Budelse brouwerij

Budelse Brouwerij

De Budelse Brouwerij is een Nederlandse brouwerij in Budel in de Noord- Brabantse gemeente Cranendonck. Deze onafhankelijke en zelfstandige familiebrouwerij behoort tot de familie Arts.

In 1870 richtte Gerardus Arts de bierbrouwerij op onder de naam "De Hoop". Het anker, het teken van hoop, siert nog altijd het logo van de familiebrouwerij. De leiding is tegenwoordig in handen van de vierde generatie van de familie Arts.

Bij de Budelse Brouwerij staan traditie en ambacht centraal. Het bier wordt met veel zorg en toewijding gebrouwen van zacht water uit Brabantse bron. De brouwerij heeft een eigen gistcultuur, die de bieren een unieke smaak geven. De Budelse bieren krijgen ruim de gelegenheid in alle rust te rijpen. Hierdoor ontstaan bieren met een evenwichtige en volle smaak.

Onze topbieren

9,0

Budels Witte Parel

Budelse Brouwerij

Budels Witte Parel is een Witbier. De speciale gist geeft dit biologisch witbier de mooie kenmerkende troebelheid. De koriander en de citrusschillen bepalen de aangename fruitige geur en de verfijnde frisse smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Budels Weizen

Budelse Brouwerij

Budels Weizen is een Tarwebier met Duitse roots. Dit bier is gebrouwen met tarwemout en gerstemout van biologische teelt. De speciale gist is bepalend voor de frisse en fruitige aroma's.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Budels Blond

Budelse Brouwerij

Biologisch bier op gist. Gehopt met biologische Hallertauer Tradition en Spalter Select, geeft dit bier een karakteristieke bitterheid en een fijn hoparoma.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Budels Goudblond

Budelse Brouwerij

Budels Goudblond is een blond bovengistend bier, gebrouwen van eersteklas gerstemout, Hallertauer- en Saazerhop. Deze edele hopsoorten zijn bepalend voor de aangename bitterheid en het fijne aroma.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Budels Honing

Budelse Brouwerij

Budels Honing is een biologisch blond bier. De honing in dit bier is karakteristiek voor de verfijnde zachte en frisse smaak. Dit bier is ondergistend en heeft een iets lager alcoholgehalte dan een standaard pilsener.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

5,0

Budels Bio Pilsener

Budelse Brouwerij

Budels Bio Pilsener is een sprankelend pilsener gebrouwen met zacht water, biologische hop en biologische gerstemout. Verrassend smaakvol!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

4,0

Budels Herfstbock

Budelse Brouwerij

Budels Herfstbock is een seizoensbier gebrouwen op basis van de bockbiertraditie van meer dan vijftig jaar oud. Het Münchenermout is bepalend voor de stevige robuuste smaak van deze bock.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Budels Radler 0,0%

Budelse Brouwerij

Budels Radler 0,0% is een verfrissende mix van biologisch Budels Malt 0,0% en puur biologisch citroensap. Budels 0,0% Radler heeft een fruitig karakter en is een uitstekende dorstlesser!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Toon alle
Untitled 1

Bieroscoop: “Film en bierbeleving bij de Budelse Brouwerij”

6 mei 2015 De Budelse Brouwerij lanceert op 17 mei een nieuw initiatief: de Bieroscoop. De brouwzaal van de Bierparel ademt dan de sfeer uit van een bioscoop uit de jaren vijftig. Verder lezen