9,3

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend

Uiltje Brewing Company (91)

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend is een Imperial Stout. Een zwaar, intens bier vol aroma's en smaaktonen van turf, tabak, fudge en pruim.

Details

Bierstijl
Alcohol
12.8%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
9,3

Het oordeel van de Bierista's

Het Uiltje Sequence Series 2019 Speyside Blend is beoordeeld met een gemiddelde van 9,3 door onze Bierista's

9,3

Smaak

9,2

Zicht

9,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,6

"Een Imperial Stout op basis van drie verschillende merken Schotse whisky, die ieder op zich hebben mogen rijpen in van oorsprong bourbon of sherry vaten. Hoogstaande kwaliteit is bereikt met wat tijdens het brouwproces uit de eerder voor de whisky gebruikte vaten naar buiten is getrokken in deze bier blend. Specialistisch resultaat in een (hart)verwarmende Imperial Stout. Houdbaarheidsdatum in fles 12/2029. Dat geeft hoop op de mogelijkheid tot nog verdere ontwikkeling of ook smaakvernieuwing van deze stout met het verloop van de tijd en juiste bewaar condities. Dit was Batch 007 uit december 2019."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,4 Zicht Zwart, ondoorzichtig en ruim koolzuur. Gering bruin en medium schuim, dat snel wegzakt.

9,5 Neus Milde donker moutige vatrijpings geur, waarin duidelijk de whisky's waarneembaar zijn in deze blend. Tevens merk je iets van de scherpte. Ouderwets apothekersluchtje ook, naast houtindrukken. Hier is duidelijk effect van intense vatrijping waarneembaar. Voorts bespeur je nog een zweem tabak. Sterk geheel van aroma's dat blijft hangen en niet meteen vervluchtigd.

9,6 Smaak Onontkoombare volle, ietsje medicinaal sporende smaak. Enigszins als een zelf gemaakt apothekers drankje van vroeger. Is vrij zwaar en wat heftig maar alles met aangename kenmerken. Er is een beetje karamellig zoet en vaag wellicht nog vanille, naast idee van (donker) rood tot blauw fruit (waaronder pruimen). Gerooktheid en tabaklaagje ontbreken niet. Gering mokka (koffie/chocolade). Een boeiend smaak avontuur dit bier.

Spijssuggestie De beste chocolade delicatessen van de beste adressen, waaronder chocolade taarten maar vooral ook chocolaatjes en bonbons.

9,0

"Prachtig vol en complex bier. Toefje turf voor de liefhebber."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Pikzwart, te veel schuim

9,0 Neus Kruidig, whiskey, turf

9,0 Smaak Toefje turf voor de liefhebber, pruim, vijg, klein zoetje.

Spijssuggestie Alweer niets?! Gewoon genieten!

BierButler Vrijdag: Roerei met cheddar en Tripel Karmeliet

Heb jij zin in een lekker weekend! Dat gaat op deze BierButler Vrijdag wel lukken met een roerei vergezeld door een Tripel Karmeliet.

Verder lezen

Bierverkoop gecrasht

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de bierverkoop in ons land ongekend is gedaald. Het aantal bierbrouwerijen is ondanks alles gestegen!

Verder lezen

Biermarathon Utrechtse brouwers

Utrechtse brouwers houden een livestream op Facebook met 24x aandacht voor het Utrechtse bier in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Verder lezen

Vrienden van Amstel Live gaat door

Vrienden van Amstel Live gaat toch door. Via een gratis stream kun je spetterende optredens vanuit Ahoy live in de huiskamer bijwonen.

Verder lezen