7,6

Palm Brugge Tripel

Brouwerij PALM (23)

Palm Brugge Tripel is van oudsher een Brugs stadsbier. Dit blonde bier is krachtig en bitterzoet van smaak. Het heeft goudblonde kleur en een stevige schuimkraag die een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.7%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, Bij het eten

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Palm Brugge Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,2

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,1

"Het is een mooi tripel "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Blond stevige schuimkraag

6,2 Neus Moutig zoet

7,0 Smaak Moutig zoet en licht bittertje in de afdronk

Spijssuggestie Broodje hamburger salade borrelplank

7,5

"Een krachtig blond bier met zoet & bitter mooi in balans."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Een mooi donkergele kleur met een behoorlijke schuimkraag.

7,5 Neus Volop kruidigheid maar ook wat zoetig en de hopbitterheid.

7,5 Smaak De kruidigheid is dominant maar daarnaast ook weer wat fruitigheid en de hopbitterheid. De nasmaak is kruidig en licht bitter. Hij ebt zeer aangenaam langzaam weg.

Spijssuggestie Stukjes belgen kaas met chutney.

6,9

"Deze Belgische Tripel is bitterzoet en ontzettend kruidig, wat te danken is aan het kruidenmengsel Gruut. Het bier heeft een prachtige stevige schuimkraag en dat geeft een romig mondgevoel. Zoals een Tripel betaamd is er een licht alcoholisch verwarmend mondgevoel waar te nemen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Helder goudgeel van kleur met een ferme, stevige, witte, romige laag schuim.

6,8 Neus Mout en kruiden

7,0 Smaak Zoet, bitter en ontzettend kruidig.

Spijssuggestie Bitterballetje van wild met grove mosterd.

7,8

"Lekker kruidig en frisse triple"

Jan Otten

12.698

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Goudgeel, lichttroebel, en een stevige schuimkraag

7,7 Neus Moutig en kruidige geur

7,7 Smaak Lekker romige en kruidige triple met een aangename pittige nasmaak

Spijssuggestie Lekker bij pittig eten of de bbq

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen