Brouwerij Grolsch

Bierbrouwerij Grolsch vindt haar oorsprong in 1615 in het Achterhoekse stadje Groenlo. Daar brouwde Willem Neerfeldt voor het eerst Grolsch bier. In 1895 werd de brouwerij gekocht door Theo de Groen. Hij introduceerde de wereldberoemde beugelfles. De familie De Groen stond generaties aan het roer van de brouwerij. Tot 2004 brouwde Grolsch bier in Enschede en in Groenlo. In dat jaar werden beide vestigingen opgeheven en werd er een nieuwe brouwerij geopend.

In 2007 ontving de familie De Groen een bod van SABMiller dat gezien kan worden als een offer-you-can't-refuse. Daarom maakt Grolsch sinds 2009 deel uit van het portfolio van de Zuid Afrikaanse brouwer SABMiller.

In april 2015 werd SABMiller - en dus ook Grolsch - overgenomen door AB InBev. De merken Grolsch, Peroni en Meantime werden in de etalage gezet en in 2016 definitief doorverkocht aan de Japanse bierbrouwer Asahi.

Door al die overname-perikelen raakte Grolsch achterop. Maar 2017 werd het jaar van de ommekeer. In het voorjaar presenteerde Grolsch een nieuw bier: de Weizen IPA. Dat bier was een succes vanaf de start. In het najaar bracht de brouwerij - onder de naam Grolsch Proeverij - een serie van vier nieuwe bieren uit: Grolsch Tripel, Grolsch Saison, Grolsch Session IPA en de Grolsch Tripel Vatgerijpt.

Onze topbieren

9,5

Grolsch Radler Grapefruit Ananas

Grolsch

Gebrouwen sinds 2015. Dit bier is een verfrissende variant op de klassieke Radler met citroen limonade.

Radler

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Grolsch Dunkel Weizen

Grolsch

Grolsch Dunkel Weizen is sinds 2018 weer verkrijgbaar. Het bier is van de hand van meesterbrouwer Guy Evers. Dit bier heeft de frisse kenmerken van een Weizen in combinatie met zoete karamelachtige tonen. Deze Dunkel Weizen wordt gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Grolsch Geluk

Grolsch

Grolsch Geluk (9.8% vol) is een winter Quadrupel met een mooie diepdonkere kleur. Als twist is tijdens het brouwproces een klein beetje zoethout en bergamot toegevoegd, waardoor het bier aroma’s van karamel, citrus en een héél klein beetje drop krijgt. Je hele smaakpalet wordt geprikkeld. Zoet, zout, zuur en bitter. Met een heerlijke lange afdronk. Dat is écht geluk.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Kornuit JAJEM

Grolsch

Kornuit JAJEM is een mix van Kornuit pils, JAJEM Jenever en natuurlijke citrus aroma’s. Deze biermix heeft een licht zoete, frisse smaak.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Grolsch Gerijpte Herfstbok

Grolsch

Grolsch Gerijpte Hersftbock is een Donker & Rijk Bokbier. Zoetig met hinten van karamel in de neus maar ook fruitige aroma's en herkenbare rozijngeuren. Het bier verjaart mooi in de fles!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Grolsch Weizenbock

Grolsch

Grolsch Weizenbock is een Weizen Bock van de Grolsch Proeverij. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5%.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Grolsch Liefde

Grolsch

Grolsch Liefde is een herfst Bock, gebrouwen met de speciale Doi Saket koffie van koffiebranderij Peeze. Naast koffie zijn aroma’s van melkchocolade te herkennen. Het bier heeft een intens donkere rode kleur, wat verwijst naar de kleur van de liefde.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Grolsch Geloof

Grolsch

Grolsch Geloof is een Weizen van 6,0%. Het bier is gebrouwen met Nelson Sauvin, een hop met bijzondere eigenschappen die helemaal passen bij de zomer. Deze hopsoort komt uit Nieuw-Zeeland en heeft fruitige tonen van kiwi en witte wijn. Het bier is volledig uitvergist wat maakt dat het een frisse, droge afdronk heeft.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Grolsch zet grote stap richting klimaatneutraal

Grolsch is weer een stukje duurzamer geworden. Het maakt gebruik van warm water afkomstig van afvalverwerker Twence.

Verder lezen

Grolsch Gerijpt Geluk geeft warmte

Grolsch heeft een aantal beugelflessen twee jaar bewaard in de bunkers op Vliegbasis Twenthe. Gerijpt Geluk is het resultaat.

Verder lezen

Nieuw: Grolsch Dunkel Weizenbock met een tikkie meer

Grolsch heeft een nieuw bier gelanceerd in de serie Grolsch Proeverij. Het is de Grolsch Dunkel Weizenbock, maar wel met een tikkie meer

Verder lezen

Wat is jouw favoriete Bockbier?

Lekker hoor! Het bockbierseizoen is begonnen. Je hebt al vast al de nodige bieren geproefd. Wat is jouw favoriet?

Verder lezen