Oedipus brewing

Brouwerij Oedipus Brewing

Oedipus is een bierbrouwerij in Amsterdam. De craftbier brouwerij is opgericht in 2012. De brouwers van Oedipus laten zich inspireren door buitenlandse brouwerijen. Bieren als Dubbels, Tripels en een Bockje zijn voor hen te gewoon. Zij zien zichzelf als voorvechter van de Nederlandse bierrevolutie met hun combinatie van kwalitatieve bieren en de hele belevingswereld daar omheen.

Bij Oedipus houden ze vooral van spannende bieren en daardoor zijn zij een van de snelstgroeiende brouwerij van bijzondere bieren in Amsterdam Noord. Daarnaast worden de bieren geschonken in de Taproom in de brouwerij, waar ook geregeld evenementen georganiseerd worden!

Je herkent de bieren van Oedipus al snel aan hun kleurrijke etiketten. De flessen alleen al zijn een lust voor het oog en ook de bieren stellen liefhebbers niet vaak teleur. Mannenliefde, Mama, Polyamorie, Offline… Je hebt er vast wel eens een geproefd en zo niet, dan moet je dat zeker eens doen!

Onze topbieren

8,6

Oedipus Lervig Frazzled

Oedipus Brewing

Frazzled is een collaboration. Oedipus Brewing en Lervig hebben de handen ineen geslagen en een bijzonder bier gebrouwen met geroosterde mouten, een Saison-gist, rabarber en blauwe bessen. Dit is een fruitige smaakexplosie met geroosterde tonen.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Oedipus Pais Tropical

Oedipus Brewing

Pais Tropical van Oedipus is een Session IPA. Laag in alcohol, vol van smaak. De 2018 versie van Pais Tropical heeft een licht, hoppig en fruitige body gekregen. Met Simcoe, Citra, Moaïc en Mandarina Bavaria. Lekker tropisch in geur en smaak!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Oedipus Munchies

Oedipus Brewing

Oedipus Munchies is een hoppy amber Lager gebrouwen door Oedipus Brewing in samenwerking met De Foodhallen in Amsterdam. Het is een krachtig alternatief voor een pilsje. Oedipus Munchies leent zich uitermate goed voor foodpairing.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Oedipus Hosanna

Oedipus Brewing

Oedipus Hosanna is een Imperial IPA. Bakken vol met hop zijn de brouwketel in gegaan om dit bier zijn unieke smaak te geven. Hosanna heeft een fruitig karakter en is krachtig en bitter tegelijkertijd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,7

Oedipus Mama Pale Ale

Oedipus Brewing

Oedipus Mama is een lekker en niet te ingewikkeld bier. Prima om je dag mee te beginnen ... of te eindigen. Centennial hop drukt als smaakmaker een duidelijk stempel op deze fijne Pale Ale.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,6

Oedipus Thai Thai Tripel

Oedipus Brewing

Oedipus Thai Thai Tripel is geen Tripel zoals je zou verwachten. De mannen van Oedipus hebben er heel duidelijk hun eigen signatuur aan gegeven, onder meer door wat ongewone ingrediënten, zoals chilipeper, toe te voegen. Het resultaat mag er zijn, met deze Tripel in je glas word je zeker verrast.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Oedipus Polyamorie

Oedipus Brewing

Polyamorie van Oedipus Brewery in Amsterdam is een mix tussen een Berliner Witbier en een Amerikaanse Pale Ale. Wat zurig met veel tropisch fruit tonen en aroma's. Je herkent mango terug in dit bier naast de Citra en Amarillo hoppen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Oedipus Slomo Session Saison

Oedipus Brewing

Oedipus Slomo Session Saison is een bier met maar heel weinig alcohol. Ondanks de 3,5% heeft deze Session Saison niks ingeboet aan smaak. Sterker nog, dit is een bier daar wil je er graag nog één van.

Blonde bieren

Aroma
Zoet

Toon alle
Bierista rick nelson oedipus brewing.001

Rick Nelson - Oedipus Brewing

19 februari 2017 Rick Nelson van Oedipus Brewing heeft een interessante middag achter de rug. Hij zat in het panel tijdens de middag over de Craft Beer Revolution in Nederland. Met interesse heeft hij geluisterd naar de verhalen van Steve Hindy van de Brooklyn Brewery. Verder lezen