De Texelse Bierbrouwerij onthult blond bier met een zilte twist

6 mei 2024

Het is tijd voor een nieuwe sensatie in de wereld van speciaalbier, rechtstreeks vanuit de Texelse Bierbrouwerij: de 'Zilte Zomer'. Dit blond bier, doordrenkt met een vleugje zilte zee, belooft een onvergetelijke smaakervaring. Na een succesvolle ontvangst op het eiland Texel is de 'Zilte Zomer' nu beschikbaar op het vasteland. Vanaf de tweede week van mei kun je dit unieke brouwsel ontdekken in geselecteerde horecagelegenheden. En alsof dat nog niet genoeg is, draagt de Texelse Bierbrouwerij bij aan een nobel doel door een deel van de opbrengst te schenken aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Met ingrediënten zoals zeezout, koriander en curaçaoschil creëert de Texelse Bierbrouwerij keer op keer verrassende smaakcombinaties. Elk brouwsel is een nieuw hoofdstuk in het boek van het Texelse Geheim, waarbij bierliefhebbers worden uitgedaagd om nieuwe smaken te ontdekken.

Het paradepaardje van vorig jaar, de 'Zilte Zomer', wordt nu op grotere schaal geproduceerd. Dit lichtblonde bier, met zijn subtiele zeezouttoets, is een perfecte metgezel voor warme zomerdagen. Brouwmeester Tom van der Veen, geïnspireerd door de zilte zee van Texel, legt uit: "Bij de Texelse Bierbrouwerij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe smaakcombinaties. De zilte zee heeft ons vorig jaar geïnspireerd, in combinatie met koriander en curaçaoschil. Het resultaat is een bier met een kruidig en verfrissend karakter, ideaal voor de zomerse dagen!"

Het zeezout in de 'Zilte Zomer' is niet alleen een eerbetoon aan de Texelse kustlijn, maar ook een knipoog naar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, die dit jaar haar tweehonderdjarig jubileum viert. Met haar ongesubsidieerde inzet, afhankelijk van donaties, verdient de KNRM alle steun die ze kan krijgen. Het Texelse bier dat binnenkort in heel Nederland beschikbaar zal zijn, is daarom niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een steunpilaar voor deze levensreddende organisatie.

Proost op een verfrissende zomer, met een bier dat niet alleen lekker smaakt maar ook goed doet!