La trappe quadrupel oak aged batch 26

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 26

8,5 (1 beoordeling)

La Trappe heeft in 2009 een oude traditie in ere hersteld. La Trappe Quadrupel werd op houten vaten gelegd om te rijpen en te ontwikkelen qua smaak. De resultaten zijn prachtig. Elke batch wordt te rijpen gelegd op andere vaten en daardoor heeft elke Oak Aged-serie zijn eigen smaakkenmerken. Batch #26 bestaat uit Droge witte wijn (Pouilly Fumé en Sancerre) 78% - New Oak Medium Toast 22%. De smaak is fruitig en bloemig van de witte wijn. De tannines van het nieuwe eiken zijn prominent aanwezig, evenals de karamelachtige zoetheid. Zeer smaakvol en complex!

11.0%
Trappistenbier, Quadrupel, houtgerijpt
Intens en Uitdagend
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
37,5 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend

Expert Video Review

La Trappe Quadrupel is een bijzonder trappistenbier. Maar wat als je dit bier op houten vaten laat rijpen? Dan krijgt dit bier nog meer dimensie. Lodewijk Swinkel van LaTrappe proeft het eerst flesje van de La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch #26 met Bierista.nl.

Reviews door Bierista Experts

Fred
Bierista
8,5

Fred Mijnten

Goed schuimend mooi robijn rood in het glas, rijk ruikend naar diverse tinten van karamel tot hout. En een zeer rijke smaak doordat diverse tinten een voor een boven komen. Maar het zoete overheerst.

Zicht 8,5

Mooi robijn rood, bijna helder met goede schuimkraag

Neus 8,0

mout, hop, karamel, fruitig van de witte wijn

Smaak 8,5

karamelzoet, witte wijn, een weinig tannine, veel koolzuur in de mond
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket