Westmalle dubbel
7,7

Westmalle Dubbel

Abdij der Trappisten van Westmalle (3)

Westmalle Dubbel is een trappistenbier dat sinds 1856 wordt gebrouwen. In 1926 werd het recept van dit roodbruine aangepast tot het bier dat we nu kennen. De naam van deze Westmalle - de Dubbel - werd de naam voor een bierstijl. Dit bier zit vol fruitige aroma's en esters, heeft tonen van gebrande mout. De smaak is zoet met een verfijnde bitterheid. Het kan ook niet anders dan dat deze klassieker het ijkvoorbeeld in de smaakcategorie Donker & Rijk is.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Donker en Rijk
Kenmerken
Trappistenbier
Best beoordeeld
Juni 2017
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Best beoordeeld
Februari 2017
Drinkmoment
In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
IBU
28
7,7

Het oordeel van de Bierista's

Westmalle Dubbel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,4

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Mooie/goede klassieke dubbel Maar na 1 glas heb ik het wel gezien"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,0 Zicht Robijnrood,Helder,volle schuimkraag

7,5 Neus Fruitig,beetje caramel,chocoladetonen

7,5 Smaak Goede balans tussen geur en smaak de verschillende ingrediënten zijn makkelijk te herkennen.Volle moutige zoetigheid

Spijs suggestie Chocolade,IJs desserts

5,0

"Dit is zo niet mijn bier: veel te zoet en te moutig."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Prachtige roodbruine kleur met n stabiele, fijne schuimlaag.

6,5 Neus Kandijsuiker en licht moutig.

4,0 Smaak Heel zoet en Pl Heel zoet en moutig.

Spijs suggestie Lekker in een stoofpotje van rundvlees.

8,5

"Mooie klassieker."

Bibi

Bibi Boom

Biercoin 3.295

Review
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Donker roodbruin. Mistig tot troebel. Schuim is lichbruin met medium bellen.

8,5 Neus Geroosterde mout, karamel, honing, laurier

9,5 Smaak Zoete karamel en mouttonen (geroosterd brood) met een drop-achtig karakter.

Spijs suggestie Blauwaderkaas

Bieramisu

Een Italiaanse favoriet, maar dan met bier: Bieramisu! Een simpel maar heerlijk dessert dat iedereen kan maken.

Ingrediënten 

  • 60 gram mascarpone 
  • 3 el suiker 
  • 125 slagroom 
  • 10 lange vingers 
  • 1 flesje bier (dubbel) 
  • Cacaopoeder 

Bereiding

Meng de mascarpone met de suiker. Klop de slagroom op en voeg toe aan het mascarpone mengsel. Giet het bier in een kom en doop de lange vingers hier kort in. Breek de lange vingers in stukjes en doe ze in een bierglas. Doe hier een beetje van het mascarpone mengsel overheen en een laagje cacaopoeder. Maak 2 of 3 lagen tot het glas vol is. Laat tenslotte de Bieramisu 30 minuten opstijven in de koelkast.


Hertog Jan Vatgerijpt 2019 overtreft verwachtingen

Hertog Jan heeft de nieuwe serie Vatgerijpt 2019 gepresenteerd. Deze nieuwe serie is tot stand gekomen samen met jeneverstokers. Hoe pakt dat uit?

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2019 staat voor de deur

Woensdag beoordelen bierexperts 441 bieren van Nederlandse brouwerijen. De prijswinnaars van de Dutch Beer Challenge worden op 18 april bekend gemaakt.

Verder lezen

Desperados breidt assortiment uit met Desperados Ginger

Desperados heeft het assortiment uitgebreid met Desperados Ginger. Het lagerbier met 5% speelt handig in op de populariteit van gember in dranken en gerechten.

Verder lezen

De Beyerd blijft Drie Hoefijzers Klassiek brouwen

De Beyerd in Breda blijft ook de komende jaren het historische bier Drie Hoefijzers Klassiek brouwen en verkopen. Deze Pale Ale heeft een rijke geschiedenis.

Verder lezen