7,5

Ksiazęce Baltic Porter

Asahi Breweries (3)

Ksiazęce Baltic Porter is een Porter uit Polen. Deze Porter is gebrouwen met 4 soorten mout waar hij zijn intense geuren en smaken van karamel, pure chocolade en geroosterheid aan heeft overgehouden. Daarna ook tonen van kersen en rozijntjes. Deze Baltic Porter rijpt nog mooi verder met de tijd.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8-10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Ksiazęce Baltic Porter is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,5

Smaak

8,5

Zicht

7,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Zoet in de aandronk, en een lekker bittertje in de de nasmaak. Daar tussen zijn tonen van geroosterde mout, en chocolade. De smaak is zoals de geur voorspelde. Het uiterlijk kan nog verbeterd worden."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donker bruin bier met een midden bruine schuimkraag van fijne bellen, die echter vlug inzakt.

8,0 Neus Aangename geur, vol en rond. Alcoholisch, lekkere tonen van flink geroosterde mout, met een beetje chocolade gecombineerd.

7,5 Smaak Zoet in de aandronk, en aangenaam bitter in de de nasmaak. Daar tussen bevind zich geroosterde mout, met chocolade tinten, die aangenaam op de tong tot uiting komen.

Spijssuggestie saucijzenbroodje

7,5

"een zoet en fruitig alcoholisch bier met een stevig bittertje. veel donker fruit en chocolade"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht Donker bruin bier met rode gloed, het schuim is beige van kleur, romig en stabiel

7,5 Neus gebrande mout, chocolade donker fruitige aroma's van rozijnen, dadels en ook wat kers. alcoholisch en op de achtergrond een licht en beetje vettig geurtje van gerookt spek.

7,5 Smaak zoet, gebrande mout, chocolade en veel fruitigheid van dadels, rozijn en kers, waarbij de kers nadrukkelijker aanwezig is dan in het aroma. gerookt spek komt in de smaak niet terug.het mondgevoel is alcoholisch, plakkerig en iets metalig. de nasmaak is zoet fruitig en bitter.

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen