Peter Reijntjes Tegelen, Nederland

Bierista - 27 Badges - 10955 Biercoins - 567 Reviews - #bedanktPeter
Altijd al een lekker glaasje bier gelust. Heel vroeger een Palmpje als apart biertje gedronken. Daarna kwamen de Blondjes. Nu tijdens de corona Lock down, via een lokale kroeg, die een online bierproeverij aanbood, ben ik in contact gekomen met héél veel aparte bieren.  Als liefhebber van een zo'n glas bier en mede door deze proeverijen ben ik me wat intensiever met bier gaan bezighouden. Dit resulteert in een gestaag groeiende portfolio van geproefde bieren.
Bierista Bierdiploma
Bierista proefcertificaat
Badge Hertog Jan Vatgerijpt
Badge Bierquiz 2021
Badge Texels
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Brouwersnös
Badge Bronckhorster
Badge Grolsch
Badge Lagunitas
Badge Gulpener
Badge vandeStreek
Badge Hoop
Badge Sierra Nevada
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Bierquiz 2020
Badge Flying Dutchman
Badge Bier & Spijs
Badge Bier & Oliebollen

Top 10 - 2020

1. DAVO Weizenbock

2. Dutch Bargain Imperial Zeeuws Blond

3. Gulpener Op Stoom

4. Straffe Hendrik Quadrupel

5. In De Nacht Belhamel

6. In De Nacht Nachtclub

7. La Trappe Isid'or

8. Het Nest Kleveretien

9. Schelde Hopruiter

10. Val Dieu Grand Cru

Review badges 567 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
6,5

"Flesje opent met een flinke sis. Het bier heeft geen geweldige kleur, wel een flinke, niet stabiele, kraag. Weinig intensief bier qua geur en smaak. Nasmaak droog. Afdronk maakt nog wel wat goed, deze is aangenaam en lang houdbaar. Over het algemeen te ‘dun’ voor een dubbel."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Midden bruin, troebel bier met veel koolzuur. De beige kraag is groot en bestaat uit gemengde bellen en is niet houdbaar

6,5 Neus Geen uitbundige geur, vrij vlak, lichte mout en hop tonen.

6,5 Smaak Licht moutig met een apart kruidig smaakje er bij, geen karamel, eerder zoethout, weinig intensief. Iets wrang, van smaak. Wel een aangename koolzuur pareling op de tong. Afdronk is vrij droog, licht zuur en een hop bitterheid, die goed standhoud. Nasmaak maakt nog wel wat goed. In het algemeen wat dun, en doet waterig aan.

Spijssuggestie kaas-, worstplankje met niet te intensieve smaken

7,5

"Anders dan andere, en zo hoort dat. Waar kleine brouwers goed in zijn. Heerlijk geurend bier, met een bij passende smaak. In de afdronk en nasmaak zit de verrassing."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Strogeel troebel bier met een witte, kleine kraag van gemande parels die redelijk stabiel is

7,0 Neus Kruidig, moutig en een flinke honing noot

7,5 Smaak Zoet, moutig en ook fris. In de afdronk komt de honig, een mild kruidig en fris bittertje goed tot uiting. Daarna volgt een iets droge en erg lekkere nasmaak, met honingtonen, die lekker lang blijft hangen.

Spijssuggestie 'n handje vol nootjes

7,5

"Combinatie van een blond en een IPA. Daardoor voller van smaak menig een ‘normale’ IPA. Of het is een blond met een flinke scheut IPA er in die daardoor een flinke hop bitterheid krijgt in de afdronk. Aparte en geslaagde combinatie. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Helder goudkleurig bier, weinig koolzuur met een kleine, witte kraag van fijn schuim dat niet stabiel is.

7,0 Neus Heel typische geur voor een IPA. Fris en fruitig, lichte tropische- en milde- hop tonen.

7,5 Smaak Romig in de mond, fruitig en best een vol mondgevoel. In de afdronk wordt het fruit wat zurig en komt er een flinke hop bitterheid bij, die overigens sterker is in de smaak dan in de geur. De lichtzure, fruitige bitterheid blijft goed lang behouden. Lijkt inderdaad een combinatie van een blond en een IPA. Lekker, en anders.

Spijssuggestie gefrituurde snacks

8,0

"Apart en uitzonderlijk bier, met pracht uiterlijk. Smaak en geur komen goed overeen: fris-fruitig, koffie, gebrande mout en een aangename hop bitterheid. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donkerbruin bier met een tikje rood er in, helder met weinig koolzuur. De kraag is crème kleurig, fors van maat, heeft onregelmatig schuim, dat zeer stabiel is en zelfs aan de glaswand blijft kleven.

7,5 Neus Hoppige, fruitige geur vermengd met koffie tonen en geroosterde mout. Aparte combi: frisse koffie, maar best aangenaam.

8,0 Smaak Best romig in de mond, redelijk zoet en de smaak van koffie is duidelijk aanwezig. De smaak komt helemaal overeen met de geur. Afdronk bestaat uit een combinatie van koffie en een frisse bitterheid.

Spijssuggestie Chocolademousse

8,5

"Waar een kleine brouwerij groot in kan zijn. Heerlijk bier qua geur en smaak. Lekker op temperatuur drinken en genieten. Zoveel geur en smaak. Dat dit allemaal in zo'n klein flesje past!"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Zo donkerbruin dat het zwart lijkt. Ondoorzichtig bier en met een licht bruine schuimkraag, die helaas snel inzakt.

8,5 Neus Zoet, flinke geroosterde mout geur, en wat hout. Zalige geur.

8,5 Smaak Erg 'rond' en 'vol' mondgevoel, zoet, geroosterde mout zit volop in de smaak ook is een karamel / koffie noot aanwezig. De afdronk heeft een verwarmende alcoholische smaak met eveneens veel verschillende, "warme" smaaknuances. Prima geslaagd bier.

Spijssuggestie Biefstuk medium gebakken

8,0

"Deze Extra Special Bitter uit de keuken van d’Ooijvaer heeft een mooie kleur, weinig intensieve geur en een aangename gebalanceerde, en ronde smaak. Best romig in de mond, een bier voor velen. Ook niet speciaalbier drinkers zullen dit bier goed waarderen. Zeg maar een allemans bier, een Amber, van speciale oorsprong. "

Review : Lijn 83
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerbruin, bijna helder bier, weinig koolzuur, en een miniem licht crème kleurig kraagje van fijn schuim dat meteen verdwijnt.

7,0 Neus Weinig intensief van geur, dat beetje geur wat er is riekt wel aangenaam. Wat geroosterde mout, licht zoetig met een lichte karamellige ondertoon.

8,0 Smaak Licht fruitig, licht moutig, en minimaal bitter. Wel een aangename smaak, maar niet erg intensief, wel mooi gebalanceerd. Nasmaak eveneens iets fruitig en weinig bitter.

Spijssuggestie Schnitzel met frietjes

6,5

"Kersen sap van morellen, met alcohol. Fruitig en friszuur. De nitro variant is ten opzichte van de normale, geen verbetering. Goed te drinken maar niet mijn bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donker rood helder bier, met een kleine niet houdbare wit kraagje van fin schuim

7,0 Neus Kersen, alleen een intense kersen geur. Fris, lichtzuur en fruitig.

6,5 Smaak Smaakt als Morellen. Nasmaak fris fruitig, wat zurig, weinig kersen smaak meer over. Fris fruitig en enigszins licht zuur, met een droge afdronk. Ik mis de koolzuur, het bier is te “plat”.

Spijssuggestie Vanwege de eigensmaak niets bij eten

7,0

"Blond bier met aangename smaak en een fris bittere afdronk. Prima bier maar ik begrijp de gimmick met de nitro niet helemaal, alhoewel dit weer eens wat anders is. Leuk gedaan in ieder geval."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Licht goudgeel, helder bier. De witte kraag van redelijke grootte is wit van kleur, heeft fijne belletjes en blijft maar eventjes staan.

7,0 Neus Fris fruitig en licht hoppig.

7,0 Smaak Fris fruitig en enigszins licht zuur. Droge afdronk met een flinke hopbitterheid, die goed blijft hangen. Ik mis de koolzuur, het bier is te “plat”.

Spijssuggestie kaas/worst plankje

7,0

"Mooie gouden kleur, kruidige geur, en fris-bittere, licht romige, kruidige smaak die overgaat in een kruidige en hop bittere afdronk en nasmaak. Apart en niet alledaags, en dat hoort zo. Gebrouwen met wilde hop uit het bos."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Goudkleurig, mistig bier met veel koolzuur. De grote, net niet witte kraag van fijn schuim blijft ferm overeind.

7,0 Neus Erg kruidig in de neus, met een fruitige ondertoon.

7,0 Smaak Romig en fris-bitter in de mond met een licht zoetje en een flinke kruidigheid. In de afdronk blijft die kruidigheid goed behouden, ondersteund door een hop bitterheid. Even wennen, wat apart van smaak, niet alledaags, maar dat hoort zo, brouw geen allemans smaak maar doe je eigen ding.

Spijssuggestie vlees met zigeunersaus

8,0

"Zware jongen. Fris-bitter, moutig-zoet en alcoholisch in de neus. Vol in de mond, de zoete, zwaar geroosterde mouttonen en koffienoten in de smaak worden gevolgd door een fris bittere, alcoholische en verwarmende afdronk. Nasmaak blijft lang overeind."

Review : Fontein RIS
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Dik en gitzwart bier met donkerbruine, grote, houdbare schuimkraag van fijne bellen. Het bier blijft na het drinken als een bruine aanslag op de glaswand kleven, top!

7,5 Neus Frisbitter, zoetig en een hoop gekaramelliseerde mout bij een alcohol-lucht.

8,0 Smaak Plakkerig zoet, heel veel geroosterde mout tonen, koffie met een vleugje karamel. Vol en intens in de mond. Afdronk heeft een fris bittertje en een verwarmend keelgevoel. Nasmaak blijft erg goed behouden.

Spijssuggestie zoet dessert, zoals tiramisu.