Uiltje Al90r1thm Glenfarclas BA

9,0 (1 beoordeling)

Uiltje Al90r1thm Glenfarclas BA heeft 21 maanden mogen rijpen op hout. De aroma's die het heeft opgenomen zijn indrukwekkend. Dit is een intense smaakbom met aroma's van toffee, vanille en sherry. Dit is een bier om nooit meer te vergeten!

15.2%
Intens en Uitdagend
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Voor het slapen gaan
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Bibi
Bierista
9,0

Bibi Boom

Heerlijk nipjes-bier, waar je een hele avond mee kunt doen. Machtig en intens, maar het geeft verbazend genoeg niet zo’n overvol gevoel wat ik vaak bij imperial stouts wel krijg. Wanneer het bier warmer wordt komt steeds duidelijker een salmiaksmaak naar voren. Erg geslaagd en complex maar goed gebalanceerd bier.

Zicht 9,0

Git- en gitzwart. Het laat geen sprankeltje licht door. Bij het inschenken was het bijna siroop, zo dik. Geen schuim, zelfs niet een beetje.

Neus 8,5

De aroma’s van whisky slaan je gelijk in het gezicht. Vermengd met geuren van vanille en hout.

Smaak 9,5

Het mondgevoel is intens: geen koolzuur maar heel stroperig en dik. Ik geloof niet dat ik eerder een bier met zo ontzettend veel body heb gedronken dat je het bijna moet knippen. Het bier heeft 21 maanden in whiskyvaten gerijpt, maar de smaak ervan is zo intens dat ik bijna het idee krijg dat er een scheut whisky aan is toegevoegd. Of misschien dat hij ge-ijsbockt is? Hij heeft ruim 15% alcohol, dus er is iets mee gedaan, maar wat? Zo heftig is ie. Wel erg lekker.

Spijs suggestie

Ik kan weinig spijzen bedenken die op kunnen tegen zo'n smaakgeweld. Misschien dat dubbelzoute drop een leuke uitdaging is.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket