Peter Reijntjes Tegelen, Nederland

Bierista - 27 Badges - 13125 Biercoins - 775 Reviews - #bedanktPeter
Altijd al een lekker glaasje bier gelust. Heel vroeger een Palmpje als apart biertje gedronken. Daarna kwamen de Blondjes. Nu tijdens de corona lock down, via een lokale kroeg, die een online bierproeverij aanbood, ben ik in contact gekomen met héél veel aparte bieren.  Als liefhebber van een zo'n glas bier en mede door deze proeverijen ben ik me wat intensiever met bier gaan bezighouden. Dit resulteert in een gestaag groeiende portfolio van geproefde bieren.
Bierista Bierdiploma
Proef de bieren
Badge Hertog Jan Vatgerijpt
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Brouwersnös
Badge vandeStreek
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Oktoberfest
Badge Bockbier
Badge Bierquiz 2020
Badge Bronckhorster
Badge Flying Dutchman
Badge Grolsch
Badge Lagunitas
Badge Texels
Badge Gulpener
Badge Bier & Spijs
Badge Bier & Oliebollen
Badge Hoop
Badge Sierra Nevada
Badge Bierquiz 2021

Top 10 - 2020

1. DAVO Weizenbock

2. Dutch Bargain Imperial Zeeuws Blond

3. Gulpener Op Stoom

4. Straffe Hendrik Quadrupel

5. In De Nacht Belhamel

6. In De Nacht Nachtclub

7. La Trappe Isid'or

8. Het Nest Kleveretien

9. Schelde Hopruiter

10. Val Dieu Grand Cru

Review badges 775 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,0

"Bier met een heerlijke geur. Smaak komt met de geur overeen, is echter een tikje minder. Tropisch fruit staat hoog in het vaandel, vooral citrus. Afdronk fris bitter. Tot slot heeft de wat droge nasmaak een fruitige bitterheid."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht donker geel, troebel bier met een grote, witte schuimkraag bestaand uit fijne belletjes, en goed houdbaar

8,0 Neus Lekker frisse, fruitige volle geur van tropisch fruit, met name citrus tonen. Precies hoe een IPA hort te zijn.

7,0 Smaak Smaak past goed bij de geur. Best vol in de mond, met fruitige tonen van tropisch fruit. Bitter in de afdronk, gevold door een vrij droge bittere nasmaak.

Spijssuggestie pikante pizza

6,5

"Prima pilsje, zeker voor die prijs. Optisch helemaal in orde, evenals de geur en de smaak. Fris bitter in de afdronk. Weinig op aan te merken. Maar zo zijn er dertien in een dozijn."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Kraakhelder, licht goud kleurig bier, met een mooie hoeveelheid koolzuur. Een vrij kleine kraag van redelijk fijn, wit schuim, die niet te lang houdbaar is, maakt de optiek compleet.

6,5 Neus Licht moutig en frisbitter.

6,5 Smaak Drinkt lekker vlot weg. Prima pilsje, zeker voor die prijs. Niks op aan te merken. Maar zo zijn er dertien in een dozijn.

Spijssuggestie past bij vrijwel elke warme maaltijd.

7,0

"Erg donker bier met een bruine kraag. De fris bittere geur heeft een lekkere koffie noot, op een bed van gebrande mout. Smaak sluit goed bij de geur aan. De milde bitterheid in de nasmaak maakt dit bier af. Er blijft wel wat zoetigs op de lippen plakken."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Kei donker bier, ondoorzichtig met een flinke, midden bruine schuimkraag, van redelijk fijne belletjes die houdbaar is.

7,5 Neus Fris bittere geur, gebrande mout en een wat koffie.

7,0 Smaak Aangename koffie tonen op een bed van stevig gebrande mout. Mild bitter in de afdronk en nasmaak. Er blijft wel wat zoets op de lippen achter.

Spijssuggestie Stamppot met worst

8,0

"Rokerig en prachtige whisky tonen, in de geur en het volledige smaaktraject. Best zoet, maar dat valt pas laat op, net als het hoge alcohol percentage wat op het eind pas duidelijk wordt. Als bier geweldig, maar is het een bok? Heeft veel weg van een 'Infused' of 'Barrel-Aged' bier."

Review : Muifel Bockski
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donker bruin bier met een crème kleurige schuimkraag, die niet lang blijft staan

8,0 Neus Wow. Niet verwacht van een bockbier. Flinke rokerige tonen en en een stevige whisky toets. Beide in een prima verhouding, tot elkaar en in de totale geur.

8,0 Smaak Smaak komt uitstekend met de geur overeen. Fors gebrande mout. Door de stevige rokerige en whisky tonen komt er ook nog best wat zoetheid in de smaak voor. Dit wordt overstelpt door de andere smaken, maar komt het meest tot uiting op de lippen tijdens de nasmaak. In de afdronk en de nasmaak zijn de rokerigheid en de whisky tonen eveneens overheersend. Verder is in de nasmaak ook duidelijk het alcoholgehalte waarneembaar

Spijssuggestie niets bij eten, zou zonde zijn!

7,0

"Typisch tripel naar Belgisch voorbeeld. Wel is het scherpe randje, gelukkig, maar terughoudend aanwezig. Kruidig, fris, moutig, met een milde hoppigheid in de afdronk."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Geel licht troebel bier, met bovenop een niet te grote, witte stevige houdbare schuimkraag.

7,0 Neus Tripel met dat zo typische "scherpe" randje in in de geur, wat hier gelukkig terughoudend aanwezig is.

7,0 Smaak Fris fruitig, moutig en best kruidig. Vrij mild van smaak voor een tripel. Afdronk en nasmaak hebben ook nog een milde hoppigheid. Dit geheel maakt dit bier tot een goed drinkbare, milde tripel.

Spijssuggestie Worst en/of kaas plankje

7,0

"Mooi bier in het glas. De geur valt wat tegen. De smaak, die wel goed aan sluit bij de geur, is wat beter. Redelijk vol in de mond, moutig, granig, kruidig, met een klein zuurtje. Afdronk, maar vooral nasmaak hebben ook nog een goede bitterheid. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Vrij donker geel, troebel bier met veel, maar fijne koolzuur pareltjes. Niet al te uitbundige, witte kraag bestaand uit fijn schuim. Deze is wel goed houdbaar.

6,5 Neus Fris, klein zuurtje en moutig in de neus.

7,0 Smaak Best vol in de mond, moutig en granig, verder een klein zuurtje. Da afdronk, maar vooral de nasmaak hebben ook nog een frisse bitterheid.

Spijssuggestie Uitsmijter met ham en kaas

7,5

"De geur en de smaak van dit bier komen goed overeen, waarbij vermeld kan worden dat de smaak aangenamer is dan de geur laat vermoeden. De rook komt dit bier echt ten goede. Ondanks het vrij lage alcohol percentage een smaakvol bier, met een redelijk uitgesproken smaak, maar niet overdreven."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Heel donker bruin bier, met en beetje koolzuur. Midden bruine, medium schuimkraag van vrij fijn schuim dat best houdbaar is.

6,5 Neus Zoete tonen, lichte koffie noot en veel rook. Geen al te intensieve geur.

7,5 Smaak Geroosterde mout, ook koffie is aanwezig, en veel rook. De geur en de smaak komen goed overeen, waarbij vermeld kan worden dat de smaak aangenamer is dan de geur laat vermoeden. De rook komt dit bier echt ten goede. Mild bitter in de afdronk en nasmaak, waar ook de rook weer duidelijk waarneembaar is. Ondanks het vrij lage alcohol percentage een smaakvol bier, met een redelijk uitgesproken smaak, maar niet overdreven.

Spijssuggestie Een paar kaasblokjes passen hier wel bij.

7,0

"Lekker geurend en goed smakend bier. Vol, rond, zoet en licht moutig met een kleine karamel toon. Bij dit mooi gekleurde bier komt er in de afdronk nog een fris bittertje bij, dat zich vooral in de nasmaak voortzet. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Apart gevormd flesje. Licht bruin bier met een kleine, crème kleurige kraag, bestaand uit fijn schuim, en niet lang houdbaar is

7,5 Neus Aangename, zoete, lekkere en volle geur van geroosterde mout met wat karamel op de achtergrond,

7,0 Smaak Vol en romig in de mond. Zoet, rond en moutig met een tikje karamel in de smaak. Aangename afdronk waar een klein bittertje bij komt kijken. Dat bittertje blijft in de nasmaak, niet intens, maar passend bij het bier.

Spijssuggestie Briljant met een toastje met brie of camembert

6,5

"Fris en vrij mild bier. Geur van munt is duidelijk aanwezig, maar doet wat geparfumeerd aan. Frisse zoete smaak, met vooral in de afdronk munt. Nasmaak heeft een alcoholisch, en fris bittertje. Geen absolute topper, wel een apart biertje waarvoor lof!"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een blauw flesje, zeldzaam in de bierwereld. Bleek goud bier, kraakhelder, mooie koolzuur pareling, afgetopt met een medium kraag van wit schuim bestaand uit fijne pareltjes. Kraag ebt best snel weg.

7,0 Neus Fris, geur van munt en licht hoppig. Doet iets geparfumeerd aan.

6,5 Smaak In de frisse smaak is een zoete toon en een de munt smaak duidelijk aanwezig. In de afdronk komt de munt nog veel meer naar voren. De koolzuur is vrijwel niet meer merkbaar. Nasmaak heeft een alcoholisch, en fris bittertje. Best een mild bier. Geen absolute topper, maar wel apart.

Spijssuggestie 'n zomerse (maaltijd) salade

7,0

"Zoet, licht moutig, zwaar alcoholisch bier, verrassend vol en rond in de mond met een milde bitterheid in de afdronk."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Mooi goud kleurig bier, kraakhelder voorzien van fijne koolzuur pareltjes. De forse, witte kraag bestaat uit gemengd schuim en is redelijk stabiel.

7,0 Neus Aangenaam ronde geur, moutig en iets zoetig. Op de achtergrond een geringe mild kruidigheid.

7,0 Smaak Vooral zoet in de mond, en een beetje moutig. De afdronk heeft een milde, kleine bittertoon. Afdronk stevig alcoholisch.

Spijssuggestie Handje vol pinda's