Peter Reijntjes Tegelen, Nederland

Bierista - 28 Badges - 14190 Biercoins - 865 Reviews - #bedanktPeter
Altijd al een lekker glaasje bier gelust. Heel vroeger een Palmpje als apart biertje gedronken. Daarna kwamen de Blondjes. Nu tijdens de corona lock down, via een lokale kroeg, die een online bierproeverij aanbood, ben ik in contact gekomen met héél veel aparte bieren.  Als liefhebber van een zo'n glas bier en mede door deze proeverijen ben ik me wat intensiever met bier gaan bezighouden. Dit resulteert in een gestaag groeiende portfolio van geproefde bieren.
Bierista Bierdiploma
Bier proeven kun je leren
Badge Hertog Jan Vatgerijpt
Badge Uiltje Brewing Company
Badge vandeStreek
Badge Hop
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Brouwersnös
Badge Bierquiz 2020
Badge Bronckhorster
Badge Flying Dutchman
Badge Grolsch
Badge Lagunitas
Badge Texels
Badge Gulpener
Badge Bier & Spijs
Badge Bier & Oliebollen
Badge Hoop
Badge Sierra Nevada
Badge Bierquiz 2021

Top 10 - 2022

1. Dutch Bargain Bon Appetit Amelie Moelleux au Chocolat

2. Anchor Porter

3. Bird Brrrandgans

4. Frontaal Ok, boomer

5. Founders KBS

6. In De Nacht Donker Sur Lie PX / Auchentoshan

7. Jopen Meesterstuk 2021

8. Kees! Export Porter 1750

9. De Molen Bommen & Granaten

10. Gouden Carolus Whisky Infused

Review badges 865 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,5

"Lekker blond, tikt alle boxen die nodig zijn voor goede blond. Optisch mooi bier, heerlijke geur en prima smaak. Vol in de mond, moutig, licht zoetje, iets fris en fruitig, gevolgd door een aangename bitterheid in de afdronk. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Helder geel bier, met een mooie hoeveelheid koolzuur. De grote, witte schuimkraag van fijn, houdbaar schuim maakt de optiek van dit bier af.

7,5 Neus Moutig, fris, fruitig en een licht bittertje.

7,5 Smaak Vol in de mond. Moutig, licht zoet, iets fris en fruitig, gevolgd door een aangename kleine bitterheid in de afdronk.

Spijssuggestie Pizza of wat bitterballetjes.

8,0

"Mooi bier om te zien, vriendelijk van geur, en stevig alcoholisch van smaak, met kruidige en fruitige tonen. Niet overmatig kruidig, ook lekker buiten de kersttijd."

Review : Bush Noël
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Reebruin bier, vrijwel helder, flinke schuimkraag, crème kleurig, fijne belletjes, stevig schuim. Houdt zeer goed stand.

8,0 Neus Kruidig, licht moutig en lichte karamel tonen, volle 'vriendelijke" geur.

8,0 Smaak Smaak is kruidig, fruitig, met een moutige tint en wat fris. Verder karamel achtige ondertonen. Afdronk fris bitter en zwaar alcoholisch. Nasmaak lang aanhoudend en stevig in de alcohol.

Spijssuggestie Varkenshaasje met peper-roomsaus

8,0

"Lekker bier. Moutig in de neus met een lichte karamel toon. Vol en licht fris in de mond. Uitgesproken tonen van drop in de afdronk, die in de nasmaak uitstekend behouden blijven. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Bruin van kleur, vrijwel helder met een mooie hoeveelheid koolzuur. De kleine kraag is crème kleurig bestaat uit fijn schuim, is niet al te groot, maar wel redelijk houdbaar.

7,0 Neus Moutig, lichte karamel toon, aangename geur, maar weinig intens.

8,0 Smaak Vol en licht fris in de mond zonder erg veel smaak te geven. Uitgesproken tonen van zoethout (=drop) in de afdronk, die in de nasmaak uitstekend behouden blijven. Dat maakt dit bier tot een goede “pint”.

Spijssuggestie schnitzel zigeunersaus

7,5

"Lekker zwaar bier, wat min qua geur, maar dat maakt de smaak meer goed. Stevig in de mond, duidelijke whisky smaak, met lichte invloeden van geroosterde mout en vanille. Lang aanhoudende nasmaak, met en fris tintje."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerbruin, helder bier met een heel kleine hoeveelheid koolzuur. de niet houdbare, kleine kraag heeft fijne pareltjes en is crème kleurig.

7,0 Neus Licht alcoholisch, geroosterde mout en whisky tonen. Lekkere, wat terughoudende geur.

7,5 Smaak Stevig in de mond, duidelijke whisky smaak, lichte tint van zoethout, en milde geroosterde mouttonen, met een hint vanille, op een stevig alcoholische basis. Alcoholische en verwarmende nasmaak, met een fris tintje.

Spijssuggestie puur drinken, niets eten.

5,0

"Kleur is in orde, aparte geur, in mijn neus niet lekker. Waterig en agressief in de mond, zuur in de in de afdronk, en brandend in de keel. Apart, waarvoor lof, maar niet mijn ding. Liefhebbersbier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Oranje bruinig, troebel bier met een kleine offwhite schuim kraag die niet houdbaar is.

5,5 Neus Alcoholische lucht, “aards”, licht kruidig. Apart, geen lekkere geur.

5,0 Smaak Waterig en agressief in de mond, zuur in de in de afdronk, en brandend ik de keel. Apart, waarvoor lof, maar niet mijn ding. Liefhebbersbier.

Spijssuggestie geen idee.

7,5

"Aangename IPA. Mooi uiterlijk, goede neus, en prima smaak. Grapefruit is in de smaak beter te herkennen dan in de geur. Droge, fruitige, iets hop bittere, en goed stand houdende nasmaak."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donker goud kleurig bier dat naar oranje neigt. De redelijk stabiele schuimkraag is offwhite, middelgroot, en bestaat uit gemengde bellen.

8,0 Neus Heerlijke frisse geur van rijp tropisch fruit, vooral vrij milde citrus tonen. Als je weet dat het grapefruit is, is deze er ook in te ruiken.

7,5 Smaak Frisse, licht zure smaak van grapefruit in duidelijk herkenbaar. Aangename prikkeling op de tong en een fruitige bitterheid in de afdronk. Deze word gevolgd door een droge fruitige nasmaak die best goed blijft hangen.

Spijssuggestie Gebakken aardappelen met spiegelei

7,0

"Mooi blond bier zonder fratsen. Niet beter of slechter dan de rest, de zeldzaamheid maakt het apart."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Donkergeel bier, licht troebel, voorzien van een medium schuimkraag van gemende bellen, wit van kleur en enigszins stabiel.

6,5 Neus Typische geur van blond bier. Mout en licht kruidig

7,0 Smaak Mout, fris, iets kruidig met aangename afdronk

Spijssuggestie Past bij de gebakken eieren die bij de carnavals prins gegeten worden.

8,0

"Erg lekker bier, wel gevaarlijk omdat de intense smaak de alcohol maskeert. Smaak en geur komen prima overeen: Beide zijn zoet en droppig. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht vrijwel zwart bier met een midden beige, grote schuimkraag van gemende parels, die goed houdbaar is.

7,0 Neus Zoet en droppig op een alcoholische basis

8,0 Smaak Smaak sluit goed bij de geur aan. Deze is eveneens zoet met flinke drop tonen. Ik heb geen idee hoe absint smaakt, maar het zal wel droppig zijn. Fris en droppig van nasmaak, slechts licht bitter. Wel blijft het zoete op de lippen plakken. Vanwege de aparte smaak toch voor een 8 gekozen in plaats van een 7 ½.

Spijssuggestie Niets bij eten door de stevige eigensmak van dit bier. Laat het rustig op je inwerken.

8,5

"Zwaar alcoholisch bier met een heerlijke geur, en de smaak sluit zich daar volledig bij aan. De mout wordt wat overstelpt door de alcohol. Cognac duidelijk aanwezig, met op de achtergrond tonen van hout, zoethout en koffie. Genieten !!!"

Review : Berging BW 22
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker bruin bier met een crème kleurige schuimkraag, middelgroot, bestaand uit fijn schuim dat goed houdbaar is

9,0 Neus Alcoholische geur, cognac en hout tonen. Heerlijke geur, vol en rond.

8,5 Smaak Moutig, lichte koffie noot, houtig, met een dikke scheut cognac. Afdronk, maar vooral de nasmaak is vol, verwarmend alcoholisch, in combinatie met een bittertje. Ik proef zo veel maar het is moeilijk te omschrijven

Spijssuggestie niks bij eten, puur genieten.

6,5

"Zurig bier met een flinke, en goede fruitigheid, die in zowel geur als smaak goed naar voren komt. Vooral door die fruitigheid, komt het bier goed voor de dag over het gehele smaaktraject. Fris en dorstlessend."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Bruin rood helder bier met een beetje koolzuur. De beige, vrij kleine schuimkraag bestaat uit fijne parels, en is lang houdbaar.

7,0 Neus Zurig, best fruitig, met onderliggende geur zoals die ook in wijnkelders te vinden is. Aangenamer van geur dan verwacht.

6,5 Smaak Zuur, maar ook heel erg fruitig, als je door het zurige heen proeft, een aangename smaak. Fruitige afdronk met een stevig zuurtje, en de nasmaak is droog en fruitig, met een bitter op de achtergrond. Fris en dorstlessend.

Spijssuggestie Winterkost, zoals stamppot