Brouwerij Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company, ook wel bekend het Het Uiltje, is een Haarlemse bierbrouwerij. Robbert Uyleman kwam in 2009 in aanraking met bier tijdens opnames die hij als videotechnicus maakte bij Jopen bier. Al snel verdiepte hij zich meer en meer in het brouwen van bier en begon thuis te experimenteren.

In februari 2016 had Robbert flink wat brouwervaring opgebouwd en honderden bieren geproduceerd die in de eigen Uiltjebar verkrijgbaar waren. Het werd tijd voor een eigen brouwerij en sindsdien wordt er in de Uiltje-brouwerij ambachtelijke wijze eigentijds bier met een hoop passie gebrouwen. De brouwerij is uitgerust met een moderne brouwinstallatie die goed is voor 8000 hectoliter bier per jaar. Het bier van de Haarlemse brouwerij is ondertussen in ruim 30 landen wereldwijd verkrijgbaar.

Aan de Zijlstraat in Haarlem is de Taproom van Uiltje Brewing Company gevestigd. Hier ben je aan het juiste adres om alles over de bieren te weten te komen en deze natuurlijk ook vers te proeven! Ook de namen die aan het bier worden gegeven spreken al snel aan. Denk eens aan Dikke Lul 3 Bier, of F*ck The Christmas Tree Is On Fire! maar ook het traditiegetrouw gebrouwen Winterbier Most Wonderful time for a Beer. Sinds het najaar van 2020 is Uiltje Brewing Company aangesloten bij Nederlandse Brouwers, de branchevereniging met leden die samen goed zijn voor meer dan 95% van de totale bierproductie in Nederland.

Onze topbieren

9,6

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend

Uiltje Brewing Company

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend is een Imperial Stout. Een zwaar, intens bier vol aroma's en smaaktonen van turf, tabak, fudge en pruim.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

9,6

Het Uiltje Sequence Series Red Ale Reserve

Uiltje Brewing Company

Het Uiltje Sequence Series Red Ale Reserve is een Barrel Aged Imperial Red Ale. Een zacht bier met mooie aroma's en tonen als karamel, whisky, vanille.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,5

Uiltje Mind Your Step Bourbon Barrel Aged Imperial Double Stout

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind Your Step Bourbon Barrel Aged Imperial Double Stout is een kneiter van bier. Gebrouwen met jeneverbessen, cranberries en verse koffiebonen. Dat alleen al zorgt voor waanzinnig veel smaak. Daarnaast heeft dit bier een houtlagering ondergaan op Bourbon-vaten. Dat geeft nog eens een extra dimensie aan dit echte degustatiebier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,1

Oh, buurman wat doet u nu!

Uiltje Brewing Company

Oh buurman wat doet u nu?! is een naam die ontleend is aan de film Flodder. Blonde Kees bewondert de auto van haar buurman die meer interesse toont in andere zaken dan auto's. Dat ontlokt haar de uitspraak 'Oh buurman wat doet u nu?!' Dit bier is geen dom blondje maar een stevige gehopte en zeer fruitige barley wine. Deze smaakexplosie met 11,8% is een prima afsluiter van de dag.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

Nieuw
9,0

Uiltje Fresh from the Valley

Uiltje Brewing Company

Uiltje Fresh from the Valley is een New England Imperial IPA gebrouwen met kneiterverse hop uit de Yakima Valley. In deze fruitige IPA zit Talus hop verwerkt, een hopsoort die speciaal is geteeld voor New England IPA's, bieren met een fris en fruitig hopkarakter zonder extreme bitterheid. Fresh from the Valley lijkt een doordrinker, maar heeft wel 8% alcohol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Het Uiltje Ransuil

Uiltje Brewing Company

De Ransuil van het Uiltje is donker van kleur. Het bier heeft gerijpt op Frans eiken, waardoor deze stout zijn eigen karakter heeft. Aroma's van chocolade, koffie, anijs en vanille geven De Ransuil kleur.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Uiltje Mind your step - Salted Caramel & Pretzel

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind your step - Salted Caramel & Pretzel is een Imperial Stout. Deze versie uit de lijn met zware Stout bieren heeft de smaken van gezouten caramel en pretzel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Uiltje Mind Your Step - Stroopwafel

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind Your Step - Stroopwafel is een intense en sterke stout, waar bakken met stoopwafels aan zijn toegevoegd. Dit verwarmende bier zit vol smaak van onder andere karamel, vanille, kaneel, chocolade en natuurlijk, zoals je al had verwacht, stroopwafels.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle

Uiltje Brewing Company zet volgende stap

Uiltje Brewing Company groeit als kool. Een nieuwe stap op weg naar grote doelen is het lidmaatschap van branchevereniging Nederlandse Brouwers.

Verder lezen

Nieuw van het Uiltje: Fresh from the Valley

Uiltje Brewing Company heeft een New England IPA gebrouwen met een kneiterverse nieuwe hopsoort. Fresh from the Valley is binnenkort verkrijgbaar.

Verder lezen

Uiltje Brewing Company van de fles af

Uiltje Brewing Company neemt afscheid van de glazen fles. De bieren van de Haarlemse brouwer zijn voortaan alleen nog verkrijgbaar in blik.

Verder lezen

Gulpener lanceert Craft Bier Kelder

Het is nu tijd om de craftbrouwers te steunen. Bestel nu het Craft Bier Kelder Pakket. Daarmee doe je veel goeds voor de bierwereld in Nederland.

Verder lezen