Gulpener euforisch na winnen Koning Willem I prijs

26 november 2020
Bij Gulpener zijn ze euforisch. Gisteravond werd bekend dat de Limburgse bierbrouwer de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap heeft gewonnen. Niemand minder dan koningin Maxima reikte de prijs uit.

De plaquette wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een Nederlands bedrijf dat een voorbeeld is op het gebied van duurzaam ondernemen. Gulpener is al vele jaren bezig met duurzaamheid. Afgelopen zomer werd een mijlpaal bereikt met de opening van een geheel nieuw brouwhuis, het meest duurzame van Europa. De duurzame strategie en de intensieve samenwerking met lokale producenten zorgden ervoor dat de jury Gulpener als een echte game-changer bestempelde.

In de finale liet Gulpener Tony’s Chocolonely en technisch dienstverlener Kuijpers achter zich. "We zijn helemaal happy. Bijna 25 jaar duurzame inspanningen die ooit begonnen is met regionale grondstofteelt en samenwerking met de lokale boeren. En als kroon op ons werk hebben we dit jaar het meest duurzame brouwhuis van Europa in gebruik genomen. Deze prijs bevestigt voor ons dat we jaar in jaar uit de keuzes maken die er toe doen", aldus een uitgelaten directeur Jan-Paul Rutten.