoen naar 53,8 miljoen euro.

Verder lezen