Brouwerij De Molen

Brouwerij De Molen is in 2004 opgericht in het Zuid-Hollandse Bodegraven. In dit kleine en gezellige dorp hebben zij zich gevestigd in een historische windmolen uit 1697, genaamd de Arkduif.

Brouwerij de Molen is een craftbeerbrouwerij en staat bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Er worden hier veelal bieren gebrouwen in stijlen die de eigen voorkeur hebben. Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en proberen de brouwers van de Molen zo vooral originele en progressieve bieren te creëren.

Bierwinkel

De hoofdbrouwerij is inmiddels verhuisd naar iets verderop in de straat maar er wordt in de korenmolen bij Brouwcafé de Molen nog steeds volop gebrouwen en heerlijk gekookt met én naast Molenbieren. Ook in de naastgelegen Bierwinkel kan iedere liefhebber zijn of haar hart meer dan ophalen, rijen vol craft- en speciaalbieren uit de hele wereld.

Borefts Bierfestival

Brouwerij De Molen is geliefd over de hele wereld. Bierliefhebbers waarderen de complexe bieren. Ook bij collega-brouwerijen heeft De Molen een goede naam. Dat de brouwerij zo geliefd is blijkt onder meer tijdens het jaarlijkse Borefts Bierfestival. Van heinde en verre komen bierliefhebbers naar dit tweedaagse event om de nieuwste bieren te proeven, trends te ontdekken en bieren met elkaar te ruilen. De lijst met brouwerijen die deelneemt aan dit festival is indrukwekkend. Elk jaar weer staan er grote namen in Bodegraven. Niet gek dus dat het festival vaak al ruim van tevoren is uitverkocht.

Overname

Het succes van De Molen bleef niet onopgemerkt bij 'de grote jongens'. In 2015 kocht Royal Swinkels Family Brewers 35% van de aandelen. Met de opbrengst werd een uitbreiding van de brouwerij gefinancierd. Het succesverhaal werd groter en groter. Begin 2019 nam de brouwer uit Lieshout de resterende aandelen van Brouwerij De Molen over. Sindsdien zijn de bieren overal goed verkrijgbaar, zowel in de horeca als retail. Oprichters John Brus en Menno Olivier zijn nog altijd verbonden aan De Molen.

Hop & Liefde

Behalve zeer complexe bieren worden ook bieren gebrouwen voor een breder publiek. Hop & Liefde, Bommen & Granaten en Bloed, Zweet & Tranen zijn zomaar wat voorbeelden. De naamgeving van de bieren is een belangrijk kenmerk. Datzelfde geldt voor de sober ogende zwart-wit etiketten, waar wel veel informatie op staat. Bierista's waarderen de bieren zeer, getuige de gemiddeld zeer hoge beoordelingen oplopend tot een 9!

Onze topbieren

9,5

De Molen Bold & Brash BA

Brouwerij De Molen

De Molen Bold & Brash Bourbon BA Blackberry is een barrel aged Barley Wine. Het bier is infused met zwarte bessen.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

De Molen Zeker & Vast

Brouwerij De Molen

De Molen Zeker & Vast is een Barley Wine Bourbon Barrel Aged. Aroma en smaak van hout, caramel en gedroogd donker fruit. Het bier heeft lichte toetsen van wijn. Alcoholisch bitterzoet.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

De Molen Doom & Gloom Barrel Aged

Brouwerij De Molen

De Molen Doom & Gloom Barrel Aged is een BA Imperial Stout-ish. Tonen van koffie, drop en whisky.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

De Molen Moord & Doodslag

Brouwerij De Molen

De Molen Moord & Doodslag is een Imperial Stout. Een donkerbruin bier dat zoet is maar ook vrij bitter waardoor een mooi balans ontstaat. Aroma's van chocolade, koffie en gedroogde pruimen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

De Molen Cake & Comfort

Brouwerij De Molen

De Molen Cake & Comfort is een Barrel Aged Brandy Pastry Stout. Aroma's van brandy, cake en karamel. Het bier is gerijpt op Woodford Reserve-vaten. Dit is een intens en uitdagend bier voor de gevorderde liefhebber.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

De Molen Sun & Moon

Brouwerij De Molen

De Molen Sun & Moon is een Imperial Stout, een krachtig bier met 10% alcohol en sterke gebrande smaken. Karamel, koffie en chocolade vormen de hoofdmoot. Sun & Moon is een bier dat gebrouwen is in samenwerking met Tempest Brewing. Op de ingrediëntenlijst prijken shitake, misu en zeewier. Tussen de gebrande, droppige smaken door proef je een subtiele ziltigheid. Een krachtig en complex bier voor de gevorderde bierliefhebber.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

9,0

De Molen Hemel & Hel

Brouwerij De Molen

De Molen Hemel & Hel staat ook bekend als Heaven & Hell. Dit donkere bier is krachtig en robuust in zijn smaak. Je proeft onder meer geroosterde mout, koffie en donkere chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

8,7

De Molen Fast & Furious

Brouwerij De Molen

De Molen Fast & Furious is een Barley wine BA. Smaak en aroma met tonen van rozijnen, donker fruit, jeneverbes en bitterkoekjes.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Met deze bieren geniet je meer van zomerse dagen

Het zonnetje schijnt, het is warm, tropisch en de avonden zijn lang en zwoel. Wat drink je dan? Wij hebben een aantal dorstlessende tips.

Verder lezen

Zaterdag nemen vrouwen de roerstok over bij De Molen

Zondag is het ‘International Women’s Collaboration Brew Day’. Reden waarom vrouwen de roerstok overnemen bij De Molen.

Verder lezen

Met deze vijf tips van Bierista blijf je op temperatuur

Als je naar buiten kijkt, krijg je nog niet echt een lekker lentegevoel. Deze bieren houden je op donkere regenachtige dagen op de been!

Verder lezen

Brouwerij De Molen uitgelicht

Brouwerij De Molen is in veel opzichten een niet alledaagse brouwerij. Wat maakt deze brouwerij nou zo bijzonder?

Verder lezen