Brouwerij Jopen Bier

Jopen Bier is in 1994 opgericht in Haarlem. Deze stad heeft al sinds de 14e eeuw een rijke brouwgeschiedenis. Toentertijd groeide Haarlem tot één van de belangrijkste brouwsteden van Nederland. De brouwerij is ondertussen niet meer uit de stad weg te denken!

Jopen kent vele bieren en is de grote winnaar tijdens Dutch Beer Challenge 2016. De brouwerij kaapte tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 zeven medailles weg en streefde daarmee alle Nederlandse brouwerijen voorbij. Jopen Mooie Nel IPA – Northsea IPA won voor het tweede jaar op rij goud in de categorie ‘Amber Ale: IPA’. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 haalde Jopen in totaal zes medailles binnen: 3x goud, 2x zilver en 1x brons. Jopen Meesterstuk wint in 2017 ook een gouden medaille tijdens de Barcelona Beer Challenge 2017. En zo gaat de lijst met winnende bieren hier nog wel even door...

Ben je bekend met de Jopen Koyt? Dat is niet gek! Het is de constante kwaliteit die het Haarlemse gruitbier al jarenlangzelfs tot ver over de landsgrenzen bekend maakt. Koyt is in de vijftiende eeuw zelfs het meest gedronken bier van Antwerpen.

Onze topbieren

9,7

Jopen Don't tRYE this at Home Aquavit

Jopen Bier

Jopen Don't tRYE this at Home Aquavit is een Roggebier dat in samenwerking met brouwerij Lervig is uitgebracht. Het bier is donkerbruin van kleur en heeft ene herkenbare roggegeur. Een zoete en lichtbittere smaak met tonen van gedroogd rood fruit, hout, en whisky. Deze versie van de Don't try this at home Rye Wine heeft op Linie Aquavit vaten gerijpt.

Roggebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,2

Jopen Meesterstuk 2017 BA No.1 Bowmore

Jopen Bier

Jopen Meesterstuk 2017 is al een bijzonder bier. Maar wat als je dit bier 365 dagen laat rijpen op Bowmore whiskyvaten. Dikke turfaroma's mengen zich dan met dit krachtige bier. Een regelrechte smaalexplosie om tijd en aandacht aan te besteden.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Jopen Meesterstuk 2020

Jopen Bier

Jopen Meesterstuk 2020 is een zoete Russian Imperial Oatmeal Milkstout van 11,1%. Gebrouwen met cacao, zeezout, karamel en vanille.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Jopen Eat, Sleep, Peat, Repeat Fortified B.A

Jopen Bier

Jopen Eat, Sleep, Peat, Repeat Fortified B.A is een Imperial Peated Stout. Het bier heeft 360 dagen gerijpt op Jack Daniel’s whiskeyvaten en is geïnfuseerd met Gospel Spirits Peated New Make Spirit.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Jopen Ex-Girlfriend Eisbock Barrel Aged

Jopen Bier

Jopen Ex-Girlfriend Eisbock Barrel Aged is een Eisbock. Het bier is 121 dagen gerijpt in Heaven Hill & Jim Beam Bourbon Barrels.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,7

Jopen De Verloren Zoon #6

Jopen Bier

Jopen De Verloren Zoon #6 is een Barrel Aged Barley Wine. Het bier heeft 345 dagen gerijpt op Ben Nevis whiskyvaten. Fluweelzacht met tonen van karamel en kruidige toetsen

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

8,7

Jopen Meesterstuk 2017 BA No2. Jack Daniel's

Jopen Bier

Jopen Meesterstuk 2017 is een traktatie op zich. Het wordt nog mooier als dit zware bier een tijd lang heeft mogen rijpen op whiskyvaten van Jack Daniel's. Een prachtige combinatie van smaken met vanille, hout en gember geven complexiteit. Keltisch zeezout zorgt voor nog eens een snufje extra.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Jopen Zwarte Ziel 2018

Jopen Bier

Zwarte Ziel 2018 van Jopen bier is een Imperial Smoked Porter. Na een eerste succesvolle editie van dit Barrel Aged bier in 2013 besloten de brouwers het jaarlijks in kleine oplage uit te brengen. Deze unieke 2018 variant is verkregen door een combinatie van rijping op Jim Beam en Early Times whiskyvaten. Aroma’s van koffie, rook, turf en vanille. In de smaak tonen van pure chocolade, laurier, salmiak, drop en tannine naar een lange afdronk van bourbon. De naam verwijst naar de bijna zwarte kleur van het bier én de rokerige tonen in het bier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Disco Ginferno heeft het beste van gin tonic en een IPA

Jopen Bier heeft een nieuw en verfrissend bier: Disco Ginferno. Dit verfrissende bier is een mix tussen gin tonic en een India Pale Ale.

Verder lezen

Jopen Non IPA wint goud op Dutch Beer Challenge

Jopen uit Haarlem is een van de grote winnaars van de Dutch Beer Challenge 2019. Vooral het goud van de Jopen Non IPA wordt gevierd!

Verder lezen