Bierbrouwerij De Koningshoeven

Bij Abdij De Koningshoeven in Berkel-Enschot wordt al sinds 1884 eigen trappistenbier gebrouwen: La Trappe. De La Trappe Trappisten zijn zeer verschillend van karakter, maar tonen ook overeenkomsten. Met aandacht, passie en traditioneel vakmanschap komen deze unieke bieren tot stand volgens jarenoude, geheime receptuur. Dit gebeurt nog altijd binnen de context en de muren van de abdij, onder toezicht van een monnik. Dat is misschien ook een verklaring voor de rust die in en rond deze abdij hangt, ondanks de bedrijvigheid die nodig is om bier te produceren en wereldwijd te leveren als onderdeel van Bavaria.

Er wordt hier op een zuinige manier gewerkt. Verspilling wordt tegengegaan, het water komt uit eigen bronnen en er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt. De bieren van La Trappe Trappist zijn zeer verschillend van karakter, maar tonen ook overeenkomsten. Het zijn stuk voor stuk zuivere bieren. Met aandacht, passie en traditioneel vakmanschap gebrouwen. Bieren van LaTrappe zijn: LaTrappe Blond, LaTrappe Dubbel, LaTrappe Tripel, LaTrappe Isid'Or, LaTrappe Quadrupel, LaTrappe Witte Trappist en LaTrappe Puur. Maar er zijn de laatste ajren ook Barrel Aged bieren aan deze lijst toegevoegd: LaTrappe Barrel Oak Aged Batch 25 en LaTrappe Barrel Oak Aged Batch 26

Onze topbieren

9,0

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 33

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 33 heeft een donkere amberkleur. Het belangrijkste bestanddeel van deze batch heeft ruim twee jaar gerijpt op houten vaten van Amerikaanse Bourbon Whiskey uit Kentucky. En dat proef je. Ook deze 33e batch uit de Oak Aged-serie is zo complex en verfijnd dat de fles leeg is voordat je er erg in hebt.

Zware bieren

Aroma
Zoet

Nieuw
8,9

La Trappe Oak Aged #35

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Oak Aged #35 is een Quadrupel. Het bier is voor langere tijd gerijpt op verschillende houten vaten, daardoor heeft het een unieke, complexe smaak.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 26

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe heeft in 2009 een oude traditie in ere hersteld. La Trappe Quadrupel werd op houten vaten gelegd om te rijpen en te ontwikkelen qua smaak. De resultaten zijn prachtig. Elke batch wordt te rijpen gelegd op andere vaten en daardoor heeft elke Oak Aged-serie zijn eigen smaakkenmerken. Batch #26 bestaat uit Droge witte wijn (Pouilly Fumé en Sancerre) 78% - New Oak Medium Toast 22%. De smaak is fruitig en bloemig van de witte wijn. De tannines van het nieuwe eiken zijn prominent aanwezig, evenals de karamelachtige zoetheid. Zeer smaakvol en complex!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

La Trappe Isid'or Special Edition 2019

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Isid'or Special Edition 2019 is een lichte variant van het iconische La Trappe Isid'or. Het koperkleurige bier heeft 6,5% alcohol, is fris en is soepel en doordrinkbaar. Het is het antwoord van de brouwers om een lente-achtige versie te brouwen van de Isid'or.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

La Trappe Quadrupel

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Quadrupel zag het levenslicht in augustus 1991. We kenden al de Dubbel en de zwaardere Tripel. La Trappe kwam toen met de nog zwaardere Quadrupel. Een nieuwe bierstijl was geboren. Dit zware bier heeft 10% alcohol en zit vol complexiteit. In deze eerste Quadrupel ter wereld proef je kruidnagel, noten, rozijnen, gedroogd fruit, karamel en zelf rijpe banaan. Dit is echt genieten na een dag Ora et Labora.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,2

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 37

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 37 is een blend van La Trappe Quadrupels die hebben mogen rijpen op vaten van eiken, kersen en acia. De vaten zijn medium tot zwaar getoast en hebben daardoor bijzondere kenmerken. Deze batch 37 is wederom een zeer bijzondere.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

La Trappe Isid'or

Bierbrouwerij De Koningshoeven

Toen O.L.V. Abdij De Koningshoeven 125 jaar bestond werd ter ere van dat jubileum een speciaal bier gebrouwen: La Trappe Isid'or. Dit trappistenbier is vernoemd naar Isidorus, de eerste brouwmeester van het klooster. La Trappe Isid'or was bedoeld als tijdelijk bier, maar werd zo gewaardeerd dat besloten werd dit vast in het assortiment op te nemen. Het bier heeft de perfecte balans tussen eenvoud en complexiteit. Het is toegankelijk en vriendelijk. Tegelijkertijd ontdek je steeds weer nieuwe smaken en aroma's.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,8

La Trappe Dubbel

Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Dubbel is een bruinkleurig bier met een fraaie schuimkraag. De aroma's zijn zoet en fruitig. Je proeft karamel, honing, dadel en gedroogd fruit. Dit bier is te combineren met vele gerechten. Probeer de La Trappe Dubbel zeker ook eens met een ouderwetse hollandse oliebol. La Trappe Dubbel won diverse prijzen, waaronder goud op de European Beer Star 2014, goud op het Stockholm Beer & Whiskey Festival in 2015 en brons op de European Beer Star 2015.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle