Weer goud voor Rodenbach Grand Cru

23 november 2022
Drie dagen lang proefde een panel van 80 internationale bierkenners 2000 bieren uit 28 landen. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, type en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

De Belgische tak van Swinkels Family Brewers behaalde vijf podiumplekken. Goud ging naar Brugge Tripel, Rodenbach Grand Cru en Steenbrugge Dubbel Bruin. Steenbrugge Blond werd vereerd met zilver en tot slot kreeg Rodenbach Vintage het bronzen ereteken.

Uitmuntende kwaliteit

Sven Stuer, General Manager Royal Swinkels Family Brewers België: “We zijn bijzonder trots op de vijf podiumplaatsen van de Brussels Beer Challenge 2022. De drie gouden, één zilveren en één bronzen award zijn niet alleen belangrijk voor onze thuismarkt maar ook een mooie toegevoegde waarde voor onze exportmarkten. Grote waardering voor onze brouwersteams in onze twee Belgische brouwerijen te Roeselare en Steenhuffel, hun dagdagelijks streven naar perfectie wordt wederom beloond. De medailles staan symbool voor de uitmuntende kwaliteit van onze bieren, een erkenning die onze consumenten en klanten weten te  waarderen.”