Top 10 Zomerbieren

Heerlijk! De zomer! Zon, vakantie, hoge temperaturen, barbecue! De zomer is het jaargetijde om lekker te genieten van verfrissende en verkoelende bieren. Lekker op het terras, in de tuin of tijdens het barbecuen. Bierista heeft een aantal smaakvolle dorstlessers voor je op een rijtje gezet, waarmee jij deze zomer wel door komt.

1
Trumer hopfenspiel

Trumer Hopfenspiel

Trumer Hopfenspiel is een bier dat je de hele zomer door kunt drinken. Dit bier verveelt geen moment. Gebrouwen in Oostenrijk in de Trumer familiebrouwerij in Obertrum. Dit laagalcoholische bier zit vol hoparoma's. Je proeft verfrissend citrusfruit. Ondanks de geringe hoeveelheid alcohol is dit een pittig bier vol smaak.
2
Bronckhorster hop into summer

Bronckhorster Hop into Summer

Bronckhorster Hop into Summer is de kijk op de zomer van Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company. Hij brouwde dit bier met slechts 4,5% alcohol met toevoeging van citroengras en gember. Een verfrissend bier met de nodige pit.
3
Texels skuumkoppe

Texels Skuumkoppe

Op Texel is het altijd druk en gezellig in de zomer. Voor veel eilandbezoekers is de Skuumkoppe een goede reden om het eiland te bezoeken. De Skuumkoppe, een zogenaamde Dunkelweizen, heeft Duitse roots maar is o zo Nederland. Voor dit bier zijn donkere moutsoorten gebruikt, die een volle karamelachtige toets aan dit verfrissende bier geven. De Skuumkoppe heeft een rijk aroma en smaakt het allerbest op het terras van de brouwerij. Maar ook bij jou in de tuin of op het balkon en bij de barbecue is dit bier een feestje.
4
Vandestreek playground alcohovrije ipa

VandeStreek bier Playground Alcoholvrije IPA

VandeStreek bier is er in geslaagd een India Pale Ale (IPA) te brouwen, die nagenoeg alcoholloos is. Dit bier kun je de hele dag door drinken. Het barst van de smaak dankzij het gebruik van een mooie hopmelange. Krachtig, pittig, smaakvol en dorstlessend. Dit alcoholvrije bier is een feestje op zich, dat je met gemak de hele avond volhoudt
5
Schneider weisse tap 7 mein original

Schneider Weisse Tap 7 Mein Original

Schneider Weisse Tap 7 Mein Original is een ware klassieker. Het is een volle romige Weizen met diepgang en een geweldige balans. De vakantie begint pas echt als je zo'n groot glas Weizen voor je hebt staan met zo'n stevige witte schuimkraag die boven die rand van je glas uitsteekt. Dit is een Duitser om van te houden.
6
Gebrouwen door vrouwen bloesem blond

Gebrouwen door Vrouwen Bloesem Blond

Do en Tessel zijn twee Amsterdamse zussen, die bieren brouwen met smaken die zijn missen in de huidige bierwereld. De Bloesem Blond van Gebrouwen door Vrouwen is een bloemig en verfrissend bier. De dames hebben onder meer gebruik gemaakt van vlierbloesem en dat geeft die verkwikkende touch. Heerlijk op een zomerse middag op het terras met of zonder bitterballen.
7
Gulpener korenwolf

Gulpener Korenwolf

In het diepe zuiden van Nederland kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Om oververhitting tegen te gaan hebben ze bij Gulpener de Korenwolf gebrouwen. De Korenwolf is een witbier gebrouwen met onder andere vlierbloesem. De Korenwolf, goed gekoeld, geeft je weer energie op warme, lome dagen. Gulpener Korenwolf is heerlijk bij een frisse salade of bij de barbecue.
8
Hoegaarden wit

Hoegaarden Wit

Hoegaarden Wit is het geesteskind van Pierre Celis, een biericoon uit Belgiƫ. Zonder zijn inspanningen zou dit bier geen klassieker geworden zijn. Als we het hebben over witbier hebben we het over Hoegaarden Wit. Een zomers bier met de verfrissende smaken van koriander en citrusfruit, dankzij de toevoeging van sinaasappelschillen. En o ja, geniet dit bier puur. Dus geen citroenschijfjes en stampertjes svp!
9
Amstel ongefilterd

Amstel Ongefilterd

Een goede pilsener smaakt het hele jaar door, maar is goed gekoeld in de zomer extra lekker. Als je een tijd met je bolletje in de zon hebt gezeten en je neemt dan een ijskoud pilsje, dan hoor je 'm bijna wegsissen. Nu zijn er pilseners die niet gefilterd worden. Deze troebele bieren bevatten net even meer smaak dan een regulier pilsje. Deze zomer is de ongefilterde pilsener een hit op het terras en bij de barbecue. Met een Amstel Ongefilterd zit je goed.
10
Hertog jan bastaard citroen gember

Hertog Jan Bastaard Gember Citroen

Radlers zijn natuurlijk zomerbieren bij uitstek. We hadden deze Top 10 kunnen vullen met de talloze smaakvarianten, variƫrend van de klassieke citroen tot appel en van grapefruit tot kersen. Allemaal lekker, verfrissend, maar vooral ook erg zoet. Hertog Jan heeft sinds kort een Radler die 100% gebrouwen is en dus geen mix is van bier en frisdrank. En dat uit zich in minder zoetheid en een smaak die veel meer richting echt bier gaat. De Hertog Jan Bastaard kent twee smaakvarianten, waarbij we hier de voorkeur geven aan de Gember Citroen-variant.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket