Vier keer eremetaal voor Nederlandse brouwers

24 november 2020
De Brussels Beer Challenge doet het - vanwege corona - net even anders dan andere jaren. Per dag worden in een aantal categorieen de prijswinnaars bekendgemaakt. Op de lijst die vandaag naar buiten kwam, staan bier brouwers uit Nederland.

De enige gouden medaille vandaag is voor Oedipus Brewing uit Amsterdam. Deze brouwerij kreeg goud voor de Oatmeal Stout Oedipus Panty. Zilver was er voor Van Vollenhoven Extra Stout van Brouwerij Poesiat en Kater. Dit bier scoort met een 8,1 zeer hoog bij de gediplomeerde bierkenners van Bierista.

Stanislaus All Black

In de categorie American Stout ging het brons naar All Black van de Twentse brouwerij Stanislaus Brewskovitch. Dit bier scoort gemiddeld een 7,6 in de Bierista Community. De gediplomeerde bierkennis weten de hoppigheid en de gebrande tonen wel te waarderen. Lange tijd was dit bier verplicht lesmateriaal in de Bierista Bieropleiding.

Duits & Lauret

Brons was er ook voor de Houtgerijpte Rook Dubbelbock van Fortbrouwerij Duits & Lauret. Het is niet voor het eerst dat dit bier eremetaal krijgt omgehangen. Een Poolse brouwerij en een bier uit Taiwan hielden de Nederlandse brouwerij van het goud in de categorie Smoked Beer.

Ook morgen worden er weer prijswinnaars bekend gemaakt. Uiteraard houden we je bij Bierista op de hoogte!