Budelse Brouwerij

De Budelse Brouwerij is een Nederlandse brouwerij in Budel in de Noord- Brabantse gemeente Cranendonck. Deze onafhankelijke en zelfstandige familiebrouwerij behoort tot de familie Arts.

In 1870 richtte Gerardus Arts de bierbrouwerij op onder de naam "De Hoop". Het anker, het teken van hoop, siert nog altijd het logo van de familiebrouwerij. De leiding is tegenwoordig in handen van de vierde generatie van de familie Arts.

Bij de Budelse Brouwerij staan traditie en ambacht centraal. Het bier wordt met veel zorg en toewijding gebrouwen van zacht water uit Brabantse bron. De brouwerij heeft een eigen gistcultuur, die de bieren een unieke smaak geven. De Budelse bieren krijgen ruim de gelegenheid in alle rust te rijpen. Hierdoor ontstaan bieren met een evenwichtige en volle smaak.

Onze topbieren

7,9

Budels IPA

Budelse Brouwerij

Budels IPA van de Budelse Brouwerij is een India Pale Ale met een verfijnde bitterheid en aangenaam karakter. Een uniek resultaat van een uitgekiende combinatie van vier verfijnde hopsoorten. In deze IPA zijn Chinook, Lemon Drop, Simcoe en dry hopped Willamette gebruikt.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Budels Golden Ale

Budelse Brouwerij

Budels Golden Ale is en bijzondere Pale Ale door een heel mooie mix aan rijke hoparoma’s. Vol van smaak door de natuurzuivere Saaz en Hallertauer Perle hop en extra karakteristiek door dry hopping met Sorachi Ace.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Budels Witte Parel

Budelse Brouwerij

Budels Witte Parel is een Witbier. De speciale gist geeft dit biologisch witbier de mooie kenmerkende troebelheid. De koriander en de citrusschillen bepalen de aangename fruitige geur en de verfijnde frisse smaak.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Budels Kolos

Budelse Brouwerij

Budels Kolos is een dieprood, bovengistend bier, gebrouwen met een melange van diverse moutsoorten. De koriander geeft aan dit krachtige bier zijn bijzondere karakter.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Budels Zware Dobber

Budelse Brouwerij

Budels Zware Dobber is een Tripel. Een diep goudgeel bier van hoge gisting. Het bier is gebrouwen met gerstemout en hop van biologische oorsprong. Dit is een zwaar bier met een hoger alcoholpercentage en een robuuste, stevige afdronk.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Budels Capucijn

Budelse Brouwerij

Budels Capucijn is een Abdijbier. Dit bier is met toewijding gebrouwen ter ere van de Franse Capucijnen in Budel. Het bier is robijnkleurig en blinkt uit door de zachte smaak en het volle aroma.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Budels Pilsener

Budelse Brouwerij

Budels Pilsener is een kwaliteitspilsener volgens de familietraditie gebrouwen. Een combinatie van eersteklas gerstemout, Hallertauer hop en het zachte Brabantse water zorgen voor een bier met een verfijnde smaak.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Proost op de Budelse Brouwerij - Tweevoudig Goud

Een gouden gloed schijnt over de Budelse Brouwerij. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2023 heeft deze brouwerij twee Gouden Medailles in de wacht gesleept.

Verder lezen

Nieuw: Witte Parel nu ook 0.0%

De Budelse Brouwerij introduceert een nieuw alcoholvrij Witbier onder de naam Witte Parel 0.0%.

Verder lezen

Budelse Brouwerij is nu officieel hofleverancier

Budelse Brouwerij bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal kreeg de brouwerij het predicaat hofleverancier.

Verder lezen

150 Jaar Budelse brouwerij in het nieuwe Bier! magazine

Het najaarsnummer van Bier! magazine is weer verschenen. Dit blad vol bierige informatie staat onder meer stil bij 150 jaar Budelse brouwerij.

Verder lezen