Brouwerij De Molen

Brouwerij De Molen is in 2004 opgericht in het Zuid-Hollandse Bodegraven. In dit kleine en gezellige dorp hebben zij zich gevestigd in een historische windmolen uit 1697, genaamd de Arkduif. Brouwerij de Molen is een craftbeerbrouwerij en staat staat bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Er worden hier veelal bieren gebrouwen in stijlen die de eigen voorkeur hebben. Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en proberen de brouwers van de Molen zo vooral originele en progressieve bieren te creëren.

De hoofdbrouwerij is inmiddels verhuisd naar iets verderop in de straat maar er wordt in de korenmolen bij Brouwcafé de Molen nog steeds volop gebrouwen en heerlijk gekookt met én naast molenbieren. Ook in de naastgelegen Bierwinkel kan iedere liefhebber zijn of haar hart meer dan ophalen, rijnen vol craft- en speciaalbieren uit de hele wereld.

Dat er bij de Molen zoveel wereldse bieren te krijgen zijn, en zij zelf ook over de hele wereld verkrijgbaar zijn, is niet zo gek als je bedenkt dat er jaarlijks meer dan 7000 bezoekers naar hun Borefts Bierfestival komen. Van heinde en verre komen bierliefhebbers naar dit tweedaagse events om de nieuwste bieren te proeven, trends te ontdekken en bieren met elkaar te ruilen.

Bieren (37)

Sorteer op
  Score Category Naam
De molen rasputin

De Molen Rasputin

8,0
De Molen Rasputin is een bier dat je vers kunt drinken. Ook leuk om te experimenteren door dit bier op te leggen. Kijk eens hoe de oorspronkelijk zoetheid, gebrandheid en aroma's van koffie en chocolade zich ontwikkelen in de tijd.
De molen hamer sikkel

De Molen Hamer & Sikkel

7,9
De Molen Hamer en Sikkel zit vol met intense smaken als koffie, chocolade, mokka en hout. De nasmaak heeft een fijne, intense bitterheid waar je nog lang van kan nagenieten.
De molen vuur vlam

De Molen Vuur en Vlam

7,5
De Molen Vuur & Vlam is een bier met een overdosis hop. Het resultaat is een bitter bier met mooie aroma's van citrusfruit, gras en kruidigheid.
De molen amarillo

De Molen Amarillo

7,4
De Molen Amarillo heeft maar liefst 9,2% alcohol, een flinke slok voor een Double IPA. Zoals de naam al doet vermoeden is onder meer de hopsoort Amarillo gebruikt (bij de dryhopping). Behalve veel fruit, kruidige tonen blinkt dit bier vooral uit in bitterheid.
De molen bommen en granaten

De Molen Bommen & Granaten

7,3
De Molen Bommen en Granaten is het zwaarste bier uit de standaard-collectie van De Molen. Een bier met een body waar je u tegen zegt. Bommen & Granaten is vooral zwaar, smaakvol en zoet.
De molen hop liefde

De Molen Hop & Liefde

7,2
De Molen Hop & Liefde heette vroeger Pale Ale Citra. Dit bier is namelijk gedryhopt met Citra. Een voor De Molen begrippen zeer licht bier dat bol staat van het citrusfruit, gras en kruidigheid. Dit is een fris en verkwikkend bier uit Bodegraven.
De molen hel verdoemenis

De Molen Hel & Verdoemenis

7,1
De Molen Hel & Verdoemenis staat bol van de koffie- en chocolade-aroma's. En dat allemaal maal twee, want dit is een Imperial Stout, die doorgaat voor het vlaggenschip van Brouwerij De Molen.
De molen op en top

De Molen Op & Top

7,1
De Molen Op & Top is een session ale, een prima vervanger voor het reguliere pilsje. Dit is een smaakvol bier, dat je dorst lest en waar je makkelijk een tweede glas van drinkt.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket