Jopen Bier (218)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Goeie dag. Daar moet je ff voor gaan zitten. Een fortified versie van de Jopen Eat, Sleep, Peat, Repeat. 16,2% alcohol en toch smaakt deze niet boozy. Echt een schitterend glas bier. Je moet er wat voor over hebben. Ook bij Jopen want daar hebben ze hem zowat 1 jaar op Jack Daniel’s whiskey vaten gelegd. Laat deze echt wat warmer worden. Hoe warmer hij wordt hoe meer reuk en smaak er vrijkomt. Voor de whiskey drinkers: deze heeft flink wat turf."
Ben Maas