Brouwerij de molen

Brouwerij De Molen

Brouwerij De Molen is in 2004 opgericht in het Zuid-Hollandse Bodegraven. In dit kleine en gezellige dorp hebben zij zich gevestigd in een historische windmolen uit 1697, genaamd de Arkduif. Brouwerij de Molen is een craftbeerbrouwerij en staat bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Er worden hier veelal bieren gebrouwen in stijlen die de eigen voorkeur hebben. Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en proberen de brouwers van de Molen zo vooral originele en progressieve bieren te creëren.

De hoofdbrouwerij is inmiddels verhuisd naar iets verderop in de straat maar er wordt in de korenmolen bij Brouwcafé de Molen nog steeds volop gebrouwen en heerlijk gekookt met én naast Molenbieren. Ook in de naastgelegen Bierwinkel kan iedere liefhebber zijn of haar hart meer dan ophalen, rijen vol craft- en speciaalbieren uit de hele wereld.

Dat er bij de Molen zoveel wereldse bieren te krijgen zijn, en zij zelf ook over de hele wereld verkrijgbaar zijn, is niet zo gek als je bedenkt dat er jaarlijks meer dan 7000 bezoekers naar hun Borefts Bierfestival komen. Van heinde en verre komen bierliefhebbers naar dit tweedaagse events om de nieuwste bieren te proeven, trends te ontdekken en bieren met elkaar te ruilen.

Onze topbieren

8,0

De Molen Rasputin

Brouwerij De Molen

De Molen Rasputin is een bier dat je vers kunt drinken. Ook leuk om te experimenteren door dit bier op te leggen. Kijk eens hoe de oorspronkelijk zoetheid, gebrandheid en aroma's van koffie en chocolade zich ontwikkelen in de tijd.

Stout en Porter

Aroma
Bitter

7,9

De Molen Hamer & Sikkel

Brouwerij De Molen

De Molen Hamer en Sikkel zit vol met intense smaken als koffie, chocolade, mokka en hout. De nasmaak heeft een fijne, intense bitterheid waar je nog lang van kan nagenieten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,5

De Molen Vuur en Vlam

Brouwerij De Molen

De Molen Vuur & Vlam is een IPA met een overdosis hop. Het resultaat is een bitter bier met mooie aroma's van citrusfruit, gras en kruidigheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,5

De Molen Amarillo

Brouwerij De Molen

De Molen Amarillo heeft maar liefst 9,2% alcohol, een flinke slok voor een Double IPA. Zoals de naam al doet vermoeden is onder meer de hopsoort Amarillo gebruikt (bij de dryhopping). Behalve veel fruit, kruidige tonen blinkt dit bier vooral uit in bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

De Molen Hugs & Kisses

Brouwerij De Molen

De Molen Hugs & Kisses is een verantwoorde keuze. Een IPA-achtig bier met hoppig karakter maar met slechts 3,5% alcohol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

De Molen Bommen & Granaten

Brouwerij De Molen

De Molen Bommen en Granaten is het zwaarste bier uit de standaard-collectie van De Molen. Een bier met een body waar je u tegen zegt. Bommen & Granaten is vooral zwaar, smaakvol en zoet.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

De Molen Hop & Liefde

Brouwerij De Molen

De Molen Hop & Liefde heette vroeger Pale Ale Citra. Dit bier is namelijk gedryhopt met Citra. Een voor De Molen begrippen zeer licht bier dat bol staat van het citrusfruit, gras en kruidigheid. Dit is een fris en verkwikkend bier uit Bodegraven.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

De Molen Op & Top

Brouwerij De Molen

De Molen Op & Top is een Session aAle, een prima vervanger voor het reguliere pilsje. Dit is een smaakvol bier, dat je dorst lest en waar je makkelijk een tweede glas van drinkt.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Magic rock de molen.001

Collab met een Mexicaans tintje van De Molen en Magic Rock Brewing

4 maart 2018 Bierbrouwerij De Molen is weer een toffe samenwerking aangegaan. Samen met de Engelse brouwerij Magic Rock Brewing hebben zij namelijk een nieuw collab bier uitgebracht met een Mexicaans tintje. Verder lezen
Bierista brouwerij de molen.001

Proefzitting Brouwerij de Molen in Hoorn9 oktober 2017 Brouwerij de Molen is een begrip bij liefhebbers van speciaalbier. Toen Wolter Jonkman aanschoof voor een proefzitting met bieren van deze brouwerij uit Bodegraven wist hij wat hem te wachten stond. Desondanks was hij positief verrast Verder lezen