Brouwerij Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company, ook wel bekend het Het Uiltje, is een Haarlemse bierbrouwerij. Robbert Uyleman kwam in 2009 in aanraking met bier tijdens opnames die hij als videotechnicus maakte bij Jopen bier. Al snel verdiepte hij zich meer en meer in het brouwen van bier en begon thuis te experimenteren.

In februari 2016 had Robbert flink wat brouwervaring opgebouwd en honderden bieren geproduceerd die in de eigen Uiltjebar verkrijgbaar waren. Het werd tijd voor een eigen brouwerij en sindsdien wordt er in de Uiltje-brouwerij ambachtelijke wijze eigentijds bier met een hoop passie gebrouwen. De brouwerij is uitgerust met een moderne brouwinstallatie die goed is voor 8000 hectoliter bier per jaar. Het bier van de Haarlemse brouwerij is ondertussen in ruim 30 landen wereldwijd verkrijgbaar.

Taproom

Aan de Zijlstraat in Haarlem is de Taproom van Uiltje Brewing Company gevestigd. Hier ben je aan het juiste adres om alles over de bieren te weten te komen en deze natuurlijk ook vers te proeven! Ook de namen die aan het bier worden gegeven spreken al snel aan. Denk eens aan Dikke Lul 3 Bier, of F*ck The Christmas Tree Is On Fire! maar ook het traditiegetrouw gebrouwen Winterbier Most Wonderful time for a Beer.

Bird of Prey

De bieren van Uiltje Brewing Company hebben een duidelijke signatuur. Hop vormt hierbij de sleutel. Bird of Prey is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van. Deze frisse IPA werd in 2020 verkozen tot de Beste IPA van Nederland. Ook door kenners in de Bierista Community wordt dit bier hoog gewaardeerd.

Craft

Sinds het najaar van 2020 is Uiltje Brewing Company aangesloten bij Nederlandse Brouwers, de branchevereniging met leden die samen goed zijn voor meer dan 95% van de totale bierproductie in Nederland. Daarnaast is de brouwerij lid van Craft, de branchevereniging voor kleine onafhankelijke bierbouwers.

Onze topbieren

9,5

Uiltje Mind Your Step Bourbon Barrel Aged Imperial Double Stout

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind Your Step Bourbon Barrel Aged Imperial Double Stout is een kneiter van bier. Gebrouwen met jeneverbessen, cranberries en verse koffiebonen. Dat alleen al zorgt voor waanzinnig veel smaak. Daarnaast heeft dit bier een houtlagering ondergaan op Bourbon-vaten. Dat geeft nog eens een extra dimensie aan dit echte degustatiebier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,4

Het Uiltje Sequence Series Red Ale Reserve

Uiltje Brewing Company

Het Uiltje Sequence Series Red Ale Reserve is een Barrel Aged Imperial Red Ale. Een zacht bier met mooie aroma's en tonen als karamel, whisky, vanille.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,3

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend

Uiltje Brewing Company

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend is een Imperial Stout. Een zwaar, intens bier vol aroma's en smaaktonen van turf, tabak, fudge en pruim.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,1

Oh, buurman wat doet u nu!

Uiltje Brewing Company

Oh buurman wat doet u nu?! is een naam die ontleend is aan de film Flodder. Blonde Kees bewondert de auto van haar buurman die meer interesse toont in andere zaken dan auto's. Dat ontlokt haar de uitspraak 'Oh buurman wat doet u nu?!' Dit bier is geen dom blondje maar een stevige gehopte en zeer fruitige barley wine. Deze smaakexplosie met 11,8% is een prima afsluiter van de dag.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

9,0

Uiltje Fresh from the Valley

Uiltje Brewing Company

Uiltje Fresh from the Valley is een New England Imperial IPA gebrouwen met kneiterverse hop uit de Yakima Valley. In deze fruitige IPA zit Talus hop verwerkt, een hopsoort die speciaal is geteeld voor New England IPA's, bieren met een fris en fruitig hopkarakter zonder extreme bitterheid. Fresh from the Valley lijkt een doordrinker, maar heeft wel 8% alcohol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Het Uiltje Ransuil

Uiltje Brewing Company

De Ransuil van het Uiltje is donker van kleur. Het bier heeft gerijpt op Frans eiken, waardoor deze stout zijn eigen karakter heeft. Aroma's van chocolade, koffie, anijs en vanille geven De Ransuil kleur.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Uiltje Mind your step - Salted Caramel & Pretzel

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind your step - Salted Caramel & Pretzel is een Imperial Stout. Deze versie uit de lijn met zware Stout bieren heeft de smaken van gezouten caramel en pretzel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Uiltje Mind Your Step - Stroopwafel

Uiltje Brewing Company

Uiltje Mind Your Step - Stroopwafel is een intense en sterke stout, waar bakken met stoopwafels aan zijn toegevoegd. Dit verwarmende bier zit vol smaak van onder andere karamel, vanille, kaneel, chocolade en natuurlijk, zoals je al had verwacht, stroopwafels.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle

Wat komt er uit het ei bij het Uiltje?

Uiltje Brewing Company komt met iets nieuws. Het gaat om een nieuw bier, maar veel meer dan dat laten ze niet los bij de brouwerij.

Verder lezen

Uiltje Brewing Company pakt in / uit

Uiltje Brewing Company heeft een XXL Mega webshop deal online gezet. En dankzij Bierista krijg je nog een 10% extra korting op de toch al vette deal.

Verder lezen

Nieuw: Uiltje GoodFeathers, Brut IPA

Uiltje Brewing Company heeft een feestelijk en krachtig bier gebrouwen voor de feestdagen. Uiltje GoodFeathers is een sprankelende Brut IPA.

Verder lezen

Interview met Craft-voorzitter Bart van Kleef

Bart van Kleef is de nieuwe voorzitter van Craft. Hij vertelt over zijn nieuwe rol en de uitdagingen, waarmee hij de komende drie jaar aan de slag gaat.

Verder lezen