Weizen

Weizen is een Duits tarwebier. Het wordt geschonken in grote glazen, waarbij de volle romige schuimkraag boven het glas uitstijgt. De smaak is zacht, romig en zoet met maar weinig bitterheid. Aroma's van kruiden, kruidnagel en banaan zijn veelvoorkomend. De gist onderin de fles wordt los gewalst van de bodem en meegeschonken in het glas. Het bier wordt daardoor troebel en krijgt een vollere smaak. Weizen is gebrouwen met tenminste de helft tarwemout. Anders dan bij witbier worden aan Weizen geen kruiden toegevoegd.

Zicht:

De kleur is blond tot amber. Het bier is troebel en heeft een zeer stabiele, forse schuimkraag.

Geur:

De aroma's van een Weizen doen denken aan rijpe banaan of bananenschuimpjes. Ook de typische kruidnagelgeur vind je terug in een Weizen. Deze geur is afkomstig van de gist.

Smaak:

De smaak is vooral vol, fruitig en zoet. Onder die zoetheid gaat soms een licht verfrissend zuurtje schuil.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 5 - 5,6% Kleur: 6-22 EBC Bitterheid: 10-15 EBU Gisting: Bovengistend met nagisting op fles Glas: Weizenglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Pretzl, jonge romige kaas, abrikozenvlaai Bekende voorbeelden: Schneider Original, Paulaner, Franziskaner, Weihenstephaner, Erdinger

Top 3 Weizen

9,0

Flensburger Weizen

Flensburger

Flensburger Weizen is een typische weizen met fruitige smaken, waaronder de kenmerkende banaan aroma's. Heerlijk voor op het terras of om het weekend mee te beginnen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Paulaner Hefe Weissbier

Paulaner

Paulaner Hefe Weissbier is een Weizen volgens klassiek Duits recept en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het ongefilterde tarwebier is vol van smaak en heeft aroma's van bananen en bananenschuimpjes. Dit fruitige en frisse bier smaakt het beste op het terras in de zon.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Sticklebract Hopfenweiss

Oldskool Brewery

Van Brouwerij Oldskool in Eindhoven is dit een Hopfen Weisse waar 4 hopsoorten zijn verwerkt, waaronder Sticklebract. Het geeft dit volle bier een karakteristieke maak met een extra boost van banaan en citrus.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Ook lekkere Weizen