Bibi.boom

Bibi Boom Midwoud

Bierista
22 Reviews
Bibi Boom (1983) is schrijver en bierambassadeur. In de afgelopen jaren publiceerde zij een psychologische thriller en een aantal korte verhalen in diverse bundels ende inkt is nog lang niet op. Momenteel werkt zij onder meer aan een historische roman en het script voor een televisieserie. Al jaren is Bibi een liefhebber van speciaalbieren en mettertijd en door veel verschillende bieren te proberen heeft ze er steeds meer over geleerd en is ze steeds beter gaan proeven. Sinds 2016 volgt Bibi een opleiding tot Biersommelier en is ze ook begonnen met het zelf brouwen van bier. Verder doet ze graag aan yoga en pilates en spreekt ze luisterboeken in voor mensen met een leesbeperking. Bibi woont in Noord-Holland met haar katten Tiramisu en Pistache.

Beoordelingen (22)

Zag er veelbelovend uit en rook ook uitstekend, maar dit is een doorgeslagen product dat lijkt te zijn gemaakt om een punt te maken, niet om lekker te zijn. Jammer.

Zicht 9,0

Diep amberbruine kleur, tamelijk helder. Beige schuim met grove bellen, een enthousiaste schuimkraag die vrolijk over de rand van mijn glas kolkte. Aanlokkelijk.

Neus 9,0

Stevig, beetje alcoholisch. Fruitig en daarna een zoete moutgeur. Heel aangenaam.

Smaak 3,0

Goede body. Maar ontiegelijk bitter. Op de achtergrond een mooie zachtzoete moutsmaak, maar die wordt volledig overspoeld door de zwaar overdreven bitterheid. Jammer.

Spijs suggestie

Iets zoet en pittigs. Zelf had ik er rundergehakt bij met aubergine, dadels, pruimen en madame Jeanette. Dat verzachtte de bitterheid.
Bibi
Bierista
5,5

Lagunitas IPA

Erg kaal bier. Wellicht ook als gevolg van het niet heel vers meer zijn. THT is 07/2017 en het is nu 03/2017. Weinig geur en in de smaak alleen heel eenzijdig een bak Amerikaanse hop en verder niets. Even laten opwarmen, maar dat mocht niet baten.

Zicht 7,5

Helder, vrij licht van kleur (stroblond). Schuim komt goed op en zakt snel weer in.

Neus 5,0

Amper waarneembaar. Ik laat hem even staan om iets op te warmen. Nu komt vaag in de verte wat ananas en sinasappel naar voren en een vleugje banaan. Maar het blijft magertjes. Ik denk dat het bier niet vers genoeg meer is en de meeste aroma's zijn vervlogen.

Smaak 4,0

Meteen een klap bitterheid en weinig anders. Het bier mist fruitigheid en mist moutsmaak. Het is alleen maar bitter en niet aangenaam. Volstrekt niet in balans.
Heerlijk nipjes-bier, waar je een hele avond mee kunt doen. Machtig en intens, maar het geeft verbazend genoeg niet zo’n overvol gevoel wat ik vaak bij imperial stouts wel krijg. Wanneer het bier warmer wordt komt steeds duidelijker een salmiaksmaak naar voren. Erg geslaagd en complex maar goed gebalanceerd bier.

Zicht 9,0

Git- en gitzwart. Het laat geen sprankeltje licht door. Bij het inschenken was het bijna siroop, zo dik. Geen schuim, zelfs niet een beetje.

Neus 8,5

De aroma’s van whisky slaan je gelijk in het gezicht. Vermengd met geuren van vanille en hout.

Smaak 9,5

Het mondgevoel is intens: geen koolzuur maar heel stroperig en dik. Ik geloof niet dat ik eerder een bier met zo ontzettend veel body heb gedronken dat je het bijna moet knippen. Het bier heeft 21 maanden in whiskyvaten gerijpt, maar de smaak ervan is zo intens dat ik bijna het idee krijg dat er een scheut whisky aan is toegevoegd. Of misschien dat hij ge-ijsbockt is? Hij heeft ruim 15% alcohol, dus er is iets mee gedaan, maar wat? Zo heftig is ie. Wel erg lekker.

Spijs suggestie

Ik kan weinig spijzen bedenken die op kunnen tegen zo'n smaakgeweld. Misschien dat dubbelzoute drop een leuke uitdaging is.
Bijzonder bier. Doet denken aan Berliner Weisse, maar dan veel milder. Heel veel verschillende smaken door elkaar, alleen totaal geen bitterheid. Ik associeer het met aangelengde witte wijn van twee dagen oud, wat dan niet zo aantrekkelijk klinkt. Best aangenaam voor een keertje, leuk voor op een festival, maar niet iets wat ik vaker in huis zou halen.

Zicht 6,0

Zeer bleek (van haver en tarwe). Ongefilterd. Het uiterlijk van citroenlimonade, waardoor je iets zoets, fris en zomers verwacht.

Neus 8,0

Rins, bloemig, zilte zeewind

Smaak 7,0

Umami, zuur, zout. Er gebeurt een heleboel tegelijk. Heel droog bier, als een milde versie van Berliner Weisse. Groene thee-achtig, wrang, licht metalig. Bijzondere combinatie.

Spijs suggestie

Lichte salade of komkommersandwiches
Bibi
Bierista
8,0

Oedipus Munchies

Het nieuwe bier van Oedipus, dat in samenwerking met de Foodhallen is gebrouwen, met het oog op de grote variatie aan eetmogelijkheden in de Foodhallen: een makkelijk doordrinkbaar lager dat zich met vrijwel alles laat 'pairen'.

Zicht 8,5

Goudgeel tegen oranje aan, mistig, nette schuimkraag

Neus 8,0

Fris citrusaroma, sinasappelschil

Smaak 7,5

Lekker doordrinkbaar, fruitig. Ietsjes bitter uitgevallen, maar desalniettemin goed te combineren met veel verschillende gerechten. Alleen pittig eten waag ik het niet bij, vermoed dat dat te heet uitvalt door de bitterheid in het bier.
Bibi
Bierista
7,3

Heineken 0.0%

Prima alternatief voor alcoholhoudend pils. Ik zie mezelf dit alcoholvrije bier al in grote volumes wegwerken komende zomer.

Zicht 7,5

Kristalhelder met constant opstijgende belletjes koolzuur. Stroblond van kleur, niet te onderscheiden van het reguliere Heineken pils. Alleen het schuim komt amper op en zakt meteen weer in.

Neus 6,5

Precies de geur van het gewone pils, hetzelfde A-gist is gebruikt. Doet denken aan rode appel.

Smaak 8,0

Fris en fruitig, ook hier komt die rode appel terug. Het heeft ietsje meer bodig en vooral meer moutigheid dan het gewone pils, waardoor ik hem lekkerder vind. Bij keuze tussen Heineken pilsner en Heineken 0.0 zou ik voor de 0.0 gaan.

Spijs suggestie

Galia-meloen, appel, frisse salade, zomerse lichte gerechten
Bibi
Bierista
7,5

Seef Bootjes Bier

Net even anders dan andere pale ales. Vooral de gember maakt het interessant. Net als de 'gewone' Seef vrij veel koolzuur, maar mekkelijker doordrinkbaar. Het alcoholpercentage lijkt hoger dan het in werkelijkheid is door het hoge koolzuurgehalte en de scherpte. Niet een bier dat ik vaak zou drinken, maar wel een aangename afwisseling.

Zicht 8,0

Koperkleurig troebel bier met een mooi cremekleurige schuimkraag.

Neus 6,5

Grapefruit en in de verte wat banaan. Niet heel complex of bijzonder in geur. Ruikt als de gemiddelde IPA.

Smaak 8,0

Sinasappelschil, duidelijke bitterheid en citrussmaak uit de hop. Een apart pittig randje dat erg fijn is. Dat zal van de gember komen. Maakt het een bijzonder bier.

Spijs suggestie

Rundvlees, varkensvlees
Bibi
Bierista
8,8

Seefbier

Zeer prettig bier voor elk seizoen. Doch geen vlot doordrinkbaar bier, dus wellicht iets minder geschikt voor 's zomers op het terras. Prachtig van kleur en mooi van smaak.

Zicht 9,0

Stroblond met een fikse, roomwitte schuimkraag die vrijwel onmiddellijk weer inzakt. Mistig tot troebel. Zeer aanlokkelijk.

Neus 7,5

Rijpe banaan overheerst enigszins. Daarachter wat citroen en iets van paardendeken. Wanneer het bier iets warmer wordt komt de bloemigheid mooi boven.

Smaak 8,5

Fris, citrusachtig. Verrassend veel kracht en smaak voor zo'n vrij laagalcoholhoudend bier. Drinkt als een tripel, mede door het hoge koolzuurgehalte. Naarmate het bier warmer wordt, neemt de zoetheid toe.
Een bijzondere combinatie. De gagel is niet overduidelijk, maar het duidelij keen veel kruidiger bier dan een gewone IPA. Ik kon het goed waarderen.

Zicht 7,0

Goudkleurig, vrij helder, fijn schuim dat snel verdwijnt. Het schuim is iets grauw van kleur.

Neus 8,0

SInasappel, rijpe banaan en kruiden. Wanneer het bier wrmer wordt komen er karameltonen boven.

Smaak 8,0

Kruidig, licht bitter (zoals bij UK IPA's). Bijzondere combinatie. In de nasmaak verdwijnt de moutigheid snel, maar blijft de bitterheid lang hangen. Als het bier wat opwarmt, wordt het honingachtig.

Spijs suggestie

Koolvis en broccoli
Niet te pruimen, helaas. Zo aanlokkelijk als hij eruit ziet, zo teleurstellend blijkt hij te zijn. De geur is al zeer onaangenaam, maar de smaak is echt walgelijk. Jammer, mijn inziens is dit bier alleen geschikt voor de gootsteen.

Zicht 8,0

Mooi amberkleurig, mistig, zeer fijn gelijkmatig schuim dat netjes blijft staan. Ziet er smakelijk uit.

Neus 3,0

De geur is hoogst onaangenaam. Het ruikt bedorven, rubberachtig. Ik ruik mandarijn en diacetyl. De geur die waarschijnlijk voor bloemig moet doorgaan doet denken aan een DIXI (chemisch toilet) of goedkope kwaliteit luchtverfrissers. Bepaald niet uitnodigend.

Smaak 1,0

De smaak is helaas nog erger dan de geur al deed vermoeden. Zeepachtig. Als afwasmiddels waar overrijpe mandarijntjes in hebben gelegen. Nu had ik bij een Belgische IPA wel al een andere verwachting dan bij een Amerkiaanse IPA, maar er is werkelijk geen enkel spoor te bekennen van frisse bitterheid. Echt niet weg te krijgen.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket