La trappe blond

La Trappe Blond

7,0 (3 beoordelingen)

La Trappe Blond is een toegankelijk en doordrinkbaar trappistenbier. Het heeft fruitige aroma's, je proeft de lichte zoetheid van de mout en een subtiele bitterheid maakt het plaatje voor deze prachtige blond compleet. De La Trappe Blond werd beloond met een zilveren medaille tijdens de European Beer Star in 2015. Een gouden medaille werd uitgereikt tijdens de World Beer Cup in 2016.

6.5%
Trappistenbier Blond
Soepel en Subtiel
Gouden medaille, World Beer Cup 2016, Zilveren medaille, European Beer Star 2015
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Jonge en romige kazen
8 °C
33 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Bovengistend
Beste keuze: Beerwulf
1,29
Gratis verzending vanaf 12 bieren
Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Sander.van
Bierista
7,5

Sander van Werkhoven

Een puik glas bier. Niet zo zwaar als de La Trappe tripel maar - bijna - het zelfde drinkgenot. Het is zowel fris als fruitig. Hopliefhebbers zullen het minder waarderen. Een bittertje is maar amper waar te nemen. Ik vind het een fraai en uitgebalanceerd bier dat na 1 glas schreeuwt om het volgende.

Zicht 8,0

Een blond bier hoort er zo uit te zien. Bijna goudkleurig.

Neus 7,5

Fruitig, duidelijk La Trappe geur

Smaak 7,0

Aan de zoete kant, maar aangenaam door de fruitigheid.
Frank.de
Bierista
6,5

Frank de Kruif

Blond met een helderwitte kraag. Een (te) koolzuurrijk bier waarin bitter en zoet (glucosestroop) de boventoon voeren, met elkaar in balans zijn, maar weinig ruimte laten voor een breder smaakpalet. Hooguit nog een beetje bloemig.

Zicht 7,0

Lichtgelig stro

Neus 6,0

Fris maar zwak, onbestemd

Smaak 6,5

Redelijk bitter en licht zoet

Spijs suggestie

Broodmaaltijd
Alain
Bierista
7,0

Alain Schepers

Het plaatje van de La Trappe Blond is het aanzien meer dan waard. De zoete aroma's domineren duidelijk, opvallend is dat ondanks de 6,5% de alcohol duidelijk aanwezig is. De aangename, lichte kruidige bitterheid, is zeker aanwezig, maar tegen het zoet wint het de strijd niet.

Zicht 9,0

Goudgeel bier met een volle romige schuimkraag. Deze schuimkraag is stevig en ferm en blijft lang staan. Het goudgele bier heeft een lichte nevel vanwege de nagisting op fles.

Neus 7,0

Zoet is het eerste wat je ruikt. De zoetheid is rijpe banaan en neigt zelfs naar de zoete Bubbelgum. Daarnaast ook wat moutige en alcoholische zoetheid.

Smaak 7,0

Banaan proef je duidelijk terug. De zoetheid is zo sterk dat je ook hier denkt aan Bubbelgum. In de diepte van dit bier zitten ook wel wat verfrissende fruitelementen. De moutige zoetheid versterkt de vruchtigheid. Daar kan het bitter niet tegenop. De afdronk is lang, aangenaam en bananenzoet.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket