Jopen bier

Brouwerij Jopen Bier

Jopen Bier is in 1994 opgericht in Haarlem. Deze stad heeft al sinds de 14e eeuw een rijke brouwgeschiedenis. Toentertijd groeide Haarlem tot één van de belangrijkste brouwsteden van Nederland. De brouwerij is ondertussen niet meer uit de stad weg te denken!

Jopen kent vele bieren en is de grote winnaar tijdens Dutch Beer Challenge 2016. De brouwerij kaapte tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 zeven medailles weg en streefde daarmee alle Nederlandse brouwerijen voorbij. Jopen Mooie Nel IPA – Northsea IPA won voor het tweede jaar op rij goud in de categorie ‘Amber Ale: IPA’. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 haalde Jopen in totaal zes medailles binnen: 3x goud, 2x zilver en 1x brons. Jopen Meesterstuk wint in 2017 ook een gouden medaille tijdens de Barcelona Beer Challenge 2017. En zo gaat de lijst met winnende bieren hier nog wel even door...

Ben je bekend met de Jopen Koyt? Dat is niet gek! Het is de constante kwaliteit die het Haarlemse gruitbier al jarenlangzelfs tot ver over de landsgrenzen bekend maakt. Koyt is in de vijftiende eeuw zelfs het meest gedronken bier van Antwerpen.

Onze topbieren

9,5

Jopen Meesterstuk 2017 BA No.1 Bowmore

Jopen Bier

Jopen Meesterstuk 2017 is al een bijzonder bier. Maar wat als je dit bier 365 dagen laat rijpen op Bowmore whiskyvaten. Dikke turfaroma's mengen zich dan met dit krachtige bier. Een regelrechte smaalexplosie om tijd en aandacht aan te besteden.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,7

Jopen Meesterstuk 2017 BA No2. Jack Daniel's

Jopen Bier

Jopen Meesterstuk 2017 is een traktatie op zich. Het wordt nog mooier als dit zware bier een tijd lang heeft mogen rijpen op whiskyvaten van Jack Daniel's. Een prachtige combinatie van smaken met vanille, hout en gember geven complexiteit. Keltisch zeezout zorgt voor nog eens een snufje extra.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,6

Jopen Zwarte Ziel 2018

Jopen Bier

Zwarte Ziel 2018 van Jopen bier is een Imperial Smoked Porter. Na een eerste succesvolle editie van dit Barrel Aged bier in 2013 besloten de brouwers het jaarlijks in kleine oplage uit te brengen. Deze unieke 2018 variant is verkregen door een combinatie van rijping op Jim Beam en Early Times whiskyvaten. Aroma’s van koffie, rook, turf en vanille. In de smaak tonen van pure chocolade, laurier, salmiak, drop en tannine naar een lange afdronk van bourbon. De naam verwijst naar de bijna zwarte kleur van het bier én de rokerige tonen in het bier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Jopen Ongelovige Thomas

Jopen Bier

Jopen Ongelovige Thomas is een heerlijke dikke Quadrupel. Ook zo'n bier waarin je steeds weer nieuwe aroma's ontdekt. Dit donkere bier is vol met smaken van vers brood, toast, karamel en toffee. Een toets van zwarte bessen geeft ook een licht fruitig karakter.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
8,2

Jopen Johannieter

Jopen Bier

Jopen Johannieter is een alom gewaardeerde dubbelbock. Sterke aroma's van chocolade, koffie, mokka, donker fruit, rozijnen, karamel, drop en gekonfijt fruit maken dit tot een rijk en complex bier. Je kunt uren lang genieten van de diepgang van deze topper.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Jopen Hop Zij Met Ons

Jopen Bier

Jopen Hop Zij Met Ons is gebrouwen met de hopsoort Mosaïc. Het karakter is vooral fruitig met tonen van zowel tropisch als citrus fruit. Deze IPA heeft zoals je mag verwachten een stevige bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Jopen Extra Stout

Jopen Bier

Jopen Extra Stout wordt ook wel de espresso onder de bieren genoemd. Al bij de eerste slok weet je dat die omschrijving een schot in de roos is. Dit bier bevat zoveel smaak, zoveel geroosterde bitterheid, maar is toch zo droog en mild. Een tweede 'espresso' is zo besteld.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Jopen Onheilsprofeet

Jopen Bier

Jopen Onheilsprofeet is een Imperial Stout gebrouwen met turf-gerookte mout. Hierdoor krijgt dit zware bier zijn donkere rookkarakter. Een bier met flink wat diepgang, maar wel voor de echte liefhebbers, want de Onheilsprofeet is beslist geen allemansvriend.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Cedar.001

Nieuw van Jopen Bier: 'Is That CEDAR Spelt Ryeght?'

2 februari 2018 Een nieuw bier in de Limited Edition lijn 'Rare Creatures' van Jopen Bier. Is That CEDAR Spelt Ryeght? is een Imperial Porter van 9% waar tijdens het lageren cederhout aan toegevoegd is. Verder lezen
Jopen eenkoorn blue black eyes.001

Nieuw bij Jopen Bier: Blue & Black Eyes en Eenkoorn in de Wei

24 juni 2017 Jopen Bier uit Haarlem heeft twee nieuwe bieren. De Blue & Black Eyes is een Session Milk Stout in de smaakcategorie Rijk & Donker. Eenkoorn in de Wei, een collaboratie met Brouwerij Dampegheest, is een blond bier uit de categorie Soepel & Subtiel Verder lezen