Weizen

Weizen is een Duits tarwebier. Het wordt geschonken in grote glazen, waarbij de volle romige schuimkraag boven het glas uitstijgt. De smaak is zacht, romig en zoet met maar weinig bitterheid. Aroma's van kruiden, kruidnagel en banaan zijn veelvoorkomend. De gist onderin de fles wordt los gewalst van de bodem en meegeschonken in het glas. Het bier wordt daardoor troebel en krijgt een vollere smaak. Weizen is gebrouwen met tenminste de helft tarwemout. Anders dan bij witbier worden aan Weizen geen kruiden toegevoegd.

Zicht:

De kleur is blond tot amber. Het bier is troebel en heeft een zeer stabiele, forse schuimkraag.

Geur:

De aroma's van een Weizen doen denken aan rijpe banaan of bananenschuimpjes. Ook de typische kruidnagelgeur vind je terug in een Weizen. Deze geur is afkomstig van de gist.

Smaak:

De smaak is vooral vol, fruitig en zoet. Onder die zoetheid gaat soms een licht verfrissend zuurtje schuil.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,3 - 5,6%
Kleur: 6-22 EBC
Bitterheid: 8-15 EBU
Gisting: Bovengistend met nagisting op fles


Glas: Weizenglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius
Bier/spijs combinaties: Pretzl, jonge romige kaas, abrikozenvlaai
Bekende voorbeelden: Schneider Original, Paulaner, Franziskaner, Weihenstephaner, Erdinger

Top 3 Weizen

9,0

Jopen Witte Rook

Jopen Bier

Jopen Witte Rook is een combinatie van een Helles Weizenbock en een Rauchbier. Hierdoor ontstaat een mild fruitig bier met weizenelementen als banaan en kruidnagel en spekachtige rooktonen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrub

Anheuser-Busch InBev

Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrub is een frisse weizen. Dit tarwebier is elegant en fijn verfrissend. Koperkleurig en flink aromatisch met hinten van banaan en citrus.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Flensburger Weizen

Flensburger

Flensburger Weizen is een typische weizen met fruitige smaken, waaronder de kenmerkende banaan aroma's. Heerlijk voor op het terras of om het weekend mee te beginnen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Ook lekkere Weizen

TAPT Festival opent eerste 0.0% café van Nederland

TAPT Festival opent tijdens Oost TAPT op 18 mei het eerste pop-up café waar je niet ladderzat de deur uitkruipt, genaamd… jawel: ‘Café NOL.NOL’.

Verder lezen

Gouden Carolus krijgt nieuwe uitstraling

Gouden Carolus krijgt een nieuwe uitstraling. De inspiratie voor de nieuwe etiketten werd gezocht bij de originele flesjes uit de jaren '50.

Verder lezen

La Trappe Tripel Beste Bier van Nederland 2019

La Trappe Tripel is tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland.

Verder lezen

Melissa Cole komt met boek 'Bier in de keuken'

De Britse bierexpert Melissa Cole brengt het boek 'Bier in de keuken' op de markt. Het boek is een bron van inspiratie voor bierliefhebbers.

Verder lezen