Bijzondere bieren uit Studio Oedipus

2 mei 2020

Oedipus Brewing ken je vast al wel. Maar ben je al bekend met Studio Oedipus. Dit label plakt Oedipus op de lijn met experimentele bieren.

Oedipus Brewing is een bij velen bekende, kleurrijke verschijning in het Nederlandse bierlandschap. Bieren als Mannenliefde, ThaiThai en Mama zijn hard op weg om moderne bierklassiekers te worden, Veel minder bekend - logisch ook - is de experimentele lijn, Oedipus Studio.

Kleine batches

Bieren in de Studio-lijn zijn wild vergist, op houten vaten gerijpt, geblend met wijn of bevatten bijzonder fruit of niet alledaagse kruiden. Kortom dit zijn bijzondere bieren die slechts in kleine batches worden uitgebracht.

Wilde gist

Beerwulf biedt nu een aantal van deze bijzondere bieren aan. Studio Oedipus No. 10 is een fruitig bier met wijnachtige karaktertrekken. Deze Sour is vergist met wilde gist en heeft op hout gelegen. Studio Oedipus No. 11 heeft net als No. 10 6,5% alcohol. Dit bier heeft ook hout gehad en is in aanraking geweest met wilde gist. De No. 11 is wat straffer dan No. 10.

Studio Oedipus No. 34

In de shop bij Beerwulf zijn ook Studio Oedipus No. 13, Studio Oedipus No. 18, Studio Oedipus 19 en 27 verkrijgbaar. Meest recente is Studio Oedipus 34, een zeer rijke Saison met slechts 5% alcohol maar boordevol smaak. In deze Saison kom je aroma's tegen peper, appel, peer en geel fruit. Zoals je van een goede Saison mag verwachten heeft dit dorstlessende bier een karakteristieke droge afdronk.