Gulpener Bierbrouwerij

Bierbrouwerij Gulpener is in 1825 opgericht door de familie Rutten. De brouwerij bevindt in het meest zuidelijkste puntje van Limburg, Gulpen. Sinds jaar en dag worden daar al vele heerlijke bieren gebrouwen met de visie maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Nadat Jan-Paul Rutten en zijn zus Maartje het roer hebben overgenomen is Gulpener snel gemoderniseerd. De uitstraling werd gemoderniseerd, het assortiment werd uitgebreid en er werden samenwerking gestart met andere brouwerijen zoals Uiltje Brewing Company, BOM Brewery, De Prael, Oedipus Brewing en Texelse Bierbrouwerij.

Chateau Neubourg

Gulpener Bierbrouwerij biedt een grote diversiteit aan smaken en aroma’s waarmee de bieren hun kenmerkende karakter hebben gekregen. Bieren met een uitgesproken karakter, zoals Gulpener Pilsner, Gerardus Dubbel en uiteraard de veel bekroonde Pilsener Chateau Neubourg in de kenmerkende blauwe fles.

Nieuw brouwhuis

In 2020 werd een geheel nieuw brouwhuis in gebruik genomen, werden nieuwe bieren gelanceerd en als klap op de vuurpijl won de brouwerij de Koning Willem I-prijs, ook wel de Oscar voor het bedrijfsleven genoemd.

Samenwerking

Sinds maart 2021 werkt Gulpener Bierbrouwerij samen met twee Duitse en een Deense brouwerij. Gulpener verzorgt exclusief voor Nederland de distributie van de bieren van de Deense brouwerij Mikkeller en de Duitse brouwerijen Riegele en Einbecker.

Onze topbieren

8,5

Gulpener Gulle Tinus 2019

Gulpener Bierbrouwerij

Gulpener Gulle Tinus is een bier in een gelimiteerde oplage. Het is een geconcenteerde versie van de Gulpener Wintervrund (door middel van vriesdestillatie), die twaalf maanden lang heeft mogen rijpen op wijnvaten van Sint Martinus. Het resultaat is een zeer complex bier met fruitige wijntonen, zoethout, vanille, jeneverbes en karamel.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Gulpener Port Barrel Aged 2020

Gulpener Bierbrouwerij

Gulpener Port Barrel Aged 2020 is een Barley Wine. De basis van deze Barley Wine is de vries-gedestilleerde Gulpener Wintervrund. Tonen van zoethout en jeneverbes. Hout gelagerd op portvaten uit Porto. Tonen van rijp en gedroogd fruit, vanille licht zoet en subtiele complexe kruidigheid.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Gulpener Jamaican Rum BA Quadrupel

Gulpener Bierbrouwerij

Een Quadrupel die 10 maanden heeft gerijpt op Amerikaanse eikenhouten vaten uit de Nassau Valley in Jamaica. Het bier heeft een moutige karamel body die gepaard gaat met gedroogd fruit (zoals (rum)rozijne en dadels) en gember. Alcoholpercentage: 12%.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Gulpener Plato 18.25

Gulpener Bierbrouwerij

Gulpener Plato 18.25 is een goudblond en ongefilterd Imperial Lager. Het uitgesproken karakter is verkregen door de toegepaste dry hopping techniek, waarbij de hop na de hoofdvergisting wordt toegevoegd om het hoparoma te verhogen. Plato 18.25 heeft dankzij de dry hopping techniek en een blend van Europese hop variëteiten een stevig, maar uitgebalanceerd hopkarakter. Tijdens het brouwproces wordt mout (ontkiemde gerst) omgezet in suikers. In een latere fase worden deze suikers door vergisting omgezet in alcohol en koolzuur. Het suikergehalte (stamwortgehalte) wordt uitgedrukt in graden Plato. Dit bier heeft een Plato gehalte van 18.25, gebrouwen ter ere van het jaar 1825. Het ontstaansjaar van onze brouwerij.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Gulpener Sterk Rogge Tripel

Gulpener Bierbrouwerij

Gulpener Sterk Rogge Tripel is een volmoutig, licht pittig bier met fruitige aroma's. Een samenwerking met bio-boer Felix Huntjens. Dit bier werd onderscheiden met de titel 'Biologisch product van het jaar 2021'.

Roggebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Gulpener Barley wine Cognac Barrel Aged

Gulpener Bierbrouwerij

Gulpener Barley wine Cognac Barrel Aged, Onze Trots Jan linders, Limited Edition No1.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Gulpener en Mikkeller lanceren 'Best of Both Worlds'

Gulpener Bierbrouwerij en de Deense brouwerij Mikkeller hebben een knaller van een bier voor je in petto: Best of Both Worlds.

Verder lezen

Gulpener wint zeven medailles

Gulpener Bierbrouwerij is trots op de zeven medailles die ze heeft gewonnen tijdens de European Beer Challenge.

Verder lezen

Bierista Speedcourse | Gulpener Bierbrouwerij

Verder lezen

Gulpener werkt samen met Mikkeller, Riegele en Einbecker

Gulpener is een samenwerking aangegaan met de Deense craftbier brouwer Mikkeller, de Duitse familiebrouwerij Riegele en het Duitse Einbecker.

Verder lezen