Brouwerij Asahi Breweries

Asahi Breweries is een Japanse bierbrouwerij. De brouwerij werd in november 1889 opgericht in Osaka, onder de naam Osaka Breweries. In 1892 kwam het eerste bier op de markt en dat werd verkocht onder de merknaam Asahi.

De brouwerij is onderdeel van Asahi Group Holding. In 2011 vond een reorganisatie van de activiteiten plaats. Asahi Group Holding werd een houdstermaatschappij. De naam Asahi Breweries wordt vanaf dat moment gebruikt voor de verkopen van alle alcoholische dranken, waarvan het merendeel bier is.

In 2016 kocht Grolsch, Meantime en Peroni. In december 2016 nemen zij ook de Oost-Europese activiteiten van ABInBev over waar merken als Tyskie, Lech (Polen), Pilsner Urquell (Tsjechië), Ursus (Roemenië) en Dreher (Hongarije) onder vallen. De aandelen van het moederbedrijf, Asahi Group, staan genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange.

Onze topbieren

7,5

Ksiazęce Baltic Porter

Asahi Breweries

Ksiazęce Baltic Porter is een Porter uit Polen. Deze Porter is gebrouwen met 4 soorten mout waar hij zijn intense geuren en smaken van karamel, pure chocolade en geroosterheid aan heeft overgehouden. Daarna ook tonen van kersen en rozijntjes. Deze Baltic Porter rijpt nog mooi verder met de tijd.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Asahi Super Dry

Asahi Breweries

Asahi Super Dry van Asahi Breweries uit Japan wordt gebrouwen volgens authentiek Japans recept. Dit bier is één van de beter verkopende bieren in Japan. Asahi Super Dry is een rijke en verfrissende pilsener.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter