Texels bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is opgericht in 1994 in het mooie dorpje Oudeschild op het Waddeneiland Texel. In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. Naast vakmanschap wordt dit bier alleen gebrouwen met duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf. Ook wordt er hop en een giststam gebruikt die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun bieren tot een puur product van Texel.

Onder de onmetelijk hoge Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied 'De Hoge Berg' vind je de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Ook 'Overzee', in de rest van Nederland, wordt het bier van de Texelse Bierbrouwerij zeer gewaardeerd.

Het Texelse bier is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen, maar ook door het unieke klimaat. Meer zonuren en minder regen laten de gerst en het tarwe met uitgesproken dikke korrels uitgroeien. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.

In 2015 is Bierbrouwerij Texels zelfs uitgeroepen tot Beste onderneming van Noord-Holland!

Onze topbieren

8,3

Texels Bock

Texelse Bierbrouwerij

Texels Bock is een krachtig en smaakvol bier dat je de herfst doorhelpt. Het bier heeft de kleuren van de herfst, zoete tonen en een licht bitter karakter. Texels Bock is zo gebalanceerd en rijk aan smaak dat het vele prijzen heeft gewonnen. Texels Bock is verkozen tot Lekkerste Bockbier van Nederland in 2009, 2010 en 2011. Het werd verkozen tot Beste Bockbier van Nederland in 2010 en 2011. De Texels Bock won in 2015 zilver tijdens de Dutch Beer Challenge en goud tijdens de Brussels Beer Challenge. Als dit geen goed bockbier is ...

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Texels Eyerlander

Texelse Bierbrouwerij

Texels Eyerlander is een amberkleurig bier. Het is gemaakt met geroosterde moutsoorten, waardoor de kleur iets donkerder is en de smaak van het bier zoet - het doet wat denken aan karamel en noot - en toch zeker ook fruitig is.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Texels Tripel

Texelse Bierbrouwerij

De gloed van de Texels Tripel doet denken aan de glans van de koperen brouwketels. Dit krachtige blond bier zit vol karakter. Dit bier is gebrouwen met Texels vakmanschap vrij naar de Belgische abdijbieren.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,3

Texels Skuumkoppe

Texelse Bierbrouwerij

Texels Skuumkoppe is al jaren het meest gedronken bier uit de Texelse Bierbrouwerij. Het is een bier gebrouwen van tarwe- en gerstemout. Fris en fruitig en toch vol van smaak, dankzij de gist die een romige fruitigheid geeft. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 werd Skuumkoppe bekroond met een gouden medaille!

Texels Skuumkoppe is heerlijk bij visgerechten. Een andere aanrader is om een goede scheut door het pannenkoekenbeslag te doen. De alcohol verdampt tijdens het bakken, dus kids kunnen zo ook genieten van pannenkoeken met Texels karakter!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Texels Goudkoppe

Texelse Bierbrouwerij

Texels Goudkoppe is een blond bier gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Dat wil zeggen dat er alleen water, graan, hop en gist is gebruikt tijdens het brouwen; dus geen kruiden of andere toevoegingen. Texels Goudkoppe is een makkelijk en doordrinkbaar bier dat zich uitstekend laat combineren met veel verschillende gerechten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Texels Donkerd

Texelse Bierbrouwerij

Texels Donkerd is een donkere India Pale Ale. Die kleur dankt dit bier aan het gebruik van geroosterde moutsoorten. Het recept van de Texels Donkerd is geïnspireerd op de historie van Texels als ankerplaats voor de schepen van de VOC. De Texels Donkerd won een zilveren medaille tijdens de Dutch Beer Challenge in 2015.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,0

Texels Dubbel

Texelse Bierbrouwerij

Texels Dubbel is een donkerkleurig bier. Voor dit bier zijn meer grondstoffen gebruikt dan voor een pilsener. Vandaar de naam 'dubbel'. Dit smaakvolle bier is zoet, heeft wat bitterheid en de gist heeft het bier wat fruitigs mee. Heerlijk om echt even voor te gaan zitten. Texels Dubbel heeft meerdere prijzen achter zijn naam staan. Deze Dubbel werd in 2015 bekroond met zilver tijdens de Dutch Beer Challenge en met brons tijdens de Brussels Beer Challenge.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Texels Vuurbaak

Texelse Bierbrouwerij

Texels Vuurbaak is oorspronkelijk een jubileumbier. Het werd speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de brouwerij en ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de vuurtoren op Texel. Het bier is donker, heeft een roodachtige gloed en heeft zowel fruitige als zoete aroma's.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Bierista bronckhorster lekkerste bokbier.001

Maurice Diks stopt bij Texelse Bierbrouwerij

9 februari 2017 Een opmerkelijk bericht van Texel vandaag. Maurice Diks, het gezicht van de Texelse Bierbrouwerij, stopt er mee. Per 1 maart al legt hij zijn functie als directielid neer. Maurice was 16 jaar lang werkzaam bij de brouwerij. Verder lezen
Bierista texels marten

Texelse Bierbrouwerij treedt toe tot Nederlandse Brouwers

30 mei 2015 Texelse Bierbrouwerij is toegetreden tot de belangenorganisatie Nederlandse Brouwers. De speciaalbierbrouwerij is het negende lid en de enige aangesloten brouwerij, die geen pils brouwt, maar uitsluitend speciaalbier Verder lezen