Brouwerij Grolsch

Grolsch vindt zijn oorsprong in 1615 in het Achterhoekse stadje Groenlo. Daar brouwde Willem Neerfeldt voor het eerst Grolsch bier. In 1895 werd de brouwerij gekocht door Theo de Groen. Hij introduceerde de wereldberoemde beugelfles. De familie De Groen stond generaties aan het roer van de brouwerij. Tot 2004 brouwde Grolsch bier in Enschede en in Groenlo. In dat jaar werden beide vestigingen opgeheven en werd een nieuwe brouwerij geopend. In 2007 ontving de familie De Groen een bod van SABMiller dat gezien kan worden als een offer-you-can't-refuse. Sinds 2009 maakt Grolsch deel uit van het portfolio van de zuidafrikaanse brouwer SABMiller. In april 2015 werd SABMiller - en dus ook Grolsch - overgenomen door AB-InBev. De merken Grolsch, Peroni en Meantime werden in de etalge gezet en in 2016 definitief doorverkocht aan de Japanse bierbrouwer Asahi.

Bieren (19)

Sorteer op
  Score Category Naam
Grolsch premium pilsner

Grolsch Premium Pilsner

8,0
Grolsch Premium Pilsner is een lichtblond Pilsener met een pittig, bitter karakter. Het ondergistende bier is gebrouwen met water uit eigen bron en met de beste mout- en hopsoorten.
Grolsch weizen ipa

Grolsch Weizen IPA

7,7
Grolsch Weizen IPA is een kruising tussen een Weizen en een IPA. Dit bier zit vol citrusachtige aroma's waarbij vooral grapefruit en sinaasappel opvallen. Een karaktervolle ronde bitterheid geven deze Weizen IPA-achtige trekjes.
Bierflesje

Grolsch Tripel

7,5
Grolsch Tripel is een bier van de hand van meesterbrouwer Marc Janssen. Hij brouwde een frisse, fruitige en vooral kruidige Tripel. Dit bier, gebrouwen met kardemom, curacao-schil, koriander en citroengras is fris en doordrinkbaar.
Grolsch kornuit

Grolsch Kornuit

7,0
Grolsch Kornuit is een pilsener gebrouwen met een andere hopsoort dan de reguliere Grolsch pilsener. De Kornuit heeft daardoor een zachte en verfrissende smaak.
Grolsch 0 alcoholvrij

Grolsch 0.0%

6,8
Grolsch 0.0% is een alcoholvrije pils. Door de moderne brouwmethodes is deze alcoholvrije pilsener niet of nauwelijks te onderscheiden van zijn alcoholhoudende broer.
Grolsch lentebok

Grolsch Lentebok

6,5
Grolsch Lentebok is gebrouwen met een speciale melange aan hopsoorten. In combinatie met geroosterde moutsoorten geeft dit een smaak van citrus en honing. Het vleugje smaak dat doet denken aan kamillebloesem geeft dit bier zijn voorjaarsachtige karakter.
Grolsch radler limoen

Grolsch Radler Limoen

6,5
Grolsch Radler Limoen heeft een heerlijk frisse smaak. Deze Radler is alcoholvrij en een perfecte dorstlesser.
Grolsch herfstbok

Grolsch Herfstbok

6,0
Grolsch Bokbier wordt gebrouwen sinds 1920 en is het meest gedronken Bockbier in Nederland. De robijnrode uitstraling en het zoete karakter zorgen voor de rijke, herfstachtige smaak. Met aroma's van bosbessen, kaneel en rozijnen.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket