Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is opgericht in 1994 in het mooie dorpje Oudeschild op het Waddeneiland Texel. In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. Naast vakmanschap wordt dit bier alleen gebrouwen met duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf. Ook wordt er hop en een giststam gebruikt die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun bieren tot een puur product van Texel.

Onder de onmetelijk hoge Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied 'De Hoge Berg' vind je de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Ook 'Overzee', in de rest van Nederland, wordt het bier van de Texelse Bierbrouwerij zeer gewaardeerd.

Het Texelse bier is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen, maar ook door het unieke klimaat. Meer zonuren en minder regen laten de gerst en het tarwe met uitgesproken dikke korrels uitgroeien. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.

In 2015 is Bierbrouwerij Texels zelfs uitgeroepen tot Beste onderneming van Noord-Holland!

Onze topbieren

9,0

Texels Geheim 2020

Texelse Bierbrouwerij

Texels Geheim 2020 is een Witbier. Een vol, iets kruidig bier dat erg zacht is in de mond en afdronk. Subtiele aroma's van citrus en sinaasappel.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Texels Bock

Texelse Bierbrouwerij

Texels Bock is een krachtig en smaakvol bier dat je de herfst doorhelpt. Het bier heeft de kleuren van de herfst, zoete tonen en een licht bitter karakter. Texels Bock is zo gebalanceerd en rijk aan smaak dat het vele prijzen heeft gewonnen. Texels Bock is verkozen tot Lekkerste Bockbier van Nederland in 2009, 2010 en 2011. Het werd verkozen tot Beste Bockbier van Nederland in 2010 en 2011. De Texels Bock won in 2015 zilver tijdens de Dutch Beer Challenge en goud tijdens de Brussels Beer Challenge. Als dit geen goed bockbier is ...

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Texels Stormbock

Texelse Bierbrouwerij

Texels Stormbock doorstaat iedere storm. Dit krachtige bier blijft fier overeind staan in combinaties met pure chocolade en pittige kazen. Een van de bijzonderheden van dit bier is dat de fles niet is voorzien van een uiterste houdbaarheidsdatum. De Texels Stormbock ontwikkelt zich nog jaren na botteling. Voorwaarde is dan wel dat het bier op de juiste manier bewaard wordt, dus koel en donker zonder teveel temperatuurschommelingen. Stormbock won het 'Certificate of Excellence' tijdens de Dutch Beer Challenge in 2018!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Texels Tuunwal Tripel

Texelse Bierbrouwerij

Texels Tuunwal Tripel, gebrouwen in de traditie van abdijbieren, is herkenbaar aan zijn kleine zoetje en eigenzinnige hopbitterheid.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Texels Skiller Wit

Texelse Bierbrouwerij

Texels Skiller Wit is een verfrissend tarwebier. Dit Witbier heeft smaak en heeft een dorstlessend karakter. Het smaakt heerlijk op een zonovergoten terras. De Skiller Wit dankt zijn volle frisse smaak aan zuiver natuurlijke ingrediënten, zoals gerst en tarwe van Texels.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Texels Tripel

Texelse Bierbrouwerij

De gloed van de Texels Tripel doet denken aan de glans van de koperen brouwketels. Dit krachtige blond bier zit vol karakter. Dit bier is gebrouwen met Texels vakmanschap vrij naar de Belgische abdijbieren.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,5

Texels Skuumkoppe

Texelse Bierbrouwerij

Texels Skuumkoppe is al jaren het meest gedronken bier uit de Texelse Bierbrouwerij. Het is een bier gebrouwen van tarwe- en gerstemout. Fris en fruitig en toch vol van smaak, dankzij de gist die een romige fruitigheid geeft. Texels Skuumkoppe is heerlijk bij visgerechten. Een andere aanrader is om een goede scheut door het pannenkoekenbeslag te doen. De alcohol verdampt tijdens het bakken, dus kids kunnen zo ook genieten van pannenkoeken met Texels karakter! Tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 werd Skuumkoppe bekroond met een gouden medaille. In 2020 werd dit bier tijdens dezelfde competitie opnieuw bekroond, nu met brons.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Texels Vuurbaak

Texelse Bierbrouwerij

Texels Vuurbaak is oorspronkelijk een jubileumbier. Het werd speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de brouwerij en ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de vuurtoren op Texel. Het bier is donker, heeft een roodachtige gloed en heeft zowel fruitige als zoete aroma's.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

De Texelse Bierbrouwerij onthult blond bier met een zilte twist

Het is tijd voor een nieuw speciaalbier, rechtstreeks vanuit de Texelse Bierbrouwerij: de 'Zilte Zomer'.

Verder lezen

Primeur voor Texels: commercial op nationale zenders

Texels Bierbrouwerij beleeft deze week een primeur. Voor het eerst is deze Texels commercial te zien op de landelijke tv.

Verder lezen

Nieuw: Texels Ruuge Monnik

Texels komt met een nieuw bier met een uitgesproken smaak. Ruuge Monnik is gebrouwen met een bijzonder gruitmengsel.

Verder lezen

Hoe gaat een Texels Overzee met Fajitas Chicken

Het wordt in het Mexicaanse restaurant een Texels Overzee, die vanavond de Fajitas Chicken gaat vergezellen.

Verder lezen