Brouwerij Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company, ook wel bekend het Het Uiltje, is een Haarlemse bierbrouwerij. Robbert Uyleman kwam in 2009 in aanraking met bier tijdens opnames die hij als videotechnicus maakte bij Jopen bier. Al snel verdiepte hij zich meer en meer in het brouwen van bier en begon thuis te experimenteren.

In februari 2016 had Robbert flink wat brouwervaring opgebouwd en honderden bieren geproduceerd die in de eigen Uiltjebar verkrijgbaar waren. Het werd tijd voor een eigen brouwerij en sindsdien wordt er in de Uiltje-brouwerij ambachtelijke wijze eigentijds bier met een hoop passie gebrouwen. De brouwerij is uitgerust met een moderne brouwinstallatie die goed is voor 8000 hectoliter bier per jaar. Het bier van de Haarlemse brouwerij is ondertussen in ruim 20 landen wereldwijd verkrijgbaar.

Aan de Zijlstraat in Haarlem is de Taproom van Uiltje Brewing Company gevestigd. Hier ben je aan het juiste adres om alles over de bieren te weten te komen en deze natuurlijk ook vers te proeven! Ook de namen die aan het bier worden gegeven spreken al snel aan. Denk eens aan Dikke Lul 3 Bier, of F*ck The Christmas Tree Is On Fire! maar ook het traditiegetrouw gebrouwen Winterbier Most Wonderful time for a Beer.

Onze topbieren

9,1

Oh, buurman wat doet u nu!

Uiltje Brewing Company

Oh buurman wat doet u nu?! is een naam die ontleend is aan de film Flodder. Blonde Kees bewondert de auto van haar buurman die meer interesse toont in andere zaken dan auto's. Dat ontlokt haar de uitspraak 'Oh buurman wat doet u nu?!' Dit bier is geen dom blondje maar een stevige gehopte en zeer fruitige barley wine. Deze smaakexplosie met 11,8% is een prima afsluiter van de dag.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

9,0

Uiltje Al90r1thm Glenfarclas BA

Uiltje Brewing Company

Uiltje Al90r1thm Glenfarclas BA heeft 21 maanden mogen rijpen op hout. De aroma's die het heeft opgenomen zijn indrukwekkend. Dit is een intense smaakbom met aroma's van toffee, vanille en sherry. Dit is een bier om nooit meer te vergeten!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

Uiltje Sequence Series: Cask Ferment #2

Uiltje Brewing Company

Sequence Series: Cask Ferment #2 van Uiltje Brewing is een Blond Zuur bier. Aan dit bier zijn een hoop limoenen toegevoegd om de zure smaken te realiseren. Blond van kleur, krachtig in smaak en zeer verfrissend!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,4

Uiltje Schwarzwalder Kirsch

Uiltje Brewing Company

Schwarzwalder Kirsch van 't Uiltje is een Imperial Oatmeal Stout. Aroma's en smaken van kersen, vanille, rozijnen en chocolade. De romigheid van dit bier maakt het genieten compleet!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Het Uiltje Matryoskha Doll

Uiltje Brewing Company

Het Uiltje Matryoskha Doll is een donkere Baltic Porter met een stevige hopbitterheid. De hop geeft deze Porter ballen. Een krachtig glas bier ideaal om zo van te genieten of met een mooi vleesgerecht.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Het Uiltje Black Dress

Uiltje Brewing Company

Het Uiltje Black Dress is een Black IPA, een donker bier barstensvol hop. De gebrande bitterheid van de donkere moutsoorten en de hopbitterheid gaan prima samen in dit karaktervolle bier voor de echte liefhebbers.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Uiltje Pineapple Weizen

Uiltje Brewing Company

Pineapple Weizen van Uiltje Brewing is een Weizen gebrouwen met ananas. Dit smaakvolle, laag alcoholische bier is een klassieke Weizen met subtiele smaken van ananas.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Uiltje Re:Re:Cc Porter

Uiltje Brewing Company

Uiltje Re:Re:Cc Porter van Uiltje Brewing Company in Haarlem is een donkere Porter. Het schuim van deze Porter is licht karamel gekleurd. Je ruikt aroma’s van koffie, geroosterde mout en ver weg een tikje kokos. Door het gebruik van Guatemala koffie en flinke stukken kokos heeft de Porter een zeer uitgesproken smaak. Voor de liefhebber van donkere bieren met een bijzondere twist is dit een heel geschikt bier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Uiltje.001

Uiltje Brewing Company vanaf nu ook in je garderobe

9 december 2018 Krijg je maar geen genoeg van Uiltje Brewing Company? Dan hebben we goed nieuws voor je! De Haarlemse brouwers hebben deze maand namelijk een geheel eigen kledinglijn gelanceerd! Verder lezen
Bierista gulpener jolly roger.001

Gulpener doet het samen met Uiltje Brewing Company

16 januari 2017 Gulpener Bierbrouwerij en Uiltje Brewing Company hebben samen een dubbele IPA gebrouwen. Deze collaboration is een hoppig bier met pittige rode pepers. De Jolly Roger, zoals dit speciaalbier is gedoopt, wordt gepresenteerd op vrijdag 20 januari. Verder lezen