Budelse Brouwerij

De Budelse Brouwerij is een Nederlandse brouwerij in Budel in de Noord- Brabantse gemeente Cranendonck. Deze onafhankelijke en zelfstandige familiebrouwerij behoort tot de familie Arts.

In 1870 richtte Gerardus Arts de bierbrouwerij op onder de naam "De Hoop". Het anker, het teken van hoop, siert nog altijd het logo van de familiebrouwerij. De leiding is tegenwoordig in handen van de vierde generatie van de familie Arts.

Bij de Budelse Brouwerij staan traditie en ambacht centraal. Het bier wordt met veel zorg en toewijding gebrouwen van zacht water uit Brabantse bron. De brouwerij heeft een eigen gistcultuur, die de bieren een unieke smaak geven. De Budelse bieren krijgen ruim de gelegenheid in alle rust te rijpen. Hierdoor ontstaan bieren met een evenwichtige en volle smaak.

Bieren (19)

Sorteer op
  Score Category Naam
Budels weizen

Budels Weizen

7,3
Tarwebier met Duitse roots. Dit bier is gebrouwen met tarwemout en gerstemout van biologische teelt. De speciale gist is bepalend voor de frisse en fruitige aroma's.
Budels blond

Budels Blond

7,2
Biologisch bier op gist. Gehopt met biologische Hallertauer Tradition en Spalter Select, geeft dit bier een karakteristieke bitterheid en een fijn hoparoma.
Budels goudblond

Budels Goudblond

6,6
Blond bovengistend bier, gebrouwen van eersteklas gerstemout, Hallertauer- en Saazerhop. Deze edele hopsoorten zijn bepalend voor de aangename bitterheid en het fijne aroma.
Budels honing

Budels Honing

6,5
De honing in dit biologische bier is karakteristiek voor de verfijnde zachte en frisse smaak. Dit bier is ondergistend en heeft een iets lager alcoholgehalte dan een standaard pilsener.
Budels golden ale

Budels Golden Ale

Budels Golden Ale is en bijzondere Pale Ale door een heel mooie mix aan rijke hoparoma’s. Vol van smaak door de natuurzuivere Saaz en Hallertauer Perle hop en extra karakteristiek door dry hopping met Sorachi Ace.
Budels ipa

Budels IPA

Budels IPA van de Budelse Brouwerij is een India Pale Ale met een verfijnde bitterheid en aangenaam karakter. Een uniek resultaat van een uitgekiende combinatie van vier verfijnde hopsoorten. In deze IPA zijn Chinook, Lemon Drop, Simcoe en dry hopped Willamette gebruikt.
Budels lentebock

Budels Lentebock

Seizoensbier, gebrouwen uit zorgvuldig geselecteerde moutsoorten en hop. Ondergistend bier met een goudgele kleur. Munt uit door frisse en fruitige afdronk.
Budels herfstbock

Budels Herfstbock

Seizoensbier gebrouwen op basis van een bockbiertraditie van meer dan vijftig jaar. Het Münchenermout is bepalend voor de stevige robuuste smaak.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket