Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is opgericht in 1994 in het mooie dorpje Oudeschild op het Waddeneiland Texel. In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. Naast vakmanschap wordt dit bier alleen gebrouwen met duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf. Ook wordt er hop en een giststam gebruikt die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun bieren tot een puur product van Texel.

Onder de onmetelijk hoge Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied 'De Hoge Berg' vind je de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Ook 'Overzee', in de rest van Nederland, wordt het bier van de Texelse Bierbrouwerij zeer gewaardeerd.

Het Texelse bier is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen, maar ook door het unieke klimaat. Meer zonuren en minder regen laten de gerst en het tarwe met uitgesproken dikke korrels uitgroeien. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.

In 2015 is Bierbrouwerij Texels zelfs uitgeroepen tot Beste onderneming van Noord-Holland!

Bieren (13)

Sorteer op
  Score Category Naam
Texels bock

Texels Bock

8,2
Texels Bock is een krachtig en smaakvol bier dat je de herfst doorhelpt. Het bier heeft de kleuren van de herfst, zoete tonen en een licht bitter karakter. Texels Bock is zo gebalanceerd en rijk aan smaak dat het vele prijzen heeft gewonnen. Texels Bock is verkozen tot Lekkerste Bockbier van Nederland in 2009, 2010 en 2011. Het werd verkozen tot Beste Bockbier van Nederland in 2010 en 2011. De Texels Bock won in 2015 zilver tijdens de Dutch Beer Challenge en goud tijdens de Brussels Beer Challenge. Als dit geen goed bockbier is ...
Texels eyerlander

Texels Eyerlander

7,2
Texels Eyerlander is een amberkleurig bier. Het is gemaakt met geroosterde moutsoorten, waardoor de kleur iets donkerder is en de smaak van het bier zoet - het doet wat denken aan karamel en noot - en toch zeker ook fruitig is.
Texels skuumkoppe

Texels Skuumkoppe

7,2
Texels Skuumkoppe is al jaren het meest gedronken bier uit de Texels Bierbrouwerij. Het is een bier gebrouwen van tarwe- en gerstemout. Fris en fruitig en toch vol van smaak, dankzij de gist die een romige fruitigheid geeft. Texels Skuumkoppe is heerlijk bij visgerechten. Een aanrader is om een goede scheut door het pannenkoekenbeslag te doen. De alcohol verdampt tijdens het bakken, dus ook kinderen kunnen genieten van deze pannenkoeken met Texels karakter.
Texels donkerd

Texels Donkerd

7,0
Texels Donkerd is een donkere India Pale Ale. Die kleur dankt dit bier aan het gebruik van geroosterde moutsoorten. Het recept van de Texels Donkerd is geïnspireerd op de historie van Texels als ankerplaats voor de schepen van de VOC. De Texels Donkerd won een zilveren medaille tijdens de Dutch Beer Challenge in 2015.
Texels wit

Texels Wit

6,8
Texels Wit is een verfrissend bier voor zomerse dagen. Het is een tarwebier gebrouwen als een Duitse Weizen. Dit zomerse bier smaakt uitstekend met lichte vlees- en visgerechten en bij salades.
Texels stormbock

Texels Stormbock

6,7
Texels Stormbock doorstaat iedere storm. Dit krachtige bier blijft fier overeind staan in combinaties met pure chocolade en pittige kazen. Een van de bijzonderheden van dit bier is dat de fles niet is voorzien van een uiterste houdbaarheidsdatum. De Texels Stormbock ontwikkelt zich nog jaren na botteling. Voorwaarde is dan wel dat het bier op de juiste manier bewaard wordt, dus koel en donker zonder teveel temperatuurschommelingen.
Texels springtij

Texels Springtij

6,4
Texels Springtij is een krachtig blond bier, dat je het ware lentegevoel geeft. Het bier heeft een fruitig karakter en heeft ook iets bloemigs. Na een slok zie je de lammetjes dartelen door de frisgroene Texelse weiden. Dit prijswinnende bier werd in 2015 met goud behangen tijdens de Dutch Beer Challenge.
Texels noorderwiend

Texels Noorderwiend

6,1
Texels Noorderwiend is een hartverwarmend winterbier. Het is de perfecte begeleider van stevige stamppotten. Dit robuuste winterbier is gebrouwen met gedroogde curacaoschillen.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket