8,6

Oedipus Lervig Frazzled

Oedipus Brewing (31)

Frazzled is een collaboration. Oedipus Brewing en Lervig hebben de handen ineen geslagen en een bijzonder bier gebrouwen met geroosterde mouten, een Saison-gist, rabarber en blauwe bessen. Dit is een fruitige smaakexplosie met geroosterde tonen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Donker en Rijk
Kenmerken
Collaboration
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
Hopsoorten
Cascade, Centennial
IBU
25

Mijn bieren

8,6

Het oordeel van de Bierista's

Oedipus Lervig Frazzled is beoordeeld met een gemiddelde van 8,6 door onze Bierista's

9,0

Smaak

9,0

Zicht

8,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,6

"apart en complex bier zoals van beide brouwers te verwachten is. zurige van de rabarber is duidelijk maar de genoemde bosbessen komen er niet specifiek uit."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht helder roodbruin bier met romige en stabielerossig-beige kraag

8,2 Neus fruitige lichtzure geroosterde geur

9,0 Smaak fruitig caramel moutig met hard zuurtje van de rabarber. rogge herkenbaar aanwezig. tamelijk volle body. begint met zachte mondgevoel van de havermout overgaand in samentrekkend zuurtje. zoetig caramel moutig in de nasmaak, daarna zurig opdrogend

Spijssuggestie denk dat het zuurtje mooi partij geeft aan het zoetige van een hertebiefstukje of ander roodwild. maar ook een fris romige geitenkaasje of een stukje Cheddar.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen