Brouwerij Oedipus Brewing

Oedipus is een bierbrouwerij in Amsterdam. De craftbier brouwerij is opgericht in 2012. De brouwers van Oedipus laten zich inspireren door buitenlandse brouwerijen. Bieren als Dubbels, Tripels en een Bockje zijn voor hen te gewoon. Zij zien zichzelf als voorvechter van de Nederlandse bierrevolutie met hun combinatie van kwalitatieve bieren en de hele belevingswereld daar omheen.

Bij Oedipus houden ze vooral van spannende bieren en daardoor zijn zij een van de snelstgroeiende brouwerij van bijzondere bieren in Amsterdam Noord. Daarnaast worden de bieren geschonken in de Taproom in de brouwerij, waar ook geregeld evenementen georganiseerd worden!

Je herkent de bieren van Oedipus al snel aan hun kleurrijke etiketten. De flessen alleen al zijn een lust voor het oog en ook de bieren stellen liefhebbers niet vaak teleur. Mannenliefde, Mama, Polyamorie, Offline… Je hebt er vast wel eens een geproefd en zo niet, dan moet je dat zeker eens doen! In 2019 verwierf Heineken een belang in Oedipus Brewing. Met een dergelijke krachtige aandeelhouder aan boord is het mogelijk de dromen van de oprichters waar te maken. In de zomer van 2020 werd een tweede locatie geopend, Oedipus Badhuis aan het Javaplein in Amsterdam.

Onze topbieren

8,6

Oedipus Lervig Frazzled

Oedipus Brewing

Frazzled is een collaboration. Oedipus Brewing en Lervig hebben de handen ineen geslagen en een bijzonder bier gebrouwen met geroosterde mouten, een Saison-gist, rabarber en blauwe bessen. Dit is een fruitige smaakexplosie met geroosterde tonen.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,5

Oedipus I Open My Eyes

Oedipus Brewing

Een blend van 2 oude kriek bieren en een her gisting op de fles. Hierdoor is het een mooi zuur bier die bijna wijnachtig is

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Oedipus Offline

Oedipus Brewing

Offline is de Oedipus versie van een witbier. Sit back, relax en geniet! Dat is wat dit bier je eigenlijk vertelt. Lichte gerst, tarwe, rogge en havermout vormen de basis van dit bier. Frisse, grassige smaken en citrustonen proef je terug en maken dit een fruitig, licht pittig en verrassend witbier om offline van te genieten.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Oedipus Munchies

Oedipus Brewing

Oedipus Munchies is een hoppy amber Lager gebrouwen door Oedipus Brewing in samenwerking met De Foodhallen in Amsterdam. Het is een krachtig alternatief voor een pilsje. Oedipus Munchies leent zich uitermate goed voor foodpairing.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Oedipus Pilsner

Oedipus Brewing

Oedipus Pilsner is een crispy en verfrissend Pilsner gebrouwen in Duitse stijl. Het ondergistende bier is gdryhopt en dat geeft deze pils zijn subtiele frisse citrusaroma.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Oedipus Hosanna

Oedipus Brewing

Oedipus Hosanna is een Imperial IPA. Bakken vol met hop zijn de brouwketel in gegaan om dit bier zijn unieke smaak te geven. Hosanna heeft een fruitig karakter en is krachtig en bitter tegelijkertijd.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Oedipus Pais Tropical

Oedipus Brewing

Pais Tropical van Oedipus is een Session IPA. Laag in alcohol, vol van smaak. De 2018 versie van Pais Tropical heeft een licht, hoppig en fruitige body gekregen. Met Simcoe, Citra, Moaïc en Mandarina Bavaria. Lekker tropisch in geur en smaak!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,5

Oedipus Thai Thai Tripel

Oedipus Brewing

Oedipus Thai Thai Tripel is geen Tripel zoals je zou verwachten. De mannen van Oedipus hebben er heel duidelijk hun eigen signatuur aan gegeven, onder meer door wat ongewone ingrediënten, zoals chilipeper, toe te voegen. Het resultaat mag er zijn, met deze Tripel in je glas word je zeker verrast.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Vier keer eremetaal voor Nederlandse brouwers

Op de tweede dag dat de Brussels Beer Challenge prijzen bekend maakt, vielen vier Nederlandse brouwers met de neus in de boter.

Verder lezen

Oedipus Brewing opent Badhuis Oedipus op het Javaplein

Na vijf jaar op het Gedempt Hamerkanaal in Amsterdam Noord opent Oedipus Brewing nu een tweede locatie in Amsterdam Oost.

Verder lezen

Bijzondere bieren uit Studio Oedipus

Ben jij al bekend met Studio Oedipus? Brouwerij Oedipus plakt dit label op een serie zeer smaakvolle, experimentele bieren.

Verder lezen