Brouwerij De Molen

Brouwerij De Molen is in 2004 opgericht in het Zuid-Hollandse Bodegraven. In dit kleine en gezellige dorp hebben zij zich gevestigd in een historische windmolen uit 1697, genaamd de Arkduif. Brouwerij de Molen is een craftbeerbrouwerij en staat bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Er worden hier veelal bieren gebrouwen in stijlen die de eigen voorkeur hebben. Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en proberen de brouwers van de Molen zo vooral originele en progressieve bieren te creëren.

De hoofdbrouwerij is inmiddels verhuisd naar iets verderop in de straat maar er wordt in de korenmolen bij Brouwcafé de Molen nog steeds volop gebrouwen en heerlijk gekookt met én naast Molenbieren. Ook in de naastgelegen Bierwinkel kan iedere liefhebber zijn of haar hart meer dan ophalen, rijen vol craft- en speciaalbieren uit de hele wereld.

Dat er bij de Molen zoveel wereldse bieren te krijgen zijn, en zij zelf ook over de hele wereld verkrijgbaar zijn, is niet zo gek als je bedenkt dat er jaarlijks meer dan 7000 bezoekers naar hun Borefts Bierfestival komen. Van heinde en verre komen bierliefhebbers naar dit tweedaagse events om de nieuwste bieren te proeven, trends te ontdekken en bieren met elkaar te ruilen.

Onze topbieren

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

9,0

De Molen Hemel & Hel

Brouwerij De Molen

De Molen Hemel & Hel staat ook bekend als Heaven & Hell. Dit donkere bier is krachtig en robuust in zijn smaak. Je proeft onder meer geroosterde mout, koffie en donkere chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

8,5

De Molen Spanning & Sensatie

Brouwerij De Molen

De Molen Spanning & Sensatie is een treffende naam. De brouwers proberen met dit bier je smaakpapillen te laten schudden en beven. Deze toch al krachtige stout is van de nodige extra smaak voorzien door cacao toe te voegen. Maar dat niet alleen, er zit ook zout in én chilipepers. En dat proef je!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

8,4

De Molen Mout & Mocca

Brouwerij De Molen

De Molen Mout & Mocca is een erg zwaar bier, een perfect slotstuk van een uitgebreid diner. Dit uiterst donkere, volle en zoete bier zit vol met tonen van mocca, chocolade, koffie en gebrandheid. Neem hier maar even de tijd voor.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

8,0

De Molen Rasputin

Brouwerij De Molen

De Molen Rasputin is een bier dat je vers kunt drinken. Ook leuk om te experimenteren door dit bier op te leggen. Kijk eens hoe de oorspronkelijk zoetheid, gebrandheid en aroma's van koffie en chocolade zich ontwikkelen in de tijd.

Stout en Porter

Aroma
Bitter

7,9

De Molen Hamer & Sikkel

Brouwerij De Molen

De Molen Hamer en Sikkel zit vol met intense smaken als koffie, chocolade, mokka en hout. De nasmaak heeft een fijne, intense bitterheid waar je nog lang van kan nagenieten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

De Molen Hel & Verdoemenis

Brouwerij De Molen

De Molen Hel & Verdoemenis staat bol van de koffie- en chocolade-aroma's. En dat allemaal maal twee, want dit is een Imperial Stout, die doorgaat voor het vlaggenschip van Brouwerij De Molen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

De Molen Keulen & Aken

Brouwerij De Molen

De Molen Keulen en Aken verwijst naar het gezegde dat Keulen en Aken niet in een dag werden gebouwd. Tussen idee en uitwerking van het recept heeft vast ook meer dan een dag gezeten. Dit is een Imperial Weizen, een bier met alle kenmerken van een traditionele Duitse Weizen maar dan volgens het recept van De Molen ...

Blonde bieren

Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Joey Greenhorn Mitra's Bier van het Jaar 2019

Joey Greenhorn is de winnaar geworden van Mitra's verkiezing 'Bier van het Jaar 2019'. Bekijk de uitslag.

Verder lezen

De Molen en Bronckhorster Brewing Company brouwen samen

Steve en Raymon Gammage van Bronckhorster hebben samen iets moois gebrouwen met Menno Olivier van De Molen.

Verder lezen

'Craft bierbrouwers stop met dat Calimero-gedrag'

Craft bierbrouwers luiden de noodklok. Maar daar bereiken ze niks mee volgens Alain Schepers, die het Calimero-gedrag noemt.

Verder lezen

Swinkels Family Brewers neemt De Molen over

Swinkels Family Brewers heeft Brouwerij De Molen overgenomen. De brouwer uit Lieshout had al een belang van 35% in de craftbrouwerij in Bodegraven.

Verder lezen