Brouwerij Jopen Bier

Jopen Bier is in 1994 opgericht in Haarlem. Deze stad heeft al sinds de 14e eeuw een rijke brouwgeschiedenis. Toentertijd groeide Haarlem tot één van de belangrijkste brouwsteden van Nederland. De brouwerij is ondertussen niet meer uit de stad weg te denken!

Jopen kent vele bieren en is de grote winnaar tijdens Dutch Beer Challenge 2016. De brouwerij kaapte tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 zeven medailles weg en streefde daarmee alle Nederlandse brouwerijen voorbij. Jopen Mooie Nel IPA – Northsea IPA won voor het tweede jaar op rij goud in de categorie ‘Amber Ale: IPA’. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 haalde Jopen in totaal zes medailles binnen: 3x goud, 2x zilver en 1x brons. Jopen Meesterstuk wint in 2017 ook een gouden medaille tijdens de Barcelona Beer Challenge 2017. En zo gaat de lijst met winnende bieren hier nog wel even door...

Ben je bekend met de Jopen Koyt? Dat is niet gek! Het is de constante kwaliteit die het Haarlemse gruitbier al jarenlangzelfs tot ver over de landsgrenzen bekend maakt. Koyt is in de vijftiende eeuw zelfs het meest gedronken bier van Antwerpen.

Onze topbieren

9,7

Jopen Don't tRYE this at Home Aquavit

Jopen Bier

Jopen Don't tRYE this at Home Aquavit is een Roggebier dat in samenwerking met brouwerij Lervig is uitgebracht. Het bier is donkerbruin van kleur en heeft ene herkenbare roggegeur. Een zoete en lichtbittere smaak met tonen van gedroogd rood fruit, hout, en whisky. Deze versie van de Don't try this at home Rye Wine heeft op Linie Aquavit vaten gerijpt.

Roggebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,4

Jopen Zwarte Ziel 2022 BA Bourbon Blend

Jopen Bier

Zwarte Ziel is niet voor tedere zielen. Deze Imperial Smoked Porter is gerijpt op vaten van Jim Bean, Heaven Hill en Early Times. Hierdoor krijg je een mooie bourbon blend met zoete en rijke smaken van butterscotch en vanille. Het is een mooie sipper met een zachthouten karakter.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,2

Jopen Meesterstuk 2017 BA No.1 Bowmore

Jopen Bier

Jopen Meesterstuk 2017 is al een bijzonder bier. Maar wat als je dit bier 365 dagen laat rijpen op Bowmore whiskyvaten. Dikke turfaroma's mengen zich dan met dit krachtige bier. Een regelrechte smaalexplosie om tijd en aandacht aan te besteden.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
9,0

Why Didn't You Saison?! (Moscatel)

Jopen Bier

Bier of wijn... Deze Saison heeft 237 dagen gerijpt op een moscatel vat gerijpt. Hierdoor is dit bier mooi in balans met tonen van rozijntjes

Saison

Aroma
Zoet
Bitter

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Jopen Eat, Sleep, Peat, Repeat Fortified B.A

Jopen Bier

Jopen Eat, Sleep, Peat, Repeat Fortified B.A is een Imperial Peated Stout. Het bier heeft 360 dagen gerijpt op Jack Daniel’s whiskeyvaten en is geïnfuseerd met Gospel Spirits Peated New Make Spirit.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Jopen Meesterstuk 2020

Jopen Bier

Jopen Meesterstuk 2020 is een zoete Russian Imperial Oatmeal Milkstout van 11,1%. Gebrouwen met cacao, zeezout, karamel en vanille.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Don't tRye This @Home BA Daring Tequila

Jopen Bier

Don't tRye This @Home BA Daring Tequila is een Roggebier van 12,5%. Van de Jopen serie Don't tRye This @Home BA.

Roggebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Jopen lanceert nieuwe IPA op Dag van de IPA

Jopen Bier lanceert op de dag van de IPA een nieuwe bier: de Jopen Teenage Mutant Ninja Thiols, een experimentele IPA.

Verder lezen

Disco Ginferno heeft het beste van gin tonic en een IPA

Jopen Bier heeft een nieuw en verfrissend bier: Disco Ginferno. Dit verfrissende bier is een mix tussen gin tonic en een India Pale Ale.

Verder lezen

Jopen Non IPA wint goud op Dutch Beer Challenge

Jopen uit Haarlem is een van de grote winnaars van de Dutch Beer Challenge 2019. Vooral het goud van de Jopen Non IPA wordt gevierd!

Verder lezen