Jopen lanceert nieuwe IPA op Dag van de IPA

4 augustus 2022
Bierkenners weten het: vandaag - 4 augustus -  is het de wereldwijde ‘Dag van de IPA’. Een mooi moment voor Jopen om met een nieuwe IPA op de markt te komen: de Teenage Mutant Ninja Thiols. Met vrijgekomen thiolen, die zorgen voor een enorm fruitige smaakbeleving. Jopen is de eerste brouwer in Europa die dit voor elkaar krijgt. Cowabunga!

Thiolen? Wat zijn dat precies? Thiolen zijn organische verbindingen in mout en hop. Als deze thiolen vrijkomen in het gistingsproces, komen er veel fruitige aroma’s vrij. Jopen heeft geëxperimenteerd met nieuwe brouwingrediënten om deze thiolen tevoorschijn te halen.

Cosmic punch

De nieuwe aromatische beleving krijgt de volle ruimte doordat er minder hop wordt gebruikt en dat is nogal ongebruikelijk voor een IPA. In combinatie met het bijzondere brouwgist cosmic punch zorgt het voor een bijzonder fruitige beleving van kokosnoot, passievrucht, papaya en witte druiven. Resulterend in een super krachtige en smaakvolle IPA.

De Teenage Mutant Ninja Thiols verschijnt in blik (33cl) en bevat 6,2% alcohol. De nieuwe IPA is in eerste instantie verkrijgbaar in lokale horeca, de Jopenkerk in Haarlem en via de webshop.

Trackrecord in IPA

Jopen heeft een lange historie in IPA’s en heel veel smaken om uit te kiezen. Jopen Mooie Nel kent inmiddels iedereen en heeft veel nationale en internationale prijzen gewonnen. De IPA is een biersoort waar je veel mee kunt innoveren en Jopen doet niets liever. Zoals de Jopen Viva el Rye, een 100% rogge India Pale Ale. Jopen Bier is een van de weinige brouwerijen ter wereld die dit type bier kan brouwen dankzij een speciaal filter middenin de brouwzaal.

Lang niet altijd bitter

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, zijn IPA’s lang niet altijd bitter, daar is Jopen Blurred Lines een goed voorbeeld van. De Teenage Mutant Ninja Thiols is een bewijs dat er nog onwijs veel te ontdekken is in het brouwproces van IPA’s, maar voor de aroma's, smaak en bitterheid blijft hop sowieso de hoofdrol houden. Jopen blijft zijn India Pale Ales doorontwikkelen en nodigt alle collega-brouwers uit om hetzelfde te doen, om samen compleet nieuwe smaken te ontdekken.

Brouw je eigen Jopen IPA

Na de ‘Dag van de IPA’ schakelt Jopen de hulp in van echte IPA liefhebbers en thuis/hobbybrouwers. Atlijd al een eigen IPA willen brouwen? Dan is dit je kans. Vriendengroepen kunnen samen aan een eigen Jopen IPA meebrouwen in de brouwketels van de Jopenkerk. Het winnende bier wordt een maand lang exclusief geserveerd op de eigen tap van Jopen. Als het bier een doorslaand succes blijkt, wordt het zelfs misschien een blijvertje.

Meedoen? Op de site en de social kanalen van Jopen Bier staat meer informatie over de wedstrijd en is een aanmeldformulier te vinden.