La trappe quadrupel oak aged batch 26
8,5

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 26

Bierbrouwerij De Koningshoeven (11)

La Trappe heeft in 2009 een oude traditie in ere hersteld. La Trappe Quadrupel werd op houten vaten gelegd om te rijpen en te ontwikkelen qua smaak. De resultaten zijn prachtig. Elke batch wordt te rijpen gelegd op andere vaten en daardoor heeft elke Oak Aged-serie zijn eigen smaakkenmerken. Batch #26 bestaat uit Droge witte wijn (Pouilly Fumé en Sancerre) 78% - New Oak Medium Toast 22%. De smaak is fruitig en bloemig van de witte wijn. De tannines van het nieuwe eiken zijn prominent aanwezig, evenals de karamelachtige zoetheid. Zeer smaakvol en complex!

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Trappistenbier, Quadrupel, houtgerijpt
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
37,5 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,5

Het oordeel van de Bierista's

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 26 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,5

Smaak

8,5

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Goed schuimend mooi robijn rood in het glas, rijk ruikend naar diverse tinten van karamel tot hout. En een zeer rijke smaak doordat diverse tinten een voor een boven komen. Maar het zoete overheerst."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,5 Zicht Mooi robijn rood, bijna helder met goede schuimkraag

8,0 Neus mout, hop, karamel, fruitig van de witte wijn

8,5 Smaak karamelzoet, witte wijn, een weinig tannine, veel koolzuur in de mond