Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is opgericht in 1994 in het mooie dorpje Oudeschild op het Waddeneiland Texel. In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. Naast vakmanschap wordt dit bier alleen gebrouwen met duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf. Ook wordt er hop en een giststam gebruikt die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun bieren tot een puur product van Texel.

Onder de onmetelijk hoge Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied 'De Hoge Berg' vind je de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Ook 'Overzee', in de rest van Nederland, wordt het bier van de Texelse Bierbrouwerij zeer gewaardeerd.

Het Texelse bier is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen, maar ook door het unieke klimaat. Meer zonuren en minder regen laten de gerst en het tarwe met uitgesproken dikke korrels uitgroeien. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.

In 2015 is Bierbrouwerij Texels zelfs uitgeroepen tot Beste onderneming van Noord-Holland!

Onze topbieren

9,0

Texels Geheim 2020

Texelse Bierbrouwerij

Texels Geheim 2020 is een Witbier. Een vol, iets kruidig bier dat erg zacht is in de mond en afdronk. Subtiele aroma's van citrus en sinaasappel.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Texels Bock

Texelse Bierbrouwerij

Texels Bock is een krachtig en smaakvol bier dat je de herfst doorhelpt. Het bier heeft de kleuren van de herfst, zoete tonen en een licht bitter karakter. Texels Bock is zo gebalanceerd en rijk aan smaak dat het vele prijzen heeft gewonnen. Texels Bock is verkozen tot Lekkerste Bockbier van Nederland in 2009, 2010 en 2011. Het werd verkozen tot Beste Bockbier van Nederland in 2010 en 2011. De Texels Bock won in 2015 zilver tijdens de Dutch Beer Challenge en goud tijdens de Brussels Beer Challenge. Als dit geen goed bockbier is ...

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Texels Stormbock

Texelse Bierbrouwerij

Texels Stormbock doorstaat iedere storm. Dit krachtige bier blijft fier overeind staan in combinaties met pure chocolade en pittige kazen. Een van de bijzonderheden van dit bier is dat de fles niet is voorzien van een uiterste houdbaarheidsdatum. De Texels Stormbock ontwikkelt zich nog jaren na botteling. Voorwaarde is dan wel dat het bier op de juiste manier bewaard wordt, dus koel en donker zonder teveel temperatuurschommelingen. Stormbock won het 'Certificate of Excellence' tijdens de Dutch Beer Challenge in 2018!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,5

Texels Skuumkoppe

Texelse Bierbrouwerij

Texels Skuumkoppe is al jaren het meest gedronken bier uit de Texelse Bierbrouwerij. Het is een bier gebrouwen van tarwe- en gerstemout. Fris en fruitig en toch vol van smaak, dankzij de gist die een romige fruitigheid geeft. Texels Skuumkoppe is heerlijk bij visgerechten. Een andere aanrader is om een goede scheut door het pannenkoekenbeslag te doen. De alcohol verdampt tijdens het bakken, dus kids kunnen zo ook genieten van pannenkoeken met Texels karakter! Tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 werd Skuumkoppe bekroond met een gouden medaille. In 2020 werd dit bier tijdens dezelfde competitie opnieuw bekroond, nu met brons.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Texels Skiller Wit

Texelse Bierbrouwerij

Texels Skiller Wit is een verfrissend tarwebier. Dit Witbier heeft smaak en heeft een dorstlessend karakter. Het smaakt heerlijk op een zonovergoten terras. De Skiller Wit dankt zijn volle frisse smaak aan zuiver natuurlijke ingrediënten, zoals gerst en tarwe van Texels.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Texels Tripel

Texelse Bierbrouwerij

De gloed van de Texels Tripel doet denken aan de glans van de koperen brouwketels. Dit krachtige blond bier zit vol karakter. Dit bier is gebrouwen met Texels vakmanschap vrij naar de Belgische abdijbieren.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Texels Overzee

Texelse Bierbrouwerij

Texels Overzee IPA is een frisse en vooral fruitige IPA. Het bier is gebrouwen met de Amerikaanse hopsoorten Simcoe en Cascade. Dat staat garant voor een heleboel fruitig. Je ruikt en proeft citrustonen van citroen en zoetere aroma's van abrikoos. De afdronk heeft een vriendelijke, ronde hopbitterheid.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Texels Blond

Texelse Bierbrouwerij

Texels Blond is een fris en fruitige Blond met een alcoholpercentage van 5%. Het bier heeft een eigen twist in de vorm van zeevenkel. Dit beschermde plantje geeft dit bier een verrassend tintje. Texels Blond is een fris en dorstlessend. De typische romige smaak van de Texels bieren, zoals je die ook proeft in de Texels Skuumkoppe, is ook in deze Blond aanwezig. Dit bier is rond en uitstekende doordrinkbaar. Het is een smaakvol en vriendelijk bier dat veel bierliefhebbers aanspreekt.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bierista Speedcourse | Texels

Verder lezen

Texels laat frisse wind waaien over haar uitstraling

Er waait een frisse wind door de Texelse Bierbrouwerij. De speciaalbieren van de eilandse brouwer hebben een volledig nieuwe look.

Verder lezen

Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers is de branche-organisatie van grotere bierbrouwers van Nederland. De leden hebben samen meer dan 95% van de markt in Nederland.

Verder lezen

Heineken neemt Texelse Bierbrouwerij over

Heineken heeft de Texelse Bierbrouwerij overgenomen. Het geeft de brouwerij op het waddeneiland extra rugwind waardoor het sneller kan groeien.

Verder lezen