Ben Maas

4185

Ben Maas Valkenswaard, Nederland

Bierista - 9 Badges - 4185 Biercoins - 46 Reviews
Bierista Bierdiploma
Bierista proefcertificaat
Badge Bockbier
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bierquiz 2019
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Oktoberfest
Badge Bud

Review badges 46 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,5

"Als het bier wat warmer wordt komt het echt op smaak. Er komt meer zoet van banaan en gedroogde pruimen omhoog. De alcohol wordt wat milder en het mondgevoel dikker en ronder. Deze eisbock is dan mooi in balans wat betreft zoet en bitters. Mooie gebrande mout, koffie en chocolade completeren deze ‘stevige jongen’. Een mooie afsluiter voor een avondje bock bieren."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,3 Zicht Donker rood-bruin met een stevige hoge schuimkraag van karamel kleurige vooral fijne belletjes.

8,0 Neus Als het bier warmer wordt, wordt ook de neus wat voller. Mooie geuren van gebrande mout, koffie, chocolade. Met vooral banaan in de fruitigheid. Onder tonen van gedroogde pruimen en iets noot achtigs.

8,5 Smaak Mooie smaken van gebrande mout, koffie en chocolade. Bitter en zoet mooi in balans met een lange afdronk waarin de bitter wat meer naar boven komen. Banaan en gedroogde pruimen.

Spijssuggestie Als begeleiding bij een chocolade dessert.

7,0

"Een gemakkelijk drinkbaar trappistenbier voor op een zomers terras. Nog steeds wel duidelijk een trappisten bier, maar dan wat ‘dunner’. Dat is natuurlijk logisch voor zo’n laag alcoholisch blond bier. Wel mooie mout smaken en kruidachtig door de koriander."

Review : Chimay Dorée
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Licht amberkleurig bier met een dikke witte schuimkraag van onregelmatige bellen. Schuimkraag zakt redelijk snel in. Mistig door het gist van de nagisting in de fles. Zonder dit depot een helder bier.

7,0 Neus Vooral mout en koriander. Ondertoon van brood geuren.

7,5 Smaak Smaak sluit aan bij de geuren. Mout, koriander. Redelijk wat koolzuur. Fris drinkend bier.

Spijssuggestie Salades, kip, vis en trappistenkaas.

8,5

"Heerlijke Imperial Double Porter. Lekker romig mondgevoel. Dat maakt dit bier soepel drinkbaar. Smaken van gebrande mout en karamel met daaronder chocolade en wat koffie. Tonen van anijs en een beetje turf completeren dit complexe en lekkere bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker rood-bruin van kleur met licht karamel schuim. Schuim is wat onregelmatig variërend van grote tot fijne belletjes.

8,0 Neus Redelijk intense geuren van gebrande mout, karamel en kandij. Een hint van turf en tonen van anijs.

9,0 Smaak Smaken van gebrande mout, karamel en kandij. Daaronder chocolade en koffie. Mooie aroma’s met een volle body. Dik en romig mondgevoel.

Spijssuggestie Hachee met pompoen, zoet dessert.

7,5

"Dit is een kruidige trippel met weinig bitters en niet te zoet. Een bier wat goed is balans is, maar wel alles een beetje “in the middle of the road”. Gewoon lekker wegdrinken. Niet te moeilijk. Daarmee wel een beetje een allemansvriendje en dus niet echt spannend. Gewoon goed."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Mooie iets troebele amber kleur met een dikke licht crème schuimkraag van voornamelijk grovere belletjes.

7,0 Neus Niet echt intens. Mout aroma’s met lichte citrus tonen en brood. Daaronder iets bloemigs, kruidigs en een lichte dennen geur.

7,5 Smaak Weinig bitters. Niet te zoet. Makkelijke trippel. Tonen van vanille en brood. Mooie mouten.

Spijssuggestie Vette vis, Aziatisch eten

8,5

"Deze Monk’s Reserve Ale is een mooie trappisten quadrupel. Duidelijk dat de kennis van het brouwen vanuit de Belgisch monniken is overgedragen naar Amerika. Die monniken weten wel hoe het moet. Een mooi stevig trappistenbier. Smaken van koffie, gebrande mout, karamel en tonen van ‘koek kruiden’. Als het bier warmer wordt komt er een ‘dropje’ in de afdronk. Het bier blijft mooi in je glas en behoud steeds een mooi laagje schuim. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Donker rood-bruine kleur met een dikke beige schuimlaag uit fijne belletjes. De schuimlaag blijft zeer lang aanwezig.

8,0 Neus Gebrande mout, koffie en iets kruidachtigs voeren de boventoon. Daaronder tonen van gedroogde pruimen en rozijnen.

8,5 Smaak In de smaak komt wat meer zoetigheid naar voren als dat je van de geur zou verwachten. Smaken van koffie en gebrande mout met wat zoetigs van karamel bepalen de smaak. De lange afdronk lijkt een beetje rokerig.

Spijssuggestie Gedronken bij hachee met pompoen. Een perfecte combinatie.

8,5

"Dit is wel een heel apart bier. Een explosie van smaken. Zoet en rokerig tegelijk met een soort van ‘alcohol-brandje’ midden op je tong. En dit terwijl het bier een mooi rond en dik mondgevoel geeft. Zoet van karamel en marshmallow smaken. Rokerig en zilt van de bacon. Die smaken gaan in dit bier mooi samen en maken er een complex en gebalanceerd geheel van. Als het bier wat warmer wordt komt er een heerlijk dropje in de afdronk."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Heel donker karamel van kleur. Weinig lichtbruin schuim van hele fijne belletjes. Het bier is een beetje mistig.

8,0 Neus Zoet met marshmallow en vanille. Rokerig en tonen van mout.

9,0 Smaak Rokerig en een beetje zout, maar vooral zoet. Hoge smaak intensiteit met een lange afdronk. Dik en vol rond mondgevoel.

Spijssuggestie Hierbij zou ik niets eten. Heerlijk zo van genieten.

7,0

"Dit bier is redelijk vol van smaak. Heeft mooie hop bitters die niet overheersen. In de smaak veel citrus zoals grapefruit. Beetje dennenachtig in de ondertoon. Goed aanwezige mout aroma’s. Het bier is mooi in balans en makkelijk drinkbaar."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Helder strogeel bier met een flinke hoeveelheid wit schuim bestaande uit fijne belletjes.

6,5 Neus In de neus vooral citrusfruit en een ondertoon van mout.

7,0 Smaak Redelijke lange afdronk met bitters achterin. Vooral de aanwezige citrus aroma’s komen in de smaak naar voren. Daarnaast wat broodachtige mout tonen.

Spijssuggestie Witte vis en niet te pittige oosterse gerechten. Ook bij een frisse salade zal deze niet misstaan.

7,0

"Mooie pale ale met citrus fruit smaken en relatief weinig hop bitters. Wel best hopping, maar vooral met aroma hops. Een redelijk volle smaak, maar met een korte afdronk waarbij vooral de bitters overblijven achter op de tong. Het bier is goed in balans en drinkt lekker weg. Mooi voor op een zomers terras."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Citroen geel ondoorzichtig bier met veel wit schuim bestaande uit forse bellen.

7,0 Neus Hoppige citrusfruit en dennen geur. Veel fruit en een intense geur.

7,5 Smaak Veel tonen van citrusfruit. Grapefruits. Maar ook het fris van appels. Lichte tonen van brood. Hopping maar vooral aroma hops, weinig bitter. Fris bier met een korte afdronk.

Spijssuggestie Garnalen met knoflook, frisse salade

9,0

"Een dikke volle stout met lekker stroperig mondgevoel. Smaken van koffie, gebrande mouten en chocolade met een rokerige en lange afdronk. De Invloed van whisky is goed te proeven maar overheerst geen moment. Mooi in balans en verrassend goed te drinken. Hoe warmer het bier wordt hoe stroperiger het wordt. En bij wat hogere temperatuur komt er een heerlijk ‘dropje’ in de afdronk. Kortom een heerlijk en complex bier wat geen moment verveeld."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Heel donker bruin met donker caramel kleurig schuim.

8,5 Neus Donker gebrande mout. Koffie, karamel, gedroogde pruimen. Whisky en een tikke rokerig. Wat tonen van rozijnen en vanille.

9,0 Smaak Sterke koffie en whisky. Pure chocolade en iets rokerigs, turfachtig. Een lange afdronk en een hoge smaak intensiteit. Een stevig bier met goed aanwezige alcohol maar niet overheersend.

Spijssuggestie Fors gebraad, pittige (blauwe) kaas, zoet chocolade dessert. Al zou ik er zelfs niets bij eten. Gewoon drinken bij een knapperend haardvuur met een goed boek.

7,0

"Mooie volle (stevige) IPA. In eerste instantie stevig wat betreft citrus geur en smaak. Mooie smaken zonder overdreven bitter te zijn. Drinkt lekker weg ondanks de 9% alcohol. Heerlijk fruitig bier met tonen van brood. Wat mango en meloen als het bier iets warmer wordt. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Oranje gelig bier met een dikke witte schuimkraag met een mix van redelijk forse en kleine belletjes.

6,5 Neus Heel veel citrusfruit met een kleine broodachtig ondertoon.

7,0 Smaak Smaakvolle IPA met citrusfruit. Niet teveel bitters. Als het bier iets warmer wordt tonen van mango en meloen. Niet echt alcoholisch ook al is dit bier dan 9%. Mooi in balans.

Spijssuggestie Frisse salade, garnalen, witte wis.