Bierbrouwerij De Koningshoeven

Bij Abdij De Koningshoeven in Berkel-Enschot wordt al sinds 1884 eigen trappistenbier gebrouwen: La Trappe. De La Trappe Trappisten zijn zeer verschillend van karakter, maar tonen ook overeenkomsten. Met aandacht, passie en traditioneel vakmanschap komen deze unieke bieren tot stand volgens jarenoude, geheime receptuur. Dit gebeurt nog altijd binnen de context en de muren van de abdij, onder toezicht van een monnik. Dat is misschien ook een verklaring voor de rust die in en rond deze abdij hangt, ondanks de bedrijvigheid die nodig is om bier te produceren en wereldwijd te leveren als onderdeel van Bavaria.

Er wordt hier op een zuinige manier gewerkt. Verspilling wordt tegengegaan, het water komt uit eigen bronnen en er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt. De bieren van La Trappe Trappist zijn zeer verschillend van karakter, maar tonen ook overeenkomsten. Het zijn stuk voor stuk zuivere bieren. Met aandacht, passie en traditioneel vakmanschap gebrouwen. Bieren van LaTrappe zijn: LaTrappe Blond, LaTrappe Dubbel, LaTrappe Tripel, LaTrappe Isid'Or, LaTrappe Quadrupel, LaTrappe Witte Trappist en LaTrappe Puur. Maar er zijn de laatste ajren ook Barrel Aged bieren aan deze lijst toegevoegd: LaTrappe Barrel Oak Aged Batch 25 en LaTrappe Barrel Oak Aged Batch 26

Onze topbieren

9,0

La Trappe Oak Aged #35

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Oak Aged #35 is een Quadrupel. Het bier is voor langere tijd gerijpt op verschillende houten vaten, daardoor heeft het een unieke, complexe smaak.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 33

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 33 heeft een donkere amberkleur. Het belangrijkste bestanddeel van deze batch heeft ruim twee jaar gerijpt op houten vaten van Amerikaanse Bourbon Whiskey uit Kentucky. En dat proef je. Ook deze 33e batch uit de Oak Aged-serie is zo complex en verfijnd dat de fles leeg is voordat je er erg in hebt.

Zware bieren

Aroma
Zoet

8,9

La Trappe Chateau de l'Horte

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Chateau de l'Horte is een Quadrupel. Een donker en rijk bier met een alcoholpercentage van 10,0%. Voor het eerst heeft La Trappe nu de samenwerking gezocht met een wijnhuis. Het biologische wijnhuis Chateau de l’Horte leverde de eikenhouten wijnvaten waarin het Brabantse bier maandenlang mocht rusten. Het resultaat is een vatgerijpt bier vol kruidige en fruitige smaken.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

La Trappe Oak Aged #40

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Oak Aged #40 is een Quadrupel van 11,0%. Het bier heeft 22 maanden gerijpt op portvaten. Om het houtkarakter te accentueren zijn enkele nieuwe eiken vaten gebruikt. Fruitige aroma's van rozijnen en vijgen.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 25

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe heeft in 2009 een oude traditie in ere hersteld. La Trappe Quadrupel werd op houten vaten gelegd om te rijpen en te ontwikkelen qua smaak. De resultaten zijn prachtig. Elke batch wordt te rijpen gelegd op andere vaten en daardoor heeft elke Oak Aged-serie zijn eigen smaakkenmerken. Batch #25 bestaat uit Kirsch Schnapps 59% - New Oak Medium Toast 30% - White Wine (Dry) 11%

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,7

La Trappe Oak Aged #42

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Oak Aged #42 is een Quadrupel. Voor batch 42 heeft de La Trappe Quadrupel anderhalf jaar gerijpt op gebruikte rum vaten. Deze vaten, van Amerikaans eiken, zijn afkomstig uit het Caribisch gebied.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

La Trappe Oak Aged #39

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Oak Aged #39 is een Quadrupel. Het fruitige bier heeft maar liefst twee jaar lang gerijpt op vaten afkomstig van destilleerderijen van Jameson uit Ierland. Voordat deze vaten werden gevuld met de whisky uit de Speyside-regio deden ze dienst als sherryvaten. Aroma's van peer en bosvruchten.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 26

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe heeft in 2009 een oude traditie in ere hersteld. La Trappe Quadrupel werd op houten vaten gelegd om te rijpen en te ontwikkelen qua smaak. De resultaten zijn prachtig. Elke batch wordt te rijpen gelegd op andere vaten en daardoor heeft elke Oak Aged-serie zijn eigen smaakkenmerken. Batch #26 bestaat uit Droge witte wijn (Pouilly Fumé en Sancerre) 78% - New Oak Medium Toast 22%. De smaak is fruitig en bloemig van de witte wijn. De tannines van het nieuwe eiken zijn prominent aanwezig, evenals de karamelachtige zoetheid. Zeer smaakvol en complex!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle