Peter Reijntjes Tegelen, Nederland

Bierista - 29 Badges - 17245 Biercoins - 1148 Reviews - #bedanktPeter
Altijd al een lekker glaasje bier gelust. Heel vroeger een Palmpje als apart biertje gedronken. Daarna kwamen de Blondjes. Nu tijdens de corona lock down, via een lokale kroeg, die een online bierproeverij aanbood, ben ik in contact gekomen met héél veel aparte bieren.  Als liefhebber van een zo'n glas bier en mede door deze proeverijen ben ik me wat intensiever met bier gaan bezighouden. Dit resulteert in een gestaag groeiende portfolio van geproefde bieren.
Bierista Bierdiploma
Bier proeven kun je leren
Badge Hertog Jan Vatgerijpt
Badge Uiltje Brewing Company
Badge vandeStreek
Badge Hop
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Brouwersnös
Badge Bierquiz 2020
Badge Bronckhorster
Badge Flying Dutchman
Badge Grolsch
Badge Lagunitas
Badge Texels
Badge Gulpener
Badge Bier & Spijs
Badge Bier & Oliebollen
Badge Hoop
Badge Sierra Nevada
Badge Bierquiz 2021

Top 10 - 2023

1. Pühaste Extremum Fato Rye Whiskey BA (silver series)

2. Hop met de Gijt

3. The Algorithm PT 1 Owlbert Einstein

4. Trignac XII 2020

5. Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark

6. Frontaal Rhodesian

7. Bliksem The Ritual

8. Kempisch het Vuur Grand Cru

9. Moersleutel Motorolie

10. De Goudale Grand Cru

Review badges 1148 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,5

"Een echte fruitbom in geur en smaak. Dik en vol in de mond met een prachtige bitterheid, die je niet de mond snoert. Deze zware jongen blijft ook in de nasmaak goed hangen. Dank je Jack van Klup77."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker geel, troebel bier met voldoende koolzuurpareltjes. De grote kraag van fijn schuim is goed houdbaar.

8,5 Neus Super fruitig en fris. Uitbundige tonen van tropisch fruit, zonder dat deze storend of overheersend werken.

8,5 Smaak Een echte fruitbom. Dik en vol in de mond, extreem fruitig zonder agressief over te komen. Heerlijk bitter zonder dat het je mond snoert. En met 11% een zware jongen die ook in de nasmaak heerlijk blijft hangen.

Spijssuggestie niets bij eten, zou zonde zijn.

8,0

"Dik, vol en stevig bier met een flinke ‘body’. Gebrande mout en bittere koffie zijn de hoofdsmaken, die ook in de nasmaak lang blijven hangen. Bier zou zomaar meer alcohol kunnen hebben dan de opgegeven 8%."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Zwart bier met een donker bruine, grote kraag van fijn tot gemengd schuim, die goed houdbaar is. Het is een dik en romig schuim, waarvan de resten aan de glaswand blijven kleven. Ook behoud het glas een flinke bruine waas.

8,5 Neus Flink geroosterde mout en koffie, veel koffie. Mooie blend met een heerlijke geur.

8,0 Smaak Dik en vol, zoetje in de aandronk. Bitter van smaak. Het bittere maakt plaats voor uitbundige koffie smaak, ondersteund door gebrande mout. Ook in de afdronk en nasmaak blijft de (wat bittere) koffie smaak erg goed behouden. Je zou menen dat het bier zwaarder is dan de opgegeven 8%. Bier met een stevige body.

Spijssuggestie niets bij eten, zou jammer voor de smaak zijn.

7,5

"Een smaakvol, fruitig, kruidig bier. Vrij licht en fris voor een dubbel. Ietwat dun van smaak, en een frisse licht bittere afdronk. Geen typische dubbel, wel goed doordrinkbaar."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donkerbruin met 'n tikje rood, helder en een beetje koolzuur. De licht bruine kraag is groot, van gemengde parels en stabiel.

7,0 Neus Lichte tonen van roosterde mout en zoethout met een frisse ondertoon.

7,5 Smaak Het eerste wat ik proef is een milde, geroosterde mout smaak. Daarna volgt een drop toon en merk je de sprankeling van de koolzuur op de tong. Daarna komt de frisheid en kruidigheid door die zich uitbreid in de de afdronk, waar ook nog een hop bitterheid erbij komt. Afdronk vrij droog en hop bitter. Wat dun, wel lekker.

Spijssuggestie (Broodje met) Duitse Bratwurst.

8,0

"Lekkere NEIPA, tikt alle boxen, troebel uiterlijk, prima neus, en een mooie fruitige smaak met een terughoudende bitterheid, die echter wel duidelijk aanwezig is. Goed aanhoudende mild-bittere nasmaak."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Stevig troebel, geel bier met een spierwitte kraag, medium van formaat, bestaand uit fijn tot gemengd schuim, dat niet lang blijft staan.

8,0 Neus Fruitig, heel fruitig, tropisch fruit, ananas, heerlijk frisse geur.

8,0 Smaak Smaakt redelijk zacht. Duidelijke tonen van tropisch fruit. Afdronk heeft een aangename bitter, duidelijk aanwezig maar niet overdreven. Nasmaak mild-bitter en lang aanhoudend fruitig.

Spijssuggestie bami of nasi goreng

6,5

"Licht romig en moutig in de mond, fris zuur en kruidig. Afdronk droog met een lichte bitterheid. Het bier smaakt beter dan de geur liet vermoeden. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Midden geel, bijna helder bier, voorzien van een mooie hoeveelheid koolzuur. De medium grote, witte kraag, bestaat uit fijn schuim, en is slechts kort houdbaar.

6,0 Neus Geur zoals het een Weizen betaamd, experts zeggen banaantjes en gist, in mijn neus is dit vochtige kelder. Kruidige vrij intense geur, die in mijn neus geen topper is.

6,5 Smaak Licht romig en moutig in de mond, fris zuur en kruidig. Afdronk droog met een lichte bitterheid. De bitter blijft ook in de nasmaak goed behouden. Het bier smaakt beter dan de geur laat vermoeden.

Spijssuggestie bockworst met aardappel salade

7,5

"Pils met een extra dimensie. Aangename geur en smaak. Vol in de mond, goede mout tonen en een aangename hop bitterheid. Ook de afdronk en nasmaak zijn duidelijk beter dan een ‘gewoon’ pils."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.

8,0 Zicht Goudkleurig, kraakhelder bier met veel kleine koolzuur belletjes. De spierwitte kraag van fijne belletjes is redelijk van formaat en blijft ook redelijk overeind staan.

7,5 Neus Stevig moutachtige geur, kleinere geringe kruidige toon, en een mooie hop bitterheid.

7,5 Smaak Best vol in de mond, moutig, mooi kruidig en een prima bitterheid. Ook de afdronk en nasmaak zijn goed qua volheid, bitterheid, en lengte. Beduidend beter dan een standaard pils.

Spijssuggestie past bij (bijna) ieder warme maaltijd.

6,5

"Rokerig bier in geur en smaak. Smaak is vooral rokerig, verder wat bitter en iets fris. Licht bitter in de afdronk. In de Nasmaak blijft vooral de rokerigheid behouden."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Bijna zwart, troebel bier, met een licht bruine, grote kraag, van houdbaar fijn schuim.

6,5 Neus Alles overheersende rook geur.

6,5 Smaak Vooral rokerig, verder wat bitter en iets fris. Licht bitter in de afdronk. In de Nasmaak blijft vooral de rokerigheid behouden.

Spijssuggestie geen suggestie vanwege eigensmaak van het bier

7,0

"Dit bijna zwarte bier heeft een mooie geur. Het is vrij plat in de mond, is zoet en moutig van smaak, met tonen van zoethout. Afdronk en nasmaak zijn fris, bitter, kruidig en alcoholisch."

Review : Zatte Bie
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Het bijna zwarte bier heeft een lichtbruine middel grote kraag van grof tot gemengd schuim, die niet houdbaar is.

8,0 Neus Stevig geroosterde mout heeft de overhand. De geur word ondersteunt door koffietonen, en iets houtigs.

7,0 Smaak Vrij plat in de mond. Zoet en moutig op de de tong. Koffie proef ik niet, wel wat zoethout. Bitter en kruidig in de afdronk , gevolgd door een fris bittere en alcoholische nasmaak. Drop en plakkerige zoetheid blijft het langst behou-den.

Spijssuggestie stoofvlees met gebakken aardappeltjes

7,5

"Milde NEIPA. Fris van geur zonder in de neus te bijten, Smaak, afdronk en nasmaak is in hoofdzaak citrus, met name citroen, gecombineerd met een licht bittertje. Prima “instap” NEIPA."

Review : Whirl Domination
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Flink troebel, geel bier met veel koolzuur. De grote, witte kraag bestaat uit fijn schuim en is goed houdbaar. Het blikje opende met een ferme sis.

7,5 Neus Heerlijke frisse citrus geur, zonder in de neus te bijten. Wel alleen citroen tonen.

7,5 Smaak Citrus uit de geur komt ook in de smaak flink naar voren, zonder alleen zuur te zijn. Fruitig bier waarvan de koolzuur is vervlogen bij de sis. Afdronk fris, citrus, met een bittertje toegevoegd in de nasmaak. Vrij mild voor een neipa.

Spijssuggestie Bij de barbecue!

7,0

"Fruitig bier met een stevige bitterheid, die wel erg nadrukkelijk aanwezig is. De geur is in mijn beleving beter dan de smaak, in dit optisch mooie bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Goudgeel, licht mistig bier met fijne koolzuur belletjes. De grote witte kraag bestaat ui fijn schuim en is goed houdbaar.

7,5 Neus Fruitig, rond en vol. Mooie geur, niet te intens of bijtend in de neus.

7,0 Smaak Fruitig en frisbitter, waarbij het bitter nadrukkelijk aanwezig is. Het fruitige klinkt in de nasmaak vrij af, er blijft een flinke bittere toon over.

Spijssuggestie Steengrill of gourmet