Oedipus Brewing opent Badhuis Oedipus op het Javaplein

24 augustus 2020

Oedipus Brewing heeft een tweede locatie. Vijf jaar na de opening op het Gedempte Hamerkanaal in Amsterdam Noord heeft de brouwerij nu een tweede locatie geopend. Je kon al even terecht op het terras, maar nu kun je bij Badhuis Oedipus op het Javaplein naar binnen. Zeven dagen per week vanaf 14.00 uur kun je er terecht voor eten en drinken. De keuken is dagelijks geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur.

Badhuis Oedipus

“Bij Badhuis Oedipus willen we laten zien hoe kleurrijk het smaakpalet van bier kan zijn”, aldus Tristan Spits, CEO van Oedipus Brewing. “Onze bieren zijn het startpunt en chef Thomas Sprangers kookt daar omheen. We experimenteren en fermenteren veel en koken van wortel tot blad en van kop tot staart. We werken nauw samen met lokale en duurzame leveranciers als Funk Gilde, Groenhartig, Stadsgroenteboer en Broodbakkerij Ex”.

Oedipus Brewing brouwt bieren die staan als een huis. Oedipus Thai Thai Tripel vind je hoog in de Tripel Top 10. Bierista's waarderen dit krachtige bier met gemiddeld een 7,6. Andere bekende bieren zijn Oedipdus Gaia, Oedipus Mama en Oedipus Mannenliefde.

Het Badhuis

Het Badhuis is een iconisch gebouw in Amsterdam Oost, gebouwd in 1941 toen het fungeerde als badhuis voor de buurt. “We wilden het authentieke karakter van het Badhuis weer laten zien. Heel bijzonder om te ontdekken dat achter de voorzetwanden de oude tegeltjes verstopt zaten.” zegt Spits. De Badhuis belettering, in de tijdsgeest van het gebouw, wordt binnenkort weer op de gevel geplaatst.

In de buurt van het Badhuis zie je veel groen en okergeel terugkomen. Dit vormt de basis voor het kleurenpalet voor binnen- en buitenzijde van het pand. Kunstenaar Boris de Beijer heeft de tapkranen verrijkt met zijn kunstobjecten en er zijn binnenkort diverse muurschilderingen van Oedipus’ huisontwerper Victor Brangolo te zien.