Jopen Non IPA wint goud op Dutch Beer Challenge

19 april 2019
Craft brouwerij Jopen uit Haarlem sleepte 7 awards in de wacht tijdens de Dutch Beer Challenge 2019. Een van de hoogtepunten is de gouden medaille voor de alcoholarme Jopen Non IPA.
 
Voor de vijfde editie van de Dutch Beer Challenge werden 441 bieren van 146 brouwerijen ingestuurd. In totaal werden er 21 gouden, 26 zilveren en 29 bronzen awards uitgereikt. Jopen Non IPA van 0,3% won een gouden award in de categorie 'Innovatie/speciaal: Alcoholvrij/alcoholarm'.

Stijging alcoholvrij

"Onze inspanningen om een smaakvol alcoholarm alternatief te creëren zijn beloond", reageert commercieel directeur Lydian Zoetman trots. "We hebben hiermee het beste Nederlandse alcoholarme bier in huis. Ons nonnetje is aromatisch hoppig met een mooie bitterheid, zoals je van een IPA verwacht.” Onlangs werd bekend dat de verkoop van alcoholvrij bier de snelst stijgende categorie, met ruim 32 procent, binnen de totale biermarkt is. De consumptie van alcoholarm bier is sinds 2010 ruim vervijfvoudigd.

Toonaangevend in IPA-categorie

Jopen Mooie Nel ging er, net als vorig jaar, met een zilveren award vandoor. "Jopen is voor het vijfde jaar op rij prijswinnend in de IPA-categorie", aldus algemeen directeur Michel Ordeman. "We zijn daarmee dé toonaangevende brouwerij in deze populaire biercategorie." Jopen Jacobus Rye Pale Ale, ook een hop-forward bier, won in de categorie 'Amber Ale: Pale Ale/Special Belge' een bronzen plak.

Zilver voor Dubbel Wit

Zilver ging naar Jopen Dubbel Wit in de categorie 'Tarwe-/Granenbier: Witbier'. Dubbel Wit is met zijn 6,5% een zwaardere variant van witbier en heeft een volle body met tonen van citrus en kruidnagel. Ook Jopen Witte Rook, een Helles Weizenbock van 7% gebrouwen met rookmout, werd beloond met het zilver.

Driemaal brons

Naast het brons voor Jopen Jacobus RPA ging er een bronzen medaille naar Jopen Wheat Impact, een single malt en single hop Weizen gebrouwen met Brew Age uit Oostenrijk. De laatste bronzen award ging naar Jopen Apri-Gose in der Hose. Een friszure Leipziger Gose gebrouwen met Keltisch zeezout, korianderzaad en abrikozen.

Hier vind je alle winnende bieren van de Dutch Bier Challenge 2019.