Brouwerij Weihenstephaner

Brouwerij Weihenstephaner oftewel de Bayerische Staatsbrauerei is een kloosterbrouwerij in Freising, in de buurt van München. Dit is de oudste bierbrouwerij ter wereld. In 725 werd een Benedictijner abdij gesticht die sinds 1040 wordt gebruikt als bierbrouwerij. Het klooster kreeg in dat jaar ook direct het recht om bier te brouwen en te verkopen. Men kon dus gelijk aan de slag om zo geld te kunnen verdienen voor het klooster. Sinds 1921 draagt de brouwerij het predicaat Bayerische Staatsbrauerei.

Het gist van de Brouwerij Weihenstephaner is zo beroemd dat vele brouwerijen over de wereld het ook gebruiken. Daarbij staat elke druppel bier die de brouwerij verlaat onder constante kwaliteitscontrole van de meest serieuze aard en weet men dus altijd zeker dat de ingrediënten kloppen. De brouwerij is daarom ook aan de brouwersfaculteit van de Technische Universiteit van München verbonden.

Onze topbieren

8,6

Weihenstephaner Winterfestbier

Weihenstephaner

Weihenstephaner Winterfestbier is een smaakvol bier, speciaal gebrouwen voor in de winter. Door een extra lange lagertijd heeft dit bier net even dat beetje extra. Heerlijk om zo van te genieten, maar ook aanbevolen bij Duitse vleesspecialiteiten.

Blonde bieren

Aroma
Bitter

Beste Bier
8,1

Weihenstephaner Hefeweissbier

Weihenstephaner

Weihenstephaner Hefeweissbier wordt vaak gezien als de Moeder van alle Weizenbieren. Deze topper wordt over de hele wereld bejubeld. Niet voor niets, want het is een geweldig bier met een volle body, fruitige aroma's van banaan en natuurlijk het kenmerkende kruidnageltje. Dit bier gaat geweldig met salades, vis en uiteraard ook met Beierse worstspecialiteiten. Een bier geschikt voor elk moment op de dag.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Weihenstephaner Korbinian

Weihenstephaner

Weihenstephaner Korbinian is een krachtpatser en tegelijkertijd een heel complex bier. Deze Dubbelbock heeft aroma's van fruitigheid, geroosterde mout, karamel, toffee, pruimen en vijgen. Dit bruinkleurige bier verrast je bij elke slok opnieuw.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,9

Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel

Weihenstephaner

Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel heeft een amber tot bruine kleur met een volle romige schuimkraag. Het bier combineert de fruitige zoetheid van een Weizen met de tonen van geroosterde mout en karamel. Deze Dunkel Weizen combineert geweldig met tal van gerechten, bijvoorbeeld met een gegrilde kip.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei

Weihenstephaner

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei is nauwelijks te onderscheiden van de variant met alcohol. Deze bovengistende Weizen heeft alles wat je van een Weizen mag verwachten: mooie fruitige aroma's van banaan en natuurlijk een kruidnageltje.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Weihenstephaner Braupakt

Weihenstephaner

Braupakt is een Hefeweisse gebrouwen door bierbrouwerij Sierra Nevada en Weihenstephaner. Dit fruitige en hoppige Hefeweissbier is gebrouwen met Duitse Hallertauer hop en de Amerikaanse hopsoorten Amarillo en Chinook. Dat wordt genieten op het terras!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Weihenstephaner Festbier

Weihenstephaner

Weihenstephaner Festbier is een Lager. Een volmondig bier met hoppige tonen en volle smaken. Een fijne doordrinker!

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Weihenstephaner Pils

Weihenstephaner

Weihenstephaner Pils is helder, goudgeel en heeft een mooie witte schuimkraag. Het beeld alleen al doet je watertanden. Deze pilsener is raak aan geschiedenis en aan smaak. Een verfijnde hopbitterheid geeft deze bijzondere pilsener zijn unieke karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Weihenstephaner dik in de prijzen bij World Beer Awards

Weihenstephaner is bekroond met vier medailles. De wereldberoemde Weizen-bieren maakten hun status weer helemaal waar.

Verder lezen

Vier het bier - Het is International Beer Day

BAM! Vandaag is het International Beer Day. Hoeveel redenen heb jij nog nodig om vandaag te proosten?

Verder lezen

Breed scala aan speciaalbieren op Huntenpop

Steeds meer festivals verwennen het publieke met speciale bieren. Op Huntenpop heb je de keuze uit 18 verschillende topbieren!

Verder lezen

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei - review

Dat Weihenstephaner bieren van absolute wereldklasse kan brouwen is bekend. Hoe is de alcoholloze variant van het 'standaard-bier'?

Verder lezen