Guinness draught

Guinness Draught

7,3 (4 beoordelingen)

Guinness Draught, heeft dit bier nog een introductie nodig? Dit is echt een klassieker, een Stout die de hele wereld heeft veroverd. Zwart van kleur met een bijna slagroomachtige schuimkraag is dit genieten met de hoofdletter G. Mooie geroosterde smaken van koffie en chocolade, zo sterk en toch zo subtiel en in balans.

4.2%
Donker en Rijk
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
6 °C
44 cl
In goed gezelschap, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Beste keuze: Albert Heijn
2,05
0,5 l Bestellingen alleen vanaf 70 euro
Vandaag besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Marcel
Bierista
7,0

Marcel van de Ven

Mooie toegankelijke stout met een romige smaak. Heb hem uit een blikje gedronken. Mooi rustig in schenken en even geduld hebben dan krijg je een mooi glas stout.

Zicht 7,0

Mooi donker van kleur.. zwart met een creme kleurige schuimkraag.

Neus 5,1

Weinig geur een beetje chocolade

Smaak 7,0

Bitter zacht en romig van smaak met een droge afdronk. Geroosterd en chocolade smaak
Kitty
Bierista
7,1

Kitty Hendrix

Droge romige stout met weinig body en weinig alcohol. Zacht bittertje en chocola. Perfect om een pint van te pakken op een terras of cafe, en daarna toch met de auto naar huis omdat het alcohol gehalte zo laag is. Mooie klassieker

Zicht 6,5

Neus 6,9

Iets gebrand moutig en chocola

Smaak 7,1

Chocola, licht bitter
Frank.de
Bierista
6,5

Frank de Kruif

Een klassieker die de belofte van zijn prachtige uiterlijk niet helemaal inlost. Wel in zachtheid en romigheid, maar niet in het mondgevoel, dat nogal dun blijft. De chocoladetonen overheersen niet, zoals het hoort, maar er staat weinig tegenover.

Zicht 8,0

Mooie diepzwarte kleur, lobbige kraag

Neus 6,0

Opvallend afwezig, hoogstens wat cocoladezoet

Smaak 6,5

chocolade

Spijs suggestie

Een high tea met zoetigheid
Adjo
Bierista
8,5

Adjo Pot

Voor mij staat een 33cl blik Guinness Draught gebrouwen bij de St James's Gate brouwerij in Dublin. Op het blik staat dat dank zij de drijvende widget in dit blik u ook thuis kunt genieten van de echte smaak van Guinness, alsof deze zo uit de pub komt. Een uniek, klassiek bier dat door de presentatie en de belevenis en het verhaal achter het bier onderscheidend is. Het bier heeft een relatief laagalcoholgehalte van 4,2%. De bierstijl is Stout.

Zicht 9,0

Mooie diep donker rode kleur die zwart af steekt met een fantastische romige schuimkraag met zeer fijn schuim. Die je meteen doet verheugen om een slok te willen nemen. Het inschenken met de widget maakt dit een bijzondere gebeurtenis.

Neus 7,5

Een frisse vrij neutrale geur, met zoete tonen van de mout (koffie en chocolade).

Smaak 8,5

De eerste slok voelt zeer zacht aan door het roomachtige schuim, de smaak wordt gevormd door de gebrande mouten en de zoete smaak van de mout. De koolzuurprikkeling ontbreekt omdat er gewerkt wordt met stikstof.

Spijs suggestie

Voor de hand liggende combinatie: stout en pure chocolade. Ook zag ik een mooi recept met de combinatie brownies met Guinness Draught. Een Irish of Beef Stew (stoofvlees).
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket