Brouwerij Oedipus Brewing

Oedipus is een bierbrouwerij in Amsterdam. De craftbier brouwerij is opgericht in 2012. De brouwers van Oedipus laten zich inspireren door buitenlandse brouwerijen. Bieren als Dubbels, Tripels en een Bockje zijn voor hen te gewoon. Zij zien zichzelf als voorvechter van de Nederlandse bierrevolutie met hun combinatie van kwalitatieve bieren en de hele belevingswereld daar omheen.

Bij Oedipus houden ze vooral van spannende bieren en daardoor zijn zij een van de snelstgroeiende brouwerij van bijzondere bieren in Amsterdam Noord. Daarnaast worden de bieren geschonken in de Taproom in de brouwerij, waar ook geregeld evenementen georganiseerd worden!

Je herkent de bieren van Oedipus al snel aan hun kleurrijke etiketten. De flessen alleen al zijn een lust voor het oog en ook de bieren stellen liefhebbers niet vaak teleur. Mannenliefde, Mama, Polyamorie, Offline… Je hebt er vast wel eens een geproefd en zo niet, dan moet je dat zeker eens doen!

Bieren (18)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Oedipus Lervig Frazzled

8,6
Frazzled is een collaboration. Oedipus Brewing en Lervig hebben de handen ineen geslagen en een bijzonder bier gebrouwen met geroosterde mouten, een Saison-gist, rabarber en blauwe bessen. Dit is een fruitige smaakexplosie met geroosterde tonen.
Bierflesje

Oedipus Munchies

8,0
Oedipus Munchies is een hoppy amber lager gebrouwen door Oedipus Brewing in samenwerking met De Foodhallen in Amsterdam. Het is een krachtig alternatief voor een pilsje. Oedipus Munchies leent zich uitermate goed voor foodpairing.
Oedipus hosanna

Oedipus Hosanna

7,7
Oedipus Hosanna is een Imperial IPA. Bakken vol met hop zijn de brouwketel in gegaan om dit bier zijn unieke smaak te geven. Hosanna heeft een fruitig karakter en is krachtig en bitter tegelijkertijd.
Oedipus thai thai tripel

Oedipus Thai Thai Tripel

7,6
Oedipus Thai Thai Tripel is geen Tripel zoals je die zou verwachten. De mannen van Oedipus hebben er heel duidelijk hun eigen signatuur aan gegeven, onder meer door wat ongewone ingrediënten, zoals chili peper, toe te voegen. Het resultaat mag er zijn, met deze Tripel in je glas word je zeker verrast.
Oedipus polyamorie

Oedipus Polyamorie

7,5
Polyamorie van Oedipus Brewery in Amsterdam is een mix tussen een Berliner Witbier en een Amerikaanse Pale Ale. Wat zurig met veel tropisch fruit tonen en aroma's. Je herkent mango terug in dit bier naast de Citra en Amarillo hoppen.
Oedipus mama pale ale

Oedipus Mama Pale Ale

7,5
Oedipus Mama is een lekker en niet te ingewikkeld bier. Prima om je dag mee te beginnen ... of te eindigen. Centennial hop drukt als smaakmaker een duidelijk stempel op deze fijne Pale Ale.
Oedipus slomo session saison

Oedipus Slomo Session Saison

7,4
Oedipus Slomo Session Saison is een bier met maar heel weinig alcohol. Ondanks de 3,5% heeft deze Session Saison niks ingeboet aan smaak. Sterker nog, dit is een bier daar wil je er graag nog één van.
Oedipus panty stout

Oedipus Panty Stout

7,4
Oedipus Panty is een romige Stout met een droge finish. Met geroosterde aroma's en chocolade blijft deze Stout 'langer hangen dan je one-night-stand'.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket