Jopen meesterstuk 2017

Jopen Meesterstuk 2017

8,0 (8 beoordelingen)

Jopen Meesterstuk is een Imperial Porter. Meesterstuk is elk jaar een ander bier dat wordt uitgebracht ter ere van St. Martin, de beschermheilige van het Haarlemse brouwersgilde. Jopen Meesterstuk 2017 is gebrouwen door Cor Baan, Quentin Idrac, Gido Koop, Tom Provo en Daniël van der Slikke. Deze Imperial Porter is stevig en krachtig met een duidelijk gemeberkarakter in de neus en in de smaak. Het samenspel van de cacao en de het zeezout geeft nog meer complexiteit. Heerlijk om voor de haard van te genieten.

10.0%
Intens en Uitdagend
December 2017
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
12 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Gestemout, Havermout
East Kent Golding
Cacao, Gember, Zeezout
30
Beste keuze: Bier&zO
3,40
Gratis verzending boven €75,- (NL)
Binnen 1 - 4 werkdagen verzonden

Reviews door Bierista Experts

Miel
Bierista
8,8

Miel Neuraij

een mooi complex bier, een warme aangename afsluiting van een kille regenachtige dag voor Kerstmis.

Zicht 9,0

helder donkerbruin bijna zwart bier met romige beige schuimkraag, redelijk stabiel maar uiteindelij toch inzakkend tot een blijvend laagje

Neus 8,6

zacht gemberaroma overheerst de gebrande moutigheid en een vleugje chocolade.

Smaak 9,0

zachte kruidige aandronk waarna alcoholische chocolade moutigheid komt opzetten om tenslotte te eindigen in een iets scherpe gember/kruidige nasmaak. mondgevoel is ziltig warmend en wat prikkelend door de gember.
Twan
Bierista
8,6

Twan Snepvangers

Dit is nou een echt eindejaars- kerst- of winterbier. Zo vol van smaak en zo heerlijk te drinken. Een zeer gewaardeerd bier, zoals de naam zegt een "meesterstuk"

Zicht 7,0

Heel donker bier wat toch helder is

Neus 8,1

Kruidig, gember, chocolade

Smaak 8,4

Volle smaak, kruidig, gember, chocolade, een warme smaak
Twan
Bierista
8,6

Twan Snepvangers

Dit is nou een echt eindejaars- kerst- of winterbier. Zo vol van smaak en zo heerlijk te drinken. Een zeer gewaardeerd bier, zoals de naam zegt een "meesterstuk"

Zicht 7,0

Heel donker bier wat toch helder is

Neus 8,1

Kruidig, gember, chocolade

Smaak 8,4

Volle smaak, kruidig, gember, chocolade, een warme smaak
Casper
Bierista
8,1

Casper Meenink

Jopen Meesterstuk 2017 brengt een spannende balans tussen kruidige tonen van gember en specerijen enerzijds en ronde, volle aromas van cacao en donkere mouten. Toen ik op het label las dat er zeezout aan dit bier toegevoegd is verbaasde me dit enigszins, maar wat mij betreft is het zeker een prettige toevoeging. De ziltigheid voegt een extra component toe waardoor de andere aromas extra krachtig uit de verf komen. Wat mij betreft niet het meest spannende donkere bier dat ik geproefd heb, maar alsnog een leuke ontdekkingsreis.

Zicht 7,0

Een ondoorzichtig, nagenoeg zwart bier met een redelijk grove schuimkraag. Deze mokkabruine schuimkraag zakt aardig vlot weg.

Neus 7,5

De gember knalt naar voren met een spicy en krachtig aroma. Ook de donkere mout is aardig te herkennen, met een duidelijke vleug cacao. De geur maakt nieuwsgierig...

Smaak 8,4

Het spicy karakter van de gember is in de smaak mooi getemd en in balans met de rijke, geroosterde tonen van cacao en donkere mout. Het geheel wordt samengebonden en krachtiger naar voren gebracht door de overduidelijke, zilte aanwezigheid van zeezout. Wanneer dit bier wat verder op temperatuur komt worden de scherpe randjes van de gember steeds wat zachter en ronder van smaak.

Spijs suggestie

Stevige, belegen kazen. Oude, redelijk zoute kazen.
Eef
Bierista
7,8

Eef Hendrikx

Een heerlijk biermerk een flinke gembersmaak, een kruidige achtergrond. Ook het zout is duidelijk waarneembaar. De chocolade met het zout zijn een goede om initiëren in dit complexe bier. Heerlijk op een late avond om eens lekker tot rust te komen.

Zicht 7,0

Ondoorzichtig zwart met een lichtbruine schuimkraag.

Neus 7,3

Gember, geroosterde mout, chocolade en een kruidige achtergrond.

Smaak 7,8

Bitter, gember en chocolade. Maar ook duidelijk zout te bespeuren.

Spijs suggestie

Stevige kazen.
Alain
Bierista
8,0

Alain Schepers

Jopen Meesterstuk 2017 is een geslaagde ode aan St. Martin, de beschermheer van het het Haarlems Brouwersgilde. Ik hou wel van de spicy-gember aroma's, zeer duidelijk aanwezig, maar de gember laat ook de ruimte aan het zout en de cacao om samen de smaakpapillen te bespelen. Mooi complex bier om een geslaagde dag smaakvol af te sluiten!

Zicht 6,0

Bier is zwart en ondoorzichtbaar. Bij het inschenken vormt zich een kleine schuimkraag met grove bellen, die al snel totaal verdwijnt.

Neus 8,0

De neus bestaat vooral uit aroma's van afkomstig van gember. Ook de geroosterde en de chocoladetonen zijn waarneembaar.

Smaak 8,5

In de aanzet heeft Meesterstuk vooral gember in de smaak. Als die eerste indruk voorbij getrokken is begint het spel tussen cacao en het flinke aanwezige zout. Ook de bitterheid doet van zich spreken.

Spijs suggestie

Jopen Meesterstuk 2017 gaat prima met belegen, harde kazen.
Maurice
Ontdekker
6,8

Maurice

Voor mij persoonlijk de minst lekkere Meesterstuk tot nu toe, maar de geur die gelijk opvalt is een cacaoachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een gingerachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een gingerachtige boventoon en verder komt er een zoutachtig en cacaoachtig gevoel naar voren in de mond.
Ton.van
Ontdekker
7,2

Ton van Oorschot

Ruikt chemisch. Sprankeling op tong zal wel de combinatie zijn van zout en cacao. Ik had er meer van verwacht. Alcohol overheerst.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket