Brouwerij Abdij der Trappisten van Westmalle

De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle behoort sinds haar stichting in 1794 tot de Orde van de Cisterciënzers of de trappisten, naar de Franse abdij La Trappe. De abdij is gelegen in Westmalle, een deelgemeente van Malle in de Belgische provincie Antwerpen. Sinds het einde van de achttiende eeuw wijden monniken zich hier toe aan een leven in gemeenschap van gebed en arbeid.

In deze abdij worden drie soorten bieren gebrouwen: Westmalle Tripel, Westmalle Dubbel en Westmalle Extra. De laatste wordt alleen intern genuttigd, dit bier drinken de monniken en de gasten in de abdij bij de lunch.

De smaak van deze Trappisten hangt vooral af van de leeftijd, de manier van het bewaren en de drinktemperatuur.

Onze topbieren

Beste Bier
8,4

Westmalle Tripel

Abdij der Trappisten van Westmalle

Westmalle Tripel is de Moeder aller Tripels. Dit is dé stijlicoon. De aroma's variëren van fruitigheid tot kruidigheid. Dit is een buitengewoon elegant en complex bier, daar is vrijwel iedereen het over eens. De Westmalle Tripel verdient het om vol aandacht gedronken te worden.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,7

Westmalle Dubbel

Abdij der Trappisten van Westmalle

Westmalle Dubbel is een trappistenbier dat sinds 1856 wordt gebrouwen. In 1926 werd het recept van dit roodbruine aangepast tot het bier dat we nu kennen. De naam van deze Westmalle - de Dubbel - werd de naam voor een bierstijl. Dit bier zit vol fruitige aroma's en esters, heeft tonen van gebrande mout. De smaak is zoet met een verfijnde bitterheid. Het kan ook niet anders dan dat deze klassieker het ijkvoorbeeld in de smaakcategorie Donker & Rijk is.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Westmalle Extra

Abdij der Trappisten van Westmalle

Westmalle Extra is een Trappist uit de Abdij der Trappisten van Westmalle. Dit bier wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik. De monniken en de gasten van de abdij drinken dit bier tijdens de lunch. Dit bier is dus niet verkrijgbaar in winkels, dus je moet hiervoor echt een bezoekje aan het Belgische Westmalle brengen.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter