8,5

La Trappe Oak Aged #39

Bierbrouwerij De Koningshoeven (32)

La Trappe Oak Aged #39 is een Quadrupel. Het fruitige bier heeft maar liefst twee jaar lang gerijpt op vaten afkomstig van destilleerderijen van Jameson uit Ierland. Voordat deze vaten werden gevuld met de whisky uit de Speyside-regio deden ze dienst als sherryvaten. Aroma's van peer en bosvruchten.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Barrel Aged
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

La Trappe Oak Aged #39 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,0

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Veelzijdig mooi bier dat prima zonder eten erg lekker is. Dit bier past daarnaast ook uitstekend bij verschillende gerechten. Het toont zich dan als veelzijdige begeleider. Zowel hartig als zoet. De complexe smaken van dit bier worden dan afzonderlijk merkbaar. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Prachtig amberkleurig ietwat troebel, weinig schuim

7,5 Neus Druiven, zoethout en tonen van sherry

Smaak Erg veelzijdig. Zonder eten complex van smaak. Bij eten laat dit bier zich van zijn veelzijdige kant zien. Bij vlees een volle smaak mrt toen van zoethout, druiven en caramel. Bij een zoet desseert komt sherry smaak naar boven. Bij kaas laat dit bier zich juist weer van zoete kant zien.

Spijssuggestie Bij vlees (hammetje), cheese cake, kaas

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen

Abdij Koningshoeven viert 140-jarig jubileum bierbrouwerij met verlicht openluchtmuseum

Abdij Koningshoeven viert 140-jarig jubileum met bijzondere wandeling.

Verder lezen

Zomerse dorstlessers maken pas op de plaats

De verandering van weer was terug te zien in het drinkgedrag van de Bierista Community. Tijdens de storm en regen kozen zij duidelijk voor wat zwaardere bieren.

Verder lezen

Alcoholvrij bier maakt je niet dik

Alcoholvrij bier bevat geen alcohol. En alcohol betekent calorieën. Je wordt dus van alcoholvrij bier minder snel dik dan van alcoholhoudende dranken.

Verder lezen