Met deze bieren geniet je meer van zomerse dagen

13 augustus 2020
De temperaturen zijn nog altijd lekkers zomers. Heb je nog vakantie of ben je alweer aan het werk? Aan het eind van zo'n warme zomerdag gaat een verkwikkend glas bier er altijd wel in. Wij hebben tien zomerse dorstlessers voor je op een rijtje gezet.

De Top 10 Zomerbieren is de laatste weken een veel geraadpleegde lijst. Menig bierliefhebber haalt uit deze ijst zijn of haar inspiratie voor een verfrissend einde van een zonnige zomerdag. In deze lijst geen zware alcoholische bieren en ook geen alcoholvrije bieren. Dan moet je de Top 10 Alcoholvrij hebben. Onder zomerbieren verstaan we hier verfrissende dorstlessers.

Verrassend

Laten we even beginnen bij twee dorstlessers, die je hier niet zou verwachten. Ze staan dan ook (nog) niet in de Top 10 maar ze zijn zeker de moeite waard. Bij een Guinness Draught denk je wellicht aan een heftig donker bier. Niets is minder waar. Dit Ierse bier heeft slechts 4,2% alcohol en zijn dorstlessende kwaliteiten zullen je versteld doen staan. Een verfrissend bier van een totaal ander kaliiber is de Rodenbach Classic. Dit zure, fruitige bier is fris en complex. Met een beetje fantasie kun je zeggen dat dit bier een cross-over is tussen bier en wijn.

Weizen

Terug naar de Top 10 Zomerbieren. In de bovenste regionen natuurlijk Witbieren en Weizen. Budels Witte Parel mag je gerust een klassieker noemen. Op een zonnig terrasje heb je aan een flesje vaak niet genoeg. Schneider Weisse Helle Weisse TAP 1 en La Trappe Witte Trappist horen natuurlijk ook in deze lijst. Verrassender zijn wellicht de Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen en Jopen Life's a Beach.

Texels Skuumkoppe

In deze Top 10 vind je ook de Hertog Jan Enkel, een smaakvol bier met weinig alcohol. En ja hoor ook de Texels Skuumkoppe en de Gulpener Korenwolf ontbreken niet. En omdat je in deze tijd toch een beetje afstand moet houden kiezen we voor De Molen Hugs & Kisses, want die wil je natuurlijk niet missen op een zwoele zomeravond!