Miel.neuraij

Miel Neuraij Maasbree

Bierista
110 Reviews
Fervent liefhebber van nagenoeg alle bierstylen. Hobbybrouwer sinds begin jaren 90 van de vorige eeuw. Als lid van het bierkeurmeestersgilde zo’n 20 jaar bezig met het jureren tijdens wedstrijden voor amateurbrouwers. Verzorg op aanvraag regelmatig bierproeverijen en geniet er van om dan de in de loop der jaren opgedane kennis van het bier te kunnen delen. Regelmatig bezoeker van bierfestivals, altijd op zoek naar dat ene nog lekkerder en spannender biertje. Een sinds kort actief op de site van Bierista met het delen van mijn bevindingen tijdens het proeven van commerciële bieren.

Beoordelingen (110)

niet het beste wat ik van Jopen heb gedronken. de smaken botsen wat en vormen niet echt een geheel. blijft een onaangename bitter hangen.

Zicht 9,5

donkerbruin bier met stabiele en romige beige schuimkraag

Neus 7,5

fruitig caramelaroma met duidelijk aanwezige haver.

Smaak 6,5

als je het bier wat langer in de mond hebt komt kruidigheid het fruitige overnemen. in de nasmaak blijft een bitterzoete kruidige caramelsmaak hangen welke uiteindelijk eindigd in een droge kruidigheid. het mondgevoel is warm van de alcohol en droog samentrekkend van de koriander.
klassieke oude gueuze, maar geen topper. mijn voorkeur gaat toch uit naar de meer frissere gueuzes als Boon of Drie Fonteinen.

Zicht 8,0

koperkleurig mistig biertje met romig wit schuim wat inzakt tot een blijvend laagjeschuim

Neus 6,0

kenmerkend muffig houtaroma met wat fruitige tonen. zurig en niet echt fris.

Smaak 6,0

zurige lichtfruitige smaak met harsige houttonen. nasmaak is muffig en zurig terwijl het mondgevoel tamelijk sterk samentrekkend is.
mooie mix van Porters, imperial stout en kriek waarbij de fruitigheid de gebrande mouten neutraliseert tot een achtergrondervaring. voor mij had er iets meer zuur in gemogen, maar al met al een erg aangename ervaring. minpuntje is dat er maar 180 mililiter in het flesje zit.

Zicht

zeer donker bruin met snel inzakkend creme schuim waarvan een miniem ringetje overblijft.

Neus 9,3

moooi zurige krieken, vanille-achtige houtonen en gebrande mout. als het bier wat langer in het glas zit komt er een licht maggigeurtje naar boven.

Smaak 8,9

waar in het aroma vooral de kriek aanwezig is, bestaat de fruitigheid in de smaak vooral uit zwarte pruim, rozijn en dadel. in de basis is de smaak zoet en rins, alcohol is duidelijk aanwezig. in de nasmaak zacht zuur en zoete fruitgheid. mondgevoel is alcoholwarmnd, plakkerig en iets samentrekkend.
Cream Ale schijnt een oude Amerikaanse bierstijl te zijn, was mij niet bekend en deze kennismaking is voor mij geen aanleiding om er verder naar te zoeken. niks mis met het biertje, zomers fris en schoon maar voor mijn niet spannend genoeg. zag het voor € 4,25 geprijsd bij een webshop staan, vind ik het zeker niet waard.

Zicht 9,5

mooi goudkleurig bier met stabiel romig schuim

Neus 6,5

zwak bloemig en hoppig aroma, iets fruitig

Smaak 7,0

zachte moutig-zoetige smaak, licht hopbittertje nasmaak is moutig met een beetje hopbitter. mondgevoel is glad, zelfs tegen vettige aan en droog eindigend.
kwalitatief een goed en lekker bier zoals te verwachten van Dupont, maar dry hopping komt er niet echt uit.

Zicht 8,5

koolzuurrijk blond bier met stabiel wit romig schuim. iets tweeschijn.

Neus 8,0

typerend citrusachtige saisonaroma met zacht hoppige trekjes.

Smaak 8,0

droog lichtmoutig biertje met citrus, hop, licht zuurtje en aangename koolzuurprikkeling. de nasmaak is zoet-zuur en fruitig-hoppig. mondgevoel is veel CO2, licht samentrekkend en opdrogend.
De jongens in zweden hebben met deze blend de beste eigenschappen van drie geweldige bieren tot een prachtig geheel gesmeed. Unreachable Heights zijn hiermee daadwerkelijk bereikt.

Zicht 6,5

donker bijna zwart bier met een warme rode gloed. bij het inschenken komt nauwelijks schuim tot ontwikkeling en is ook direct weg zodat het lijkt alsof er wijn in het glas zit.

Neus 9,8

warm alcoholisch aroma met veel vanille en bourbon en donkere chocolade.

Smaak 9,8

zoet met veel vanille en bourbon en zachte donkere chocolade. ook is er nogal wat gedroogd fruit te proeven, rozijnen, vijgen en dadels. nasmaak is vooral zoet met chocolade en gedroogd fruit. mondgevoel is alcoholwarmend maar ondanks het hoge alcoholpercentage verwonderlijk zacht en romig.
fruitige stout, vlak en niet bijzonder, voor mij wat teleurstellend.

Zicht 7,0

donker roodbruin bier met romig gekleurd schuim, vrij snel inzakkend tot blijvend ringetje.

Neus 6,5

fruitig moutaroma met koffie, kers en portachtige indrukken. vrij vlak en weinig intens

Smaak 6,5

koffie en gebrande mout, droppig met vleugje fruitigheid. port komt in smaak niet naar voren. nasmaak is zoetig gebrand. mondgevoel is plakkerig, zachtromig en zelfs iets vettig, waarschijnlijk door vrij hoog aandeel haver in de storting.
mooi en fris complex bier met voor mij te veel koolzuurprikkeling. Niet echt een stout zoals in de aanhef wordt gesuggereerd.

Zicht 8,0

roodbruin bier met beige schuim, romig maar snel inzakkend tot dun blijvend laagje

Neus 9,5

zurig aroma met duidelijke houtachtige tonen van whiskey en vanille.

Smaak 8,5

zoet-zurig, hout, whiskey, moutig en dan komt plotseling wat hop naar boven maar dit is snel weer weg. wat blijft in de nasmaak is het houtachtig whiskeykarakter. mondgevoel is iets samentrekkend met sterke CO2-prikkeling.
Aangenaam bier met mooi hout zonder in het extreme te komen.

Zicht 9,0

Medium bruin met off-white stabiel en romig schuim

Neus 9,0

Kruidig, moutig, lichtfruitig en mooi hout

Smaak 9,0

Kruidige, lichtfruitige en zoetig-moutig aandronk, overgaand in een lekker bittertje ingesloten in mooi zachte houttonen. In de nasmaak overwegend kruidig, hout en een bittertje. Warmend mondgevoel met aangename CO2-prikkeling.
Waarschijnlijk beste en meest complexe bier wat ik in 50 jaar gedronken heb. Geweldig complex bier, een kwartier na het proeven blijven zich nog steeds nieuwe smaakindrukken ontwikkelen die afwisselend vervagen en dan weer op de voorgrond treden. Niet voor beginners. maar het einde voor de liefhebber.

Zicht 8,0

Diepzwart bier met donkerbruin romig schuim, direct inzakkend tot een ringetje.

Neus 9,9

Zoet-zurig fruitig aroma, denk hierbij aan rozijnen en stroop. Sterk alcoholisch en balsamico duidelijk herkenbaar. Vleugje hout en chocolade. Karakter van de imperial stout blijft op de achtergrond.

Smaak 9,9

Zoet verwarmende aandronk, overgaand in fruitig donkere zurigheid van balsamico. Er vallen wat houttonen waar te nemen, wat caramel en gebrande mout. De nasmaak is zoet/zurig blijft erg lang hangen. Mondgevoel is alcoholwarmend en wat samentrekkend.

Spijs suggestie

Solo! Hele avond plezier van 1 flesje

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket